Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

"Χωρίς Μεσάζοντες" και με "Κοινωνική Κουζίνα" η Ενωση Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας

ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
H εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) συνεπής στην δέσμευση της προς του καταναλωτές διοργάνωσε την Κυριακή των Βαΐων στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα,  την 2η για το 2017  ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», συγκεντρώνοντας 20 παραγωγούς τόσο από την Εύβοια όσο και από την περιφέρεια της Βοιωτίας και της Αττικής, που πώλησαν ποιοτικά προϊόντα σε καλύτερες τιμές κατευθείαν στους καταναλωτές.
Για 3η συνεχόμενη φορά στη δράση μας αυτή στη Χαλκίδα συμμετείχαν οι εργαζόμενοι του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ Θεσσαλονίκης που διέθεσαν φυσικά απορρυπαντικά, δοκιμασμένα για την αποτελεσματικότητα τους, φιλικά για το περιβάλλον αλλά και σε πολύ καλές τιμές.
Μαζί μας ήταν και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αμπελοκτημόνων Χαλκίδας (Α.Σ.Α.Χ) με γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες από παραγωγούς της περιοχής του Ληλαντίου Πεδίου, φτιαγμένα από γυναίκες της περιοχής σε ποιότητα και τιμές μοναδικές.

Σε παράλληλη δράση  η κοινωνική κουζίνα «ο άλλος άνθρωπος» μαγείρεψε στον ίδιο χώρο και σέρβιρε τουλάχιστον  200 μερίδες πεντανόστιμου φαγητού. Το καλάθι αλληλεγγύης μας γέμισε με τρόφιμα και τα πρόσφερε στην «κοινωνική κουζίνα» για τις επόμενες δράσεις της.
Στην δράση επίσης βρέθηκε ο Βασίλης Τακτικός, δημοσιογράφος και συντονιστής του Πανελλήνιου  Παρατηρητήριου Οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών, ο οποίος ήρθε σε επαφή με  παραγωγούς και  καταναλωτές αλλά και με τους φορείς των δράσεων και η συζήτηση επικεντρώθηκε στη δημιουργία καταναλωτικών συνεταιρισμών και άλλων συλλογικοτήτων στα πλαίσια της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας με στόχο την τοπική ανάπτυξη και καινοτομία.
Η             ΕΠΚΑ-ΣΤΕ  Στοχεύοντας στην καθιέρωση της δράσης αυτής σε μηνιαία βάση, καλεί κι άλλους παραγωγούς να συμμετάσχουν και προσδοκά με την υποστήριξη των καταναλωτών να επιτευχθεί μια αγορά με πιο δίκαιους, οικονομικούς και ποιοτικούς όρους για όλους.   
Καλή Ανάσταση!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου