Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Αίτημα του Επιμελητηρίου Εύβοιας για την παράταση πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Εκπροσωπώντας το Νομό Ευβοίας σας  - σε θέματα επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης – σας  γνωρίζω ότι  δύο εκ των οκτώ συνολικά Δήμων μας και συγκεκριμένα ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο Δήμος Μεσσαπίων-Διρφύων, έχουν κηρυχθεί μετά τις πρόσφατες θεομηνίες που υπέστησαν οι περιοχές τους, σε κατάσταση έκτακτου ανάγκης.
Είναι αυτονόητο ότι οι κάτοικοι αλλά και οι επιχειρήσεις των περιοχών αυτών θα καθυστερήσουν σημαντικά να λειτουργήσουν και πάλι σε φυσιολογικούς ρυθμούς, αφού τα προβλήματα που καλούνται να επιλύσουν είναι απρόβλεπτα και δυσεπίλυτα. 
Υπενθυμίζοντας σας ότι συν τις άλλοις η Εύβοια έχει κηρυχτεί από το έτος 2007 πυρόπληκτος νομός  - που ακόμη προσπαθεί να απεμπλακεί από την σωρεία των τότε αρνητικών επιπτώσεων, όπως και οι ευβοϊκές επιχειρήσεις - σας παρακαλώ όπως προχωρήσετε στην άμεση εφαρμογή της αντίστοιχης των περιπτώσεων υπουργικής απόφασης που αφορά σε περιπτώσεις καταστροφών από φυσικά φαινόμενα. 
Εν προκειμένω, λόγω των πρόσφατων καταστροφών που υπέστησαν από τα γνωστά και ακραία φυσικά φαινόμενα, (θεομηνίες, χιόνια και παγετούς) οι περιοχές των Δήμων Κύμης-Αλιβερίου και Μεσσαπίων-Διρφύων, σας ζητώ να παραταθεί για έξι μήνες η πληρωμή βεβαιωμένων οφειλών - που λήγουν ή έληξαν μέσα στο διάστημα της κήρυξης έκτακτης ανάγκης – των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν την κύρια κατοικία ή έδρα τους στις περιοχές που ανήκουν στους εν λόγω Δήμους. Σας παρακαλώ επίσης για την άμεση ανακοίνωση των μέτρων και την άμεση εφαρμογή τους χωρίς γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες για την απόδειξη των όποιων αυτονόητων.   
Σε δεύτερο χρόνο, σας παρακαλώ να εξετάσετε την διεύρυνση των δυνατοτήτων  των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, ώστε να περιλαμβάνουν περισσότερες προϋποθέσεις αναστολής καταβολής οφειλών, ληξιπρόθεσμων ή μη αλλά και ενεργητικές πολιτικές αποζημίωσης και ανακούφισης των επιχειρήσεων, προτείνοντας το όποιο συγκεκριμένο πλαίσιο να σταθεροποιηθεί και να εφαρμόζεται αυτόματα κάθε φορά που σημειώνονται ανάλογα φαινόμενα που πλήττουν τις τοπικές αγορές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου