Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΕΚΤΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


Η κατάσταση στην ανεξέλεγκτη χωματερή του Αλιβερίου όπως φαίνεται έχει φθάσει στο απροχώρητο. Παράλληλα όμως το περιστατικό με το σάβανο που προς στιγμή θεωρήθηκε ότι εμπεριείχε και πτώμα αναδεικνύει την επικινδυνότητα της κατάστασης στα νεκροταφεία. Λέγεται ότι τελικά πρόκειται για υπολείμματα εκταφής. Εάν είναι έτσι και μακάρι να είναι έτσι τότε γεννώνται ερωτήματα για τη διαχείριση των νεκροταφείων. 
Επίσης η παντελής έλλειψη περίφραξης και ελέγχου για το ποιος μπαίνει στην χωματερή έχει και στο παρελθόν  προκαλέσει μεγάλα προβλήματα. Ο νέος Αντιδήμαρχος κ. Λαθουράς πρέπει να πάρει μέτρα άμεσα για την σωστή περίφραξη και τον έλεγχο της χωματερής όσο αυτή λειτουργεί. Τέτοιο χάλι δεν είχε υπάρξει ποτέ στο παρελθόν σε καμία χωματερή των  καποδιστριακών δήμων.
 Και επίσης  απόλυτη δημοτικοποίηση της λειτουργίας των κοιμητηρίων με συνεργεία εκταφής ελεγχόμενα από τον δήμο και διαχείριση των υπολειμμάτων με βάση τις υγειονομικές διατάξεις.
Καλές οι κορώνες για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά αυτό που μετρά είναι τι κάνουμε τώρα, σε κάθε ώρα, μέρα και μήνα που περνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου