Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών (αριθ. αποφ. 210/2014), στις 11 Ιουλίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:30, με τα παρακάτω θέματα ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

1.  Αίτημα του Πρότυπου Οικοδομικού-Αστικού Συνεταιρισμού Τραπεζικών Υπαλλήλων Ελλάδος Συν. ΠΕ. : «Αναγνώριση του Οικισμού ’’Ακτή Νηρέως’’ ως Αυτοτελούς Τοπικής Κοινότητας».
2. Εξέταση αιτήσεως Τ.Κ Πρασίνου με θέμα: «Μετεγκατάσταση ιχθυοκαλλιεργειών της εταιρείας “Νηρεύς” στην περιοχή “Πεθαμένο-Μπογαζάκι” της Τοπικής Κοινότητας Πρασίνου.
3. Βεβαίωση Ακινήτου εντός ζώνης 800μ. από το κέντρο του οικισμού Πετριών.
4. Χορήγηση άδειας παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών (Ελευθερίου Δημήτριος-Σαλίεβα Λίντα).
5.  Συγκρότηση Επιτροπής Κατάρτισης Ετήσιου Μητρώου Αρρένων.
6.  Αποδοχή πράξης παραχώρησης σε κοινή χρήση τμήματος γης στην Τ.Κ. Κήπων της Δ.Ε. Κονιστρών.
7.  Τροποποίηση προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2017 και τροποποίηση Τεχνικού προγράμματος.
8.  Έγκριση χορήγησης έξι νέων προσωρινών παροχών ισχύος 25 KVA (No 2), ποσού 4.083,52 €.
9.  Έκριση επέκτασης δημοτικού φωτισμού στην περιοχή Κάλαμος - Αχλαδερή ποσού 1109,06€.
10.  Κατανομή ΣΑΤΑ.
11. Αποδοχή και κατανομή χρηματοδότησης ποσού ύψους 180.000€ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες (υπ' αριθ. 14034/7-6-2017 απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών).
12.  Αποδοχή και κατανομή ποσού ύψους 113.000€ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (υπ’ αριθ. 13492/26-4-2017 απόφαση Υπουργείου Εσωτερικών).
13.  Έγκριση πολιστικών εκδηλώσεων του Δήμου και διάθεση πιστώσεων.
14. Έγκριση ή μη της παράτασης προθεσμίας για το έργο: «Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου Δ.Δ. Αλιβερίου».
15.Έγκριση της υπ' αριθ. 6/17 μελέτης του έργου: «Αναβάθμιση Παζαριού Αυλωναρίου» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.
16. Έγκριση της υπ' αριθ. 9/17 μελέτης του έργου: «Συντήρηση-Βελτίωση οδοποιΐας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.
17. Έγκριση της υπ' αριθ. 10/17 μελέτης του έργου: «Ανάπλαση πλατείας ΔΚ Αλιβερίου» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.
18. Έγκριση της υπ' αριθ. 11/17 μελέτης του έργου: «Κατασκευή WC AMEA και διαμόρφωση εσωτερικών - εξωτερικών χώρων Κέντρου Υγείας Αλιβερίου» και καθορισμός τρόπου εκτέλεσης του έργου.
19. Λήψη απόφασης για παραχώρηση οικογενειακού τάφου στο κοιμητήριο  της Τ.Κ. Γαβαλά (του Προέδρου Ιωάννη Ρέτσα) της Δημοτικής Ενότητας Ταμυναίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου.
20. Λήψη απόφασης αιτήματος της ΚΕΔΕ για «Συγκέντρωση υπογραφών για την διεκδίκηση του επαναπατρισμού του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου».
21. Λήψη απόφασης για εκχώρηση της αρμοδιότητας μεταφοράς απορριμμάτων από το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου προς τον Περιφερειακό ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας Α.Ε.


                                                                            Ο Πρόεδρος




Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Δεν κλείνει το ΙΚΑ Κύμης. Κατάπτυστο το σημείωμα που κυκλοφορεί!!!

                                                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



                                                                                               Χαλκίδα,  07/07/2017

Ενημερωθήκαμε ότι κυκλοφορεί στην Κύμη ένα κατάπτυστο σημείωμα σχετικά με το ΙΚΑ Κύμης, το οποίο διαστρεβλώνει την ουσία της επιστολής του ΕΦΚΑ, που αναγράφεται σ’ αυτό.
Αποδεικνύεται ότι για μια ακόμα φορά, κάποιοι που επικαλούνται την ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, επιστρατεύουν τα πιο ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΗ ΨΕΜΑΤΑ για να δημιουργήσουν κοινωνικό πρόβλημα σε μια περιοχή.
Ποια είναι η αλήθεια; Στο πλαίσιο της νέας οργανωτικής δομής του ΕΦΚΑ (και θα πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι μόνο το ΙΚΑ άλλα πλέον το σύνολο των οργανισμών ασφάλισης), γίνεται διαβούλευση επί του σχεδίου οργανογράμματος. Συγκεκριμένα για την Κύμη προτείνεται ΟΧΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, ΑΛΛΑ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΜΗΣ, ΤΗΣ ΣΚΥΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.



ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Μαυραγάνης και η Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού ενημέρωνουν για τα κόκκινα δάνεια!!!




Με πρωτοβουλία του Δήμου Ιστιαίας – Αδηψού και του Υφυπουργόυ Υποδομών και Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη  την ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΏΡΑ 20.00 μ.μ  στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας  και την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 και ώρα 20.00 μ.μ στην Αίθουσα του ΕΟΤ Αιδηψού εξειδικευμένοι Δικηγόροι και Οικονομολόγοι θα ενημερώσουν: ΕΜΠΟΡΟΥΣ -  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ για τις δυνατότητες ρύθμισης και διαγραφής των οφειλών τους .

Αύριο η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Νότιας Καρυστίας

Ο ΣΠΠΕΝΚ καλεί τα μελη του σε Γενική Συνέλευση την Κυριακή 9/7/2017 στο ξενοδοχείο Καρύστιον και ώρα 10.30 π.μ.

Θέματα:
Ενέργειες και δράσεις 2016 - 2017
Οικονομικός απολογισμός
Συζήτηση και προτάσεις των μελών

Για το ΔΣ

Η πρόεδρος - Χ. Μπερέτη
Ο Γραμματέας - Θ. Μπινιάρης

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Μεγάλη πυρκαγιά στο Αλιβέρι. Καταστράφηκε ιχθυοτροφείο




Καταστροφική ήταν η πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστη έως τώρα αιτία σε ιχθυοτροφείο της Ακτής Νηρέως. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις αλλά ευτυχώς δεν επακτάθηκε πέραν του δρόμου. Επί τόπου έσπευσαν δυνάμεις της Πυρισβεστικής Αλιβερίου οι οποίες απέτρεψαν τα χειρότερα. Για λίγη ώρα διακόπηκε και η συγκοινωνία.

Ερευνώνται τα αίτια της πυρκαγιάς και εν συνεχεία θα γίνει απολογισμός των ζημιών 

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη διαμονή σας σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ!

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

4/7/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Eτοιμάζεστε για διακοπές;


Γενικά με βάση κριτήρια, που καθορίζονται, από τον Ε.Ο.Τ. τα ξενοδοχεία, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τα διαμερίσματα κατατάσσονται σε αστέρια, (1-5)


Α) Ξενοδοχεία – Ενοικιαζόμενα Διαμερίσματα
Οι τιμές, διαμορφώνονται, ελεύθερα. Όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Ο ξενοδόχος πρέπει να:
•             Ενοικιάζει τα κενά δωμάτια του ξενοδοχείου, σε κάθε πελάτη. Ο ξενοδόχος μπορεί να αρνηθεί την ενοικίαση, μόνο σε πελάτες, που είναι ασθενείς κλπ. Επίσης, ο ξενοδόχος μπορεί να διακόψει τη μίσθωση, του καταλύματος, εάν ο πελάτης παραβεί τα χρηστά ήθη, ή ασθενήσει, από νόσο που προκαλεί ενόχληση, στους υπόλοιπους πελάτες, ή παραβεί τις υποχρεώσεις του, που αναφέρονται παρακάτω.
•             Απαντά, μέσα σε τρεις ημέρες, τηλεφωνικά ή γραπτά, αν αποδέχεται ή όχι την κράτηση δωματίων.
•             Διαθέτει, στους πελάτες, τις ανέσεις, που διαφημίζει, όπως π.χ. πισίνα, εγκαταστάσεις γυμναστικής, νυχτερινό κέντρο, κ.λπ.
•             Mην αποδέχεται κρατήσεις, για δωμάτια ή κρεβάτια, περισσότερα, από αυτά, που διαθέτει.
•             Mη ζητά προκαταβολή, πάνω από 25% του συνολικού κόστους διαμονής, για όλο το χρονικό διάστημα της διαμονής. Η προκαταβολή δε μπορεί να είναι μικρότερη, από το αντίτιμο της τιμής, για μια μέρα. Η κράτηση ολοκληρώνεται, όταν ο ξενοδόχος παραλάβει την προκαταβολή ή όταν απαντήσει, στον πελάτη, ότι αποδέχεται την κράτηση. Εάν κάνουμε κράτηση και δε χρησιμοποιήσουμε το δωμάτιο, οφείλουμε αποζημίωση, στον ξενοδόχο, το μισό της συμφωνημένης τιμής. Απαλλασσόμαστε, όμως, από κάθε υποχρέωση αποζημίωσης, εάν προειδοποιήσουμε τον ξενοδόχο 21 ημέρες, πριν την έναρξη της ενοικίασης, ή για λόγους ανωτέρας βίας που αποδεικνύονται.
•             Στην περίπτωση αυτή, ο ξενοδόχος πρέπει να μας επιστρέψει την προκαταβολή, που τυχόν έχει λάβει, από εμάς. Υπάρχει περίπτωση ο ξενοδόχος να ορίσει μικρότερα χρονικά διαστήματα, για την ακύρωση της κράτησης, χωρίς ποινή, για τον καταναλωτή. Πριν «κλείσουμε», λοιπόν, ένα κατάλυμα, ζητάμε να μάθουμε τους όρους ακύρωσης. Όταν κάνουμε την κράτησή μας, πρέπει να γνωρίζουμε, με λεπτομέρειες, ποιες υπηρεσίες περιλαμβάνονται, στην τιμή, που μας ζητάει ο ιδιοκτήτης του καταλύματος. Πολλές φορές το πρωινό, η χρήση του κλιματιστικού και διάφορες άλλες υπηρεσίες μπορεί να χρεώνονται, χωριστά, επιπλέον της τιμής, που μας αναφέρει ο ξενοδόχος.
•             Εάν ο ξενοδόχος αθετήσει τη συμφωνία του, μαζί μας, υποχρεούται να επιστρέψει την προκαταβολή, έντοκα. Η αθέτηση της συμφωνίας επισύρει αυστηρές διοικητικές κυρώσεις, από τον Ε.Ο.Τ.
•             Ο ξενοδόχος πρέπει να διατηρεί ανοιχτό το ξενοδοχείο, καθ’ όλο το 24ωρο, έχοντας υπάλληλο, στην υποδοχή και να εξασφαλίζει, επίσης, τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, όλο το 24ωρο.

Ο πελάτης πρέπει να:
•             Μη μαγειρεύει, μέσα στα δωμάτια των ξενοδοχείων. Η απαγόρευση δεν ισχύει, για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα.
•             Μη χρησιμοποιεί καμινέτα κ.λπ.
•             Μην πλένει ρούχα.
•             Μην τοποθετεί αποσκευές, στους διαδρόμους του ξενοδοχείου.
•             Μη μετακινεί τα έπιπλα, μέσα στα δωμάτια.
•             Μην τοποθετεί καρφιά, στους τοίχους.
•             Μην παίζει τυχερά παιχνίδια.
•             Μη διαταράσσει την ησυχία των υπολοίπων ενοίκων.
•             Φέρεται ευγενικά, στο προσωπικό.
•             Μη δέχεται επισκέπτες, στο δωμάτιό του, αλλά στους χώρους υποδοχής του ξενοδοχείου.
•             Αποζημιώνει τον ξενοδόχο, για τυχόν δαπάνες ή ζημιές, που προξένησε, (εξαιτίας π.χ. μεταδοτικής νόσου, παραφροσύνης, αυτοκτονίας, θραύσης υαλικών, βλάβης επίπλων, ειδών υγιεινής κ.λπ.)
Αν ο πελάτης παραβεί, τα παραπάνω, ο ξενοδόχος μπορεί να του ζητήσει να εκκενώσει το δωμάτιο, εντός 24ωρών.

Εάν το δωμάτιο, που έχουμε κλείσει, δεν είναι διαθέσιμο, ο ξενοδόχος πρέπει να εξασφαλίσει τη διαμονή μας, σε άλλο ξενοδοχείο, της ίδιας τουλάχιστον κατηγορίας, το οποίο θα βρίσκεται, στην ίδια πόλη και θα διαθέτει τις ίδιες ανέσεις και προϋποθέσεις διαμονής, όπως αυτές που διαφημίζει, για το δικό του ξενοδοχείο. Ταυτόχρονα, οφείλει να μας καταβάλει, τα έξοδα μεταφοράς, στο άλλο ξενοδοχείο και την τυχόν επιπλέον διαφορά τιμής. Εάν δεν καταστεί αυτό δυνατό, ο ξενοδόχος πρέπει να μας αποζημιώσει, με το σύνολο του συμφωνημένου τιμήματος διαμονής.
Ο ξενοδόχος φέρει ευθύνη, για τυχόν απώλεια ή κλοπή των πολύτιμων αντικειμένων και χρημάτων μας, μόνο αν τα παραδώσουμε, προς φύλαξη, λαμβάνοντας απόδειξη.
Η ημέρα της άφιξής μας χρεώνεται ολόκληρη, ακόμα και αν φτάσουμε, πολύ αργά.
Την ημέρα της αναχώρησης πρέπει να αδειάσουμε το δωμάτιο, μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Αν μείνουμε, μετά τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 6:00 το απόγευμα, πρέπει να καταβάλλουμε το μισό της τιμής, για μια μέρα. Εάν μείνουμε και μετά τις 6:00 το απόγευμα πρέπει να πληρώσουμε το αντίτιμο της παραμονής, για μια ολόκληρη ημέρα. Εάν, όμως, το δωμάτιο έχει κρατηθεί και από άλλο πελάτη, ο ξενοδόχος έχει το δικαίωμα να απομακρύνει τα πράγματά μας.

Τα κατοικίδια ζώα απαγορεύονται, στα ξενοδοχεία, που δε διαθέτουν ειδικούς χώρους. Για το λόγο αυτό, ας φροντίσουμε, πριν ξεκινήσουμε, για το ξενοδοχείο, να μάθουμε, αν επιτρέπεται να έχουμε, μαζί μας, το αγαπημένο μας κατοικίδιο.
Τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και διαμερίσματα πρέπει να διαθέτουν το βασικό εξοπλισμό μίας οικίας, όπως π.χ. ψυγείο, κουζίνα, μαγειρικά σκεύη, χώρους υγιεινής, καθώς και να διαθέτουν σωστό φωτισμό. Επίσης, πρέπει να πληρούν τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.
Β) Κάμπινγκ
Όπως για τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα, έτσι και για τα κάμπινγκ, οι τιμές διαμορφώνονται ελεύθερα. Ο καθορισμός των τιμών αφορά τις βασικές παροχές (π.χ. διανυκτέρευση ατόμου, στάθμευση οχήματος, χώρο για σκηνή, τροχόσπιτο κ.λπ., ηλεκτρικό ρεύμα, ενοικίαση σκηνής, ή δωματίου). Οι τιμές πρόσθετων παροχών (π.χ. χρήση ηλεκτρικής εστίας, σιδήρου, πισίνας κ.λπ.) καθορίζονται, ελεύθερα. Στα κάμπινγκ πρέπει να πληρούνται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας.
Για να αποδείξουμε ότι ο ξενοδόχος ή ο ιδιοκτήτης του δωματίου ή του κάμπινγκ, δεν τήρησαν τη συμφωνία τους, μαζί μας, πρέπει να υπογράψουμε, μαζί τους, μια γραπτή σύμβαση, στην οποία θα αναφέρονται, αναλυτικά, τόσο οι προσφερόμενες υπηρεσίες, όσο και οι χρεώσεις. Επειδή αυτό είναι δύσκολο, όταν το κατάλυμα βρίσκεται, σε άλλη περιοχή, από αυτήν του τόπου διαμονής του καταναλωτή, καλόν είναι να ζητούμε να μας αποσταλεί η σύμβαση ταχυδρομικά ή με fax, πριν πληρώσουμε την προκαταβολή. Εάν και αυτό είναι αδύνατο τότε, αναγράφουμε τους όρους, στο έμβασμα της προκαταβολής. Η είσπραξη της προκαταβολής αποτελεί έμμεση αποδοχή των όρων, που αναγράφονται στο έμβασμα.
Αν κλείσουμε κάποιο κατάλυμα, μέσω διαδικτύου, καλό θα είναι να επικοινωνήσουμε και τηλεφωνικά, απευθείας, με τον ξενοδόχο, για να επιβεβαιώσουμε την κράτησή μας και τις παροχές, που μας υποσχέθηκαν.
Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι οι σχέσεις ξενοδόχων και πελατών ρυθμίζονται, με κανονισμό, που έχει ισχύ νόμου και τον οποίο μπορούμε να διαβάσουμε, στη διεύθυνση http://www.grhotels.gr/Documents/sxeseis.pdf


ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΠΚΑ-ΣΤΕ,
 Ελ. Βενιζέλου αρ.22, Χαλκίδα, 2221020509, www.epka-ste.gr epkastereas@gmail.com, https://www.facebook.com/groups/epkaste/


Επίλυεται χρονίζον πρόβλημα ύδρευσης στη Λιχάδα



Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού, ακολουθώντας σταθερά τη γραμμή συνέπειας προς τους Δημότες του, παρά τις υπάρχουσες δυσκολίες, προχωρά σταδιακά σε επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων.
Μεταξύ αυτών και το πρόβλημα ύδρευσης του Δ.Δ. Λιχάδας, που επί τρεις και πλέον δεκαετίες  δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα στους Δημότες.

Με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου κ. Χ. Καψοράχη, ολοκληρώθηκε επιτυχώς σειρά ενεργειών, που θα απαλλάξουν οριστικά τους κατοίκους του ορεινού χωριού της Λιχάδας από το άγχος του υπάρχοντος προβλήματος Ύδρευσης. Άμεσες θα είναι και οι ενέργειες για το παραλιακό χωριό του Αγίου Γεωργίου. Και η προσπάθεια συνεχίζεται...

Σκουπίδια αμάζευτα στο Αυλωνάρι!!!

Αυτή ακριβώς την εικόνα παρουσιάζει εδώ και μερικές μέρες ο χώρος κάτω από την κεντρική πλατεία του Αυλωναρίου όπου παραμένουν γεμάτοι οι κάδοι καθώς δεν έχει περάσει το απορριμματοφόρο να τους αδειάσει. Η κατάσταση γίνεται ιδιαίτερα δυσάρεστη εφόσον βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του καλοκαιριού και η πλατεία συγκεντρώνει κόσμο όλη την ημέρα και ιδιαίτερα τα βράδια και σε κάθε περίπτωση αποτελεί τη βιτρίνα του χωριού μας. Επίσης στην ίδια περιοχή πριν από ένα μήνα περίπου η ΔΕΥΑΚΑ προχώρησε σε αντικατάσταση ενός τμήματος του δικτύου ύδρευσης. Μετά το τέλος των εργασιών στο οδόστρωμα εξακολουθούν να  παραμένουν χαλίκια και χώματα καθώς κανείς δε φρόντισε για την απομάκρυνσή τους. Το πυροσβεστικό του δήμου που εμφανίστηκε κάποια στιγμή για να πλύνει το δρόμο έφυγε χωρίς να κάνει τίποτα γιατί δεν λειτουργούσε η αντλία.  Ο κίνδυνος ατυχήματος σε ένα τόσο κατηφορικό δρόμο είναι ορατός.
 Κάποιοι κάτοικοι έθεσαν το  θέμα στον αντιδήμαρχο κ. Ι. Κούκη ο οποίος μεταξύ άλλων δικαιολογιών τους ανέφερε ότι ο δήμος βρίσκεται υπό πτώχευση. Ας το πάρουμε λοιπόν απόφαση ότι παρόλο που πρόσφατα η δημοτική αρχή Μπουραντά αύξησε κατά  25 τοις εκατό τα δημοτικά τέλη τα σκουπίδια θα κάνουν καθημερινά αισθητή την παρουσία τους στο Αυλωνάρι και τη ζωή μας πιο δύσκολη.
Γιώργος Θεοδώρου

Τοπικός σύμβουλος Αυλωναρίου

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Ο Μπάμπης Γκαρούτσος απαντά στην ΔΕΥΑΚΑ "

Δελτίο τύπου 
                           
                                       

Με έκπληξη μου, είδα στο διαδίκτυο, σχετιζόμενη με την επίσκεψη των συλλόγων Μονοδριου και Κοιλιου στον Αντιπεριφερειάρχη ,για το.θέμα μη λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ, ένα δελτίο τύπου καταπέλτη, της ΔΕΥΑΚΑ ,τους ενόχλησε η παρουσία μου, οποτε βγαζουν ένα δελτιο τύπου καταπέλτη με πολύ ειρωνεία. 
Απαντώ με πολύ αγάπη εγώ,αγαπητοί μου ενεργός θα είναι κάθε δημότης οταν η πηγη του δεν πηγάζει ενέργεια, οταν η στάμνα είναι άδεια όλοι μαζι μπορούμε να την γεμίσουμε με χαρά μου θα ήθελα και το δικό σας χέρι ποτίσματος.
 Καλέστηκε ο πρόεδρος του Χωριού αλλά δεν ήρθε, στον σύλλογο δεν απάντησαν ποτέ με ουσία ,σε όλες τις επιστολές του ,τους ευχαριστώ πολύ που ξύπνησαν απο την παρουσία μου, μην φοβούνται δεν θα πάω για Χαλίφης στην θέση του Χαλίφη, ούτε διεκδικώ πατρότητα κανενός έργου, δίνω μόνο εύσημα στους συλλόγους μας για τον αγώνα τους.
Κύριοι της ΔΕΥΑΚΑ ,υπέροχο το δελτίο τύπου σας, σας θαυμάζω για τον αγώνα απο το πληκτρολόγιο, μπείτε στον στίβο της δημιουργίας, σας υπόσχομαι να μην είμαι ενεργός, μόλις λειτουργήσει το έργο φάντασμα, να  διανύσω γονατιστός απο το δημόσιο πηγάδι για 100 μέτρα ως τον ΒΙΟΚΑ.
 Αλλά τα δώρα της Περιφέρειας καμια φορά έχουν την κατάληξη του δρόμου της Πλατανας, γιατί λεφτά υπάρχουν και δεν θέλουν πατρότητα από άλλους στο μωρό που δεν θελουν να γεννηθεί. Ευχαριστώ όλους της ΔΕΥΑΚΑ που συνέταξαν αυτό το υπέροχο, δημιουργικό με πολλές απαντήσεις δελτίο τύπου, έχετε φοβερή γραφή πιστεύω να υλοποιηθεί και σε πράξη. Την αγάπη του ενεργού δημότη στην ΔΕΥΑΚΑ, την εκτίμηση μου για τον υπέροχο τρόπο γραφής, σας περιμένω να κόψουμε την κορδέλα της δημιουργίας, σας θαυμάζω πολύ...πιστεύω να έγινα αρεστός

ΔΕΥΑ Κύμης Αλιβερίου:Αντιπεριφέρεια και τοπικός παράγοντας γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους δεν έχει δοθεί ακόμα σε χρήση ο ΒΙΟΚΑ Μονοδρύου.

FOTO: EVIATOP
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αλιβέρι 30/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ευχάριστη έκπληξη, ενημερωθήκαμε από τοπικά μέσα ενημέρωσης, για το έντονο ενδιαφέρον της Αντιπεριφέρειας, για την λύση των προβλημάτων που δεν επιτρέπουν την άμεση έναρξη της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ Μονοδρύου .
Με  ευχαρίστηση επίσης, διαπιστώσαμε το όψιμο ενδιαφέρον, τοπικού παράγοντα που κατόπιν ενεργειών του πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ  του Αντιπεριφερειάρχη  Εύβοιας και των θεσμικών εκπροσώπων του Μονοδρύου.
Ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση μας προκάλεσε, ότι Αντιπεριφέρεια και τοπικός παράγοντας φαίνεται πως γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους δεν έχει δοθεί ακόμα σε χρήση ο ΒΙΟΚΑ Μονοδρύου.
Γνωρίζουν δηλαδή, πως η προηγούμενη Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α δεν είχε εκτελέσει τις προβλεπόμενες από την μελέτη εργασίες με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έγκριση της λειτουργίας της μονάδας.
Γνωρίζουν δηλαδή, πως η παρούσα Διοίκηση της Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α , προχώρησε αναγκαστικά, με επιπρόσθετο κόστος για το έργο, στην σύνταξη μελέτης αλλαγής των περιβαλλοντικών όρων, η οποία και εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Γνωρίζουν ακόμα, ότι εκκρεμεί από 10 Μαρτίου 2017 η συγκρότηση της επιτροπής για τον χαρακτηρισμό του υδάτινου αποδέκτη, την ευθύνη της οποίας έχει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας η οποία είναι υπηρεσία της Περιφέρειας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ανταποκριθεί άμεσα σε όσα η ως άνω Διεύθυνση μας έχει ζητήσει σχετικά.
Είτε όμως γνώριζαν είτε δεν γνώριζαν το ιστορικό και τα προβλήματα που εμποδίζουν την έναρξη της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ, για λόγους δεοντολογίας και μόνο όφειλαν να προσκαλέσουν στην συνάντηση και την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., ή τουλάχιστον να ζητήσουν ενημέρωση για την πορεία του έργου και την άποψη μας για το πώς αυτά μπορούν να ξεπερασθούν.
Ούτε, βέβαια, μετά την πάρα πάνω συνάντηση, θεώρησε κανείς σκόπιμο να ενημερώσει την Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., για τα αποτελέσματα της και να ζητήσει συνεργασία για την επίλυση των προβλημάτων και την άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων που καθυστερούν την έναρξη της λειτουργίας του ΒΙΟΚΑ Μονοδρύου.
Ενέργειες και πρακτικές αυτών  των μορφών, θυμίζουν  λύσεις ‘’ κατόπιν ενεργειών μου’’ και εποχές Μαυρογιαλούρου.
Η  Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α., με μεγάλες προσπάθειες και επιπρόσθετο κόστος έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την σύνταξη και έγκριση των μελετών αλλαγής των περιβαλλοντικών όρων και την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών που ολοκληρώνουν το έργο και το καθιστούν ώριμο για λειτουργία.

Υ.Γ.    Οι απαντήσεις της Αντιπεριφέρειας και οι λύσεις που προέκρινε, ελπίζουμε να
           καθησύχασαν  την αγωνία του γνωστού ‘’ενεργού πολίτη ‘’ , ο οποίος με την 
           δράση του, απαντά στην δική μας ανικανότητα., εξασφαλίζοντας παράλληλα
           την χρηματοδότηση των επι πλέον εργασιών. Έλεος!!!!


                    Γραφείο τύπου

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Συνάντηση με Σκουρλέτη για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης. Αισιόδοξα μηνύματα!!!

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κύμης  – Αλιβερίου Θανάση Μπουραντά και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Μούντριχα παρουσία των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων στην «Ηλεκτρομηχανική Κύμης» και των βουλευτών του νομού Εύβοιας Αναστάσιου Πρατσόλη και Γιώργου Ακριώτη.
Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα των εργαζομένων της «Ηλεκτρομηχανικής» και της υφιστάμενης δυνατότητας, μέσω μετατάξεων βάσει της κείμενης νομοθεσίας, να απασχοληθούν σε άλλες θέσεις, με τη συμβολή – εκτός των άλλων – και του Δήμου, ως προς την απορρόφηση ορισμένων  εξ αυτών.

Από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών, εκφράστηκε η διάθεση συμβολής στις προσπάθειες του Δήμου, εφόσον προσδιοριστεί με ακρίβεια ο αριθμός των εργαζομένων που θα αντιμετωπίσουν τελικά πρόβλημα μετακίνησης και στα πλαίσια των πραγματικών δυνατοτήτων που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργατικό Φεστιβάλ Ελλήνων - Μεταναστών στο πάρκο Δέλτα στη Χαλκίδα.

Χαλκίδα 1 Ιούλη 2017
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εργατικό Φεστιβάλ Ελλήνων - Μεταναστών στο πάρκο Δέλτα στη Χαλκίδα. Παρά τη ζέστη από νωρίς πλήθος εργατών, Ελλήνων και μεταναστών, νεολαίας και των συμμάχων τους συγκεντρώθηκε στο χώρο για το καθιερωμένο πλέον φεστιβάλ στη Χαλκίδα.
Την κεντρική ομιλία απήθυνε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Κώστας Παρασκευάς. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ άνοιξε με καλλιτεχνικό αφιέρωμα σε τραγούδια και χωρούς από την Ινδία,το Πακιστάν και τη Μαδαγασκάρη με το συγκρότημα "Rosewood", ενώ μετά την κεντρική ομιλία ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα στα τραγούδια της ξενιτιάς και λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωϊνές ώρες. Καθ Όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ λειτούργησε παιδότοπος με πλούσιο πρόγραμμα.
Ακολουθούν αποσπάσματα απο την ομιλία του Κ.Παρασκευά:
Θέλουμε με τη σημερινή δυνατότητα που μας δίνει η εκδήλωση της ΚΟ Χαλκίδας, να απευθυνθούμε στον εργαζόμενο λαό, που πλήρωσε τόσο βαριά τις αντιλαϊκές πολιτικές, που ματώνει καθημερινά, που δίνει τη μάχη για την επιβίωση και το μεροκάματο.
Τον καλούμε να μη σκύψει το κεφάλι. Να αγωνιστεί με το βλέμμα μπροστά.
Υπάρχει λύση, άλλη προοπτική. Υπάρχουν δυνατότητες για την ικανοποίηση των πραγματικών αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Αυτή η λύση και η προοπτική, βρίσκεται στον αγώνα, μαζί με το ΚΚΕ, για να μπουν νέες δυνάμεις στη μάχη. Να περάσουν στην αντεπίθεση με κίνημα που θα αμφισβητεί και θα αντιπαλεύει τους πραγματικούς υπεύθυνους, τα μονοπώλια, τον καπιταλισμό. Να ενωθούν σε μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι αγρότες. Μόνο έτσι μπορεί ο αγώνας να έχει αποτελέσματα, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τις απολύσεις, τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τη φοροληστεία, τη θηλιά των χρεών. Για να πάρουμε πίσω όσα χάσαμε, να βελτιωθεί η ζωή του λαού. Να δυναμώσει ο αγώνας για να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των χωρών της ΕΕ, των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, που φέρνουν τον πόλεμο στην πόρτα μας.
Οι Έλληνες και οι αλλοδαποί εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Έχουν κοινό συμφέρον μόνο να ενώσουνε τη δύναμή τους. Να αγωνιστούνε μαζί, να βάλουν τη σφραγίδα στη λαϊκή πάλη, στοχεύοντας το ίδιο το σύστημα που βασίζεται στην εκμετάλλευση, που γεννά τη φτώχια, τους πολέμους, την προσφυγιά.
Αυτό το σύστημα δεν διορθώνεται, πρέπει να ανατραπεί.
Για να μπορούμε να ζήσουμε όλοι μαζί, Έλληνες και μετανάστες σε μια πατρίδα χωρίς εκμετάλλευση. Για να μπορούν οι πρόσφυγες και μετανάστες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι και ειρηνικά, σε μια νέα κοινωνία.
Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός.
Σύντροφοι και φίλοι,
Από αυτό εδώ το βήμα, καλούμε όλους και όλες. Να κλείσουν τα αυτιά τους στις «σειρήνες» της ψευτιάς και της προπαγάνδας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
Να μην πιστέψουν στο κλίμα εφορίας που προσπαθεί να δημιουργήσει, μετά την απόφαση του Eurogroup.
Καμιά επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός. Η κυβέρνηση επιδιώκει να κερδίσει χρόνο για να προωθήσει νέα χτυπήματα στους εργαζόμενους, όπως έκανε με τους συμβασιούχους των ΟΤΑ.
Δεν πρέπει να ξεχάσουμε ότι η κυβέρνηση, το αμέσως επόμενο διάστημα, θα φέρει νέο νόμο που θα χτυπά την δυνατότητα των εργαζομένων να απεργήσουν.
Ο λαός χόρτασε από ψεύτικες υποσχέσεις. Καμία εμπιστοσύνη, καμία ανοχή δεν επιτρέπεται να υπάρξει.
Κανένα χάσιμο άλλου πολύτιμου χρόνου, τώρα είναι ώρα ευθύνης, αποφάσεων.
Απέναντι στην αντιλαϊκή επίθεση, που συνεχίζεται και κλιμακώνεται, ο κάθε ένας έχει ευθύνη να πάρει θέση για τον ίδιο και για τα παιδιά του.
Όλοι όσοι συνειδητοποιούν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους να ζήσουν σε καθεστώς μόνιμης φτώχιας και ανεργίας, δεν πρέπει να κάτσουν με σταυρωμένα χέρια. Η θέση τους βρίσκεται στο μετερίζι για την ισχυροποίηση του κινήματος.
Όσοι βλέπουν ότι εξαπατήθηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, όσοι νιώθουν αριστεροί, προδομένοι, δε θέλουν οι αξίες που πίστεψαν και υπερασπίστηκαν να «θαφτούν» μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν πρέπει να κάτσουν στα σπίτια τους. Η θέση τους βρίσκεται στη λαϊκή πάλη, συμπορευόμενοι με το ΚΚΕ.
Όσοι αμφισβητούν το «μονόδρομο» της ΕΕ, βλέπουν ότι αυτές οι συμμαχίες δεν υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα. Όσοι δε θέλουν η χώρα να είναι «ξέφραγο αμπέλι» του ΝΑΤΟ, δε θέλουν η χώρα να συμμετέχει στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, γιατί φέρνει το λαό όλο και πιο κοντά στον κίνδυνο του πολέμου. Μπορούν τώρα να κάνουν το βήμα, να παλέψουν μαζί με το ΚΚΕ, ενάντια σε ΕΕ και ΝΑΤΟ, ενάντια στην αστική τάξη της χώρας που προωθεί αυτές τις αντιλαϊκές συμμαχίες.
Όσοι ανησυχούν και θέλουν να ορθωθεί ένα αποφασιστικό εμπόδιο στη φασιστική Χρυσή Αυγή, στο ρατσισμό, στον εθνικισμό, έχουν τη δυνατότητα να συμπορευτούν με τη δύναμη που έδωσε τους πιο συνεπείς και σταθερούς αγώνες ενάντια στο φασισμό και το σκοταδισμό κάθε είδους, που δε δίστασε μπροστά σε θυσίες, με το ΚΚΕ.
Όλοι όσοι αμφισβητούν τα κόμματα που διαχειρίζονται το σύστημα και δε δέχονται τη συνέχιση της σημερινής κατάστασης. Ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, τους καλούμε να συμπαραταχθούν μαζί στον κοινό αγώνα, για να αποκτήσει το κίνημα νέα ορμή, νέα δύναμη, για να έχει ο αγώνας προοπτική, να στοχεύσει στον πραγματικό αντίπαλο, να βάλουμε τις βάσεις για να αλλάξει ριζικά η κατάσταση, να φύγουν οι εκμεταλλευτές από την εξουσία. (…)
Μόνο έτσι μπορεί να γίνει «τάξη για τον εαυτό της» ικανή να απελευθερώσει και τα άλλα εργαζόμενα λαϊκά στρώματα από το καθεστώς της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης. Δίνοντας έτσι ουσιαστική υπόσταση στο σύνθημα: «χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.»
Το ΚΚΕ είπε πάντα, λέει και τώρα, την αλήθεια στον εργαζόμενο λαό πολλές φορές  «κόντρα στο ρεύμα», χωρίς να υπολογίζει συνέπειες και κόστος.
Λέει και τώρα καθαρά. Δεν υπάρχει καμία ελπίδα να δοθεί λύση, να ικανοποιηθούν οι λαϊκές ανάγκες μέσα στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού συστήματος. Τα πράγματα θα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Ο καπιταλισμός δεν μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά με δικαιώματα και ανθρώπινη ζωή.
Αυτό επιβεβαιώνεται σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά.
Τώρα είναι ώρα να βγουν συμπεράσματα, να αποκτηθούν ταξικά πολιτικά κριτήρια, για όλα όσα γίνονται. Για όλα όσα μέλλονται να έρθουν.
● Δεν θα κουραστούμε να λέμε την αλήθεια.
Οι αντιλαϊκές πολιτικές, τα μνημόνια, δεν οφείλονται στα λάθη, στους δήθεν ανίκανους κυβερνώντες, στους ψεύτες και τους κλέφτες. Όλα αυτά που έγιναν, έγιναν για να υπηρετήσουν το κεφάλαιο, τα μέτρα ήταν στόχος της ΕΕ, πριν την κρίση, τα ίδια υλοποιούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Τα μνημόνια και η Επιτροπεία είναι στη λογική και τη λειτουργία της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
Όλα τα μέτρα, που τσάκισαν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και  που εφαρμόστηκαν, είχαν σχεδιαστεί πολύ παλιότερα, από τα επιτελεία της ΕΕ. Με τη Λευκή Βίβλο, τα σύμφωνα σταθερότητας. Με τη κρίση βρήκαν την ευκαιρία οι αστικές κυβερνήσεις να τα προωθήσουν ακόμα πιο γρήγορα.
Τα μέτρα δεν τα επέβαλαν μόνοι τους οι «κακοί ξένοι» σε βάρος της Ελλάδας. Τα μέτρα τα επέβαλε πρώτ’ απ’ όλα η αστική τάξη της Ελλάδας, μαζί με τα κόμματα που την υπηρετούν, σε συμμαχία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, γιατί έτσι προωθούνται τα κοινά τους συμφέροντά.
            Σήμερα, όλοι μαζί, ο κάθε ένας με το δικό του τρόπο, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα, προβάλουν ως λύση και διέξοδο τους λεγόμενους «εθνικούς στόχους».
Στην πραγματικότητα ζητάνε από τους εργαζόμενους και τους ανέργους να περάσουν τη θηλιά μόνοι το λαιμό τους. Να υπογράψουν την καταδίκη τους για τα επόμενα χρόνια.
Παλιότερα εμφάνιζαν ως «Εθνικό Στόχο» την είσοδο στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, την οικονομική διείσδυση στα Βαλκάνια. Σήμερα, λένε ότι οι «Εθνικοί Στόχοι» είναι τα πλεονάσματα, η ρύθμιση του χρέους, η γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας. Προβάλουν ως τέτοιους, τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα, σαν κοινό καλό για όλους.
 Η χρεοκοπία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προδιαγεγραμμένη, από την ώρα που διακήρυξε ότι θα εφαρμόσει «φιλολαϊκές πολιτικές» μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, των μονοπωλίων. Από την ώρα που διακήρυξε μπροστά στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στους τραπεζίτες, ότι έχουν τον ίδιο θεό, την καπιταλιστική ανάπτυξη και το κέρδος.
Γιατί ανάπτυξη - κέρδος και λαϊκά συμφέροντα δε συμβιβάζονται.
Γιατί φιλολαϊκή πολιτική και ΕΕ δεν μπορεί να υπάρξουν.
Καμιά αυταπάτη. Άλλα είναι τα συμφέρονται του εργάτη, άλλα είναι του κεφαλαιοκράτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν πρόδωσε απλά όσους τον ψήφησαν. Έκανε κάτι πολύ χειρότερο, χτύπησε το κίνημα όταν αυτό πήγε να «φουντώσει». Έβγαλε όλη τη βρώμικη δουλειά σε πέρας.
Έκανε αυτό που δεν μπορούσαν να κάνουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Ο λαός δεν πρέπει να έχει καμιά ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο όχι μόνο στα ζητήματα της οικονομίας αλλά και με την συμμετοχή του στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ,  με τα μέτρα  έντασης του αυταρχισμού κατά των αγώνων του λαού.
Οι εργαζόμενοι πρέπει αποφασιστικά να τον εγκαταλείψουν και να συμπαραταχθούν με το ΚΚΕ. (…)
          Απαιτείται ετοιμότητα και επαγρύπνηση και για άλλο ένα κρίσιμο ζήτημα.
Η αντιλαϊκή πολιτική και επίθεση, ανεξάρτητα από το ποιος την εφαρμόζει, συνοδεύεται και από την ένταση της επίθεσης ενάντια στο κίνημα, στους αγώνες. Έχει ως μέσα την τρομοκρατία, την καταστολή, τη συκοφαντία και την προβοκάτσια. Αυτά τα προωθούν μαζί, εργοδοσία, κυβερνήσεις, τα άλλα αστικά κόμματα, διάφοροι εργατοπατέρες.
Ένα από τα μέσα που χρησιμοποιούν κατά κόρον είναι το επιχείρημα, ότι «οι αγώνες και συνδικαλιστές κλείνουν τις επιχειρήσεις».
Ξέρουν ότι λένε ψέματα, αλλά επιμένουν. Γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Θέλουν να τους υποτάξουν οριστικά, να σκύψουν το κεφάλι. Να μπουν στη λογική «σκάσε και δούλεψε».
Επειδή προκαλούν, τους απαντάμε.
Τα εργοστάσια τα κλείνουν οι ίδιοι οι εργοστασιάρχες, όταν τα κέρδη δεν είναι όσα θέλουν. Όταν μειωθούν τα κέρδη τους, όταν εκτιμήσουν ότι μπορούν να βγάλουν περισσότερα σε άλλους κλάδους, σε άλλους τομείς της οικονομίας, σε άλλες χώρες, τότε πάει περίπατο η «φιλεργατικότητά» τους, η «φιλανθρωπία», ο «πατριωτισμός» τους. Κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, πετάνε στο δρόμο τους εργάτες, κατά κανόνα απλήρωτους, αφήνουν πίσω τους κουφάρια. Φόρτωσαν τα χρέη στον ελληνικό λαό. Με αυτό τον τρόπο οι βιομήχανοι παρέμειναν πλούσιοι και οι εργάτες άνεργοι και πεινασμένοι.
Ποιος έκλεισε το Σκαλιστήρι, το Παπαστρατή, τη Πειραϊκή Πατραϊκή, το Τσαούσογλου, το Δαριγκ, τα Τσιμέντα, το Σέλμαν τόσα άλλα εργοστάσια; Οι αγώνες των εργαζομένων τα έκλεισαν, οι υψηλοί μισθοί και οι παροχές; Οι παράλογες διεκδικήσεις;
Δεν ήταν αυτά, γιατί αυτά δεν υπήρχαν. Ούτε οι αγώνες, γιατί δυστυχώς οι αγώνες έγιναν όταν το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο, όταν άρχιζαν  απολύσεις.
Τα σωματεία των εργαζομένων σε αρκετές περιπτώσεις, έδωσαν στήριξη στους εργοδότες, «πίστωση χρόνου» στις υπό κρατικό έλεγχο καπιταλιστικές επιχειρήσεις, καλλιέργησαν αυταπάτες στους εργαζόμενους, επανάπαυση, καλλιέργησαν τη λογική της ταξικής συνεργασίας, αφόπλισαν το κίνημα και αυτή την τακτική πλήρωσαν ακριβά οι εργαζόμενοι. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια.
Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν προετοιμάστηκε κατάλληλα, δεν αντέδρασε έγκαιρα παρά το γεγονός ότι οι αγώνες ήταν πολλές φορές μακρόχρονοι και σκληροί. Το ΚΚΕ τους στήριξε με όλες του τις δυνάμεις, γιατί το δίκιο ήταν και είναι με την πλευρά των εργατών.
Τώρα οι εργαζόμενοι, να μην τρομοκρατηθούν, από τις απειλές και τους εκβιασμούς των εργοδοτών. Η δύναμή τους βρίσκεται στην ενότητα και στον αγώνα τους, μέχρι την ανατροπή της εξουσίας του κεφαλαίου. Τα εργοστάσια θα πάψουν να κλείνουν, μόνο όταν γίνουν λαϊκή περιουσία και θα υπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι το κέρδος.

Σύντροφοι και φίλοι,
Είμαστε εδώ γιατί δεν σκύβουμε το κεφάλι. Γιατί δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια, την ανεργία, με την εκμετάλλευση, τους πολέμους, την προσφυγιά, με την καπιταλιστική βαρβαρότητα στην Ελλάδα και σε κάθε χώρα.
Είμαστε εδώ γιατί ξέρουμε ότι είναι κοινός ο εχθρός. Ανεξάρτητα εάν γεννηθήκαμε στην Ελλάδα, στην Αλβανία, στην Ασία, στην Αφρική, σε άλλες χώρες της Ευρώπης, στη Αμερικανική Ήπειρο. Ο εχθρός είναι παντού ο ίδιος. Είναι το καπιταλιστικό σύστημα, ο ιμπεριαλισμός.
Οι Έλληνες και οι μετανάστες εργάτες, είναι αυτοί που πληρώνουν, είναι αυτοί που ματώνουν απ΄τις πολιτικές της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Αυτοί που αρπάζουν το ψωμί απ΄το τραπέζι του Έλληνα και μετανάστη εργαζόμενου, είναι οι ίδιοι που ξεσπιτώνουν και σπρώχνουν στην προσφυγιά χιλιάδες ανθρώπους, γυναίκες, γέρους, παιδιά, στην Αφρική, στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στην Ουκρανία, στα Βαλκάνια.

Σύντροφοι και φίλοι,
Μετανάστες και Έλληνες,
Από αυτή την πραγματικότητα δεν μπορούν οι λαοί να ξεφύγουν, να γλιτώσουν, εάν δεν απαλλαγούν από τον ίδιο τον καπιταλισμό.
Ο αγώνας της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για να είναι αποτελεσματικός, εκεί πρέπει να στοχεύει, στην αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Η αλληλεγγύη, η ενότητα ντόπιων και αλλοδαπών εργαζομένων σ΄αυτή την προοπτική πρέπει να στοχεύει, ώστε να είναι στέρεα και γερά θεμελιωμένη, να αντέχει στις θύελλες που θα αντιμετωπίσει.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες για εργασία με δικαιώματα, για υγεία , για μόρφωση, για ελεύθερο χρόνο, για διακοπές και όλα τα άλλα δικαιώματα που αφορούν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Να σταματήσει ο εφιάλτης της ανεργίας, τη φτώχιας
Το εμπόδιο βρίσκεται στο γεγονός ότι όλη η παραγωγή, όλος ο πλούτος που παράγουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δεν πηγαίνει για την ικανοποίηση των ανθρώπινων αναγκών, αλλά για το καπιταλιστικό κέρδος.
Αυτή η εξουσία, αυτό το σύστημα, είναι η αιτία όλων των δεινών και των βασάνων του εργαζόμενου λαού. Γι αυτό, αυτό το σύστημα, αυτή η εξουσία είναι που πρέπει να φύγουν από τη μέση. Όμως από τη μέση δεν θα φύγουν μόνοι τους. Θα τους βγάλει από τη μέση η λαϊκή πάλη. Αυτοί που έχουν σήμερα την εξουσία μπορεί να φαίνονται παντοδύναμοι, αλλά δεν είναι όπως φαίνονται.
Ο δρόμος που χαράχθηκε πριν 100 χρόνια με τη νίκη της Οχτωβριανής Επανάστασης παραμένει ανοιχτός.
Η κοινωνία ή σοσιαλιστική - κομμουνιστική μπορεί να γίνει πραγματικότητα για να απελευθερωθούν οι εργαζόμενοι από τη μισθωτή σκλαβιά. Να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.
Η εργατική εξουσία μπορεί να αξιοποιήσει τις πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες της χώρας. Τα ορυκτά,  τα νερά, τα δάση, τη γεωργική παραγωγή, τον θαλάσσιο πλούτο. Θα βάλει σε όφελος του λαού το σύνολο της παραγωγής με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, με το κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και της παραγωγής.
Θα απελευθερώσει τη χώρα από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά, τις συμφωνίες με τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Θα διαγράψει μονομερώς το χρέος. Θα  επιδιώξει συνεργασίες με κράτη και λαούς που έχουν συμφέρον να αντισταθούν στα κέντρα του ιμπεριαλισμού.
Ο λαός δεν θα είναι μόνος του όταν παλεύει. Και οι άλλοι λαοί έχουν συμφέρον να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.
Αυτό είναι το δίδαγμα της Ιστορίας.
Ο 21ος αιώνας θα στεφθεί με την νίκη των νέων Σοσιαλιστικών Επαναστάσεων.
Η νίκη αυτή θα είναι οριστική και ανεπίστρεπτη.