Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών μίλησε στο Αυλωνάρι

Κ. Πουλάκης: Η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των αιρετών, υπέρ της ριζοσπαστικής μεταρρύθμισης της Τοπ. Αυτοδιοίκησης


Σε εκδήλωση που διοργάνωσε στα Χάνια Αυλωναρίου η Οργάνωση Μελών Κύμης-Αλιβερίου του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μίλησε ο Κώστας Πουλάκης, μέλος της Κ.Ε. του κόμματος και Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.
Ο Κ. Πουλάκης, μεταφέροντας την εμπειρία του από τις επισκέψεις που έχει μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει σε όλη την Ελλάδα, επισήμανε ότι «οι συζητήσεις έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αποδεικνύουν ότι η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και των αιρετών – και μάλιστα ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης – “πονάει” το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συμμερίζεται σε μεγάλο βαθμό την πρωτοβουλία που πήρε το Υπουργείο και η κυβέρνηση να προχωρήσει σε εκτεταμένο διάλογο για τη ριζοσπαστική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», γεγονός που επιβεβαιώθηκε από την πλούσια και ενδιαφέρουσα συζήτηση που επακολούθησε.
Εκτός, μάλιστα, της παρουσίασης των βασικών αξόνων που έχουν κατατεθεί από την Επιτροπή που λειτούργησε στο Υπουργείο για την Αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι οποίες αποτελούν ένα πρώτο υλικό ως βάση για την περαιτέρω δημόσια συζήτηση, ο Κ. Πουλάκης παρουσίασε και έναν σύντομο απολογισμό του έργου της κυβέρνησης στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τα βασικά σημεία των 120 άρθρων του υπό κατάθεση νομοσχεδίου «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών.
Όπως ανέφερε, «το διάστημα των δύο χρόνων που πέρασαν, αντιμετωπίσαμε πληθώρα μεγάλων και χρόνιων προβλημάτων και αιτημάτων. Στην ίδια δε κατεύθυνση κινείται – παράλληλα προς τη μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια που καταβάλουμε – και το “νομοσχέδιο-σκούπα” του Υπουργείου, το οποίο έρχεται να επιλύσει σειρά άμεσων προβλημάτων και αιτημάτων των Δήμων και των Περιφερειών, αλλά και των εργαζομένων».
Ακολούθησαν διευκρινιστικές ερωτήσεις και ακολούθησε γόνιμος διάλογος και κατάθεση προτάσεων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ακριώτης Γιώργος , Λιβανίου Ζωή και Πρατσόλης Τάσος, ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπενάκης, οι αντιδήμαρχοι Κονιστρών κ. Μούντριχας και Αυλώνος κ. Κούκης, ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Θωμάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Παράταξης «Η Στερεά σε Νέα Τροχιά» κ. Στουπής και Κουλούρης, δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης, ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας Νίκος Σιόλιας, μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας  Κ. Παππάς και  Ελ. Σταυρινός, μέλη του Τμήματος Αυτοδιοίκησης και της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Κύμης-Αλιβερίου Γ. Σίμωση, Γ. Θαλασσινός  και Γ. Θεοδώρου, Πρόεδροι και μέλη Τοπικών Συμβουλίων του Δήμου, ο πρώην Δήμαρχος Αυλώνος κ. Κατσούλης και πολλοί δημότες.

Το ενδιαφέρον ήταν μεγάλο, οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις πολλές, από όλους τους φορείς που εκπροσωπούνταν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, με αποτέλεσμα η εκδήλωση να διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου