Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Οι κοκορομαχίες είναι πολυτέλεια και απογοητεύουν τους δημότες.

Χωρίς τέλος η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου. Επί πέντε και πλέον ώρες συζητούσαν το θέμα της αντιμετώπισης της κακοκαιρίας και στο τέλος συμπέρασμα δεν βγήκε, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Προέδρου του Συμβουλίου να επιβάλλει το μέτρο και την λογική. Η συνεδρίαση με τα άλλα πολύ σημαντικότερα θέματα θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6μμ στα Κριεζά.
Η εξέλιξη αυτή δεν εκπλήσσει παρά μόνο όσους δεν ξέρουν και δεν βλέπουν την γενικότερη κατάσταση στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Σωστά έχει σχολιάσει παλαιός αυτοδιοικητικός της περιοχής ότι δεν μπορείς να περιμένεις από έναν Δήμο ο οποίος είναι ανοργάνωτος, χωρίς συνοχή, βουτηγμένος στα χρέη, να κάνει θαύματα και μάλιστα μπροστά σε μία τόσο μεγάλη θεομηνία. Θαύματα δεν γίνονται. Ο Δήμος αυτός λίγα μόνο θα μπορούσε να κάνει καλύτερα. Γιαυτό οι αντεγκλίσεις μεταξύ της μίας και της άλλης πλευράς φαντάζουν πολυτέλεια αλλά είναι και αναπόφευκτες. Η μία πλευρά ισχυρίζεται ότι υπήρξε άψογη και αποτελεσματική και η άλλη τα βρίσκει όλα αρνητικά και ένοχα. Πίσω από την συζήτηση διαφαίνεται η αγωνία τους για άλλα και όχι για την ουσία. Για το κατάντημα του Δήμου έχουν ευθύνη όλοι. Το δυστύχημα είναι ότι όλοι τους κοιτάνε πίσω και δεν έχουν κανένα στόχο για την αντιστροφή αυτής της παρακμής. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η εξουσία και μάλιστα χωρίς ευθύνη. Για όλα φταίνε οι άλλοι.

Επειδή όμως μόλις έφθασαν στο μέσον της θητείας έχουν την ευκαιρία – την πράγματι τελευταία- να συμμορφωθούν, να βάλλουν στόχους για να βγει ο Δήμος από την κατηφόρα και να διαμορφωθεί ένα πλαίσιο δημοκρατικής λειτουργίας με λογοδοσία, διαφάνεια, αναζήτηση της διαφορετικής εναλλακτικής άποψης, συνεργασία μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας και κυρίως οργάνωση έστω στοιχειωδώς των υπηρεσιών. Οι κοκορομαχίες είναι πολυτέλεια και απογοητεύουν τους δημότες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου