Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τον Σπουδαστή της ΕΠΑΣ Βασιλικού

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ
ΤΗΣ ΕΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Σε συνέχεια του ψηφίσματος – καταγγελία που προσυπέγραψαν εικοσιτέσσερα εργατικά σωματεία και φορείς της περιοχής μας, αντιπροσωπεία τους βρέθηκε την Τρίτη 31/1/2017 στην πύλη της ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βασιλικού προκειμένου να το μοιράσει στους σπουδαστές και να καλέσει τον Διευθυντή να πάρει πίσω την αποβολή του συναδέλφου.
Ανάμεσα στα σωματεία και τους φορείς που υπογράφουν την καταγγελία είναι:
Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, Συνδικάτο Τροφίμων – Ποτών, Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, Σωματείο Εργαζομένων Νηρέα, Σωματείο Εργαζομένων Κελαϊδίτη ΑΕ, Σωματείο Εργαζομένων Ζούρα, ΕΛΜΕ Εύβοιας, Σύλλογος Δασκάλων Χαλκίδας, Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών, Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Β. Εύβοιας, Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, Σωματείο Οικοδόμων Λουτρών, Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κύμης, Σωματείο Εργαζομένων Αιγίς, Σωματείο Μετάλλου Βοιωτίας, Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας, Δ.Ε.Σ. Ε.Α.Β., Ένωση Συνταξιούχν ΙΚΑ Νομού Εύβοιας, Σωματείο Συνταξιούχν Καρύστου, Σύλλογος Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ), Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας ΤΕΙ, Ένωση Γονέων Χαλκίδας.

Το ψήφισμα- καταγγελία αφορούσε το απαράδεκτο περιστατικό που έγινε την Παρασκευή 27/1/2017, όταν ο σπουδαστής στην ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Βασιλικού, Ο.Π., μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Εύβοιας και εκλεγμένο μέλος του 7μελούς μαθητικού συμβουλίου, απειλήθηκε από τη διεύθυνση της σχολής με αποβολή γιατί ζήτησε το αυτονότο:  Να του δοθεί ο κανονισμός και το καταστατικό λειτουργίας του συλλόγου μαθητών από τη διεύθυνση για να μπορεί να έχει γνώση αυτού και να εκπροσωπήσει τα πραγματικά συμφέροντα των σπουδαστών απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο μέσα στη σχολή, όσο και στο μεροκάματο και στην πρακτική. Η αιτία της απειλής, όπως ισχυρίζεται η διεύθυνση, ήταν το «ύφος» του συναδέλφου, ο οποίος παρά τις συνεχείς και επί μέρες αρνήσεις της διεύθυνσης επέμεινε σε αυτό το δικαίωμά του.
Ο Διευθυντής της σχολής διατηρώντας την αυταρχική του στάση δε δέχτηκε να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργατικών σωματείων και του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κατέβαλαν, ενώ κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας εμφανίστηκαν αστυνομικές δυνάμεις έξω αλλά και μέσα στη σχολή.
Επιπλέον συνέχισε την προσπάθεια τρομοκράτησης των σπουδαστών αφού κάλεσε το 7μελές μαθητικό συμβούλιο για να εκτοξέυσει νέες απειλές στον συνάδελφο ΟΠ, για επιπλέον μέρες αποβολής, πέραν των 2 που όπως ανακοίνωσε του επιβλήθηκαν, ακόμα και με οριστική αποβολή από τη σχολή.
Αυτή η επίμονη προσπάθεια να πεταχτεί έξω από τη σχολή οποιοσδήποτε που δρα για να οργανωθούν οι σπουδαστές σε αγωνιστική κατεύθυνση για την ικανοποίηση των αναγκών τους στη σχολή, στην πρακτική άσκηση, στο μεροκάματο και να συνδέσει τον αγώνα τους με αυτόν των μελλοντικών τους συναδέλφων χρειάζεται να καταδικαστεί ακόμα πιο πλατιά από περισσότερα σωματεία και μαζικούς φορείς της περιοχής μας και όχι μόνο. Να υπερασπιστούν τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης.
Μένουμε ανυποχώρητοι στο αίτημα μας από την κυβέρνηση, τη διοίκηση του οργανισμού και τη διεύθυνση της σχολής, να ανακληθεί η αποβολή και να εξασφαλιστεί η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση μέσα στις σχολές, γιατί οι σημερινοί σπουδαστές είναι οι αυριανοί εργαζόμενοι και έχουν κάθε δικαίωμα να γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και να επιλέξουν το δρόμο της συλλογικής οργανωμένης δράσης για να τα διεκδικήσουν. 

Παράλληλα, παρέμβαση για το θέμα στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, έκανε ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΑΕΔ ζητώντας να διερευνηθεί το θέμα, να παρθούν μέτρα για να ανακληθεί η αποβολή, να μη μετατραπούν οι σχολές, με την ανοχή των διευθυντών, σε κυψέλες φασιστικών απόψεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου