Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με πολύ μεγάλη παρουσία εκπροσώπων, φορέων και πολιτών, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα η έκθεση που οργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων και αφορά στα προσχέδια του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την “Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας, καθώς και Ανάπλαση των επιφανειών της Γειτνιάζουσας Πλατείας Αγοράς”.
Στην έκθεση, που θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 10 Μαρτίου, εκτίθενται τα προσχέδια του διαγωνισμού που απέσπασαν από την Κριτική Επιτροπή τα τρία πρώτα βραβεία, καθώς και αυτά που απέσπασαν επαίνους και εύφημες μνείες.
Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, τόνισε ότι για πολλά χρόνια το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας απασχόλησε και ταλαιπώρησε όσους επιχείρησαν να το αντιμετωπίσουν, χωρίς τελικά οι προσπάθειες αυτές να τελεσφορήσουν.
Ανέφερε ακόμη ότι για τη σημερινή Δημοτική Αρχή, από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, αποτέλεσε τον ακρογωνιαίο λίθο στην εκπλήρωση του στρατηγικού οράματος, δηλαδή την εξέλιξη της Χαλκίδας, σε ένα σύγχρονο και βιώσιμο αστικό κέντρο.
Στη διάρκεια της ομιλίας του ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε όλη τη διαδικασία που ακολούθησε η Δημοτική Αρχή, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Πρόσθεσε σε ότι αν δεν υπάρξουν εμπόδια, στο τέλος του 2017, το έργο αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς θα μπορέσει να δημοπρατηθεί.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην άρτια, ταχεία και επιτυχή εξέλιξη του διαγωνισμού, τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής και ιδιαίτερα τον πρόεδρό της, αρχιτέκτονα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Αίσωπο, καθώς και τα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου Χαλκιδέων.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής Ι. Αίσωπος.
Το πρώτο βραβείο απέσπασε η πρόταση των Αλ. Ζώμα, Μαρίας Παπαβασιλείου και Γεωργίας Μπουντουράκη, με συνεργάτες τις φοιτήτριες αρχιτεκτονικής Μ. Παπαγγελοπούλου και Γ. Σαλτά. Το δεύτερο βραβείο απέσπασε η πρόταση των Γ. Γιαννούτσου, Χρ. Μπασούκου και Γ. Νίκα. Τέλος, το τρίτο βραβείο απέσπασε η ομάδα των Κ. Κίζη και Σπ. Παππά με τους συνεργάτες τους.
Ο Α΄έπαινος απονεμήθηκε στην ομάδα “Ελληνοτεχνική Α.Ε.” Χρ. Πατρώνης και τους συνεργάτες του, ο Β΄έπαινος στην ομάδα Β. Ντόβρος, Λ. Βουτσινά και Δ. Μωυσιάδης με τους συνεργάτες τους και ο Γ΄έπαινος στην ομάδα Λ. Ζωίδης και Ι. Παυλίδου με τους συνεργάτες τους. Τέλος εύφημες μνείες απονεμήθηκαν στην ομάδα των Χρ. Θεοδωρόπουλου και Αν. Βερτούρη με τους συνεργάτες τους, στην ομάδα των Τηλ. Ανδριανόπουλου, Θ. Μπαμπανέλου και Νεστ. Σκαντζούρη με τους συνεργάτες τους και στην ομάδα του Κων. Πουλόπουλου με τους συνεργάτες του.




   Γραφείο Τύπου  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου