Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Θεοδώρου: Μπουραντάς και Κούκης βάζουν λουκέτο στο ΚΕΠ στο Αυλωνάρι





Σύμφωνα με την απόφαση 271/2017 του δημάρχου Κύμης Αλιβερίου  Αθανασίου Μπουραντά η υπάλληλος του Κεπ Αυλωναρίου Ποθητάκη Σοφία τοποθετήθηκε στο ΚΕΠ Ταμυναίων. Η συγκεκριμένη απόφαση  επιβεβαιώνει την αυταρχικότητα, την εμπάθεια και την ανικανότητα της σημερινής δημοτικής αρχής η οποία στο πρόσωπο των υπαλλήλων του δήμου επιλέγει να εκδικηθεί τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Η επαναφορά της Υπαλλήλου Ποθητάκη Σοφίας από το Κ.Ε.Π. Αλιβερίου στο Αυλωνάρι  πρέπει να είναι άμεση αφού η συγκεκριμένη υπάλληλος εκτός από τα καθήκοντά της ως Υπάλληλος ΚΕΠ ασκούσε παράλληλα και τα παρακάτω:
-              Υπεύθυνη λειτουργίας Δημοτολογίου, ενημέρωσης, μεταβολών, εγγραφών, διαγραφών καθώς και μητρών Αρρένων όλης της Δ.Ε. Αυλώνος και αστικής κατάστασης.
-              Διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και με διαδικασίες αδειόδοτησης και παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων και αιγιαλού σε όλη την Δ.Ε. Αυλώνος.
-              Γραμματειακή υποστήριξη τοπικών προέδρων και τήρηση πρακτικών τοπικών συμβουλίων.
-              Γραμματειακή υποστήριξη αντιδημαρχίας.
-              Ανταποκριτής Ε.Λ.Γ.Α. και Ο.Γ.Α. στις Τ.Κ. Αυλωναρίου και Ωρολογίου.
 
    Η παραπάνω ενέργεια αποτελεί απαξίωση για όλη την τοπική κοινωνία του πρώην Δήμου Αυλώνος, την υποβαθμίζει, αφήνοντας κενό και τεράστια προβλήματα από εδώ και στο εξής στην εξυπηρέτηση των δημοτών και όχι μόνο. Η Δ.Ε. Αυλώνος, το κέντρο του Δήμου, σε νευραλγικό σημείο μένει με έναν μόνο υπάλληλο!!!!! και έναν εισπράκτορα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν ο υπάλληλος αυτός αρρωστήσει ή αδειοδοτηθεί, οι πόρτες του ιστορικού δήμου Αυλώνος θα είναι κλειστές για τους δημότες.
    Παράλληλα διαλύεται η υπηρεσία του ΚΕΠ Αυλωναρίου που αποδεδειγμένα τα 15 χρόνια λειτουργίας της αποτελεί υπόδειγμα εξυπηρέτησης όχι μόνο για τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, αλλά πανελλαδικά, είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα Κ.Ε.Π. και αυτό οφείλεται στους δυο υπαλλήλους του που το στελεχώνουν.
     Ο αείμνηστος Δημήτριος Τσαπατσάρης ως πρωτοπόρος δήμαρχος δημιούργησε το ΚΕΠ ΑΥΛΩΝΟΣ.
Ο επόμενος Δήμαρχος Δημήτριος Κατσούλης το ενίσχυσε δίνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες,
Ο Δημήτριος Θωμάς το αναβάθμισε και δείχνοντας έμπρακτα εμπιστοσύνη στους Υπαλλήλους και σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Μιχάλη Ρήγα τους έδωσε περισσότερα αντικείμενα.
Η σημερινή δημοτική αρχή από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε ξεκίνησε τις μετακινήσεις των υπαλλήλων του Κ.Ε.Π. Αυλωναρίου προσπαθώντας να διαλύσει την συνοχή του, απαξιώνοντας το μετά από 15 χρόνια επιτυχούς πορείας του και της άψογης διεκπεραίωσης των ποικίλλων αρμοδιοτήτων που είχε.
Τώρα με την απόφαση αυτή βάζει "ταφόπλακα" στο ΚΕΠ Αυλώνος και συνεπώς σε όλη την ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο και στις Τ.Κ. Αυλωναρίου, Οκτωνιάς, Αχλαδερής, Νεοχωρίου, Οριού, Άγ Γεωργίου, Πυργίου και Ωρολογίου.
Για την υποβάθμιση του ΚΕΠ της δημοτικής ενότητας Αυλώνος υπεύθυνοι κα υπόλογοι είναι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας Γιάννης Κούκης και  Γιώργος Κότσαρης με τον πρώτο να φέρει σαφώς μεγαλύτερη ευθύνη αφού επί της θητείας του ως αντιδημάρχου η δημοτική ενότητα εμφανίζει σημεία διάλυσης.

Γιώργος Θεοδώρου
τοπικός σύμβουλος Αυλωναρίου

Συνδυασμός ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ