Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Αγαπάμε …….Και Πράττουμε Μουσικά, απόψε στο Μονόδρι


Το Σάββατο 27 Μαΐου στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου της Κύμης το Αγαπώ και Πράττω διοργανώνει μια συναυλία πριν τον αγώνα για τον μικρό Κωνσταντίνο .
Η συμμετοχή όλων των καλλιτεχνών είναι αφιλοκερδώς!
Μια μουσική βραδιά με ελληνικό , ξένο Rock και Έντεχνη μουσική!!!
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες

Βασίλης Μπαμπούνης
Φώτης Σιώτας
ΓΙΩΡΓΟΣ&ΕΥΑ music band
ROCK & MORE music band Δημήτρης Κωνσταντόπουλος
και ο Νίκος Γεωργίου
Είσοδος: 3 ευρώ
Τα παιδιά έως 12 ετών είναι δωρεαν
Έναρξη : 21:00 μ.μ
Ολα τα έσοδα θα διατεθούν για τον μικρό Κωνσταντίνο

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Ανοικτές Πόρτες Οινοποιειών


Δήμαρχος Ιστιαίας- Αιδηψού: Αποκαθιστώντας την αλήθεια


Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες
Αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και πράξεις της Δημοτικής Παράταξής μας, όσο αναφορά την αποκατάσταση της αλήθειας και την απομάκρυνση των πλασματικών εντυπώσεων, σε σχέση με την διαγραφή της πρώην Αντιδημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού και Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου μας κας Άννας Λουκατζίκου.
Η αποβολή ενός μέλους από την δημοτική μας παράταξη κάθε άλλο παρά ευχάριστο γεγονός μπορεί να χαρακτηρισθεί. Για να αποφασισθεί δε και μάλιστα ομόφωνα κάτι τέτοιο θα πρέπει κυριολεκτικά να έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια αποτροπή της.
Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όλα τα περιθώρια εξαντλήθηκαν και μάλιστα μετά από πολλές επαφές που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα. Εάν η κα. Λουκατζίκου μιλά για αιφνιδιασμό και έκπληξη αντιλαμβάνεστε την υποκρισία που κρύβουν τα αναγραφόμενα της, στις επιστολές που το τελευταίο διάστημα έχει δημοσιεύσει.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η συμπεριφορά; Ερώτημα το οποίο θα το απαντήσουν οι εξελίξεις στο απώτερο μέλλον.
Δεν θα απαντήσουμε στις ανυπόστατες επιστολές και συνεντεύξεις της που εξυπηρετούν μόνο την δημιουργία εντυπώσεων, διότι φροντίζει η ίδια και μάλιστα με γλαφυρό τρόπο να δικαιώσει απόλυτα τους λόγους διαγραφής της.
Με υποβολέα όπως διαπιστώνεται τον εγωισμό της και με γνώμονα την προσωπική της προβολή επιδεικνύει με απροκάλυπτη αλαζονεία το συλλογικό έργο της Δημοτικής Αρχής ως έργο της «θητείας της» περιφρονώντας τόσο τον συνδυασμό που την ανέδειξε όσο και την Διοικούσα Δημοτική Αρχή και τους συνεργάτες της. Αποποιείται οποιαδήποτε ευθύνη φέρει για πράγματα που δεν έχουν πραγματοποιηθεί πάντα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και θέλει να καρπώνεται τα εύσημα για το συλλογικό έργο της Δημοτικής Αρχής.
Έχοντας ξεχάσει προφανώς, λόγω της ανυπαρξίας της, πως ήταν ορισμένη υπεύθυνη για την λειτουργία και το αντικείμενο ευθύνης του Τμήματος Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, αγνόησε στην δική της ανασκόπηση των έργων της «θητείας της» τα δεκάδες άλλα έργα και παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλο το εύρος της Δημοτικής μας Ενότητας, τα οποία και συνολικά θα γίνουν γνωστά στους Δημότες μας με τον λεπτομερή απολογισμό που σύντομα θα δημοσιευθεί.
Πρέπει να γίνει πλήρως κατανοητό σε όλους όσους προσπαθούν να ανακόψουν το έργο της Δημοτικής Αρχής, ότι δεν διαπραγματευόμαστε για κανένα αντάλλαγμα την ακεραιότητα του ορθόδοξου τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς και μάλιστα από αυτούς που αποκτούν δικαιώματα εξουσίας λόγω της ιδιότητας που φέρουν. Η συλλογικότητα, η ομοψυχία, η εντιμότητα και το κοινό συμφέρον του τόπου μας, είναι αυτά που μας ενώνουν και δεν πρόκειται να ταλαντευτούμε υπό τον εκβιασμό, εκφοβισμό και την πίεση κανενός.
Θα διαφυλάξουμε τις αρχές μας και θα τις υπερασπιζόμαστε συλλογικά με πηγαία δύναμη την εντολή, την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας.


Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Κύμης Αλιβερίου για το μη κλείσιμο του ΕΛΤΑ Αυλωναρίου

ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
       «Δεν προέκυψε ποτέ θέμα κλεισίματος των ΕΛΤΑ στο Αυλωνάρι. Κάποιοι το δημιούργησαν…. Εμείς ενημερωθήκαμε από τον Αντιδήμαρχο Αυλώνος κ. Κούκη», είπε ο Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν είχε ο ίδιος επικοινωνία με τα Κεντρικά των ΕΛΤΑ. Και εμείς εύλογα ρωτάμε το Δήμαρχο: Γιατί σπεύσατε αμέσως να βγάλετε Ανακοίνωση; Δεν έπρεπε να ενημερωθείτε υπεύθυνα από τα ΕΛΤΑ; Ποιοι είναι αυτοί που το δημιούργησαν και γιατί σπεύσατε να τους στηρίξετε με την επιστολή σας; Τι πληροφόρηση σας έδωσε ο αντιδήμαρχος Αυλώνος και που βασιζόταν;
       «Εμείς είχαμε μία πληροφορία η οποία μας δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο στο Αυλωνάρι… Μέσα από όλα αυτά απεδείχθη ότι δεν υπήρχε θέμα...Συνηθιζόταν σε κάποια περίοδο χωρίς να υπάρχει κανένα πρόβλημα να κάνουν κάποιοι κάποιες κινητοποιήσεις για ένα θέμα που δεν υπήρχε και στο τέλος να λένε κινητοποιηθήκαμε εμείς και δεν έγινε…», συνέχισε ο Δήμαρχος. Φυσικά και ποτέ δεν υπήρξε θέμα κλεισίματος των ΕΛΤΑ. Και ο Δήμος το γνώριζε, αφού δεν είχε καμία απολύτως σαφή ένδειξη για κάτι τέτοιο. Φήμες και πληροφορίες, τις οποίες έσπευσε να αξιοποιήσει, αυτός και κάποιο άλλοι, και τώρα μιλά για «κάποιους που το δημιούργησαν». Φθηνή , παλαιομοδίτικη πολιτική πρακτική, που δεν μπορούν να την αποβάλλουν.  Και ως συνήθως. Άλλοι φταίνε.
     Το θεώρησαν ευκαιρία λοιπόν, όσοι προσπαθούν να κρύψουν την ανυπαρξία τους, την αναποτελεσματικότητά τους και τα προβλήματα που αδυνατούν να επιλύσουν, να διαμαρτυρηθούν εγγράφως και να κόπτονται,  δήθεν, για το λαό και τους δημότες. Κάποιοι άλλοι αναρωτήθηκαν ποιος ενδιαφέρθηκε να μην κλείσει το Ταχυδρομικό Γραφείο, αφήνοντας υπονοούμενα και μιλώντας για την εποχή του μαυρογιαλούρου. Εξ’  ιδίων κρίνουν τα αλλότρια.
      Κανένας λοιπόν δεν κράτησε ανοιχτό το Γραφείο, γιατί πολύ απλά ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο ζήτημα. Όπως ποτέ δεν τέθηκε ζήτημα να κλείσει το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, όταν και τότε για τις δικές τους σκοπιμότητες , κάποιοι προσπάθησαν να το αναδείξουν σε μείζον θέμα.
       Αν η Δημοτική Αρχή πραγματικά ενδιαφέρεται για το Αυλωνάρι και τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος, ας δει και ας επιλύσει τα συσσωρευμένα προβλήματα των δημοτών, για τα οποία και η ίδια έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης, ας κρατήσει και ας οργανώσει πλήρως το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών που με τις ενέργειές της, όχι μόνο υποβαθμίζει και υπολειτουργεί , αλλά και με την προσφιλή της μέθοδο φορτώνει τα βάρη και τις ευθύνες στον ένα και μοναδικό εργαζόμενο του Κέντρου.
ΓΙΑ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Αυτοψία για ανάδειξη χώρων στον Δήμο Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και προκειμένου να αναδειχθούν περιοχές του Δήμου, που είναι υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού, αλλά εμφανίζουν άθλια εικόνα, στελέχη του Υπουργείου επισκέφθηκαν την Πέμπτη 25 Μαΐου τη Χαλκίδα.
Επικεφαλής ήταν η προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του Υπουργείου και συμμετείχαν η διευθύντρια της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Αρχικά, μαζί με τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού επισκέφθηκαν την περιοχή της Αγίας Παρασκευής, το Ιστορικό δηλαδή Κέντρο της Χαλκίδας, όπου δυστυχώς η εικόνα είναι άθλια, λόγω των εγκαταλελειμμένων και ετοιμόρροπων κτισμάτων επί της οδού Σταμάτη, που τα καθιστούν άκρως επικίνδυνα.
Ο Δήμαρχος εξήγησε στους εκπροσώπους του Υπουργείου ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης αυτών των εγκαταλελειμμένων σπιτιών και θα πρέπει να δοθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού το πράσινο φως στον Δήμο Χαλκιδέων, ώστε να αλλάξει την εικόνα της περιοχής. Μάλιστα, το αίτημα του Δημάρχου ενίσχυσαν και εκπαιδευτικοί από το 1ο Δημοτικό Σχολείο, λέγοντας ότι τα παιδιά διέρχονται καθημερινά, ανάμεσα από αυτά τα ετοιμόρροπα κτίσματα και κινδυνεύουν. Για το ίδιο θέμα έγινε επίσκεψη στη συνέχεια και στην οδό Γαζέπη, όπου και εκεί κάποια κτίσματα στέκονται ως λαιμητόμοι πάνω από τα κεφάλια των περαστικών. 
Ακολούθησαν επισκέψεις στον χώρο του ΟΣΕ, όπου ο Δήμος σχεδιάζει την αναπαλαίωση της αποθήκης και τη μετατροπή της σε Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και τη διαμόρφωση χώρου στάθμευσης μπροστά από αυτήν.
Τέλος, έγινε επίσκεψη στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, για την οποία έχουν δρομολογηθεί και βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες αποκατάστασης και ανάδειξή της. Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για να παρέμβει ο Δήμος στις περιοχές της Αγίας Παρασκευής και της οδού Γαζέπη, έτσι ώστε να εκλείψει το ενδεχόμενο ατυχήματος, από τα μισογκρεμισμένα κτίρια και να αναδειχθεί η προστατευόμενη περιοχή του Ιστορικού Κέντρου.



                                                                                                               Γραφείο Τύπου  

Τιμητική διάκριση στον Δήμο Χαλκιδέων

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για την εφαρμογή ψηφιακών υπηρεσιών, καινοτόμων ιδεών και προγραμμάτων, ο Δήμος Χαλκιδέων τιμήθηκε στη διάρκεια του 2ου ετήσιου Συνεδρίου “Έξυπνες Πόλεις – Ψηφιακοί Πολίτες”, που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Μαΐου στην Αθήνα, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Τουρισμού, των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας και της Α.Ε. “Κοινωνία της Πληροφορίας”.
Την τιμητική διάκριση απένειμε στον Δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη, η Α΄ Εκτελεστική Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας Παναγιώτα Παπαρίδου, με την ευχή να ακολουθήσουν και άλλοι φορείς της Αυτοδιοίκησης την εφαρμογή των ψηφιακών και καινοτόμων προγραμμάτων.


Να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Χαλκιδέων ήταν μεταξύ των εισηγητών στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Η ελληνική έξυπνη πόλη καταλύτης οικονομικής και αναπτυξιακής ευφορίας”. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η στρατηγική που έχει σχεδιάσει η Δημοτική Αρχή, με στόχο τη βιώσιμη αστική και οικονομική ανάπτυξη, θέτει πέντε βασικούς στόχους, τους οποίους εκτιμά ως κρίσιμους για την ανάπτυξη του Δήμου Χαλκιδέων. Ο πρώτος στόχος είναι η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος, η μεταστροφή της οικονομικής δραστηριότητας στον Δήμο Χαλκιδέων, από τον δευτερογενή στον τριτογενή τομέα, επιβάλλει τη δημιουργία υποδομών για να υποστηριχθούν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.  Ο δεύτερος στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τρίτος στόχος η παρέμβαση σε παρηκμασμένες ή εγκαταλελειμμένες περιοχές και η ανάπλασή τους. Τέταρτος στόχος, η υιοθέτηση ενός εξωστρεφούς χαρακτήρα, που αποτελεί βασικό στοιχείο για μια πόλη που επιθυμεί να κοιτάξει πέρα από τα στενά τυπικά της σύνορα και να διεκδικήσει έναν ουσιαστικό ρόλο στα σύγχρονα διεθνή δρώμενα. Στο σημείο αυτό, ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων εφαρμόζει πολιτικές που προωθούν τη συνεργασία με άλλες πόλεις του εξωτερικού και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων. Τελευταίος, αλλά όπως είπε, όχι έσχατος στόχος είναι η ενίσχυση της συμμετοχικότητας των δημοτών στα δρώμενα του Δήμου και στη διαμόρφωση των πολιτικών που εφαρμόζονται σε αυτόν. Συνεχίζοντας ο Χρήστος Παγώνης ανέφερε ότι ως προς τις υποδομές, ολοκληρώθηκε η Βιοκλιματική Αναβάθμιση της Πλατείας πίσω πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, στο κέντρο της πόλης λειτουργεί σύγχρονος μετεωρολογικός σταθμός με ενσωματωμένους περιβαλλοντικούς αισθητήρες, έτσι ώστε να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο, οι ρύποι και εξελίσσεται σε συμφωνία με τον ΟΤΕ, το έργο αναβάθμισης του δικτύου επικοινωνιών, με τη χρήση οπτικών ινών. Ανέφερε επίσης ότι ολοκληρώθηκε το πρώτο πιλοτικό έργο λειτουργίας συστημάτων έξυπνου φωτισμού και έξυπνης στάθμευσης.

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων στο Κέντρο Προσφύγων της Ριτσώνας



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Χαλκιδέων, στα πλαίσια δράσεων ευαισθητοποίησης για τη βία κατά των γυναικών   επισκέφθηκαν τον καταυλισμό προσφύγων στη Ριτσώνα την Πέμπτη 25/05/2017.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τα στελέχη ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Ι.Ο.Μ.) για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και ακολούθησε ομιλία από την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πούλα Αναστασία, σε ομάδα γυναικών προσφύγων για τη βία κατά των γυναικών.
Η συζήτηση έγινε με την παρουσία διερμηνέα και της νομικής συμβούλου του I.O.M. σε χώρο που διατίθεται αποκλειστικά στις γυναίκες για την ενασχόλησή τους με διάφορες δραστηριότητες (Light House Relief) και αναφέρθηκαν ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν θρησκευτικές και πολιτισμικές διαφορές, ως προς θέση της γυναίκας και την ανοχή στη βία.
Οι γυναίκες ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που παρέχει το Συμβουλευτικό Κέντρο, καθώς και για τη δυνατότητα ασφαλούς παραπομπής σε Ξενώνες Φιλοξενίας στις περιπτώσεις που κρίνεται απαραίτητο και τονίστηκε η διαρκής συνεργασία όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στη στήριξη των γυναικών.



Επίσκεψη της Γ.Γ. Ισότητας Φύλου σ. Φωτεινής Κούβελα στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Χαλκίδος

Η Γ.Γ. Ισότητας Φύλου σ. Φωτεινής Κούβελα  επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Χαλκίδος (Δ/νση: Αγίου Παντελεήμονος και Πολυτεχνείου, Βασιλικό Χαλκίδας Τ: 2221 351827, 2221 351826, E: skg.xalkideon@0932.syzefxis.gov.gr) που υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Ισότητας του Φύλου.
Το Κέντρο  παρέχει δωρεάν νομική, ψυχολογική και σύντομα και εργασιακή στήριξη σε γυναίκες, ιδίως θύματα βίας και κακοποίησης.

Στην φωτογραφία (από δεξιά) η κ. Κατερίνα Καλαμιώτου, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου της Χαλκίδας, η σ. Φωτεινή Κούβελα και οι κυρίες του Κέντρου (ψυχολόγος, κοινωνιολόγος και κοινωνική λειτουργός).

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας στη Χαλκίδα

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα Ισότητας του Φύλου

Την  Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, είχαμε την χαρά να υποδεχτούμε  την Γενική Γραμματέα Ισότητας του Φύλου σ. Φωτεινή Κούβελα. Η  ΓΓ Ισότητας του Φύλου επισκέφτηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Χαλκίδος (Δ/νση: Αγίου Παντελεήμονος και Πολυτεχνείου, Βασιλικό Χαλκίδας Τ: 2221 351827, 2221 351826, E: skg.xalkideon@0932.syzefxis.gov.gr) που υπάγεται στην Γενική Γραμματεία Ισότητας του Φύλου και παρέχει δωρεάν νομική, ψυχολογική και σύντομα και εργασιακή στήριξη σε γυναίκες, ιδίως θύματα βίας και κακοποίησης.
Συζήτησε με τις εργαζόμενες για το έργο τους εκεί για  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Γενική Γραμματεία για το επόμενο διάστημα.
Το βράδυ στο Ξενοδοχείο «Παλίρροια», συμμετείχε σε ανοιχτή  εκδήλωση –συγκέντρωση  του τμήματος ισότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας .
Ακολούθησε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τις δράσεις, νομοθετικές και άλλες, της Γενικής Γραμματείας ισότητας Φύλου για ζητήματα ισότητας φύλου στην δημόσια και ιδιωτική σφαίρα, για  τις  έμφυλες σχέσεις  και για την συμμετοχή των γυναικών στα κοινά και την εκλογή τους σε θέσεις αιρετών.
Την πολλή ενδιαφέρουσα και ζωντανή συζήτηση συντόνισαν ο συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ Σιόλιας Νίκος και η υπεύθυνη του τμήματος ισότητας του φύλου Σίμωση Γεωργία .


 Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές σ. Γιώργος Ακριώτης ,σ. Τάσος Πρατσόλης  και η βουλεύτρια  σ. Ζωή Λιβανίου , μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας και τις Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδος και απλοί πολίτες . 
Στην πραγματοποίηση τις εκδήλωσης βοήθησαν πολύ οι συντρόφισσες –μέλη  του τμήματος φύλου τις οποίες ευχαριστούμε θερμά
Χαλκίδα 23 Μαίου

 από το γραφείο Τύπου

Με υψηλή συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο ποδηλατικός γύρος Β. Εύβοιας


 Με τη συμμετοχή 148 αθλητών από ποδηλατικούς ομίλους Αθήνας, Χαλκίδας, Βόλου, Λαμίας, Άργους, Καλαμάτας, Πάρου κ.α. διεξήχθη την Κυριακή (21 Μαΐου 2017) ο Ποδηλατικός Γύρος Βόρειας Εύβοιας.
Η διοργάνωση των αγώνων έγινε από την Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α) και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού. 
Την εκκίνηση του ποδηλατικού γύρου έκανε ο Αντιδήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Δημήτρης  Αγγελόπουλος, στις 11 το πρωί της Κυριακής.
Οι ποδηλάτες διήνυσαν 120 χλμ. κάνοντας τη διαδρομή: Αιδηψός-Λίμνη-Στροφυλιά-Αγία Άννα-Πευκί-Ιστιαία και τερμάτισαν, μετά 4 ώρες περίπου, στη διασταύρωση του Αγίου επί της οδού Ιστιαίας-Αιδηψού.
Στις 16:30 στην Λουτρόπολη της Αιδηψού έγινε η τελετή απονομής κυπέλλων και μεταλλίων με την παρουσία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου και του Αντιδημάρχου Ωρεών κ. Κυριάκου Βογιατζή.

Κατά την τελετή η Π.Ε.Π.Α. απένειμε ευχαριστήρια πλακέτα στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού για την στήριξη της διοργάνωσης. Απένειμε  επίσης πλακέτες στην Αστυνομική Αρχή για τη βοήθειά της, καθώς και στο Cafe Αpollon που ήταν ο αθλοθέτης του ποδηλατικού γύρου. 

Δήλωση των Περιφερειακών Συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς Ελλάδας για την μονάδα βιοαερίου στον Πισσώνα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
 & ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ- ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ

ΔΗΛΩΣΗ
Στις  10/5/2017 συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Διρφύων- Μεσσαπίων για γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε) σχετικά με την εγκατάσταση στην θέση ΄΄ΣΤΕΡΝΑ΄΄ της Τ.Κ Πισσώνα, μονάδας παραγωγής βιοαερίου από την επεξεργασία αποβλήτων και γεωργικών υπολειμμάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας , ισχύος 999KW , της εταιρίας ΄΄ΔΙΡΦΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε΄΄» και την Τρίτη 23/5/17 συζητήθηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας στερεάς Ελλάδας η  έγκριση Μελέτης  Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).
Βασικός συνεργάτης της «ΔΙΡΦΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε.»  είναι η επιχείρηση ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ.
Οι εκπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο Δήμο και στην επιτροπή περιβάλλοντος καταψηφίσαμε τη μελέτη.
Γιατί αποτελεί περίπτωση ιδιωτικοποίησης της διαδικασίας παραγωγής ενέργειας.
Γιατί διαφωνούμε με την εγκατάσταση στην θέση ΣΤΕΡΝΑ, μονάδας παραγωγής βιοαερίου από την επεξεργασία αποβλήτων και γεωργικών υπολειμμάτων, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, διότι είναι ήδη επιβαρυμένη η περιοχή περιβαλλοντικά από τις διαφόρων ειδών μονάδες που είναι εγκαταστημένες στην ευρύτερη περιοχή των Τοπικών Κοινοτήτων  Πισσώνα και Τριάδας.
Ήδη υπάρχουν αρνητικές αποφάσεις του τοπικού συμβουλίου Πισσώνας  και της επιτροπής ποιότητας ζωής. Ακόμα και η κατά πλειοψηφία θετική απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου δείχνει μία «βιασύνη» να εξασφαλίσει την έγκριση αφού, ενώ καταγράφεται η ανάγκη «ειδικής μελέτης- έρευνας για τυχόν περιβαλλοντικά προβλήματα ρύπανσης στους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες», ζητά  να γίνει …εκ των υστέρων!!!!!
Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τις θεωρούμε όμως λαϊκή περιουσία ενώ και η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες τις προσφέρουν «φιλέτο» στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Κι ενώ αυτοί βλέπουν να «φουσκώνουν» τα κέρδη τους, τα λαϊκά στρώματα βλέπουν να «φουσκώνει» ο λογαριασμός του ρεύματος, να γίνεται δυσβάσταχτος για τα πετσοκομμένα, πενιχρά εισοδήματά τους.
Ούτε είμαστε αντίθετοι στη διαχείριση των  αποβλήτων των επιχειρήσεων, με την αξιοποίηση της εξέλιξης της επιστήμης, της τεχνολογίας. Άλλωστε με κάθε τρόπο διεκδικούμε να επιβάλλεται στις επιχειρήσεις να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, να στελεχωθούν οι δημόσιες υπηρεσίες ώστε να υπάρχει τακτικός και ουσιαστικός έλεγχος κ.λ.π.
Έχουμε πείρα, όσο το κριτήριο λειτουργίας μιας επιχείρησης είναι το κέρδος μπορεί στο βωμό του να θυσιαστεί και η υγεία του λαού και η προστασία του περιβάλλοντος και τα εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις των ίδιων των εργαζομένων.  Ακόμα και στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις καύσης Βιοαερίου που στηρίζονται σε απόβλητα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και στη βάση αυτή επιγραμματικά σημειώνουμε ότι :

Η πρώτη ύλη μπορεί να περιέχει χημικούς, βιολογικούς και φυσικούς μολυσματικούς παράγοντες, διάδοσης παθογόνων μικροοργανισμών.

Υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι ρύπανσης του εδάφους και των νερών.

Η παραγωγή μεθανίου και διοξειδίου το άνθρακα περικλείουν κινδύνους έκρηξης –πυρκαγιάς.

Προκαλείται έντονο πρόβλημα όχληση λόγω οσμών , μυγών κλπ αλλά και από την αυξημένη κυκλοφορία  των φορτηγών για τη μεταφορά των αποβλήτων και των υπολειμμάτων που προορίζονται για εδαφοβελτιωτική χρήση.

Κτηνιατρικά ερευνητικά προγράμματα στη Δανία ερεύνησαν την επιβίωση των βακτηριδίων, των ιών και των αυγών των παρασίτων στα απόβλητα ενώ στη Γερμανία ανιχνεύτηκαν είδη σαλμονέλας σε πάνω από το 90% των δειγμάτων των αποβλήτων.

Τέλος θεωρούμε αποπροσανατολιστικά τα όσα ακούγονται από την εταιρεία, τους συνεργάτες της, το Δήμο και την Περιφέρεια περί ανάπτυξης ( θέσεις εργασίας για να κατασκευαστεί το έργο, δωρεάν λίπασμα στους αγρότες, εξυγίανση του περιβάλλοντος…) !!!!
Η ανάπτυξή τους,  σε αυτό το σύστημα ταυτίζεται με τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, για τα οποία προϋπόθεση είναι η φτώχεια των εργαζόμενων, της φτωχής αγροτιάς, των λαϊκών στρωμάτων.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
Ντούρου Σοφία , Γκικόπουλος Γιώργος
Η Δημοτική Σύμβουλος

Πύθουλα Γεωργία