Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

To XANI ένας καινοτόμος Πολυχώρος Πολιτισμού που αποκτά διαρκώς νέους φίλους. Τώρα στα χέρια του Κώστα Μαστροκώστα.


Το ΧΑΝΙ AVLONARI  στο Μπούζι, ο γνωστός πλέον Πολυχώρος Πολιτισμού και Εστίασης που δημιούργησε πριν από μερικά χρόνια ο Παντελής Μακρυνικόλας στο Λοφίσκο, συνεχίζει ακάθεκτα την ανοδική του πορεία αποκτώντας νέους θαμώνες και νέους στόχους.
Πριν λίγο καιρό η σκυτάλη της Διεύθυνσης του χώρου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και ιδεών, πέρασε στα χέρια του Κώστα Μαστροκώστα και της οικογένειάς του. Ο Κώστας δεν είναι άλλος από τον γνωστό Μηχανικό και πρώην Δήμαρχο Δυστίων ο οποίος πέρα από τα κύρια επαγγελματικά του ενδιαφέροντα ασχολείται με μεράκι και αγάπη και με τη καλλιέργεια τοπικών παραδοσιακών προϊόντων όπως η φάβα, το λαθούρι, το σουσάμι. Όταν κάτι το κάνεις με μεράκι και αγάπη συνήθως πετυχαίνεις. Ο Κώστας Μαστροκώστας έχοντας αυτά τα εφόδια αποφάσισε να ανοίξει μία νέα αλλά κοντά σε όσα αγαπάει δραστηριότητα. Να ασχοληθεί με το πάντρεμα πολιτισμού και τοπικής γευσιγνωσίας, να μεταφέρει στον χώρο που είχε ήδη καταξιωθεί, στο ΧΑΝΙ, το δικό του μεράκι και την δική του προσπάθεια. Έτσι όταν ο Παντελής αποφάσισε να αποσυρθεί ο Κώστας ανέλαβε να συνεχίσει και να ξεκινήσει. Με όρεξη και ιδέες  ετοιμάζει το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στο ΧΑΝΙ και παράλληλα οργανώνει έναν χώρο έκθεσης και προβολής των τοπικών προϊόντων αλλά παρασκευής τοπικών εδεσμάτων ή τοπικών παραδοσιακών προϊόντων όπως γλυκά της περιοχής, κρασί, αλλά και πρωτόγνωρες εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με επίκεντρο τα δικά του προϊόντα που είναι το σουσάμι και η φάβα.

Πέραν από τις εξαιρετικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις βραδιές κινηματογράφου, ποίησης και λογοτεχνίας, στο ΧΑΝΙ μπορεί κανείς να απολαύσει τον καφέ και το ποτό, ή να κάνει τα ψώνια του από το παντοπωλείο παραδοσιακών προϊόντων.

ΧΑΝΙ λοιπόν μία αναγκαία στάση λίγο πριν ή λίγο μετά από το Αυλωνάρι, στην ωραιότερη στροφή του Λοφίσκου. Τέτοιοι χώροι, τέτοιες ιδέες και τέτοιοι άνθρωποι κάνουν πλούσιο τον τόπο μας, γιατί ο πλούτος δεν είναι το χρήμα. Γιαυτό μην αφήσετε τον χρόνο να περάσει χωρίς να κάνετε το ΧΑΝΙ στέκι σας και τον Κώστα Μαστροκώστα φίλο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου