Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Χωρίς Μεσάζοντες από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας


Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών μίλησε στο Αυλωνάρι

Κ. Πουλάκης: Η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των αιρετών, υπέρ της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης της Τοπ. Αυτοδιοίκησης


Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στα Χάνια Αυλωναρίου η Οργάνωση Μελών Κύμης-Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μίλησε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Κ. Πουλάκης, μεταφέροντας την εμπειρία του από τις επισκέψεις που έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, επισήμανε ότι «οι συζητήσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των αιρετών – και μάλιστα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – “πονάει” το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό την πρωτοβουλία που πήρε το Υπουργείο και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκτεταμένο διάλογο για τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση που επακολούθησε.
Εκτός, μάλιστα, της παρουσίασης των βασικών αξόνων που έχουν κατατεθεί από την Επιτροπή που λειτούργησε στο Υπουργείο για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι οποίες αποτελούν ένα πρώτο υλικό ως βάση για την περαιτέρω δημόσια συζήτηση, ο Κ. Πουλάκης παρουσίασε και έναν σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα βασικά σημεία των 120 άρθρων του υπό κατάθεση νομοσχεδίου «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως ανέφερε, «το διάστημα των δύο χρόνων που πέρασαν, αντιμετωπίσαμε πληθώρα μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων και αιτημάτων. Στην ίδια δε κατεύθυνση κινείται – παράλληλα προς τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλουμε – και το “νομοσχέδιο-σκούπα” του Υπουργείου, το οποίο έρχεται να επιλύσει σειρά άμεσων προβλημάτων και αιτημάτων των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά και των εργαζομένων».
Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και ακολούθησε γόνιμος διάλογος και κατάθεση προτάσεων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ακριώτης Γιώργος , Λιβανίου Ζωή και Πρατσόλης Τάσος, ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκης, οι αντιδήμαρχοι Κονιστρών κ. Μούντριχας και Αυλώνος κ. Κούκης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Θωμάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» κ. Στουπής και Κουλούρης, δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Νίκος Σιόλιας, μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας  Κ. Παππάς και  Ελ. Σταυρινός, μέλη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης και της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου Γ. Σίμωση, Γ. Θαλασσινός  και Γ. Θεοδώρου, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος κ. Κατσούλης και πολλοί δημότες.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις πολλές, από όλους τους φορείς που εκπροσωπούνταν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Ομιλία της Κατερίνας Περιστέρη για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η ανασκαφική έρευνα στην Αμφίπολη, την περίοδο 2012-2014, αποτέλεσε το θέμα της ομιλίας της αρχαιολόγου και επίτιμης εφόρου αρχαιοτήτων Σερρών Κατερίνας Περιστέρη, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τετάρτη 5 Απριλίου στη Χαλκίδα.
Διοργανωτές ήταν η Ευβοϊκή Αρχαιόφιλος Εταιρεία, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Χαλκιδέων η και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, με την υποστήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας.
Στην εκδήλωση μίλησαν ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και η πρόεδρος της Ευβοϊκής Αρχαιόφιλου Εταιρείας Αμαλία Καραπασχαλίδου.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χαλκιδέων αναφέρθηκε και στον αρχαιολογικό πλούτο που υπάρχει στα διοικητικά όρια του Δήμου, αναφερόμενος ειδικά στην Αυλίδεια Αρτέμιδα στο Βαθύ Αυλίδας.

Αναλυτικότερα, στην ομιλία του ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης τόνισε:
“Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι σε αυτή τη σπουδαία εκδήλωση για την Ανασκαφική Έρευνα του Τύμβου Καστά Αμφίπολης, με τη συνδιοργάνωση της Ευβοϊκής Αρχαιόφιλου Εταιρείας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Χαλκιδέων και του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας .  
Φιλοξενούμε σήμερα την επίτιμη έφορο αρχαιοτήτων Σερρών, κ. Κατερίνα Περιστέρη, μια επιστήμονα με πλούσιο έργο στο ενεργητικό της, που συνέδεσε το όνομά της με την αποκάλυψη του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη.
Τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια, παρακολουθούμε μέσω του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, τις εξελίξεις στη μεγάλη αυτή ανασκαφική έρευνα, άλλοτε πολύ αισιόδοξοι και άλλοτε λιγότερο, πάντως συγκλονισμένοι από τον ιστορικό, αρχαιολογικό και πολιτιστικό θησαυρό που αποκαλύπτεται μέρα με την ημέρα. Με ξεχωριστό ενδιαφέρον, αναμένουμε μια συνολική και εμπεριστατωμένη μελέτη για ένα από τα σπουδαιότερα ίσως αρχαιολογικά μνημεία των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας.
Η Χαλκίδα, που συγκαταλέγεται στις 10 αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης,  έχει ως μία από τις βασικές της προτεραιότητες την προστασία και ανάδειξη του ιστορικού – αρχαιολογικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής. Άλλωστε, η αρχαιότητα μας προίκισε με μια σειρά εξαιρετικών μνημείων και αρχαιολογικών χώρων, μεταξύ των οποίων και το Ιερό της Αυλίδειας Αρτέμιδος στο Βαθύ Αυλίδας, μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η Αυλίδα είναι γνωστή παγκοσμίως για τον Τρωικό Πόλεμο και τη θυσία της Ιφιγένειας. Εδώ είχε συγκεντρωθεί στην αρχαιότητα ο ελληνικός στόλος πριν αναχωρήσει για την Τροία, εξαιτίας της άπνοιας που είχε δημιουργήσει η θεά Άρτεμη, απαιτώντας τη θυσία της κόρης του Αγαμέμνονα. Η φάση ακμής του Ιερού διήρκεσε από την κλασική μέχρι και τη ρωμαϊκή περίοδο.  Ο χώρος που έχει αποκαλυφτεί στην Αυλίδα είναι ο τόπος λατρείας της Αρτέμιδας, όπου βρίσκεται το ιερό της θεάς. Η ευρύτερη περιοχή κατοικείται ήδη από τα μυκηναϊκά χρόνια (16ος – 12ος αι. π.Χ.). Το ιερό καταστράφηκε κατά τις επιδρομές των Γότθων του Αλάριχου το 396 μ.Χ.
Ο ναός της Αρτέμιδος ανακαλύφθηκε το 1941, όταν με διαταγή των γερμανικών αρχών κατοχής, έγιναν έργα διαπλάτυνσης της αγροτικής οδού, που συνέδεε το εργοστάσιο με το σημερινό χωριό Βαθύ, προκειμένου να επιταχυνθεί η μεταφορά τσιμέντων στο αεροδρόμιο της Τανάγρας. Στον αρχαιολογικό αυτό χώρο διενεργήθηκαν ανασκαφές το 1928, κατά την ανέγερση του εργοστασίου «Τσιμέντα Χαλκίδος» και το 1954 από τον έφορο αρχαιοτήτων Ι. Θρεψιάδη.  Συστηματικότερες έρευνες διενεργήθηκαν από τον Ι. Θρεψιάδη το διάστημα από το 1956 ως το 1961, με την υποστήριξη της Αρχαιολογικής Εταιρείας. Στη θέση αυτή αποκαλύφθηκαν αρκετά αγάλματα (μεταξύ των οποίων της Αρτέμιδος, της Εκάτης κ.α.), επιγραφές, κιονόκρανα, αμφορείς, ειδώλια, όστρακα, νομίσματα κ.α. Τα ευρήματα των ανασκαφών φυλάσσονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας.
Δυστυχώς, το αρχαιολογικό αυτό κομμάτι για το οποίο η Τοπική Αυτοδιοίκηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολλές δεκαετίες, αφενός βρίσκεται σε βιομηχανική περιοχή και αφετέρου έχει εγκαταλειφθεί από τις κυβερνήσεις.
Ο αρχαιολογικός αυτός χώρος χρειάζεται άμεσα τη στήριξη των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, όχι μόνο για την προστασία του, αλλά κυρίως για την ανάδειξή του στην πράξη.
Εμείς, ως Δήμος, θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση ανάδειξης των υπαρχόντων μνημείων, ενοποίησης του αρχαιολογικού χώρου, προβολής του σημαντικότατου αυτού αρχαίου Ιερού και συνέχισης των ανασκαφικών ερευνών στην περιοχή.
Η ιστορία της Χαλκίδας και της Αυλίδας απαιτούν άμεσες, στοχευμένες και ειλικρινείς αποφάσεις και παρεμβάσεις, με μέριμνα για συντήρηση των μνημείων και συνοδά έργα, που θα δημιουργήσουν προϋποθέσεις εύκολης πρόσβασης, με επισκεψιμότητα για εκπαιδευτικούς λόγους, για πολιτιστικό τουρισμό, περιφρούρησης και προστασίας του χώρου και προβολής του σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και για να επανέλθω, η Αμφίπολη ανήκει σε όλη την ανθρωπότητα. Το ίδιο ισχύει και για το Ιερό της Αυλίδειας Αρτέμιδας.
Είμαι βέβαιος ότι η σημερινή συζήτηση και η αναφορά στις αρχαιολογικές ανασκαφές, θα μας κάνει πλουσιότερους σε γνώσεις για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό”.


 Γραφείο Τύπου  

Ψήφισμα των Γονέων για το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κύμης


ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
1ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ

Συμπληρώνονται σήμερα (4 ΑΠΡΙΛΗ) ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ από την κτιριακή καταστροφή του 1ου Δημοτικού σχολείου ΚΥΜΗΣ.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ με ένα λιγότερο σχολικό συγκρότημα. Χωρίς το ιστορικό σχολείο-σήμα κατατεθέν της πόλης της ΚΥΜΗΣ.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ συστέγασης 1ου και 2ου δημοτικού σχολείου ΚΥΜΗΣ.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ σε ΚΟΙΝΟ αύλιο χώρο δυο δημοτικά και δυο Νηπιαγωγεία -
σύνολο μαθητών 270 - με συχνά ατυχήματα.
ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ να γίνεται διδασκαλία σε κοντέινερ και οι αίθουσες διδασκαλίας
για να επαρκούν έχουν διαμορφωθεί σε 10 με 15 τ.μ., με αποτέλεσμα οι ιώσεις να είναι καθημερινό φαινόμενο.

                             ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.  ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ 21ο αιώνα

Στα ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ζήσαμε και αλλαγή δημοτικής αρχής, και αλλαγή κυβέρνησης. Χορτάσαμε κακαρίσματα αλλά αυγό δεν είδαμε!
Αποφασίζουμε να πάρουμε στα χέρια μας την κατάσταση και αγωνιστικά να επιβάλουμε: εδώ και τώρα επισκευή του 1ου Δημοτικού Σχολείου.
Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό της περιοχής ΚΥΜΗΣ να συμπαρασταθεί στους αγώνες που θα αναπτύξουμε



                                                ΑΠΡΙΛΗΣ 2017

Οι Σύλλογοι Γονέων Κύμης για το 1ο Δημοτικό

        ΟΙ    ΣΥΛΛΟΓΟΙ   ΓΟΝΕΩΝ    ΚΑΙ     ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ       
                              1ου   & 2ου     ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΚΥΜΗΣ
                              1 ου & 2ου    ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ  ΚΥΜΗΣ

                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Πραγματοποιήθηκε στις 11/11/2016  ημέρα Παρασκευή, από τον Δήμο Κύμης- Αλιβερίου στο Δημαρχείο της Κύμης, τοπικό Συμβούλιο με θέμα ενημέρωση για το Δημοτικό Σχολείο. Ο σύλλογος μας μετά από προφορική  πρόσκληση παρευρέθηκε.   Στην παρουσίαση που μας έγινε, για τις ενέργειες του Δήμου στα 2,5 χρόνια που είχαν περάσει, τα σημαντικότερα σημεία έχουν ως έξης:
   Όταν ανέλαβε την διοίκηση  του Δήμου η σημερινή Δημοτική Αρχή συναντήθηκε με τον Υπουργό Παιδείας της τότε κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά για το θέμα του σχολειού. Στην μεταξύ τους συνάντηση αποφασίστηκε να χορηγηθεί από τον Κρατικό Προϋπολογισμό χρηματικό ποσό για το σχολείο της τάξεως των 800.000 ευρώ. Λόγω της πολιτικής αστάθειας πάγωσε αυτή η προοπτική.  Μετά τις εκλογές και την αλλαγή της κυβέρνησης, σε συναντήσεις με το νέο κυβερνητικό σχηματισμό, ο Δήμος μας διαβεβαιώνει ότι τα χρήματα αυτά υπάρχουν.
   Το επόμενο βήμα για να ξεκινήσει το έργο ήταν η γεωλογική και η στατική μελέτη. Λόγω έλλειψης χρημάτων του Δήμου για την ολοκλήρωση τους αυτός στράφηκε για χρηματοδότηση στην περιφέρεια. Οι μελέτες αυτές ολοκληρώθηκαν  τον Αύγουστο  του 2016 και η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία  του Δήμου τις παρέλαβε επίσημα  28 Σεπτεμβρίου 2016. Στις 15 Αυγούστου 2016 το Τεχνικό Γραφείο που είχε αναλάβει τις προαναφερθείσες μελέτες πληροφορήθηκε από τον Δήμαρχο  για ένα πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. που έτρεχε με ημερομηνία λήξης 5 Οκτώβριου 2016, για τα διατηρητέα μνημεία , στο οποίο ανήκει  το ιστορικό σχολείο από το 2010.
    Στις 28/9/2016 κατέθεσαν τις μελέτες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα.  Στις 2 Οκτώβριου ο Δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος και όλο το επιτελείο πηγαίνουν στην Υπηρεσία των Νεοτέρων Μνημείων για να ρωτήσουν για την εξέλιξη των μελετών  και του προγράμματος. Εκεί συναντούν κατά τα λεγόμενα τους μια έξαλλη Διευθύντρια που τους υποδέχτηκε με άσχημο τρόπο λέγοντας ότι ο φάκελος είναι ελλειπής . Και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Σ.Π.Α. ΧΑΝΕΤΕ.
Στις 18/10/16 στέλνεται από την Υπηρεσία των Νεοτέρων Μνημείων  και η επίσημη  απάντηση ότι ο φάκελος  με τις μελέτες, παρουσίαζε σημαντικές ελλείψεις. Ενώ ανακαλύπτουν στην συνέχεια ότι δεν υπάρχει φάκελος που να εντάσσει το κτίριο στα Νεότερα Ιστορικά Μνημεία, οπότε χρειάζονται και επιπλέον μελέτες που θα έπρεπε να τις είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο. Σε όλο το παιχνίδι μεταφοράς ευθυνών εκατέρωθεν ο Δήμος υποστηρίζει τελικά έχει ολοκληρωθεί το 80% των μελετών και υπολείπετε το 20%.
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6978441358, 6976975834, 6978017641, email pame.gram.evias@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην Εύβοια στα πλαίσια του καλέσματος του ΠΑΜΕ για διοργάνωση συλλαλητηρίων σε κάθε πόλη, την Παρασκευή 7 Απρίλη μέρα συζήτησης των αντιλαϊκών μέτρων στο ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ, διοργανώνονται οι παρακάτω κινητοποιήσεις.

•             Χαλκίδα Πλατεία Αγοράς 7μμ
•             Αλιβέρι άγαλμα Λιγνιτωρύχου 7.30μμ
•             Μαντούδι 7.30μμ
•             Ιστιαία 7μμ

Απόφαση για συμμετοχή έχουν πάρει τα παρακάτω σωματεία
1.            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ
2.            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΌΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
3.            ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
4.            ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ
5.            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΗΡΕΑ
6.            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗ
7.            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΖΟΥΡΑ
8.            ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ευβοίας
9.            Σωματείο εργαζομένων στην περιφερειακή ενότητα Εύβοιας
10.          Σωματείο ρητινοκαλλιεργητών
11.          Σωματείο εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης
12.          Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Β. Εύβοιας
13.          Σωματείο οικοδόμων Λουτρών

14.          Σύλλογος οικοτρόφων Εστίας

Ζωή Λιβανίου: Αποποινικοποίηση της Ελεύθερης Κατασκήνωσης


Τις τελευταίες ημέρες γίνομαι δέκτης συγχαρητηρίων αλλά και αντιδράσεων με αφορμή ερώτηση που συνυπέγραψα στη Βουλή μαζί με άλλους 37 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αντικείμενο της ερώτησης αποτελούσε το νομικό πλαίσιο που ισχύει στη χώρα από το 1976 και απαγορεύει ως ποινικό μάλιστα αδίκημα, την ελεύθερη κατασκήνωση. Η θετική αντιμετώπιση ενός δίκαιου πιστεύω αιτήματος, να μην συγκαταλέγεται δηλαδή η ελεύθερη κατασκήνωση στα ποινικά αδικήματα, είναι εύλογη και αναμενόμενη, ιδιαίτερα σήμερα που έχουν αυξηθεί σημαντικά οι οικογένειες των πολιτών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να προσφέρουν στους εαυτούς τους και τα παιδιά τους έστω και ολιγοήμερες επί πληρωμή παραθαλάσσιες διακοπές. Το να «επιβάλλεται» σε αυτές τις οικογένειες να μην κάνουν διακοπές λόγω του ότι δεν διαθέτουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για παραθεριστική στέγαση, είναι παράλογο και αναμφίβολα θα γεννήσει κοινωνικές χίμαιρες.
Κύρια επιχειρήματα των ανώνυμων διαμαρτυριών είναι ο «περιορισμός της τουριστικής ανάπτυξης από την μη εκμετάλλευση μέσω ιδιωτών των χώρων κατασκήνωσης και των παραλιών (!)» , «η ρύπανση λόγω έλλειψης προσωπικού για την φροντίδα του χώρου (!)», «η αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεχτεί την ιδιωτική οικονομία (!)», «η ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε μορφής κατάληψη της δημόσιας περιουσίας (!)» και άλλα παραπλήσια σχεδόν τραγελαφικά.
Είναι πραγματικά απογοητευτική η ευκολία που κάποιοι ανώνυμοι «εφευρίσκουν» ιδεολογικές αντιδράσεις σε κάθε κοινωνικά δίκαια σκέψη και πρόταση. Είναι πραγματικά δυσνόητη η ιδεολογική ακαμψία που προκαλεί ο νεοφιλελευθερισμός σε ορισμένους ανίκανους να αντιληφθούν έστω ελάχιστα την κοινωνική πραγματικότητα.