Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Συνεστίαση της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ στο "Maestro"


Ο Απολογισμός του Παζαριού του Αυλωναρίου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία ο Απολογισμός του Παζαριού του Αυλωναρίου για τα έτη 2014-2016. Τα έσοδα έχουν μειωθεί δραματικά ( 25% σε σχέση με το 2010), ενώ οι τιμές των χώρων καθώς και ο αριθμός των συμμετεχόντων εμπόρων δεν έχει μειωθεί. Με την εικόνα που έχουν τα τρία τελευταία παζάρια τα έσοδα δεν έπρεπε να πέσουν κάτω από 180.000 ευρώ σύμφωνα με υπολογισμούς ανθρώπων που γνωρίζουν πολύ καλά τη δυναμικότητα του παζαριού.
Από τα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλιου (Διαύγεια) διαβάζουμε: 
"Μετά τη διαπίστωση της απαρτίας, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, στη συνέχεια έδωσε τον λόγο στο κ. Κούκη Ιωάννη Αντιδήμαρχο ΔΕ Αυλώνος, να εισηγηθεί το θέμα ο οποίος ανέφερε:
 Στο φετινό παζάρι εισπράξαμε 142.587,70€ σε σχέση με το 2015 που είχαμε εισπράξει 142.236,50€ , και το2014 145.976,90€και σε σχέση με το 2013 που ήτανε 134.351,10€.
 Στα τρία χρόνια έχουμε εισπράξει 430.801,10€.
 Απαίτηση του τοπικού συμβουλίου είναι τα έσοδα να διατίθενται για έργα στο Αυλωνάρι .
Δέσμευση και από εμένα και από τον Δήμαρχο είναι να γίνουν κάποια έργα στο Αυλωνάρι.
 Επίσης εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό της Δ.Ε Αυλώνος γιατί πραγματικά τις μέρες του παζαριού δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και χωρίς να εξετάζουν ωράρια, μέρα και νύχτα και πραγματικά είχαμε άριστα αποτελέσματα στο παζάρι.
 Στην συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις,- τοποθετήσεις, όπου ο κ. Θωμάς πρότεινε να αναβληθεί το θέμα διότι δεν είχε πάρει εισηγήσεις και δεν του απαντήθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις.
 Παρακαλούμε για την λήψη της σχετικής απόφασης.
 Στην συνέχεια ο Πρόεδρος κάλεσε το Συμβούλιο όπως αποφασίσει σχετικά.
 Το Συμβούλιο, αφού αποφάσισε να συζητηθεί το θέμα ,άκουσε την εισήγηση, είδε τις κείμενες διατάξεις και έπειτα από διαλογική συζήτηση,
 ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ
 (καταψηφίζουν οι κ. Θωμάς,Ποθητάκης ,Ντόβολης , Ντούρας )
Εγκρίνει τα έσοδα της Εμποροπανήγυρης της ΔΕ Αυλώνος όπως:


2014:145.978,9, 2015: 142.236,50 €, 2016: 142.587,7€."

Οι κοκορομαχίες είναι πολυτέλεια και απογοητεύουν τους δημότες.

Χωρίς τέλος η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου. Επί πέντε και πλέον ώρες συζητούσαν το θέμα της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας και στο τέλος συμπέρασμα δεν βγήκε, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Προέδρου του Συμβουλίου να επιβάλλει το μέτρο και την λογική. Η συνεδρίαση με τα άλλα πολύ σημαντικότερα θέματα θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6μμ στα Κριεζά.
Η εξέλιξη αυτή δεν εκπλήσσει παρά μόνο όσους δεν ξέρουν και δεν βλέπουν την γενικότερη κατάσταση στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Σωστά έχει σχολιάσει παλαιός αυτοδιοικητικός της περιοχής ότι δεν μπορείς να περιμένεις από έναν Δήμο ο οποίος είναι ανοργάνωτος, χωρίς συνοχή, βουτηγμένος στα χρέη, να κάνει θαύματα και μάλιστα μπροστά σε μία τόσο μεγάλη θεομηνία. Θαύματα δεν γίνονται. Ο Δήμος αυτός λίγα μόνο θα μπορούσε να κάνει καλύτερα. Γιαυτό οι αντεγκλίσεις μεταξύ της μίας και της άλλης πλευράς φαντάζουν πολυτέλεια αλλά είναι και αναπόφευκτες. Η μία πλευρά ισχυρίζεται ότι υπήρξε άψογη και αποτελεσματική και η άλλη τα βρίσκει όλα αρνητικά και ένοχα. Πίσω από την συζήτηση διαφαίνεται η αγωνία τους για άλλα και όχι για την ουσία. Για το κατάντημα του Δήμου έχουν ευθύνη όλοι. Το δυστύχημα είναι ότι όλοι τους κοιτάνε πίσω και δεν έχουν κανένα στόχο για την αντιστροφή αυτής της παρακμής. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η εξουσία και μάλιστα χωρίς ευθύνη. Για όλα φταίνε οι άλλοι.

Επειδή όμως μόλις έφθασαν στο μέσον της θητείας έχουν την ευκαιρία – την πράγματι τελευταία- να συμμορφωθούν, να βάλλουν στόχους για να βγει ο Δήμος από την κατηφόρα και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας με λογοδοσία, διαφάνεια, αναζήτηση της διαφορετικής εναλλακτικής άποψης, συνεργασία μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας και κυρίως οργάνωση έστω στοιχειωδώς των υπηρεσιών. Οι κοκορομαχίες είναι πολυτέλεια και απογοητεύουν τους δημότες. 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Κοπή της βασιλόπιτας στο Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Νέας Αρτάκης

                                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                                         Χαλκίδα, 25/01/2017

Στην  κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Χορωδίας του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Νέας Αρτάκης, παραβρέθηκε χθες 24/01/2017, ο Βουλευτής Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Αναστάσιος (Τάσος) Πρατσόλης.
Μαζί με τις θερμές ευχές του για μια δημιουργική χρονιά, δεν παρέλειψε να τονίσει για άλλη μια φορά το σπουδαίο έργο της χορωδίας και την ουσιαστική συμβολή της στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Ο Βουλευτής, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η χορωδία είναι κόσμημα πολύτιμο καθώς εξοικειώνει τους συμπολίτες μας με την υψηλή τέχνη της ποιοτικής μουσικής και δήλωσε τη διάθεσή του να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης σε κάθε ανάγκη ή πρόβλημα παρουσιαστεί και κρίνουν ότι μπορεί να βοηθήσει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Παρατείνονται οι προθεσμίες για το ΚΤΕΟ

Χαλκίδα, 25-01-2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια των συνεπειών που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών και ύστερα από σχετική εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας, Φάνη Σπανού, εγκρίθηκε παράταση της υποχρέωσης τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ) επιβατικών οχημάτων και φορτηγών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο βάρος έως 3,5 lt καθώς και δικύκλων.
Η απόφαση αυτή αφορά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 08/01/2017 μέχρι και 30/03/2017 για οχήματα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας αναφέρει ως διεύθυνση κατοικίας ή ως έδρα της ιδιοκτήτριας επιχείρησης το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, το  Δήμο Σκύρου ή τη Δημοτική Ενότητα Διρφύων του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.


Ο λαός να ακυρώσει τους σχεδιασμούς για νέα διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας



ΤΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Την κατάργηση όλων των διοδίων και να μη μπουν διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας, απαιτεί η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ.
Καλεί τους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που τα επιβάλλουν. Ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που θα χρησιμοποιούνται δωρεάν για κάθε μετακίνηση. Ικανοποιητικούς ασφαλείς παράδρομους που θα εξασφαλίζουν σύντομες μετακινήσεις.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΤΕ Εύβοιας έχει ως εξής:
«Oι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έρχονται να επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διατηρεί και επεκτείνει τα διόδια. Ταυτόχρονα προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού, όπως κάνει από την πρώτη μέρα διακυβέρνησής της σε σχέση με την αντιλαϊκή πολιτική της.
Για τα διόδια, πιο συγκεκριμένα, είχε ξεκινήσει με το δεν πληρώνω και θα καταργήσω τις συμβάσεις παραχώρησης, φτάνοντας αμέσως στην κυβερνητική διαχείριση που ικανοποιεί τις συμβάσεις παραχώρησης, μιλώντας για μείωση της τιμής των διοδίων, για παράδρομους και τιμή με το χιλιόμετρο.
Συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ευθυγραμμιζόμενη με τις κατευθύνσεις της ΕΕ που προωθούν τα ΣΔΙΤ και τις συμβάσεις παραχώρησης, υπερασπιζόμενη τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.
Οι εργαζόμενοι πληρώνουν φορολογία και ξαναπληρώνουν το χαράτσι των διοδίων στις μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που λυμαίνονται τους εθνικούς και άλλους δρόμους μέσα από τις συμβάσεις παραχώρησης.
Από το 2008 η αύξηση των διοδίων σε ορισμένες κατηγορίες έχει ξεπεράσει το 400%.
Με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης έχει δρομολογηθεί η κατασκευή διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας, που θα χαρατσώνει ξανά και ξανά τις λαϊκές οικογένειες.
Βουλευτές της περιοχής -ιδιαίτερα οι κυβερνητικοί- και η Δημοτική Αρχή της Χαλκίδας, μπορεί να φαίνεται ότι διαφωνούν ή αντιδρούν για τα …δικά τους διόδια. Οι κυβερνητικοί βουλευτές κάνουν δηλώσεις, συμμετέχουν σε επιτροπές κατά των διοδίων "επιπλήττοντας" τους "κακούς" επιχειρηματικούς ομίλους που εμποδίζουν την κυβέρνηση ενώ αυτή προσπαθεί να "αντισταθεί". Διαβεβαιώνουν το λαό ότι "η κυβέρνηση υλοποιεί ό,τι υπόσχεται".
Αν είναι έτσι γιατί όταν το ΚΚΕ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση όλων των διοδίων η κυβέρνησή τους, προκλητικά, την απέρριψε;
Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Χαλκιδέων φωτογραφίζεται να εμποδίζει την εγκατάσταση, αλλά και αυτός και η πλειοψηφία των άλλων πολιτικών δυνάμεων στο Δημοτικό Συμβούλιο -όπως και οι κυβερνητικοί βουλευτές και υπουργοί- διαφωνούν γιατί τα διόδια θα αξιοποιηθούν για την Ιόνια Οδό και όχι για το οδικό δίκτυο της Εύβοιας.
Ας μας απαντήσουν: Η αναγκαία κατασκευή νέου οδικού δικτύου στην Εύβοια κάνει αποδεκτά τα διόδια;
Γι' αυτό δεν κάνουν κουβέντα! Δηλαδή ότι το βασικό ζήτημα είναι η άμεση κατάργηση των διοδίων, καθώς και η παραχώρηση - χρήση του οδικού δικτύου σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Απέναντι σε αυτή την απαράδεκτη πολιτική και αντίληψη καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό της περιοχής, να οργανώσει τον αγώνα του, σε συμπόρευση και συσπείρωση με το ΚΚΕ για:
Την κατάργηση όλων των διοδίων.
Την απόρριψη των συμβάσεων παραχώρησης που τα επιβάλλουν.
Ασφαλείς αυτοκινητόδρομους που θα χρησιμοποιούνται δωρεάν για κάθε μετακίνηση.
Ικανοποιητικούς ασφαλείς παράδρομους που θα εξασφαλίζουν σύντομες μετακινήσεις.

Να μη μπουν διόδια στον δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας».