Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Πρώτη συνεδρίαση της Θεματικής Επιτροπής Θεσμών και Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για το 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Επιτροπή Θεσμών και Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποίησε την πρώτη συνεδρίαση για το έτος 2017, τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017, στο Δημαρχείο του Δήμου Χαλκιδέων.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας για την ισότητα των φύλων αλλά και η ανάδειξη προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο. Ειδικότερα, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν τρόπους για την αντιμετώπιση των περιστατικών κακοποίησης των γυναικών σε περιφερειακό επίπεδο, αλλά και της στήριξης του έργου αρμόδιων φορέων, όπως το Κέντρο συμβουλευτικής υποστήριξης γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Χαλκιδέων, το οποίο επισκέφθηκαν τα μέλη και στο οποίο έγινε ενημέρωση για τα στοιχεία περιστατικών βίας στο Δήμο Χαλκιδέων. 
Επίσης, η επιτροπή εστίασε στον προγραμματισμό δράσεων με στόχο την ευρεία ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της ισότητας των φύλων για το επόμενο διάστημα. Εντός αυτού του πλαισίου, συμφωνήθηκε η συμμετοχή στο κίνημα του ΟΗΕ He4She, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ,και αποφάσισαν ομόφωνα για την διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών στις 26 Νοεμβρίου στην Ιστιαία αλλά και στη διοργάνωση παράλληλων δράσεων σε κάθε Δήμο της για τη Διεθνή Ημέρα κατά της πορνείας (5 Οκτωβρίου).
Τέλος, στην προσπάθεια ενίσχυσης του ρόλου της Επιτροπής σε βασικό περιφερειακό φορέα ανάδειξης των θεμάτων ισότητας των φύλων, η επιτροπή παρακολουθεί τις εξελίξεις σε θεσμικό επίπεδο συμβάλλοντας στην κατάρτιση των σχεδίων δράσης των δήμων στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στην Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες αλλά και στην εξέταση σχεδίων νόμου που αφορούν σε θέματα ισότητας.

Για  τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών & Ισότητας
της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας
Η Πρόεδρος


Ευσταθίου-Σπανού Ελένη

Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου