Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Η Εύβοια θα θαφτεί στο χιόνι από αύριο έως το Σάββατο

ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ


ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΤΙΣ ΠΥΚΝΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΙΑΔΕΣ 8-9 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΑ
ΠΕΛΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ.
ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
1. ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ (28-12-2014)
Α. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΡΕΙΝΕΣ, ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΕ
ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ,
ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ (ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ
ΒΟΡΕΙΑ).
Β. ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ.
Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 7-8 ΜΠΟΦΟΡ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΟΠΙΚΑ 9
ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.
Δ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

2. ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (29-12-2016) ΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31-12-2016)
Α. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ
ΕΥΒΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ), ΤΗΝ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ
ΚΡΗΤΗ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (31-12-2016) ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.
Β. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΒΟΡΕΙΟΙ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΙ ΑΝΕΜΟΙ 8 ΜΕ 9 ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ
ΤΟΠΙΚΑ 10 ΜΠΟΦΟΡ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΜΕ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
(30-12-2016).
Γ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΚΥΜΑΝΘΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ
ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΟΛΙΚΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ

ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr. 

ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ Δ.Δ. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ


Γεγονός είναι πλέον η εγκατάσταση νέας δεξαμενής νερού στο Δ.Δ. του Αγίου. Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων που μόλις πριν από έναν μήνα συζητήθηκε με την Δήμαρχο Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, ικανοποιήθηκε μετά τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο Δήμος.
Κατόπιν αυτής της αίσιας εξέλιξης ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην άμεση επίλυση του ζητήματος αυτού. Ιδιαιτέρως ευχαριστεί την κ. Ελένη Ξηρού για την παραχώρηση τμήματός του αγροτεμαχίου της, προκειμένου να διευκολύνει την εγκατάσταση της δεξαμενής. Τέτοιες πράξεις αποτελούν υποδείγματα αλτρουισμού και αγάπης προς το κοινωνικό σύνολο.


Ουρανία Παπανδρέου: Από τα μετρημένα πρόβατα τρώει ο …..Λύκος


Στην χειμαζώμενη χώρα μας με την τεράστια ανθρωπιστική και οικονομική κρίση φαίνεται πως τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού τίποτε δεν τον αγγίζει.
Η Δήμαρχος και ο αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κουμπάρος της έδωσαν με απευθείας ανάθεση τον μισό προυπολογισμό της πολιτικής προστασίας του 2015 – 2016 στον εκλεκτό τους   Δημοτικό εργολάβο Κ.Α και ΣΙΑ , για εργασίες συντήρησης δασικών δρόμων , για λόγους πυροπροστασίας κ.λ.π με απευθείας ανάθεση , έργα περίπου 45.000 ευρώ όταν ο λογαριασμός για την πυροπροστασία είναι 94.000 ευρώ.
Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι , ότι ο ίδιος ο εργολάβος για ίδιο ακριβώς και δυσκολότερο έργο έδωσε κλειστή προσφορά σε δασικούς συνεταιρισμούς με 22 ευρώ και σε άλλο διαγωνισμό με 26 ευρώ , την ώρα που η Δήμαρχος και ο κουμπάρος της χωρίς διαγωνισμό πλήρωσαν 45  με 50 ευρώ την ώρα , δηλαδή το διπλάσιο ποσό ακριβώς .
Το αστείο της υπόθεσης  είναι πως ο αρμόδιος της πολιτικής προστασίας δημοτικός σύμβουλος και κουμπάρος της Δημάρχου ζητησέ από  το περιφερειάρχη στην πρόσφατη επίσκεψη του στον Δήμο μας διπλασιασμό του ποσού της πολιτικής προστασίας .Φαίνεται  η ακρίβεια που προαναγγέλεται  για το 2017 λαμβάνεται προληπτικά υπ’ όψιν , γιατί οι ανάγκες είναι……… πολλές .
Σημειωτέον ότι τα παράπονα των δημοτών και προέδρων των πολλών δημοτικών διαμερισμάτων  για το 2015 και για το 2016 είναι  πολλαπλάσια λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις περιουσίες τους , ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πλημμύρες  και καταστροφές .Για κάθε ενδιαφερόμενο όλα τα στοιχεία είναι στην διάθεση του.
 Καλή χρονιά σε όλες και σε όλους , με επαγρύπνηση για τους ……. λύκους το 2017!!!

                

ΕΝΑΣ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΟΣ ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ



Τα ευτυχισμένα χαμόγελα και ο ενθουσιασμός των παιδιών, που κατέκλυσαν την αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Ιστιαίας, την παραμονή των Χριστουγέννων, ήταν το καλλίτερο αντίδωρο στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού για την πρωτοβουλία του να προσφέρει στα παιδιά την ευκαιρία να απολαύσουν μία εξαίρετη παιδική παράσταση.
Ο «Καρυοθραύστης» αυτό το λαϊκό χριστουγεννιάτικο παραμύθι που διασκεύασε ο Αλέξανδρος Δουμάς και έκανε παγκοσμίως γνωστό ως μουσική και μπαλέτο ο πολύς Π. Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, γέμισε με χριστουγεννιάτικη χαρά και τις καρδιές των παιδιών του Δήμου μας, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, επί έναν και πλέον αιώνα, με εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η παράσταση, που ήταν μία εμπνευσμένη διασκευή του έργου από τον θίασο «Ονειροπόληση», δίκαια κέρδισε την αγάπη και το θερμό χειροκρότημα μικρών και μεγάλων θεατών.

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου, μετά το τέλος της παράστασης, αφού ευχήθηκε «Καλές Γιορτές» σε όλους, δήλωσε πως δεν υπάρχει καλλίτερο δώρο από να βλέπουμε τα παιδιά μας να διασκεδάζουν και να χαίρονται αυτές τις ημέρες.   

Κηδεύεται σήμερα στην Κάρυστο ο πρώην Δήμαρχος Θεόδωρος Καρύκας

Έφυγε από την ζωή τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016 ο πρώην Δήμαρχος Καρύστου Θεόδωρος Καρύκας. Ο Θεόδωρος Καρύκας, Δικηγόρος στο επάγγελμα, εκλέχθηκε Δήμαρχος Καρύστου για την περίοδο 2003-2006 και ήταν υποψήφιος Δήμαρχος το 2006. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε και ως Διοικητής του Νοσοκομείου Καρύστου. Ως Αυτοδιοικητικός διακρίθηκε για την σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και την εντιμότητά του.
Οι οικογένειά του, οι φίλοι του και ο λαός της Καρύστου τον αποχαιρετά σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2016, στις 2μμ στην εξόδιο ακολουθία που θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρύστου.
Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια.