Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Παραινέσεις προς αυτόκλητα ή μη ανησυχούντες...!!!

Παρακολουθούμε με προσοχή αλλά και κάποτε με έκπληξη τον πόλεμο αναρτήσεων που αφορούν γεγονότα του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.  Αποφεύγουμε κατά κανόνα να σχολιάζουμε και να συμμετέχουμε σε κάτι που όχι μόνο δεν μας εκφράζει αλλά ενίοτε μας αηδιάζει, συναίσθημα που μάλλον νιώθει και η τοπική κοινωνία.
Καλό είναι όμως να υπενθυμίσουμε καναδυό πράγματα:
Η πολιτική, δηλαδή η δράση για την επίλυση προβλημάτων και εν γένει για την εκπλήρωση της αποστολής των διαφόρων αυτοδιοικητικών δεν πρέπει να "ποινικοποιείται". Άλλο πολιτική και άλλο διαδικασία πειθαρχικού ή ποινικού ελέγχου πράξεων ή παραλείψεων τόσο των πολιτικών όσο και των πολιτών.
Όταν κάποιοι διώκονται είτε αυτεπαγγέλτως είτε με μηνύσεις ή αλληλομηνύσεις ας τους αφήνουμε να ασκούν τα δικαιώματά τους και να επιδιώκουν την όσο το δυνατόν καλύτερη έκβαση των υποθέσεών τους όπως αυτοί νομίζουν και όπως τους συμβουλεύουν οι δικηγόροι τους. Τώρα τι νόημα έχει αυτή η διαδικτυακή διαπόμπευση ή η διαδικτυακή άσκηση ψυχολογικής βίας – να το πούμε λίγο κομψά- για το πώς ο καθένας θα μεταχειριστεί την τύχη του ενώπιον της δικαιοσύνης.
Και στο κάτω κάτω της γραφής ποιοι είναι αυτοί που απαιτούν από τους άλλους να υποστούν συνέπειες λαθών ή και παρορμήσεων ή και φανατισμού ή και αλαζονείας όταν πια ενώπιον της δικαιοσύνης παίζεται η προσωπική, οικογενειακή, επαγγελματική, κοινωνική ζωή. Δεν έχουν ηθικό δικαίωμα να παρεμβαίνουν!!!
Επειδή οι μέρες που έρχονται θα είναι ίσως γεμάτες από τέτοια γεγονότα είναι φρόνιμο να αφήσουμε τους εμπλεκόμενους με την υποστήριξη των συνηγόρων τους να φέρουν αποτελέσματα που δεν θα καταστρέφουν ζωές και δεν θα τσαλακώνουν προσωπικότητες.
Οι αιρετοί, οι πολίτες και οι αυτόκλητοι ή μη παρατρεχάμενοι ας ασχοληθούν με την πραγματική πολιτική. Με τα προβλήματα των χωριών, με τις δύσκολες μέρες των νοικοκυριών και του τόπου. Οι αυτοδιοικητικοί πάντως έχουν επιπλέον το καθήκον να είναι θρησκευτικά προσηλωμένοι στη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την λογοδοσία για νάχουν άλλωστε και το κεφάλι τους ήσυχο…. όταν θα συναντήσουν τον θεό!!!

Τα γράφουμε αυτά παραινετικά γιατί διαπιστώνουμε πολύ ανησυχία και εκνευρισμό ακόμη και από όσους δεν τον δικαιούνται. Ο εκνευρισμός σε συνδυασμό με τη  έλλειψη και άλλων αρετών κάνει κάποιους «σχολιαστές» ακόμη και γραφικούς – πολύ πιο γραφικούς από το Αυλωνάρι!!!- 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου