Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Διαμαρτυρία του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για το φημολογούμενο κλείσιμο του Ταχυδρομείου στο Αυλωνάρι


ΠΡΟΣ:
ΕΛΤΑ
Απελλού 1
10188- Αθήνα


ΘΕΜΑ : Πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας του Τοπικού Καταστήματος ΕΛΤΑ Αυλωναρίου    του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου

                Έχοντας υπόψη τις πληροφορίες για αναστολή λειτουργίας  του καταστήματος των ΕΛΤΑ Αυλωναρίου, έδρας της Δημοτικής Ενότητας Αυλώνος και του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Αυλώνος, σας ενημερώνουμε τα εξής :
                Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, προέκυψε από την ενοποίηση πέντε (5) πρώην Καποδιστριακών Δήμων .
                Έχει πληθυσμού 28.437 μόνιμους κατοίκους και αποτελείται από δύο Δημοτικές Κοινότητες ( Αλιβερίου και Κύμης ), (45) Τοπικές Κοινότητες και συνολικά (111) οικισμούς.   Η έκταση του είναι 805 τετρ. Χιλιόμετρα και εκτείνεται από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη (45 χιλ.) και από το Μετόχι μέχρι τους Ζάρακες.
                Έχει ήδη ανασταλεί η λειτουργία των Καταστημάτων Οξυλίθου και Κριεζών και επομένως σε μια πολύ μεγάλη έκταση, από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη (45 χιλ.) δεν θα υπάρχει κατάστημα των ΕΛΤΑ, στην περίπτωση που θα ανασταλεί η λειτουργία του καταστήματος του Αυλωναρίου.
                Όπως είναι κατανοητό δεν είναι δυνατό να υπάρχει ένα τόσο μεγάλο κενό, από το Αλιβέρι μέχρι την Κύμη και ιδιαίτερα σε μια μεγάλη περιοχή με πολλές χιλιάδες κάτοικους, μια περιοχή που παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη και τείνει να δημιουργηθεί, από τα πράγματα, ένα νέο κέντρο στην καρδιά του Δήμου δυναμικά αναπτυσσόμενο.
                Να σημειωθεί ότι κάθε Οκτώβριο λειτουργεί αγορά από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλές της χώρας την οποία επισκέπτεται το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της Εύβοιας.
                Αν πράγματι υπάρχει τέτοια σκέψη για το κατάστημα του Αυλωναρίου, πρέπει να εγκαταλειφθεί  γιατί εκτός των άλλων είναι βέβαιο ότι το κενό που δημιουργείται  θα καλυφθεί από άλλες Ταχυδρομικές εταιρείες.
                                                                                                Ο Δήμαρχος

Αθανάσιος Γ. Μπουραντάς  

1 σχόλιο:

  1. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει επίσημη πρόταση για αναστολή της λειτουργίας του καταστήματος Αυλωναριου..Ο σύλλογος Εργαζομένων ΕΛΤΑ δεν στηρίζει κανένα κλείσιμο καταστήματος και απαιτούμε προσλήψεις προσωπικού...Το 2010 τα ΕΛΤΑ είχαν 11,500 υπαλλήλους και σήμερα 6,500....Κανένας από αυτούς που συνταξιοδοτήθηκε δεν αντικαταστάθηκε και ως μέσο αναπλήρωσης εφάρμοσε η Διοίκηση το κλείσιμο Καταστημάτων...Η περαιτέρω συρρίκνωση και απαξίωση του ΕΛΤΑ με στόχο οι πελάτες μας να παραδοθούν στις Τράπεζες και στους ιδιωτικές εταιρείες ταχυμεταφορών θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή