Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Πέθανε ο ζωγράφος Βαγγέλης Ιωάννου.


Έφυγε από την ζωή ο λαϊκός Ζωγράφος Βαγγέλης Ιωάννου σε ηλικία 85 χρονών. Ο σημαντικός δημιουργός της λαϊκής ζωγραφικής άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Λοφίσκο, δίπλα στον χώρο που δημιούργησε τα αριστουργήματά του. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο νεκραταφείο του Λοφίσκου.
Βιογραφικό
Ο Βαγγέλης Ιωάννου γεννήθηκε στο Αυλωνάρι Εύβοιας το 1932. Φοίτησε στο Δημ. Σχολείο Λοφίσκου και Γυμνάσιο στο Αλιβέρι. Τα πρώτα μαθήματα ζωγραφικής τα πήρε στο Αυλωνάρι κοντά στον Αγιονορίτη, Αγιογράφο, Δημ. Καράπα. Στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, σπούδασε ηλεκτρολόγος και ασχολήθηκε επαγγελματικά, ως εργολάβος ηλεκτρολόγος. Παράλληλα συνέχισε τις ζωγραφικές και λογοτεχνικές αναζητήσεις (έχει εκδώσει πέντε τίτλους βιβλίων) οδηγούμενος από το ένστικτό του και το ταλέντο του. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, εγγόνια και δισέγγονα. Από το 1985 ζει και ζωγραφίζει στον Λοφίσκο.

Εκθέσεις
1984 στο Αυλωνάρι, Παλαιό Γυμνάσιο 1987 στο Αυλωνάρι, Παραδοσιακό οίκημα Παπαστρατή 1988 στο Αλιβέρι, Εργατικό Κέντρο 1991 στην Κύμη, Εργατικό Κέντρο 1992 στον Κάραβο, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου 1995 στο Αλιβέρι, Γκαλερί αποκάλυψις 1996 στον Κάραβο, Ναυτική Εβδομάδα 1999 στη Λάρισα, Χατζηγιάννιο πνευματικό κέντρο 2000 στο Αλιβέρι, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου 2001 στο Αλιβέρι, στην αίθουσα του Δημαρχείου στη Χαλκίδα και στην Αθήνα.


Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ για σεξιστικό δημοσίευμα ευβοϊκής εφημερίδας

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τμήμα φύλου και Σεξουαλικού Προσανατολισμού

Την Παρασκευή 10 Μαρτίου γίναμε μάρτυρες ενός ομοφοβικού πρωτοσέλιδου τοπικής εφημερίδας της Εύβοιας με μεγάλη κυκλοφορία. Ο τίτλος της σχολίαζε την συμπεριφορά ενός ατόμου, υπαλλήλου του δήμου Χαλκιδέων, όπως αναφέρει, εστιάζοντας στον σεξουαλικό προσανατολισμό του.

Η συστηματική ποινικοποίηση της σεξουαλικότητας, από μια μερίδα του τύπου, μπορεί να χαρακτηριστεί ως ειδεχθής επίθεση στον σεξουαλικό προσανατολισμό των ατόμων και υπονόμευση των αγώνων για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η συγκεκριμένη “εφημερίδα”, και πολλά Μ.Μ.Ε.  έχουν προκαλέσει , κατ’ επανάληψη τη συστηματική τους αδιαφορία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την προβολή ειδήσεων με τέτοιο τρόπο ώστε να ερεθίζουν τα συντηρητικά αντανακλαστικά μέρους των αναγνωστών τους και να προωθεί τα πιο «μαύρα» ένστικτα.
Με την ανακοίνωση μας αυτή,  θα θέλαμε να καταδικάσουμε την τακτική των μέσων μαζικής ενημέρωσης που ποινικοποιούν την σεξουαλική ταυτότητα ατόμων με μόνο στόχο την αύξηση των κερδών τους, μέσω της αύξησης της κυκλοφορίας.  Και θεωρούμε ότι στο μέλλον κάθε πράξη ρατσιστική και μισαλλόδοξη θα πρέπει να αντιμετωπίζει το γράμμα του νόμου. Η κοινωνία των πολιτών και οι θεσμικοί φορείς δεν θα πρέπει να μένουν απαθείς και να κλείνουν το μάτι σε τέτοια φαινόμενα,  αλλά θα πρέπει να τα στηλιτεύουν με κάθε νόμιμο μέσο που τους δίνεται.
Χαλκίδα 12 Μαρτίου 2017

Από το Γραφείο Τύπου

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας
Τι είναι μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ); Τι σκοπούς έχει; Πως δημιουργείται; Πως μπορεί να στηριχτεί;  Ερωτήματα που δημιουργούνται για μια νέα «καινοτόμο» ιδέα…
Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017, στις 7.00μμ, στο Ξενοδοχείο «Παλίρροια», θα γίνει πολιτική εκδήλωση- συζήτηση, με θέμα την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία και τις ΚΟΙΝΣΕΠ. Θα είναι μαζί μας η σ. Ράνια Αντωνοπούλου, Αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.
Χαλκίδα 11/03/2017

Από το Γραφείο Τύπου

Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων στο Γυμνάσιο- Λύκειο Σκύρου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Προσκαλούμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του Γυμνασίου και Λυκείου Σκύρου την Δευτέρα 13 και Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 μ.μ. σε αίθουσα του Γυμνασίου-Λυκείου Σκύρου, με σκοπό να ενημερωθούν σχετικά με παιδαγωγικά θέματα που αφορούν σε γονείς,μαθητές αλλά και παιδαγωγούς.
Η εν λόγω ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από την Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης κα.Κεχρή Ζαχαρούλα και διεπιστημονική ομάδα του Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. αποτελούμενη από την διευθύντρια Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Ν.Ευβοίας κα.Λινάρδου Δήμητρα, τον ψυχολόγο κ.Καρυστινό Ανδρέα, τον κοινωνιολόγο κ.Πίττα Σταμάτη και την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής κα.Τσοκάνη Ελισάβετ.

Εκ του Δήμου

Βγήκε από το Νοσοκομείο ο Γιώργος Μπόκαρης.

 Φωτογραφία από http://eviavima.blogspot.gr/
Μετά από αιφνίδια εισαγωγή την προηγούμενη Κυριακή με καρδιακά προβλήματα σε Νοσοκομείο της Αθήνας πήρε εξιτήριο και επανέρχεται στα καθήκοντά του ο Αντιδήμαρχος Κύμης Αλιβερίου κ. Γιώργος Μπόκαρης. Το Λαλα το εύχεται περαστικά και Σιδερένιος


Δημήτρης Κατσούλης: Ο Δασικός Χάρτης της Εύβοιας αγνοεί μεταξύ των άλλων και τον Αναδασμό της Αχλαδερής

  Αναδημοσίευση από: http://dimitriskatsoulis.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html

Η σύνταξη των Δασικών Χαρτών υπήρξε ένα προ πολλού αναμενόμενο και επιβεβλημένο έργο προκειμένου να μπει οριστικά τέρμα στην ασάφεια και στην αντιφατικότητα των χρήσεων γης σε σχέση με τις δασικές εκτάσεις και τα δάση αλλά και για την κατοχύρωση των αγροτικών και εν δυνάμει παραγωγικών εκτάσεων. Ο σκοπός συνεπώς και η αφετηρία για την υλοποίησή του υπήρξε πολιτικά ευπρόσδεκτη και θεσμικά αναγκαία.
 Η εφαρμογή όμως και το αποτέλεσμα είναι  όχι απλώς απογοητευτικό αλλά και εξωφρενικά υπονομευτικό για την ίδια την αποστολή της δασικής χαρτογράφησης. Οι Δασικοί Χάρτες που συντάχθηκαν και αναρτήθηκαν προκάλεσαν πολύ περισσότερα προβλήματα από εκείνα για τα οποία υπήρχε η προσδοκία να λύσουν.
Η χρήση του Χάρτη του 1945 ως ιστορικού υπόβαθρου είναι παντελώς ακατανόητη διότι αγνοεί την μεταπολεμική εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας και της αγροτικής ανάπτυξης. Ξεχνά την αναγκαιότητα αρχικά της φτωχοποιημένης από τον πόλεμο αγροτικής οικογένειας να καλλιεργήσει την γη για να μπορέσει να επιβιώσει αλλά και την εν συνεχεία ραγδαία αστικοποίηση η οποία έφερε την ερήμωση της υπαίθρου. Η απλή λογική και μόνο συνηγορεί υπέρ της χρήσης ως ιστορικού υπόβαθρου του Χάρτη του 1960 τουλάχιστον ή ακόμη και του 1970, όταν πια η αστυφιλία και η ερήμωση της αγροτικής γης σταθεροποιήθηκε.
Αλλά εξίσου ή περισσότερο προκλητική είναι η αγνόηση και των διοικητικών πράξεων που η ίδια η Πολιτεία εξέδωσε για τον χαρακτηρισμό των αγροτικών ή και οικιστικών χρήσεων γης όπως είναι οι πράξεις κύρωσης των αγροτικών αναδασμών των τελευταίων δεκαετιών αλλά οι εποικιστικές διανομές των ακόμη παλαιοτέρων χρόνων. Όταν η ίδια η Πολιτεία δια των αρμοδίων οργάνων της αναγνώριζε την ιδιοκτησία αγροτικών εκτάσεων και τις απέδιδε με Αποφάσεις- Τίτλους στους ιδιοκτήτες τους έρχεται σήμερα δια μέσου των Δασικών Χαρτών και αγνοώντας τον ίδιο της τον εαυτό και  τις αφαιρεί χαρακτηρίζοντάς τες διαχρονικές δασικές εκτάσεις. Εάν αυτό δεν είναι προσβολή κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου και διάλυση κάθε ίχνους εμπιστοσύνης του πολίτη στην δήθεν ευνομούμενη Πολιτεία, τότε τι άλλο μπορεί να είναι.

Χαρακτηριστικό και εμβληματικό παράδειγμα η παντελής αγνόηση του Αναδασμού της Αχλαδερής στη Δημοτική Ενότητα Αυλώνος. Ο πολύπαθος Αναδασμός της Αχλαδερής συντελέστηκε το 1994-1995 και κυρώθηκε με Απόφαση του Νομάρχη Ευβοίας το 1998 (Απ. 10383/23.11.1998-ΦΕΚ Β’ 1279/23-12-1998). Εν συνεχεία εκδόθηκαν οι Ατομικοί Τίτλοι Ιδιοκτησίας και παραχωρήθηκαν τα νέα αγροτεμάχια στους ιδιοκτήτες.
Σήμερα οι χαρακτηρισμένοι με πράξη της Πολιτείας αγροί, στο Δασικό Χάρτη της Εύβοιας χαρακτηρίζονται ως Δασικές Εκτάσεις (Δ.Δ)!!!
Ιδιαίτερα ο Αναδασμός της Αχλαδερής ενώ ολοκληρώθηκε νομικά και παραδόθηκαν οι τίτλοι ιδιοκτησίας δεν ολοκληρώθηκε στην μεγαλύτερη έκτασή του τεχνικά εφόσον δεν υλοποιήθηκαν τα τεχνικά έργα της χάραξης και της διάνοιξης των δρόμων. Παρά τις επίμονες πιέσεις μου ως Δήμαρχος και την ένταξη σχετικού έργου στο ΠΕΠ εκείνης της εποχής με πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης το έργο δεν έγινε γιατί η κρατική τότε Περιφέρεια το απένταξε λόγω της υπερδέσμευσης (περίπου 2008). Έτσι η πρόσβαση στις ιδιοκτησίες παρέμεινε δύσβατη και η αξιοποίηση των νέων ιδιοκτησιών υπήρξε αρκετά δύσκολη.
Σήμερα έρχεται και ο Δασικός Χάρτης για να αποτελειώσει ένα αλαλούμ διαχρονικών ανακολουθιών της Πολιτείας η οποία αφού αφαίρεσε στο πλαίσιο του αναδασμού της πατρογονικές ιδιοκτησίες στο όνομα της καλύτερης οργάνωσης του αγροτικού κλήρου, μη προνοώντας με έργα υποδομής για την πρόσβαση των ιδιοκτητών στους νέους κλήρους, τους αφαιρεί επιπλέον ακόμη και την ελπίδα ότι κάποτε θα αξιοποιήσουν την αγροτική γη που η ίδια η Πολιτεία τους απέδωσε.
Τα πράγματα πλέον είναι απλά:
Αντί να τρέχουν οι ιδιοκτήτες να πληρώνουν την υποβολή αντιρρήσεων σε Δασικό Χάρτη ο οποίος βρίθει αστοχιών και παραλείψεων οφείλει εάν υπάρχει στοιχειωδώς νοήμων και υπεύθυνη Πολιτεία να τον αποσύρει και να τον διορθώσει, εάν όχι να τον επανασυντάξει εξαρχής με επίκαιρο ιστορικό υπόβαθρο και επίκαιρη ενημέρωση σεβόμενη ή ίδια η Πολιτεία την υπογραφή της σε αναδασμούς, εποικιστικές διανομές και Πράξεις Χαρακτηρισμού.
Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου οφείλει να επεξεργαστεί και να υποβάλλει άμεσα τις δικές του αντιρρήσεις μεταξύ των οποίων και η απαίτηση να αποκατασταθεί ο αναδασμός της Αχλαδερής και να εξαιρεθεί η περιοχή του Αναδασμού από τις δασικές χρήσεις γης. Να ελέγξει δε εάν το ίδιο ισχύει και σε άλλους αναδασμούς της περιοχής (π.χ. Νεοχωρίου κ.α.)
Οι θιγόμενοι ιδιοκτήτες να ενώσουν την φωνή τους και να απαιτήσουν από το Δήμο, την Περιφέρεια και τις Δασικές Αρχές αλλά κυρίως από την Κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα και χωρίς καθυστέρηση το πρόβλημα αποσύροντας προς διόρθωση τον Δασικό Χάρτη.

Επιτέλους έστω και τώρα είναι η ώρα που πρέπει η Πολιτεία σε όλες της τις διαστάσεις, κεντρικά, αποκεντρωμένα, τοπικά να σοβαρευτεί

Επιτυχής η διάθεση προϊόντων "χωρίς μεσάζοντες" σήμερα στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα


H εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) διοργάνωσε ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, σήμερα, Κυριακή 12 Μάρτη 2017, από 9.00 έως 13.00, στο χώρο στάθμευσης  στο Πάρκο του Λαού, στη Χαλκίδα.
Διατέθηκαν απευθείας   από παραγωγούς στους καταναλωτές τα εξής προϊόντα:
Απορρυπαντικά Φυσικά  (χωρίς χημικές ουσίες) του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ Θεσσαλονίκης, αλεύρι,. Ρύζι όσπρια, ζυμαρικά, κρητικά παξιμάδια, κρασί, μέλι από τους Στρόπωνες, χειροποίητα σαπούνια, βιολογικά λαχανικά εποχής, ξερά σύκα, λιαστή τομάτα, κ.ο.κ.
Στο χώρο της εκδήλωση υπήρξε καλάθι αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση τροφίμων για τις Κοινωνικές Δομές του Δήμου μας
Παρά την βροχερή Κυριακή οι καταναλωτές ήταν πολλοί και συνεπείς στο ραντεβού με τους παραγωγούς αφήνοντας έξω τους μεσάζοντες.
Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών σχεδιάζει πλέον την επόμενη συνάντηση παραγωγών και καταναλωτών χωρίς μεσάζοντες περίπου σε έναν μήνα από σήμερα.
Η πρόεδρος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας Δικηγόρος κ. Λία Βλάχου με τον Τηλ. Ζήκο, τον γιατρό Αλ. Δαύρη και το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημήτρη Κατσούλη


ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πολύ μεγάλη παρουσία εκπροσώπων, φορέων και πολιτών, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα η έκθεση που οργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων και αφορά στα προσχέδια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την “Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, καθώς και Ανάπλαση των επιφανειών της Γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς”.
Στην έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου, εκτίθενται τα προσχέδια του διαγωνισμού που απέσπασαν από την Κριτική Επιτροπή τα τρία πρώτα βραβεία, καθώς και αυτά που απέσπασαν επαίνους και εύφημες μνείες.
Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, τόνισε ότι για πολλά χρόνια το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας απασχόλησε και ταλαιπώρησε όσους επιχείρησαν να το αντιμετωπίσουν, χωρίς τελικά οι προσπάθειες αυτές να τελεσφορήσουν.
Ανέφερε ακόμη ότι για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην εκπλήρωση του στρατηγικού οράματος, δηλαδή την εξέλιξη της Χαλκίδας, σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλη τη διαδικασία που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Πρόσθεσε σε ότι αν δεν υπάρξουν εμπόδια, στο τέλος του 2017, το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς θα μπορέσει να δημοπρατηθεί.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια, ταχεία και επιτυχή εξέλιξη του διαγωνισμού, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, αρχιτέκτονα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Αίσωπο, καθώς και τα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χαλκιδέων.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Ι. Αίσωπος.
Το πρώτο βραβείο απέσπασε η πρόταση των Αλ. Ζώμα, Μαρίας Παπαβασιλείου και Γεωργίας Μπουντουράκη, με συνεργάτες τις φοιτήτριες αρχιτεκτονικής Μ. Παπαγγελοπούλου και Γ. Σαλτά. Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η πρόταση των Γ. Γιαννούτσου, Χρ. Μπασούκου και Γ. Νίκα. Τέλος, το τρίτο βραβείο απέσπασε η ομάδα των Κ. Κίζη και Σπ. Παππά με τους συνεργάτες τους.
Ο Α΄έπαινος απονεμήθηκε στην ομάδα “Ελληνοτεχνική Α.Ε.” Χρ. Πατρώνης και τους συνεργάτες του, ο Β΄έπαινος στην ομάδα Β. Ντόβρος, Λ. Βουτσινά και Δ. Μωυσιάδης με τους συνεργάτες τους και ο Γ΄έπαινος στην ομάδα Λ. Ζωίδης και Ι. Παυλίδου με τους συνεργάτες τους. Τέλος εύφημες μνείες απονεμήθηκαν στην ομάδα των Χρ. Θεοδωρόπουλου και Αν. Βερτούρη με τους συνεργάτες τους, στην ομάδα των Τηλ. Ανδριανόπουλου, Θ. Μπαμπανέλου και Νεστ. Σκαντζούρη με τους συνεργάτες τους και στην ομάδα του Κων. Πουλόπουλου με τους συνεργάτες του.




   Γραφείο Τύπου  

Δραστηριότητες του ΚΚΕ στην Εύβοια

Συνεχίζεται η πλατιά πολιτική εξόρμηση της Τομεακής Οργάνωσης Εύβοιας του ΚΚΕ στο λαό της περιοχής, εν όψει του 20ου Συνεδρίου του Κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη με σύνθημα "Ισχυροποιούμε το ΚΚΕ! Για δυνατό εργατικό κίνημα και κοινωνική συμμαχία, για την εξουσία- το σοσιαλισμό! 
Η πολιτική εξόρμηση περιλαμβάνει περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, χωριά καθώς και χώρους που σπουδάζει και μορφώνεται η νεολαία.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν περιοδείες
Τη Δευτέρα 13/3:
6.00 π.μ. στους εργαζόμενους των εργοστασίων τροφίμων Κελαϊδίτης ΕΠΕ και ΑΕ
10.00 π.μ. στους εργαζόμενους της χαρτοποιίας ΑΙΓΙΣ
12.30 μ.μ. στους εργαζόμενους της μονάδας ιχθυοκαλλιεργειών "Νηρέας"
6.00 μ.μ. στις εργατικές κατοικίες της Χαλκίδας
Την Τρίτη 14/3:
10.00 π.μ. στους εργαζόμενους του Δήμου Χαλκίδας
11.00 π.μ. στους εργαζόμενους του εργοστασίου της SABO
12.00 μ. στους εργαζόμενους της φαρμακοβιομηχανίας "Gallenica"
6.00 μ.μ. στη γειτονιά της Νεάπολης Χαλκίδας
Στα πλαίσια της εξόρμησης προγραμματίζονται ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις:
Στη Στροφυλιά την Τετάρτη 15/3, 7.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλίτρια τη Σοφία Ντούρου, στέλεχος του Κόμματος
Στη Χαλκίδα την Πέμπτη 16/3, 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στο Αλιβέρι την Παρασκευή 17/3, 8.00 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο, με ομιλητή το Γιώργο Μαρίνο.

Ο βουλευτής Εύβοιας Γ. Ακριώτης στη Λάρισα για το κληροδότημα Μπαφέρου.

11/03/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Λάρισα παραβρέθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας κ. Γιώργος Ακριώτης για την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο Λάρισας σχετικά με το κληροδότημα Μπαφέρου, σε συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημα χρήσης του 1.000.000 ευρώ προς όφελος του Γ.Ν. Χαλκίδας για την δημιουργία ογκολογικής μονάδας και κατά την προσταγή του εκλιπόντος Μπαφέρου. Για την εκδίκαση της υπόθεσης παρέστησαν ο Διοικητής του Γ. Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Παναγιώτης Τζαφέρος, η υπάλληλος του νοσοκομείου και μέλος των «Φίλων Γ.Ν. Χαλκίδας» κα. Ευαγγελία Κούτρα, ο εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Χαλκίδας «Ρεύμα Ανατροπής» κ. Γιάννης Μπάρμπας, και εκπρόσωποι από την 5η ΥΠΕ. Λόγω κωλύματος του δικηγόρου από πλευράς του Γ.Ν. Χαλκίδας η δίκη αναβλήθηκε και ορίστηκε για την 28η Απριλίου.

Να θυμίσουμε ότι λόγω εσκεμμένων ή μη, παραλήψεων και καθυστερήσεων  η υπόθεση ακολουθεί πλέον τη δικαστική οδό έναντι της διεκδίκησης του ποσού από το Μητροπολιτικό  Γηροκομείο Χαλκίδας, γεγονός που δυσαρεστεί όχι μόνο τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και τους πολίτες της Χαλκίδας που αναμένουν χρόνια την υλοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας στον τόπο τους. Σημειώνεται ότι το Γ. Ν. Χαλκίδας πληρεί όλες τις τυπικές προϋποθέσεις για τη δημιουργία της Μονάδας από το 2012 που ιδρύθηκε, με μόνη «παράλειψη» την μη τοποθέτηση Ογκολόγου. Η συνεργασία με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι επαφές με τους εμπλεκόμενους φορείς, τον σύλλογο «Φίλοι του Γ.Ν. Χαλκίδας» και το αίτημα της νέας Διοίκησης προς το Υπουργείο Υγείας ανοίγει τον δρόμο για την υλοποίηση της Ογκολογικής Μονάδας, σύμφωνα και με την επιθυμία του Διαθέτη Μπαφέρου.

Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλαδος ετίμησε τον Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφειμ


Αναδημοσίευση από ΡΟΜΦΑΙΑ
Συνεδρίασε την Τετάρτη 8η και την Πέμπτη 9η Μαρτίου 2017, σε έκτακτη Σύγκλησή Της, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου.
Το πρωί της Τετάρτης, 8ης Μαρτίου, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ιεράς Μονής Πετράκη, υπό του νεωτέρου τη τάξει Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου.
Στις 9:00 ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνεδριάσεως με εναρκτήρια Ιερά Ακολουθία στο Μέγα Συνοδικό.
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας, προσεφώνησε τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και απένειμε το Δίπλωμα και τα Διάσημα του Παρασήμου του Αποστόλου Παύλου της Εκκλησίας της Ελλάδος στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την ευκαιρία της επικειμένης συμπληρώσεως πεντηκονταετίας αυτού στην Αρχιερωσύνη.
Το βιογραφικό σημείωμα του τιμηθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ ανέλαβε να συντάξει και να εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, Αντιπρόεδρος της Δ.Ι.Σ.

Ακολουθεί το Βιογραφικό Σημείωμα του Αγίου Καρυστίας.