Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Πρόταση για την επίλυση του προβλήματος της ακινησίας των αυτοκινήτων

                 
ΕΝΩΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΥΑΣΤΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ν.  ΕΥΒΟΙΑΣ                                                                                 ΠΡΟΣ
                                                    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
                                                  Δ/ΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ

Κε Διευθυντά,
Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε όπως κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες και ασχοληθείτε με το θέμα που έχει προκύψει με τα προσωρινά αποσυρόμενα αυτοκίνητα(προσωρινή ακινησία) και ο χρόνος ακινησίας είναι  πριν την υποχρέωση των αυτοκινήτων να παραδίδονται στις μονάδες ανακύκλωσης.
Μιλάμε για αυτοκίνητα 20 και 25 χρόνια πριν.
Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα έχουν εξαφανισθεί, κλαπεί, έγιναν ανταλλακτικά.
Σήμερα γεννάται το ερώτημα, αν γίνει Νόμος ή εξαγγελία να φορολογηθούν  και τα ακινησίας οχήματα, τι έχει να γίνει. Καταλαβαίνετε ότι μόνο που ακούστηκε πανικοβλήθηκαν οι ιδιοκτήτες που δεν έχουν καν το αυτοκίνητο. Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε με δήλωση κλοπής ή υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, να αποσύρεται οριστικά από τα μητρώα.
Είναι το πιο σωστό και δίκαιο ώστε να αποσυμφορηθεί και η μόνιμη χαρτική ύλη για κάτι που δεν υπάρχει.
Καταλαβαίνετε ότι με τον τρόπο αυτό θα έχουμε και την πραγματική εικόνα των αυτοκινήτων που υπάρχουν.
Με την ευκαιρία να σας ευχαριστήσουμε για τις ενημερώσεις που κάνετε στον κλάδο του αυτοκινήτου, γύρω από τη λειτουργία των νόμιμων συνεργείων βοηθώντας με τον τρόπο αυτό στην καλή λειτουργία και τη νομιμότητα.
Για όποια καλή συνεργασία είμαστε στη διάθεσή σας.

   Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


  ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΗΛΙΑΣ                                        ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Νίκησαν στα πέναλντι οι "Κοπρίτες"


H παράδοση εξήντα ετών, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο Μονοδρίου σήμερα Μ.Σαββάτο όπως κάθε χρόνο, σε ένα όμορφο αγώνα για όλες τις ηλικίες, με πλήθος κόσμου εντός και εκτός γηπέδου, μια γιορτή του αθλητισμού. Για την Ιστορία ο αγώνας  στον κανονική του διάρκεια τελείωσε 4-4, την νίκη πήραν στα πέναλντι οι κοπρίτες(μόνιμοι κάτοικοι ) με 8-7 νίκησαν του κομήτες (ομάδα των ανθρώπων που δεν μένουν μόνιμα ) αλλά νικητής ήταν και πάλι η παράδοση και η αγάπη για τον αθλητισμό .

ΕΥΧΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ


ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ ΑΙΔΗΨΟΥ


ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΩΜΑ


Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ 2017».



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στο πλαίσιο των πολιτικών ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, της προσέλκυσης επισκεπτών και της στήριξης της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας, συμμετείχε στην Έκθεση «ΚΥΝΗΓΕΣΙΑ», η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 7,8 και 9 Απριλίου στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα.
Το περίπτερο της Περιφέρειας προέβαλε τα πολιτισμικά, τουριστικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά για κάθε μια περιφερειακή ενότητα ξεχωριστά και φιλοξένησε τους αντίστοιχους κυνηγετικούς συλλόγους και ομοσπονδιακούς θηροφύλακες.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας επισκέφθηκε το Περίπτερο της Στερεάς Ελλάδας, όπου ενημερώθηκε για τις κοινωνικές δράσεις και φιλοθηραματικές δραστηριότητες  των κυνηγετικών συλλόγων και δήλωσε:
Το κυνήγι, το ψάρεμα, η ορειβασία, η πεζοπορία, η ορειβασία, ο αγροτουρισμός και όλες οι άλλες δραστηριότητες που αποτελούν αντικείμενο της Έκθεσης, αποτελούν στην ουσία προστιθέμενες αξίες για τον εσωτερικό τουρισμό, αλλά και κίνητρο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Αυτή τη στιγμή στους νομούς Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας λειτουργούν 32 πρωτοβάθμιοι Κυνηγετικοί Σύλλογοι, στους οποίους είναι οργανωμένοι 17.000 κυνηγοί.
Θεωρούμε πως η συμμετοχή μας στην έκθεση, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία προκειμένου η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να συνεργαστεί στενά με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους και τους ομοσπονδιακούς θηροφύλακες, και πιστεύουμε ακράδαντα πως το δυναμικό αυτό  κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, μπορεί να αποτελέσει τον αξιόπιστο εταίρο και σύμβουλό μας για την ανάδειξη του τόπου μας και τη προσέλκυση επισκεπτών.”


"Χωρίς Μεσάζοντες" και με "Κοινωνική Κουζίνα" η Ενωση Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) συνεπής στην δέσμευση της προς του καταναλωτές διοργάνωσε την Κυριακή των Βαΐων στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα,  την 2η για το 2017  ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», συγκεντρώνοντας 20 παραγωγούς τόσο από την Εύβοια όσο και από την περιφέρεια της Βοιωτίας και της Αττικής, που πώλησαν ποιοτικά προϊόντα σε καλύτερες τιμές κατευθείαν στους καταναλωτές.
Για 3η συνεχόμενη φορά στη δράση μας αυτή στη Χαλκίδα συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ Θεσσαλονίκης που διέθεσαν φυσικά απορρυπαντικά, δοκιμασμένα για την αποτελεσματικότητα τους, φιλικά για το περιβάλλον αλλά και σε πολύ καλές τιμές.
Μαζί μας ήταν και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοκτημόνων Χαλκίδας (Α.Σ.Α.Χ) με γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από παραγωγούς της περιοχής του Ληλαντίου Πεδίου, φτιαγμένα από γυναίκες της περιοχής σε ποιότητα και τιμές μοναδικές.

Σε παράλληλη δράση  η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος» μαγείρεψε στον ίδιο χώρο και σέρβιρε τουλάχιστον  200 μερίδες πεντανόστιμου φαγητού. Το καλάθι αλληλεγγύης μας γέμισε με τρόφιμα και τα πρόσφερε στην «κοινωνική κουζίνα» για τις επόμενες δράσεις της.
Στην δράση επίσης βρέθηκε ο Βασίλης Τακτικός, δημοσιογράφος και συντονιστής του Πανελλήνιου  Παρατηρητήριου Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ο οποίος ήρθε σε επαφή με  παραγωγούς και  καταναλωτές αλλά και με τους φορείς των δράσεων και η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημιουργία καταναλωτικών συνεταιρισμών και άλλων συλλογικοτήτων στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με στόχο την τοπική ανάπτυξη και καινοτομία.
Η             ΕΠΚΑ-ΣΤΕ  Στοχεύοντας στην καθιέρωση της δράσης αυτής σε μηνιαία βάση, καλεί κι άλλους παραγωγούς να συμμετάσχουν και προσδοκά με την υποστήριξη των καταναλωτών να επιτευχθεί μια αγορά με πιο δίκαιους, οικονομικούς και ποιοτικούς όρους για όλους.   
Καλή Ανάσταση!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης



ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης είναι αναγνωρισμένο ιστορικό μνημείο της περιοχής, αλλά και πολύ χρήσιμο και αναγκαίο για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Περιοχής και του αντίστοιχου νηπιαγωγείου.
Λόγω της καταστροφής που υπέστη  τον Απρίλη του 2014 από την πυρκαγιά  δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εδώ και δυόμισι  χρόνια και έτσι οι μαθητές του συστεγάζονται με το 2ο Δημοτικό. Αντίστοιχα συνέβη και με τα νηπιαγωγεία.
Τα αποτέλεσμα της συγκεκριμένης εξέλιξης είναι η συσσώρευση πολλών μαθητών σε ένα χώρο, που δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες τους και έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα..
Οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων 1ου & 2ου Δημοτικού Κύμης 1ου & 2ου Νηπιαγωγείου Κύμης δικαίως απαιτούν την επισκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης .
Καταθέτουμε το σχετικό έγγραφο των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και καλούμε την Περιφέρεια να παρέμβει για την λύση του προβλήματος, σε συνεργασία με τον αντίστοιχο Δήμο άμεσα.
10-4-17

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Προτάσεις από τους Ενεργούς Πολίτες Στερεάς στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Δελτίο Τύπου
Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας 10 Απριλίου :
1.Καταθέσαμε μέσω επίκαιρης επερώτησης το θέμα των Ατόμων με Αναπηρία και την προστασία του υγροτόπου “Λιβάδι” ή “Κολοβρέχτης”.
a.   Για το θέμα των Ατόμων με Αναπηρία, ζητήσαμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο ως Περιφερειακό Συμβούλιο, για τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τα άτομα αυτά και τις οικογένειές τους, παρά τις λειψές αρμοδιότητες που έχει η Περιφέρεια. Ζητήσαμε στο άμεσο μέλλον να συνεδριάσουμε ειδικά με το θέμα αυτό, καλώντας όλους τους φορείς της Περιφέρειας που εκπροσωπούν το συγκεκριμένο χώρο, ώστε από κοινού να συγκεντρώσουμε όλα τα πληροφοριακά στοιχεία που αφορούν τον χώρο, τα επείγοντα προβλήματα που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων, όπως δημιουργίας ανάλογων δομών φροντίδας ή την ένταξη της υλοποίησης βασικών υποδομών στις βασικές πόλεις (π.χ. Κέντρα Διημέρευσης, θεραπευτικά Κέντρα) στο ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας. Η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων να αναλάβει να προετοιμάσει αυτήν την συνεδρίαση, συμβάλλοντας και ο καθένας μας όσο περισσότερο μπορεί ώστε να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί. Αντίρρηση δεν υπήρξε αναμένουμε συγκεκριμένη πρωτοβουλία.
b. Για το θέμα της λήψης άμεσων μέτρων προστασίας του υγρότοπου Λιβάδι ή Κολοβρέχτης στην Εύβοια (θεσμικά κατοχυρωμένη ως προστατευόμενη περιοχή), ζητήσαμε να πάρει άμεσα πρωτοβουλία ο Αντιπεριφεειάρχης και να καλέσει σε κοινή σύσκεψη τους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων και εκπροσώπων των κινήσεων πολιών που ενεργοποιούνται στο συγκεκριμένο θέμα. Στόχοι είναι, α) Η συγκρότηση Φορέα Διαχείρισης, β) η οριστική οριοθέτηση του υγρότοπου, γ) μέτρα αποκατάστασης του υγροτόπου από τους τελευταίους εμπρησμούς και τις καταπατήσεις και κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών και τιμωρία των ηθικών και φυσικών αυτουργών αυτών των παράνομων, δ) μέτρα ανάδειξης του για χρήση ως χώρος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οργάνωση επισκέψεων Σχολείων κ.ά.
2Στηρίξαμε το έργο “Αποκάλυψη Αισθητική και Αποκατάσταση και Αναπαραγωγή του Ζωγραφικού Διάκοσμου”, του Διατηρητέου Κτιρίου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, ένα επί μέρους έργο που εντάσσεται όμως στο συνολικό έργο Αποκατάστασης του Διατηρητέου, που και με την δική μας επιμονή επανεντάξαμε ως Περιφέρεια το 2016 και ήδη ολοκληρώνεται. Ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη της Χαλκίδας και την Περιφέρεια. Ένα έργο που μπορεί να παίξει ένα ευρύτερο και ιδιαίτερο ρόλο στην εκπαιδευτική και πολιτιστική δραστηριότητα της πόλης και όχι μόνο.
3.  Διαφωνήσαμε με την τακτική των προγραμματικών συμφωνιών, που γίνονται στο όνομα της ευελιξίας (σύμφωνα με την αιτιολογία), με φορείς που πολλές φορές δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση με το αντικείμενο των Προγραμματικών Συμφωνιών, όπως π.χ. έγινε με το έργο, “Εφαρμογή του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής – Διατροφή σε μαθητές Σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κ.λ.π.”. Παρόμοιο θέμα προκύπτει και με το έργο, “Υλοποίηση υπηρεσιών Συμβούλου για υποστήριξη σε θέματα απαλλοτριώσεων, ελέγχου ωρίμανσης  φακέλου μελετών και επικαιροποίησης τευχών δημοπράτησης με βάση το Ν.4412/2016”, της αντιπεριφέρειας Εύβοιας, την στιγμή που έχει ήδη δύο νομικούς συμβούλους με μηνιαία αντιμισθία και τεχνικές υπηρεσίες με καταξιωμένα στελέχη.
4. Τέλος διαφωνήσαμε απόλυτα με διαδικασίες όπως, να αποφασίζονται προϋπολογισμοί ή αναμορφώσεις προϋπολογισμών με συνοπτικές διαδικασίες, για δεκάδες μεγάλα έργα που υλοποιούνται στην Περιφέρεια, χωρίς Τεχνικές εκθέσεις και  χωρίς ολοκληρωμένη ενημέρωση του Περιφερειακού Συμβουλίου της πορείας τους μέχρι σήμερα.

10-4-2017
Κώστας Χαϊνάς

Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας

9 νέα έργα στην Εύβοια προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με την ένταξη εννέα σημαντικών έργων συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για το οδικό δίκτυο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Εύβοιας ολοκληρώθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
Πιο συγκεκριμένα, εντάχθηκαν τα ακόλουθα έργα:
•    Συντήρηση Οδικού Δικτύου Βόρειας Εύβοιας, προϋπολογισμού 1.132.770 ευρώ, που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της παράκαμψης Βουτά και βελτιωτικές επεμβάσεις στα τμήματα Προκόπι – Μαντούδι και Ροβιές – Βουτάς.
•   Συντήρηση Οδικού Δικτύου Νότιας Εύβοιας, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ, που περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση του δρόμου Αμυγδαλιά – Πρινιά στον Καφηρέα Καρυστίας και βελτιωτικές επεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής.
• Συντήρηση Οδικού Δικτύου Δίρφυος, προϋπολογισμού 1.400.000, που περιλαμβάνει βελτιωτικές επεμβάσεις στην Ε.Ο. Νέα Αρτάκη – Στρόπωνες, την ολοκλήρωση της απευθείας οδικής σύνδεσης Πισσώνα – Τριάδας, και την ολοκλήρωση της σύνδεσης Αγία Ειρήνη – Γλυφάδα στην ανατολική ακτή του Νομού.
• Συντήρηση Οδικού Δικτύου Κεντρικής Εύβοιας, προϋπολογισμού 900.000 ευρώ, που περιλαμβάνει βελτιωτικές επεμβάσεις στους κύριους άξονες του επαρχιακού οδικού δικτύου μεταξύ Λεπούρων και Κύμης.
•  Δύο έργα ηλεκτροφωτισμού συνολικού προϋπολογισμού 148.800 ευρώ για τους κόμβους του επαρχιακού δικτύου Ν. Εύβοιας.
• Καθαρισμός τάφρων και εργασίες πρασίνου στο οδικού δίκτυο της Εύβοιας, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
•  Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο Αμαρύνθου, προϋπολογισμού 50.840 ευρώ.
•  Συμπληρωματικές εργασίες και ηλεκτροφωτισμός στο γήπεδο Αγίου Λουκά, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Επισημαίνεται ότι έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και συνεπώς θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες δημοπράτησης για το σύνολο των έργων.
Ο Φάνης Σπανός, τόνισε:

"Είναι κοινή παραδοχή ότι η πρώτη ανάγκη της Εύβοιας είναι οι οδικές υποδομές. Σήμερα, εκκινούμε έναν ακόμη κύκλο παρεμβάσεων βελτιωτικού, αλλά και αναπτυξιακού χαρακτήρα, διατηρώντας ως κορυφαίες προτεραιότητες την οδική ασφάλεια και την προσπελασιμότητα στο Νομό. Ταυτόχρονα, με τα μικρά αλλά σημαντικά έργα αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων στοχεύουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους πολίτες.”

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Σοβαρό τροχαίο στο δρόμο Κριεζά- Δύστος. Τρεις τραυματίες, οι δύο βαριά.

Πριν από λίγο συνέβη σοβαρό τροχαίο ατύχημα στο δρόμο Κριεζά Δύστος. Όχημα που οδηγούσε ο Γ.Ρ. 70 χρονών συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με άλλο όχημα που οδηγούσε ο Γ.Α. 60 χρονών και στο οποίο επέβαινε ως συνοδηγός ο 34χρονος γιός του Αν. Α. Και οι τρεις είναι κάτοικοι της περιοχής. Οι δύο οδηγοί έχουν τραυματιστεί σοβαρότερα και ήδη έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο, όπως και ο συνοδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου ο οποίος έσπασε το πόδι του. Η Τροχαία διερευνά τις συνθήκες του ατυχήματος.