Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ.

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επειδή διαβάζουμε στον σημερινό τοπικό ηλεκτρονικό τύπο ότι τα μέλη του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας που ανήκουν στην Ταξική Ενότητα διαμαρτύρονται για την φιλοξενία της Ημερίδας που διοργανώνει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας και Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής  Οικονομίας στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου χρεώνοντας την εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο και στον Υπουργό κ. Τσιρώνη και συνακόλουθα σε φιλοκυβερνητική πρωτοβουλία οφείλουμε να δηλώσουμε και να αποσαφηνίσουμε τα ακόλουθα:
Η εκδήλωση οργανώνεται από την Ένωση μας η οποία είναι γνωστή για την πολύπλευρη δράση της στο Ευβοϊκό Καταναλωτικό Κίνημα και έναν  φορέα που συντονίζει πλήθος συμπράξεων  κοινωνικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα, ένα καταξιωμένο οργανισμό της κοινωνίας των πολιτών. Οι δύο διοργανωτές ανήκουν στους φορείς της κοινωνίας των πολιτών, δεν είναι φιλοκυβερνητικές ή αντικυβερνητικές οργανώσεις και είναι απολύτως ανεξάρτητες από κρατικούς φορείς και πολιτικά κόμματα, τα οποία εξάλλου δρουν στην πολιτική κοινωνία.
Η φιλοξενία στον χώρο του Εργατικού Κέντρου από τον κορυφαίο συνδικαλιστικό φορέα του Νομού, δηλαδή μία κορυφαία οργάνωση της ευβοϊκής κοινωνίας των πολιτών, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρερμηνεύεται. Ο δε χαιρετισμός ενός Κυβερνητικού Στελέχους σε μία εκδήλωση κοινωνικών φορέων δεν σηματοδοτεί επίσης καμία αναγωγή της Ημερίδας σε κρατικούς ή κομματικούς σχεδιασμούς οι οποίοι μας αφήνουν αδιάφορους βεβαίως  όταν δεν στρέφονται κατά των καταναλωτών και κατά της κοινωνίας των πολιτών.
Έχοντας επίσης υπόψη ότι ο  νόμος 4430/2016 περί κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας (πέραν των ΚΟΙΝΣΕΠ) για πρώτη φορά δίνει θεσμική δύναμη σε ομάδες πολιτών που ασχολούνται με τα κοινά χωρίς κερδοσκοπικό χαρακτήρα.  Με πολλές ανεπάρκειες και κενά βέβαια όπως όλοι οι Νόμοι και με αριστουργηματικά κρυμμένες διατάξεις  που δίνουν για άλλη μια φορά στην κρατούσα εξουσία να τον χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν.  Εμείς όμως θα αφήσουμε για άλλη μια φορά το σύστημα να μας εκτοπίσει, αντιμετωπίζοντας  στο σύνολο  μια ενδιαφέρουσα προοπτική   με στείρο αρνητισμό ή θα διεκδικήσουμε δυναμικά ως πολίτες τα αυτονόητα;

Προς διερεύνηση  των θετικών προοπτικών αλλά και των πιθανών βελτιώσεων που μπορεί να δίνει ο νέος νόμος 4430/2016 για την κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία  η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ συνδιοργανώνει με την Πανελλήνια Ένωση Συμπράξεων Κοινωνικής  Οικονομίας   συζήτηση, παρέμβαση των πολιτών πρωτίστως σε τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου