Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Δήμος Χαλκιδέων: Στηρίζουμε το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο μέτρο του εφικτού

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Με αφορμή την ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης Χαλκίδας «Ρεύμα Ανατροπής», σχετικά με το 11ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα διεξαχθεί στη Χαλκίδα από 21 έως 26 Νοεμβρίου, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Χαλκιδέων ανακοινώνονται τα παρακάτω:
«Όλα τα προηγούμενα χρόνια από το ξεκίνημα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, ο Δήμος Χαλκιδέων το στήριξε έμπρακτα, είτε παραχωρώντας το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου και το αναγκαίο προσωπικό για τις διάφορες παράλληλες εκδηλώσεις και προβολές είτε συμμετέχοντας χορηγικά στα χρηματικά βραβεία.
Για τη φετινή διοργάνωση, ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Οργανισμός Πολιτισμού πέραν από τη δωρεάν διάθεση του θεάτρου Παπαδημητρίου και την κάλυψη των σχετικών λειτουργικών εξόδων, πρότειναν την παραχώρηση της αίθουσας Αριστοτέλη στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα και επιπλέον την κάλυψη εξόδων προβολής, όπως την εκτύπωση των προγραμμάτων, των αφισών και άλλου έντυπου υλικού. Ωστόσο η εμπράγματη αυτή χορηγική βοήθεια δεν έγινε αποδεκτή από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ κ. Σταύρο Ιωάννου, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Δήμαρχο Χρήστο Παγώνη ζήτησε το ποσό των 20.000€ σε ρευστό, αίτημα που δεν ήταν δυνατό να ικανοποιηθεί.
Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Οργανισμός Πολιτισμού έχουν την πρόθεση και θέλουν να στηρίξουν την οργάνωση του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στο πλαίσιο των δυνατοτήτων τους, όπως γίνεται με όλες τις άλλες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Χαλκιδέων. Μάλιστα, θεωρούν ότι  το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ αποτελεί μια σημαντική διοργάνωση για την πόλη, που οφείλει να ενισχυθεί περαιτέρω και οι ήδη συγκεκριμένες προτάσεις προς την κατεύθυνση αυτή είναι στη διάθεση των διοργανωτών.
Σημειώνεται ότι την απάντηση αυτή έδωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Παγώνης και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε ο δημοτικός σύμβουλος του «Ρεύματος Ανατροπής» κ. Νίκος Σιόλιας.



             Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου