Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Μαύρη Κυριακή για την Κύμη!!!

Τρία νέα παιδιά έχασαν την ζωή τους σήμερα το πρωί στο δρόμο Στόμιο- Πλατάνα και άλλα δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, σε τρομερό τροχαίο όταν το τζιπ στο οποίο επεβαιναν έφυγε από την πορεία του και κτυπώντας στο στηθαίο έπεσε στη θάλασσα. 
Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:
Σήμερα (22-07-2017) πρωινές ώρες, στην 5η χ/θ της Επαρχιακής Οδού Παραλίας Κύμης – Χανίων Αυλωναρίου, περιοχή «Μεγάλος Βράχος», Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 31χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη μία 26χρονη ημεδαπή και τρεις άνδρες ηλικίας 30, 31 & 38 ετών, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη εκτός οδοστρώματος.
Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα η 26χρονη, ο 30χρονος και ο 38χρονος, ενώ οι δύο 31χρονοι (οδηγός & συνεπιβάτης), διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή ιατρικής φροντίδας και παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Συνάντηση της Δημάρχου Ιστιαίας Αιδηψού με τον Υπουργό Ναυτιλίας


Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, είχε σήμερα το πρωί (Πέμπτη 20/7/2017) η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου. Στη συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της ΟΛΝΕ κ. Ανδρέας Παπανδρέου.
Τα θέματα της συζήτησης αφορούσαν προβλήματα και αιτήματα, που αφορούν τον Δήμο μας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν: Η δημιουργία στην Αιδηψό Πύλης Σένγκεν, η δημιουργία δύο πλωτών λιμένων σε παραλιακές περιοχές του Δήμου μας, καθώς και η δημιουργία ενός καταδυτικού κέντρου.   

Τετάρτη 19 Ιουλίου 2017

Είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΥΑΚΑ μέσω της Δ.Ο.Υ.



Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε ομόφωνα:
1) την ανάθεση είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από τις αρμόδιες Δ.Ο.Υ.
2) την υποβάλλή αίτηματος προς το Υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εκδοθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο Υπουργική απόφαση που θα δίνει τη δυνατότητα στη Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α. να αναθέτει στις Δ.Ο.Υ την είσπραξη ληξιπρόθεσμων εσόδων της
3) να καθορίζει το ποσοστό συμμετοχής της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α στη δαπάνη για την είσπραξη των εσόδων που θα εισπράττει η Δ.Ο.Υ. για λογαριασμό της. (Το αναμενόμενο ποσό συμμετοχής είναι 10% επί των εισπραχθέντων.)

Με την απόφαση αυτή αναμένεται η επιτακτικότερη είσπραξη των οφειλών και να εισρεύσουν χρήματα στο άδειο ταμείο της ΔΕΥΑΚΑ.

Αγρυπνία στα Περιβόλια


Υπόσχεση του Σωκράτη Φάμελλου για τη Μ.Ε.Α. της Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Υπόσχεση για τη δρομολόγηση κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (Μ.Ε.Α.) στη Χαλκίδα, έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος κατά την επίσκεψή του στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας τη Δευτέρα 17 Ιουλίου.
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανέφερε ότι το Υπουργείο θα συμβάλει για να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες και να διασφαλιστεί η κατασκευή της Νέας Μονάδας, έτσι ώστε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων να περάσει σε άλλη, πιο σύγχρονη.
Κατά την επίσκεψή του στο ΧΥΤΑ Χαλκίδας, ο Σωκράτης Φάμελλος ενημερώθηκε για τα τρία νέα κύτταρα που αποτελούν επέκταση του παλιού Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τον τρόπο λειτουργίας και σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπει η Κοινοτική Νομοθεσία. Μάλιστα τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεικνύει πως έχει την απαιτούμενη τεχνογνωσία για να λειτουργεί μόνη, τέτοιες εγκαταστάσεις.
Ωστόσο, ο Υπουργός διευκρίνισε ότι είναι ανάγκη να γίνει το επόμενο βήμα, με την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, γεγονός που θα μειώσει τον όγκο των σκουπιδιών και το κόστος και θα δίνει έμφαση σε πολιτικές προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Σημειώνεται ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ενημέρωσε τον Υπουργό ότι ο ΧΥΤΑ της Χαλκίδας εξυπηρετεί τις ανάγκες όλων των Δήμων της Κεντρικής Εύβοιας και τόνισε ότι η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα συμβάλει καθοριστικά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών απορριμμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ήταν παρών και στη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουλίου, Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας με τον Σωκράτη Φάμελλο στην Ερατεινή Φωκίδας, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στον Χώρο Υγιεινής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Φωκίδας.
Επίσης ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ήταν παρών στην επίσκεψη του Υπουργού στη Θήβα το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουλίου, όταν υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή της εκεί Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων, αλλά και στη σύσκεψη που ακολούθησε, παρουσία και του Περιφερειάρχη Στερεάς Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.



                                                                                                                Γραφείο Τύπου  

Επιστολή Μπουραντά για ΙΚΑ Κύμης

Κύριε Διοικητή
Πληροφορηθήκαμε για το σχέδιο οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ και για τις αλλαγές που προτείνονται για τα υποκαταστήματα (πρώην ΙΚΑ) της Κύμης και του Αλιβερίου.
Το πρόβλημα έγκειται στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στην Κύμη, γεγονός που απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην πρόσφατη συνεδρίαση του.
Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα αντιτίθεται σε αυτή την πρόταση και ζητά από εσάς και το αρμόδιο Υπουργείο, να διατηρηθεί το υποκατάστημα ΕΦΚΑ Κύμης όπως είναι μέχρι σήμερα.
Θέλουμε να επισημάνουμε ορισμένα  βασικά στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και είναι τα εξής :
Το υποκατάστημα  της Κύμης εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Κύμης, Κονιστρών  και Αυλώνος και τον Δήμο της Νήσου Σκύρου.
Να λάβετε υπόψη σας ότι το Λιμάνι της Κύμης είναι ολοκληρωμένο ως έργο και σύμφωνα με την πρόταση που έχει περιληφθεί στο Περιφερειακό πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης της περιφέρειας  Στερεάς Ελλάδας , προορίζεται ως λιμάνι Κρουαζιέρας, μαζί με αυτό της Ιτέας,  ενώ το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη το έχει χαρακτηρίσει ως λιμάνι εισόδου στην χώρας μας πολιτών Τρίτων χωρών, μαζί με τα λιμάνια της Αιδηψού και της Καρύστου.
Προορίζεται επίσης ως πύλη σύνδεσης της Νότιας Ελλάδας, με το Αιγαίο, τα Τουρκικά παράλια και τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου .
Ο γενικότερος αναπτυξιακός σχεδιασμός της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής, προβλέπει σημαντική άνοδο του τουρισμού, του εμπορίου, των υπηρεσιών μεταφορών και συνολικά του τριτογενή τομέα της οικονομίας. 
Επίσης, προβλέπεται η ανάπτυξη σημαντικών αθλητικών δραστηριοτήτων στην περιοχή, όπως η αναρρίχηση στην περιοχή των Μανικίων της Δημοτικής Ενότητας Κονιστρών όπως και της Κύμης στο Βορειοδυτικό τμήμα της.
Δημιουργία περιπατητικών διαδρομών, όπως και ποδηλατικών στην ευρύτερη περιοχή.
Όλος αυτός ο σχεδιασμός απαιτεί νέες υποδομές αφού θα έχουμε άφιξη αθλητών από διαφορές Ευρωπαϊκές και άλλες χώρες κυρίως στην αναρρίχηση, η οποία θα είναι ολυμπιακό άθλημα από την προσεχή ολυμπιάδα.
Να σημειωθεί ότι κοντά στην Αττική δεν υπάρχουν τέτοιες δραστηριότητες και η περιοχή της Κύμης είναι η πλησιέστερη.
Σχεδιάζεται ώστε η κατοικία του Γεωργίου Νικολάου Παπανικολάου, του ανθρώπου που έσωσε και σώζει εκατομμύρια ανθρώπων, να καταστεί  επισκέψιμη, ώστε να ανταποκρίνεται στο πιεστικό αίτημα πολλών επισκεπτών που επιθυμούν να την επισκεφθούν.
Όλα αυτά είναι μερικά από όσα έχουν σχεδιαστεί για την ανάπτυξη της Κύμης και της Περιοχής, αλλά με τις προτάσεις υποβάθμισης σημαντικών υπηρεσιών, που πρέπει να υποστηρίξουν τον αναπτυξιακό σχεδιασμό, η επίτευξη του στόχου δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.
 Ζητάμε να επανεξετάσετε την πρόταση με σκοπό να διατηρηθούν οι αρμοδιότητες του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ Κύμης, όπως είναι μέχρι σήμερα.

Συνημμένα :
- Aπόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου


Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς  

Θωμάς: Άμεση σύγκλιση ανοιχτής σύσκεψης στην Κύμη.

«ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ  Γ. ΘΩΜΑΣ                                                                Κύμη 18-07-2017 


                                          Προς:      κ. Αθανάσιο Μπουραντά
Δήμαρχο Δήμου Κύμης - Αλιβερίου
                                                             

Θέμα :  Όχι στην υποβάθμιση του υποκαταστήματος  του ΙΚΑ Κύμης.

Ναι στην διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Κύμη και στο Αλιβέρι

Άμεση σύγκλιση ανοιχτής σύσκεψης στην Κύμη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου στη συνεδρίαση του στις 11/07/2017 με αφορμή το τελικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με την οργανωτική δομή και τις αρμοδιότητες των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ που αφορούν ειδικά στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου,  ομόφωνα αποφάσισε : 
•             Το υποκατάστημα του ΙΚΑ Κύμης να παραμείνει ως Τοπική Διεύθυνση όπως λειτουργεί επί δεκαετίες μέχρι σήμερα και όχι να υποβαθμιστεί σε Αποκεντρωμένο Τμήμα όπως προβλέπεται από το προαναφερθέν τελικό σχέδιο του Υπουργείου.
•             Την διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ στην Κύμη και στο Αλιβέρι με την μορφή των Τοπικών  Διευθύνσεων, τα οποία θα εξυπηρετούν το Δήμο μας αλλά και άλλους τρείς (3) όμορους Δήμους, της Σκύρου, της Καρύστου και μέρος του Δήμου της Ερέτριας.
Σε συνέχεια αυτής της απόφασης, έγινε εκ μέρους μας ενημέρωση για το θέμα του κ. Υφυπουργού Υποδομών κ. Μαυραγάνη που  επισκέφθηκε την Κύμη στις 17-7-2017, ο οποίος μας δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια μας αυτή και ζήτησε την εκφρασμένη άποψη όσο τον δυνατόν περισσότερων φορέων της περιοχής μας.
Κατόπιν τούτου κρίνουμε αναγκαίο και προτείνουμε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου να οργανώσει  άμεσα στην Κύμη  ανοιχτή  σύσκεψη  με την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, αλλά και των εκπροσώπων του Νομού στο Κοινοβούλιο, για τον σχεδιασμό δράσεων με στόχο την  διατήρηση και των δυο υποκαταστημάτων του ΙΚΑ υπό την μορφή των Τοπικών Διευθύνσεων.


Δημήτρης Γ. Θωμάς                                                                                                                                                                           

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο


Από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Ιουλίου οι εργασίες κατασκευής ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στον χώρο κοντά στον Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων στη Χαλκίδα. Προηγήθηκε η αποξήλωση των φωτεινών σηματοδοτών στη διασταύρωση των οδών Αρεθούσης και Στύρων και πλέον, με τη συνδρομή και των ανδρών του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με βάση τον ισόπεδο κυκλικό κόμβο.
Παρόντες σε όλη τη διαδικασία αλλαγής της κυκλοφοριακής ροής, την πρώτη ημέρα, μέχρι και τα μεσάνυχτα ήταν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Καθαροσπόρης, οι οποίοι ζήτησαν την κατανόηση των οδηγών, προκειμένου να εκτελεστεί το έργο και ακόμη να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων. Τόνισαν ακόμη ότι η παρέμβαση αυτή είναι σημαντική και θα βοηθήσει, όταν ολοκληρωθεί, στη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμος Χαλκιδέων νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Εύβοιας, Ταξίαρχο Γεώργιο Νικολιδάκη, τον Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας Κωνσταντίνο Κουκουβίνο και όλο το προσωπικό της Τροχαίας, για το πραγματικό ενδιαφέρον και τον ζήλο τους, να συνδράμουν αποφασιστικά, έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο τα προβλήματα που προέκυψαν από τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον κόμβο της Αρέθουσας.
Επίσης, η Δημοτική Αρχή νιώθει την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη για την προσωρινή, μικρή ταλαιπωρία των οδηγών στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω των έργων και να βεβαιώσει ότι η ολοκλήρωσή τους θα συμβάλει στην καλύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή, όπου αναμένεται να λειτουργήσει σε έναν περίπου χρόνο και το Νέο Νοσοκομείο.

                                                                                                                Γραφείο Τύπου