Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017

Στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ θα γίνουν οι εκλογές της Κεντροαριστεράς στη Κύμη

Στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΥΜΗΣ και όχι στο Δημαρχείο θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη του Ηγέτη του Νέου Πολιτικού Φορέα της Κεντροαριστεράς. Η αλλαγή έγινε την τελευταία στιγμή διότι ο χώρος του Εργατικού κέντρου είναι πιό εύκολα προσβάσιμος και πιό ευρύχωρος.

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Τραγικό ατύχημα στο Άγιο Γέωργιο Αυλωναρίου. Γνωστός Χωματουργός καταπλακώθηκε από την Μπουλντόζα του.

Τραγικό δυστύχημα συνέβει σήμερα το απόγευμα στο δρόμο Αγίου Γεωργίου Γαβαλά στην θέση Ζωοδόχος Πηγή. Μπουλντόζα μεταφερόμενη σε πλατφόρμα έπεσε σε γκρεμό, όταν επιχείρησε να την κατεβάσει,  παρασύροντας και καταπλακώνοντας τον άτυχο χειριστή. Πρόκειται για τον γνωστό στην περιοχή χωματουργό Χαράλαμπος Κωνσταντίνου, 73 ετών κάτοικο Αυλωναρίου. Μετά από ώρες αναζήτησης εντοπίστηκε αργά το απόγευμα και ξεκίνησε επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του η οποία τελικά ολοκληρώθηκε εντοπίζοντας τον άτυχο χειριστή και ιδιοκτήτη της Μπουλντόζας πνιγμένο σε χαντάκι γεμάτο νερό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης για το Τμήμα Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλιβερίου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


Χαλκίδα, 10-11-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αποκαθίσταται άμεσα το ζήτημα των καθυστερήσεων που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην εξυπηρέτηση πολιτών του τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλιβερίου, εξαιτίας της μετακίνησης υπαλλήλου από το τμήμα αυτό στο τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Π.Ε. Εύβοιας.
Το νέο πλαίσιο λειτουργίας του Τμήματος έχει ως ακολούθως: 
1. Κάθε Παρασκευή θα μεταβαίνει στο Αλιβέρι τεχνικός υπάλληλος, ενώ ο προϊστάμενος θα συνεχίσει να παρευρίσκεται από Πέμπτη μεσημέρι.
2. Τα αιτήματα που υποβάλλονται Δευτέρα και Τρίτη και απαιτούν υπογραφή τεχνικού ή προϊσταμένου θα εξετάζονται στη Χαλκίδα (με υπηρεσιακή μεταφορά) και θα διεκπεραιώνονται κάθε Τετάρτη το πρωί στο Αλιβέρι.
3. Τοποθετείται επιπλέον θέση "online" για ταχύτερη διεκπεραίωση των αδειών οδήγησης.
4. Οι υποθέσεις που έρχονται από τη Σκύρο, θα υπογράφονται με αναπλήρωση προϊσταμένου αυθημερόν στο Αλιβέρι.
Ο Φάνης Σπανός, σχετικά με το θέμα, δήλωσε:

"Οι αυξημένες ανάγκες της μεταφοράς μαθητών, μας ανάγκασαν να μετακινήσουμε έναν υπάλληλο από το τμήμα Μεταφορών Αλιβερίου σε αυτήν την υπηρεσία.  Παρατηρώντας τις δυσλειτουργίες που παρουσιάστηκαν, προβαίνουμε σε συγκεκριμένες ενέργειες, που θα επιτρέψουν την επίσπευση των διαδικασιών, προς όφελος των εξυπηρετούμενων πολιτών. Είναι βέβαιο πως τα προβλήματα της καθημερινότητας ούτε κρύβονται στο χαλί, ούτε λύνονται διά μαγείας. Πρακτικές λύσεις χρειάζονται και αυτό κάνουμε σήμερα με την Υπηρεσία."

Ανακοίνωση για τις διακοπές ρεύματος στην Εύβοια

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εργαζόμενε, άνεργε, μικρέ επαγγελματία και αγρότη, συνταξιούχε, νέα και νέε
Μην ανέχεσαι μέσα στην καρδιά του χειμώνα λαϊκές οικογένειες να μην έχουν ρεύμα, να τους το κόβει η πολιτική που έχει λεηλατήσει μισθούς και συντάξεις, που έχει απογειώσει τη φορολογία για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα.
Δεν είναι «γραφτό μας» τον 21ο αιώνα το 30% των νοικοκυριών να ζουν σε καθεστώς ενεργειακής φτώχειας, να μη μπορούν δηλαδή να ζεστάνουν και να λειτουργήσουν επαρκώς το σπίτι τους.
Τα ζητήματα αυτά έθεσε το ΚΚΕ προς τον Υπουργό Ενέργειας, σε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ο οποίος υπερασπίστηκε την πολιτική της «απελευθέρωσης» της αγοράς ενέργειας, διαστρεβλώνοντας προκλητικά την πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Τι απάντησε ο Υπουργός και ποια είναι η πραγματικότητα;
·        Επιβεβαίωσε ότι είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης η υποστήριξη της πολιτικής ρυθμίσεων που ακολουθεί η ΔΕΗ, δηλαδή οι διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρούς επαγγελματίες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα τιμολόγια της ΔΕΗ. Δικαιολόγησε δηλαδή το σαφάρι διακοπών ρεύματος που έχει αρχίσει η ΔΕΗ σε όλη την Εύβοια, τις 300 και πλέον διακοπές μόνο στο Δήμο Καρύστου.
·        Τόνισε πως οι διακοπές που πραγματοποιεί η ΔΕΗ είναι σε λογικά πλαίσια και πως στοχεύουν τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» με σκοπό να μειωθούν τα μεγάλα χρέη. Η ΔΕΗ, με τη στήριξη της Κυβέρνησης όπως εκφράστηκε και από τα χείλη του υπουργού, κόβει το ρεύμα σε χαμηλόμισθούς, χαμηλοσυνταξιούχους, μικρούς επαγγελματίες και αγρότες που αδυνατούν να πληρώσουν τα υπέρογκα τιμολόγια, την ώρα που με βάση τα στοιχεία της ΔΕΗ το 5% των οφειλετών πάνω από 3000€ χρωστούν το 48% των οφειλών προς τη ΔΕΗ, την ώρα η ΔΕΗ πουλά ρεύμα σε προνομιακές τιμές σε βιομήχανους.
·        Επιχείρησε να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού που στενάζει από την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως από το 2014 τα οικιακά τιμολόγια του ρεύματος έχουν μείνει σταθερά και πως τα αντίστοιχα επαγγελματικά έχουν μειωθεί. Βέβαια, έχουν μείνει σταθερά αφού πρώτα, από το 2001 ως το 2015, το συνολικό κόστος των τιμολογίων έχει αυξηθεί δυόμιση φορές! Όσο αφορά τα επαγγελματικά, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος, η μείωση δεν αφορά μικρές επιχειρήσεις αλλά τις μεσαίες, δηλαδή αυτές με 50 ως 250 εργαζομένους!
·        Υπερασπίστηκε το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο το οποίο αφορά οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 12000€. Δηλαδή ένα ζευγάρι εργαζομένων με το βασικό μισθό των 586€ (μικτά) δε μπορεί να ενταχθεί! Επίσης, δεν καταπολεμά την ενεργειακή φτώχια καθώς οι 1500 κιλοβατώρες/4μηνο δεν αρκούν ούτε για τις βασικές ανάγκες μιας οικογένειας. Ακόμη και σε αυτό όμως το κουτσουρεμένο βοήθημα προς τις πιο φτωχές οικογένειες η Κυβέρνηση θα βάλει και νέα εισοδηματικά κριτήρια μειώνοντας έτσι τους δικαιούχους του κοινωνικού τιμολογίου.

Δίκαιη ανάπτυξη σε ένα άδικο σύστημα δε μπορεί να υπάρξει!
Η κατάσταση αυτή είναι συνέπεια του συνόλου της αντιλαϊκής πολιτικής, της πολιτικής «απελευθέρωσης» της ενέργειας της ΕΕ, που υλοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αποδείχθηκε στην πράξη πως η «απελευθέρωση» αφορούσε τα κέρδη των μονοπωλίων της ενέργειας που εκτινάχτηκαν το ίδιο διάστημα.
Αυτή είναι η ανάπτυξη την οποία κλίνουν σε όλες της πτώσεις η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της απελευθερωμένης αγοράς και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Ανάπτυξη που αφήνει στο σκοτάδι λαϊκά νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες.        
Ενέργεια κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!
Η χώρα μας έχει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες να καλύψει ενεργειακά τις ανάγκες της παραγωγής και των νοικοκυριών. Έχει υψηλά ειδικευμένο επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό, έχει κοιτάσματα πετρελαίου και λιγνίτη, υψηλό υδάτινο, αιολικό και ηλιακό δυναμικό, γεωθερμία. Υπάρχει πλούσια γνώση για την παραγωγή, εξοικονόμηση και καλύτερη αξιοποίηση της ενέργειας από την παραγωγή της ως την κατανάλωση.
          Μάλιστα, εν μέρει, όλα τα παραπάνω αξιοποιούνται και στις μέρες μας. Στην Εύβοια μόνο: λειτουργεί σύγχρονη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Αλιβέρι, πρόσφατα επεκτάθηκε το δίκτυο φυσικού αερίου στη Χαλκίδα, στη Νότια Εύβοια παράγεται μεγάλο μέρος της αιολικής ενέργειας της χώρας.
Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στην αξιοποίηση των παραπάνω δυνατοτήτων είναι η εκμετάλλευση και λειτουργία τους με κριτήριο το κέρδος.
Μη ανέχεσαι να ζεις στο σκοτάδι! Βγες στο προσκήνιο!
Πάλεψε για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών σου!
          Οργανώσου στο σωματείο σου, στο σύλλογό σου. Πάλεψε να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά οικογένεια, σε κανένα μικρό επαγγελματία και αγρότη.
Πάλεψε μαζί με τους κομμουνιστές που πρωτοστατούν καθημερινά μέσα στο λαό, στο κίνημα, στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές και τα χωριά, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα. Για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε, να βελτιωθεί η ζωή του λαού, να δυναμώσει η αλληλεγγύη.
Η θέση σου είναι με το ΚΚΕ!
Η λύση στα σημερινά αδιέξοδα βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα και της ανατροπής
Αυτοί που σήμερα καταδικάζουν στο σκοτάδι λαϊκές οικογένειες δεν είναι ανίκητοι! Ο αγώνας μας μπορεί να έχει προοπτική και αποτέλεσμα αν στοχεύει στον πραγματικό αντίπαλο: Την εξουσία και την οικονομία του κεφαλαίου, αυτούς που κάνουν πραγματικά κουμάντο και αντιπροσωπεύουν οι κυβερνήσεις.
Οι παραγωγικές δυνατότητες και στον κλάδο της ενέργειας, όπως και σε άλλους κλάδους, μπορούν να απελευθερωθούν και να απογειωθούν, να ικανοποιήσουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, εφόσον τεθούν στην υπηρεσία της εξουσίας των εργαζομένων.
Με αυτή την εξουσία ο λαός μπορεί να γίνει πραγματικός αφέντης της οικονομίας.

Σε αυτό το δρόμο έλα να βαδίσουμε μαζί. Γι’ αυτή τη δίκαιη κοινωνία παλεύει το ΚΚΕ. Για το δίκιο μας, για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Τα Εκλογικά Κέντρα στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου


Που ψηφίζουμε στη Νότια Εύβοια για τον Νέο Πολιτικό Φορέα της Κεντροαριστεράς;


Που ψηφίζουμε στην Εύβοια για τον Νέο Κόμμα της Κεντροαριστεράς;


Εκδήλωση της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών


Πρώτη συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Επιτροπή Θεσμών και Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση για το έτος 2017, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας για την ισότητα των φύλων αλλά και η ανάδειξη προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τρόπους για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης των γυναικών σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και της στήριξης του έργου αρμόδιων φορέων, όπως το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο επισκέφθηκαν τα μέλη και στο οποίο έγινε ενημέρωση για τα στοιχεία περιστατικών βίας στο Δήμο Χαλκιδέων. 
Επίσης, η επιτροπή εστίασε στον προγραμματισμό δράσεων με στόχο την ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της ισότητας των φύλων για το επόμενο διάστημα. Εντός αυτού του πλαισίου, συμφωνήθηκε η συμμετοχή στο κίνημα του ΟΗΕ He4She, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,και αποφάσισαν ομόφωνα για την διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 26 Νοεμβρίου στην Ιστιαία αλλά και στη διοργάνωση παράλληλων δράσεων σε κάθε Δήμο της για τη Διεθνή Ημέρα κατά της πορνείας (5 Οκτωβρίου).
Τέλος, στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Επιτροπής σε βασικό περιφερειακό φορέα ανάδειξης των θεμάτων ισότητας των φύλων, η επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις σε θεσμικό επίπεδο συμβάλλοντας στην κατάρτιση των σχεδίων δράσης των δήμων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες αλλά και στην εξέταση σχεδίων νόμου που αφορούν σε θέματα ισότητας.

Για  τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών & Ισότητας
της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας
Η Πρόεδρος


Ευσταθίου-Σπανού Ελένη

Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου


Συνεδριάζει στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών  ( αριθ. αποφ. 210/2014), στις 10  Νοεμβρίου 2017,  ημέρα Παρασκευή  και ώρα 18:30  με μοναδικό θέμα  της  ημερήσιας διάταξης.

1. Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης οικ.  έτους 2013