Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Οι σπουδαστές Τουρισμού του ΙΕΚ Καρύστου στο Marmari Bay Hotel

Ένα ενδιαφέρον, όμορφο απόγευμα, από την επίσκεψη του τμήματος τουρισμού ΙΕΚ ΚΑΡΎΣΤΟΥ στο Marmari Bay Hotel , στα πλαίσια της πρακτικής και γνωριμίας με τους χώρους δουλειάς.
Το τμήμα ξεναγήθηκε σε όλα τα τμήματα του Ξενοδοχείου, αναλύθηκαν οι ιδιαιτερότητες των τμημάτων, αναπτύχθηκε ένας επικοδομητικός διάλογος για περίπου 3 ώρες και προβλήθηκαν τουριστικού περιεχομένου video spot.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες, πιστεύω ότι συμβάλουμε στις ανάγκες επιμόρφωσης και απόκτησης εμπειριών από τους καταρτιζόμενους μαθητές, που θα στελεχώσουν μελλοντικά τις τουριστικές επιχειρήσεις.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονεων και Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας

"Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας "Νίκος Σκαλκώτας" δεν ταυτίζεται και αποστασιοποιείται με το δημοσίευμα της " Ένωσης συλλόγων γονέων και κηδεμόνων σχολείων του δήμου Χαλκίδας", καθότι αρκετά από τα προβλήματα που αναφέρονται στο συγκεκριμένο δημοσίευμα έχουν επιλυθεί. Για τα υπόλοιπα δρομολογείται η λύση τους καθώς ο σύλλογός μας είναι σε άμεση επαφή και συνεργασία με όλους τους φορείς, που μετά την Ε.Γ.Σ. έχουν κινητοποιηθεί για τα θέματα που τέθηκαν στην Ε.Γ.Σ.
Δημοσιεύματα που αναστατώνουν και ανησυχούν τους γονείς μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους και ενημερώνουμε τους γονείς του Μουσικού Σχολείου ότι  για την ίδρυση της Α’ Λυκειακής τάξης, έχουμε τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι θα επιλυθεί, καθώς έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες.

Η πρόεδρος
Άντα Αραβίδου

 Η Γραμματέας

Μαίρη Χουλιέρη"

Εγκρίθηκε έργο αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού στην Αναβάλσα Σκύρου 861.000 ευρώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε το έργο με τίτλο "Εγκατάσταση δυο φορητών μονάδων αφαλάτωσης υφάλμυρο ύδατος τύπου αντίστροφης ώσμωσης (R.O.) παραγωγής 2.000κμ/ημέρα,από την περιοχή Αναβάλσα Σκύρου" .Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται στα 861.000,00€ και πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ε.Π. Υποδομές Μεταφορών ,Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020 του άξονα προτεραιότητας 14(Διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος-προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (Τ.Σ.) που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με τίτλο "Εφαρμογή Συστημάτων αφαλάτωσης για την ικανοποίηση αναγκών σε νησιωτικές ή παράκτιες περιοχές με ειδικές τοπικές και κλιματικές συνθήκες, καθώς και σε νησιά-τουριστικούς πόλους με υψηλό κόστος μεταφοράς νερού". Το έργο υπολογίζεται να έχει χρόνο κατασκευής τους έξι μήνες.
Η μονάδα και τα συνοδά έργα θα εγκατασταθούν στην θέση "Παλιαμπελας" του Δήμου Σκύρου, όπου το νερό θα συλλέγεται από την πηγή "Αναβάλσα", θα οδηγείται στην δεξαμενή αποθήκευσης στο αντλιοστάσιο του "Παλιαμπελά", από εκεί θα κατευθύνεται προς την δεξαμενή προκαθίζησης και τελικά θα φθάνει στην μονάδα αφαλάτωσης. Η σύνδεση με τον κεντρικό αγωγό ύδρευσης θα πραγματοποιηθεί σε όμορη εγκατάσταση του κεντρικού αντλιοστασίου και θα χρησιμοποιηθεί για την παροχή νερού κατάλληλου προς πόση.
Το εν λόγω έργο είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Σκύρου ,καθώς προορίζεται να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού, αφού θα τους παράσχει κατάλληλο πόσιμο νερό «στις βρύσες» τους και θα τους απαλλάξει έτσι από το επιπλέον μεγάλο έξοδο της αγοράς εμφιαλωμένου ύδατος-μέτρο στο οποίο καταφεύγουν αρκετοί εξ'αυτών έως σήμερα προκείμενου να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε πόσιμο νερό, αλλά και θα προστατεύσει το δίκτυο ύδρευσης και τις εγκαταστάσεις των σπιτιών οι οποίες υφίστανται συνεχείς φθορές από το βαρύ σε άλατα υπάρχον νερό του δικτύου.

Εκ του Δήμου

Θερμή συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου για τον Απολογισμό- Ισολογισμό του 2012!!!

 
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Γιάννης Μπενάκης 
Συνεδριάζει την 23-11-2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δημου Κύμης Αλιβερίου στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών με μοναδικό θέμα:  1. Έγκριση  απολογισμού- ισολογισμού του Δήμου οικ.  Έτους 2012

Αναμένεται ακόμη μία θερμή συνεδρίαση αφού ήδη η Οικονομική Επιτροπή που εισηγείται το θέμα έχει ψηφίσει με πολλές επιφυλάξεις. Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου έχει έτσι και αλλιώς τεράστια προβλήματα για τα οποία ο μόνος που δεν φταίει είναι ο "Καλλικράτης" όσο και εάν όλοι ένθεν και ένθεν τα ρίχνουν σε αυτόν..... 

Υπεγράφη η σύμβαση για τα ακίνητα του ΟΣΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπεγράφη την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, μεταξύ του δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της ΓΑΙΟΣΕ Α.Ε., Αθανασίου Σχίζα, σύμβαση μίσθωσης από τον Δήμο Χαλκιδέων, διάρκειας 29 ετών.
Η μίσθωση αφορά σε ακάλυπτη έκταση 4.000τ.μ. στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Χαλκίδας, καθώς και του κτιρίου της αποθήκης, 506τ.μ., με σκοπό την ανάπλαση και  αξιοποίησή τους. Είχε προηγηθεί σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκίδας σε συνεδρίαση της 28/9/2016, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος είχε ενημερώσει το Σώμα για την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να αναπλάσει και να αξιοποιήσει την εν λόγω περιοχή, στην είσοδο της Χαλκίδας.
Σύμφωνα με τη σύμβαση μίσθωσης που υπογράφηκε, ο Δήμος Χαλκιδέων για τα πρώτα 5 έτη και μέχρι να ετοιμαστούν οι μελέτες και να ολοκληρωθούν τα έργα, θα καταβάλλει ποσό 50€ μηνιαίως και για το υπόλοιπο διάστημα 1.750€ μηνιαίως, αφού όμως γίνει συμψηφισμός και αφαιρεθεί το κόστος των έργων που θα γίνουν από τον Δήμο. Πρόκειται δηλαδή για μια συμφέρουσα πρόταση και όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, στη μισθωμένη έκταση, ο Δήμος σχεδιάζει να δημιουργήσει στο κτίριο της αποθήκης, Πολυχώρο Πολιτισμού και στον περιβάλλοντα χώρο, πάρκινγκ, από το οποίο προσδοκά να προκύψουν έσοδα.
Τόνισε ακόμη, ότι με τις παρεμβάσεις που ήδη έχουν γίνει στην ευρύτερη περιοχή του ΟΣΕ και μ' αυτές που σχεδιάζονται, θα αναδειχθεί αυτή η πλευρά της πόλης, που μέχρι πριν μερικά χρόνια αποτελούσε σημείο αρνητικών σχολίων για την εγκατάλειψή της.


                        Γραφείο Τύπου  

Οριστική λύση για τους εργαζομένους στην «Ηλεκτρομηχανική Κύμης Ε.Π.Ε

Αθήνα, 19 Νοεμβρίου 2016       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από πολλά χρόνια αβεβαιότητας και πολλών υποσχέσεων από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, με την κινητοποίηση των βουλευτών του Νομού,  δείχνοντας την ευαισθησία της για το μέλλον των εργαζομένων της «Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ» εισάγει διάταξη με την οποία δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα των εργαζομένων.
Η εν λόγω διάταξη εισάγεται με το άρθρο 40 στο Νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή με τίτλο «Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υποχρεώσεις των προσώπων που διορίζονται στις θέσεις των άρθρων 6 και 8 του ν. 4369/2016, ασυμβίβαστα και πρόληψη των περιπτώσεων σύγκρουσης συμφερόντων και άλλες διατάξεις».
Προς ενημέρωση των πολιτών παραθέτουμε αυτούσιο το άρθρο 40 του Νομοσχεδίου:
Άρθρο 40
Απασχολούμενοι στην «Ηλεκτρομηχανική Κύμης Ε.Π.Ε.»

Οι απασχολούμενοι με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην εταιρεία με την επωνυμία «Ηλεκτρομηχανική Κύμης Ε.Π.Ε.» δύναται να μεταταχθούν σε υφιστάμενες κενές ή, εάν δεν υπάρχουν, σε συνιστώμενες θέσεις σε υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των Ανεξαρτήτων Αρχών, των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.) α΄και β΄βαθμού και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου (ν.π.δ.δ.), καθώς και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου (ν.π.ι.δ.), εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έναρξη ισχύος του παρόντος, τα ως άνω πρόσωπα υποβάλλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Με απόφαση του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθορίζεται η διαδικασία μετάταξης και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου αυτού. Εντός αποκλειστικής προθεσμίας ενός (1) μηνός μετά την ανακοίνωση των φορέων, σε υπηρεσίες των οποίων δύναται να προσληφθούν, τα ως άνω πρόσωπα υποβάλλουν αίτηση στη Γενική Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η διαδικασία μετάταξης ολοκληρώνεται με την έκδοση κοινής απόφασης του Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του αρμόδιου  για τον αντίστοιχο φορέα Υπουργού και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας που εποπτεύει την «Ηλεκτρομηχανική Κύμης Ε.Π.Ε.»

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Γκλέτσος κατά Μπακογιάννη: “Κοροϊδεύετε τους Στερεοελλαδίτες!”



Πηγή: http://offmagazine.gr
Συνέχεια στις επιθέσεις του προς τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, δίνει με νέο δελτίο Τύπου ο δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, ο οποίος κάνει λόγο για δήθεν έργα που εγκαινιάζει ο Περιφερειάρχης αλλά και για κοροϊδία των Στερεοελλαδιτών από τον κ.Μπακογιάννη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Συνεχίζετε κ.Μπακογιάννη και η δική σας στενή ομαδούλα το μπαράζ της κοροϊδίας των στερεοελλαδιτών. Νομίζετε βέβαια!!!Εγκαινιάζετε έργα, περνάτε και επιθεωρείτε έργα και αφήνετε να εννοηθεί πως είναι δικά σας, ενώ είναι προηγούμενων από εσάς, τα περισσότερα του κ.Περγαντά.
Φτάσατε στο σημείο να δημιουργήσετε αυτό το κακόγουστο φωτορομάντζο με φωτογραφίες σας από τις Βρυξέλλες σε ότι αφορά τον στόχο «2» . Εδώ μιλάμε για καθαρά κυβερνητικές εξαγγελίες δια στόματος του κ.Σταθάκη πριν ακόμα γίνει κυβέρνηση για αλλαγή του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων και συγκεκριμένα από 1/01/2017 την αύξηση ποσοστών ενισχύσεων όπου βασίζονται πλέον στα οικονομικά δεδομένα του 2014 και επ’ουδενί του 2008. Άρα τι ακριβώς κάνατε εσείς που προσπαθούν τα ανόητα «θεσμικά» παπαγαλάκια να πουν;;
Στο τέλος του 2018 κ.Μπακογιάννη με τον έλεγχο του ΠΕΠ και αφού έχουμε βεβαιώσει και εκταμιεύσει με δείκτες ΟΛΟΥΣ ορόσημα του προγράμματος τότε και μόνο τότε θα δικαιούμαστε να λάβουμε σαν περιφέρεια από το νέο εργαλείο «πλαίσιο επίδοσης». Αυτά όμως επαναλαμβάνω ξεκίνησαν από το κράτος και υπάρχει δρόμος μακρύς και δύσκολος μπροστά μας.
Πώς θα καταφέρουμε να τον διανύσουμε όταν στη Βουλή ζητάτε έγκριση για την (ΟΧΕ) τα έργα του Ασωπού πενήντα εκατομμύρια έχετε φτάσει εκεί μόνος χωρίς νόμιμες διαδικασίες που προβλέπονται καμμία δηλαδή διαβούλευση και βεβαίως το έργο θα το έπαιρνε ένας εργολάβος;;
Τότε το ΕΜΠ που παρευρίσκεται και συγκεκριμένα ο αρμόδιος καθηγητής κ.Δερματάς και η ομάδα του από το Πολυτεχνείο βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, μιλάει για σημειακές παρεμβάσεις κόστους κάτω από το ένα εικοστό[ότι λέω αποδεικνύεται με βίντεο μέσα από τη Βουλή βλ.βίντεο στο site της Βουλής: http://www.hellenicparliament.gr/
1)Πολιτική απορρύπανσης και μέτρα αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού. Την Επιτροπή ενημερώνει ο κ. Κωνσταντίνος Μπακογιάννης, Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο κ. Πέτρος Φιλίππου, Αντιπεριφερειάρχης .., ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ) στις 20/04/2016 από λεπτά 7:10 και μετά και
2) Πολιτική απορρύπανσης και μέτρα αποκατάστασης της περιοχής του Ασωπού (2η συνεδρίαση)-κος Δερματάς. ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ στις 21/04/2016 στα λεπτά 45:50 και μετά] και το αίτημα γυρνάει πίσω για να γίνει διαβούλευση και ……….. ο νοών νοείτω. Τα πρόστιμα για την χώρα στον Ασωπό πέφτουν καθημερινά και είναι τεράστια και το περιβάλλον αιμορραγεί κ.Μπακογιάννη και κ.Θύμιο Καραΐσκο που είστε δεύτερος στην τάξη και νομομαθής και θα έπρεπε να είχατε προφυλάξει την περιφέρεια από όλο αυτό το κάζο.
Σας ενημερώνω ότι θα αναζητηθούν ευθύνες. Αργότερα θα μιλήσουμε για σκουπίδια, για τις υποσχέσεις σας μέσα στο γραφείο σας με όλους τους δημάρχους ότι το θέμα εδώ και πολλούς μήνες θα το λύνατε με ύφος έλα μωρέ το εύκολο. Ακόμα υπάρχει χειρότερα από πριν. Θα πάμε και στα υπόλοιπα πολύ σύντομα. Έχετε υπόψιν σας τα αντιπλημμυρικά; Και αγαπητέ Θύμιο έλεγξε λίγο το θέμα Θερμοπύλες και πρόσφυγες, μαζεύονται παράπονα…Και βρε παιδιά ένα εκατομμύριο ευρώ και τριακόσιες χιλιάδες και να κυνηγάμε κουνούπια;; Έλεος!!
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…..
Για περισσότερα 14 Δεκέμβρη 2016,στο Κτίριο του Ο.Σ.Κ. στη Στυλίδα.
Υ.Γ. Τόσο νέος άνθρωπος με τέτοιες παλιές και αφημένες πλέον στρατηγικές. Παιδί μου Κώστα, μήπως να ελέγξεις λίγο το άμεσο περιβάλλον σου;;; Η περιφέρεια καταρρέει….
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

Πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης (Smart Parking) και «έξυπνου» φωτισμού (Smart Lighting), θα εγκατασταθούν στην Χαλκίδα.

Πιλοτικά συστήματα «έξυπνης» στάθμευσης (Smart Parking) και «έξυπνου» φωτισμού (Smart Lighting), θα εγκατασταθούν στην Χαλκίδα, την πρώτη πόλη στην Ελλάδα, υποστηριζόμενα από μία ενιαία πλατφόρμα έξυπνης πόλης.   Οι δυο εφαρμογές αυτές, θα συμβάλλουν στη διευκόλυνση εύρεσης θέσης στάθμευσης, στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, αλλά και στη μείωση κατανάλωσης ενέργειας στην πόλη της Χαλκίδας. Στόχος του έργου, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2017 και θα υλοποιήσουν από κοινού ο Όμιλος ΟΤΕ, η Cisco, η ΚΑΥΚΑΣ και η OTS, είναι να αποδειχθεί στην πράξη το όφελος που προκύπτει σε μια πόλη και τους κατοίκους της από την υιοθέτηση έξυπνων τεχνολογιών.   Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, σε ότι αφορά την εφαρμογή "Smart Parking" στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθούν, σε κεντρικό σημείο της Χαλκίδας, ειδικοί αισθητήρες έξυπνης στάθμευσης, οι οποίοι μέσω εφαρμογής στο κινητό, που αναπτύχθηκε από την OTS, θα ενημερώνουν τους οδηγούς που βρίσκονται ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και πως θα φτάσουν εκεί. Σε περίπτωση που η επιλεγμένη θέση καταληφθεί από άλλο οδηγό, τότε γίνεται αυτόματα αναδρομολόγηση στην πλησιέστερη διαθέσιμη θέση. Η εφαρμογή αναμένεται να συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του χρόνου εύρεσης θέσης στάθμευσης, ο οποίος υπολογίζεται σε 20 λεπτά κατά μέσο όρο στα αστικά κέντρα και κατ' επέκταση στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας και στην εκπομπή ρύπων από τα οχήματα. Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή θα μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα τις θέσεις στάθμευσης, αφού θα έχει εικόνα τόσο για το χρόνο στάθμευσης κάθε οχήματος, όσο και για κάθε στάθμευση που παραβιάζει τον Κ.Ο.Κ.   Σε ότι αφορά την εφαρμογή "Smart Lighting" θα εγκατασταθούν συστήματα έξυπνου φωτισμού LED τα οποία θα μπορούν να προσαρμόζονται, σε πραγματικό χρόνο, σε διαφορετικά επίπεδα έντασης φωτισμού, ανάλογα με την εποχή και την ώρα της ημέρας. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να μειωθεί σημαντικά η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αφού υπολογίζεται πως τα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED εξοικονομούν περισσότερο από 60% στην κατανάλωση ρεύματος. Παράλληλα, μέσω εγκατάστασης ειδικής εφαρμογής θα γίνεται ευκολότερα η διαχείριση του δικτύου φωτισμού από το αρμόδιο τμήμα του Δήμου, το οποίο θα μπορεί να επεμβαίνει άμεσα όποτε χρειάζεται και θα έχει συνεχώς εικόνα για την κατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Τα δεδομένα και των δύο έξυπνων λύσεων θα συγκεντρώνονται, μέσω των δικτυακών υποδομών του, σε Cloud υποδομές του Ομίλου ΟΤΕ και από εκεί θα επικοινωνούν με την πλατφόρμα διαχείρισης Smart & Connected Digital Platform, της Cisco. Μέσω της πλατφόρμας θα είναι δυνατή η αλληλεπίδραση των εφαρμοζόμενων λύσεων, η ενοποιημένη απεικόνιση των αποτελεσμάτων τους και η διαχείρισή τους από εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους του Δήμου. Επιπλέον, το Smart & Connected Digital Platform θα προσφέρει κοινή διαχείριση των παραγόμενων δεδομένων και θα έχει τη δυνατότητα μελλοντικής ενσωμάτωσης νέων λύσεων που θα λειτουργούν και αυτές σαν ένα και ενιαίο σύνολο. 
  Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας χαρά που με τη βοήθεια σημαντικών εταίρων, η Χαλκίδα γίνεται η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που εγκαθιστά έξυπνα συστήματα στάθμευσης και φωτισμού. Προτεραιότητά μας είναι να διασφαλίσουμε την ποιότητας ζωής των κατοίκων μας και να προστατεύσουμε το περιβάλλον, με τη βοήθεια των καινοτόμων τεχνολογιών. Στόχος μας είναι η Χαλκίδα να αποτελέσει πρότυπο «πράσινης» και «έξυπνης» πόλης, για όλη τη χώρα».   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Πηγή: www.lifo.gr

Ο Μεγάλος Μίμης Δομάζος έρχεται στην Χαλκίδα.


Τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:30, στο Δημοτικό θέατρο Παπαδημητρίου, θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Λευκώματος: «ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ» Μυστικά και…άλλες αποκαλύψεις, παρουσία του ίδιου του παλαίμαχου πλέον ποδοσφαιριστή και τοπικών αθλητικών παραγόντων.

Η παρουσίαση γίνεται με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.             

Η Περσεφόνη (Πένη) Ιωαννίδου υποψήφια για την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.


Υποψήφια για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ είναι η κ. Περσεφόνη (Πένη) Ιωαννίδου- Αλαμάνου από τα πλέον ικανά επιστημονικά στελέχη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με σημαντικό έργο ως Διευθύντρια Περιβάλλοντος της πάλαι ποτέ Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.
Η κ. Ιωαννίδου, σύζυγος του Μηχανικού Γιάννη Αλαμάνου και μητέρα δύο επίσης Επιστημόνων, έχει καταξιωθεί ως Δημοσία Λειτουργός και Επιστήμονας. Τώρα διεκδικεί και την αποστολή της εκπροσώπου του Τεχνικού Κόσμου  στο ΤΕΕ. Είναι υποψήφια για την Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Παράταξης Μηχανικών στον οποίο επικεφαλής είναι η Τώνια Μωροπούλου
Μία λεπτομέρεια. Την κ. Ιωαννίδου την βρίσκουμε Υποψήφια του συνδυασμού στην Κεντρική Μακεδονία αλλά μπορεί να ψηφιστεί και στην Εύβοια και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Είναι δεύτερη στη δεύτερη σελίδα του ψηφοδελτίου. Αξίζει  την ψήφο και την εκλογή στο ανώτατο όργανο του επιστημονικού τεχνικού κόσμου της Ελλάδας. Για την Εύβοια θα είναι τιμή. 

Ψήφισμα για τα διόδια εγκρίθηκε από το Συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ψήφισμα ενάντια στην τοποθέτηση διοδίων κατέθεσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων
Ομόφωνα εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, το ψήφισμα που κατέθεσε ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, με το οποίο εκφράζεται η κατηγορηματική αντίθεση στην τοποθέτηση σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Χαλκίδας – Σχηματαρίου.
Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο θέμα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας. Το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, στα Καμένα Βούρλα, επισημαίνοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις που θα έχει η τοποθέτησή τους για τους κατοίκους και επισκέπτες όλης της Εύβοιας. Αναλυτικά στο ψήφισμα που κατέθεσε ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης και εγκρίθηκε ομόφωνα, αναφέρονται τα εξής:
“Η Γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στην τοποθέτηση  σταθμών διοδίων στον οδικό άξονα , Χαλκίδας  -  Σχηματαρίου.
Σύσσωμοι οι φορείς και κάτοικοι της  Εύβοιας, από το 2005 όταν ανακοινώθηκε η ένταξη  του έργου έργο Χαλκίδα- Σχηματάρι, στο διαγωνισμό παραχώρησης για την κατασκευή, λειτουργία συντήρηση και εκμετάλλευση της Ιονίας Οδού, αντέδρασαν δυναμικά.
Η λειτουργία των  διοδίων στο Σχηματάρι θα έχει δυσμενέστατες επιπτώσεις, για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους στην περιοχή, αλλά και τους επισκέπτες. Είναι κατάφωρα  άδικη και στερείται επιχειρημάτων η τοποθέτηση διοδίων ,για ένα δρόμο 11χλμ. που είναι συνδετήριος με το ΠΑΘΕ, τη στιγμή που μετά από τέσσερα Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης δεν έχει κατασκευασθεί ούτε ένα χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου στην Εύβοια .   
Ο δρόμος Σχηματάρι - Χαλκίδα κατασκευάσθηκε από αμιγώς Εθνικούς και Κοινοτικούς πόρους. Τα γεωμετρικά του χαρακτηριστικά ,οι προσβάσεις στον ΠΑΘΕ, η διατομή του δρόμου και η διαχωριστική νησίδα δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά με τον υπόλοιπο αυτοκινητόδρομο ώστε να δικαιολογούν την επιβολή τέλους διέλευσης. Αποτελεί πρωτοτυπία η πληρωμή διοδίων για συνδετήριο δρόμο πόλης με αυτοκινητόδρομο, μήκους μόλις 11χλμ, για την προπληρωμή της κατασκευής της Ιονίας Οδού, ενός αυτοκινητόδρομου συνολικού μήκους 380 χλμ και συνολικού κόστους , πάνω από 1,5δις ευρώ. Δημότες και επαγγελματίες,  λόγω της φύσεως της εργασίας τους  στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων – Σχηματαρίου και την Πρωτεύουσα, είναι υποχρεωμένοι να διέρχονται πολλές φορές από το συγκεκριμένο Σταθμό Διοδίων.
Ευπαθείς ομάδες και δημότες μετακινούνται καθημερινά στην Αθήνα για ιατρικούς λόγους. Η δυσμενής  οικονομική κατάσταση που επικρατεί, καθιστά αδύνατη σε πολλούς οικονομικά αδύναμους  να ανταποκριθούν στις βασικές τους ανάγκες και δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις. Οι δημότες πληρώνουν ήδη πολύ υψηλά και μη αναλογικά διόδια για τις μετακινήσεις τους προς την Πρωτεύουσα και την έδρα της Περιφέρειας. Θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην επισκεψιμότητα της Χαλκίδας και της Εύβοιας, που είναι ένας από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς.
                             ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
με  την τροποποίηση του Νόμου 3555\2007 (ΦΕΚ Α81\16.04.2007) με τον οποίο έγινε η κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης ώστε να αποτραπεί οριστικά η τοποθέτηση  σταθμών διοδίων στο Σχηματάρι”.

Το ψήφισμα θα αποσταλεί στον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς και τα μέσα ενημέρωσης.


            Γραφείο Τύπου  

Επίσκεψη των Βουλευτών Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ Ακριώτη και Πρατσόλη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

                                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                                      Χαλκίδα, 15/11/2016


Τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Παναγιώτη Τζαφέρο επισκέφτηκαν χθες οι Βουλευτές Εύβοιας ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης, προκειμένου να ενημερωθούν για τα τρέχοντα ζητήματα του Νοσοκομείου και κυρίως για την ανάγκη ικανής στελέχωσης των υπηρεσιών του για να ισορροπήσει το σύστημα.
Συζητήθηκαν επίσης και άλλα θέματα, σχετικά με τις βελτιώσεις που εφαρμόζονται ήδη και πρέπει να συνεχιστούν, σε οικονομικό και διοικητικό επίπεδο, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.
Από την πλευρά τους οι Βουλευτές δεσμεύτηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε, στο μέτρο του δυνατού, να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ομιλία του Χρήστου Παγώνη στο συνέδριο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα Καμένα Βούρλα πραγματοποιήθηκε το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες.
Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιελάμβανε εισηγήσεις από τους εκπροσώπους των θεματικών επιτροπών της ΠΕΔ για τα οικονομικά των ΟΤΑ, την αειφόρο ανάπτυξη και το περιβάλλον, την αγροτική ανάπτυξη, την κοινωνική πολιτική, την αλληλεγγύη και την απασχόληση, τον πολιτισμό, την παιδεία και τον αθλητισμό και τουρισμό. Έγιναν εισηγήσεις για το νέο ΕΣΠΑ, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, για θέματα θεσμών και ισότητας και θέματα Πολιτικής Συνοχής και Ανάπτυξης.
Στην τοποθέτησή του ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ανέφερε:
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Το  συνέδριό μας, δύο(2) και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, δίνει τη δυνατότητα να θέσουμε, να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε για τα  πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, μέσα σε ένα δυσμενές κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.
Θα μου επιτρέψετε πρώτα να αναφερθώ στα θέματα μεταρρύθμισης της αρχιτεκτονικής των Καλλικρατικών Δήμων.
Ο ν.3852/10, αποτέλεσε μια σημαντική τομή  για την Αυτοδιοίκηση. Όμως τη περίοδο που σχεδιάστηκε η χώρα δεν είχε μπει στον  πυρήνα, της πρωτόγνωρης κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Η μεταρρύθμιση αυτή έμεινε ημιτελής, αφού δεν προχώρησε ως προς το αναπτυξιακό της κομμάτι και έμεινε στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις. Από τη μία δεν υλοποιήθηκε η δέσμευση για τη χρηματοδότηση, μέσω ενός νέου αναπτυξιακού προγράμματος και από την άλλη οι περισσότερες αρμοδιότητες που μεταφέρθηκαν δεν συνοδεύτηκαν από τους ανάλογους πόρους.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΑΛΙΒΕΡΙ 14-11-2016
Έπειτα από πρωτοβουλία του σωματείου Μετάλλου Ν. Εύβοιας, του σωματείου Οικοδόμων Αλιβερίου, του συλλόγου συνταξιούχων Αλιβερίου,  και της Ομάδας Γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ, αναπτύσσεται η δράση ενάντια στο κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. 
Καλούν σε οργάνωση του αγώνα για ένα Κέντρο Υγείας «που θα καλύπτει τις ανάγκες μας. Για ένα σύστημα Υγείας στην υπηρεσία του λαού».
Διεκδικούν:
• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
•  Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.
•  Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας - Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
•  Να καλυφθούν τώρα οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων.
Το Κάλεσμα συνυπογράφουν  ακόμα:
 ο Σύλλογος εργαζομένων στο Κ.Υ. Αλιβερίου,
γιατροί στο Κ.Υ. Αλιβερίου,
ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Κύμης - Αλιβερίου,
ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ,
ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύμης,
ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου,
ο Εμπορικός Σύλλογος Αυλωναρίου,
ο Αθλητικός όμιλος Νηλεάς Νεοχωρίου
και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου