Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Μεγάλη πυρκαγιά καίει τον Άγιο Γεώργιο. Το χωριό κινδυνεύει άμεσα

Μεγάλη πυρκαγιά καίει από το μεσημέρι την περιοχή του Αγίου Γεωργίου και απειλεί σπίτια. Η φωτιά ξεκίνησε κοντά στην Παναγίτσα από αγρότη ο οποίος έκαιγε χόρτα. Του ξέφυγε πήρε φωτιά το αυτοκίνητό του το οποίο καταστράφηκε ολοκληρωτικά και εν συνεχεία η φωτιά πέρασε τις πλαγιές και κατευθύνθηκε στο χωριό. Ο κίνδυνος είναι άμεσος. Ήδη ασθενοφόρο μεταφέρει δύο ηλικιωμένους που έχουν προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα που έχει προκαλέσει η φωτιά μέσα στο χωριό.
Το ΛΑΛΑΤΟ σε λίγο θα έχει νέα ανταπόκριση.

Φωτο: από την σελίδα facebook του κ. Θεοδώρου


Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων επισκέφθηκε τον συνοικισμό ΡΟΜΑ

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επίσκεψη στον συνοικισμό ΡΟΜΑ στη Χαλκίδα, πραγματοποίησε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, θέλοντας να συζητήσει με τους κατοίκους της περιοχής για τα προβλήματά τους. Ήταν μια επίσκεψη που ξάφνιασε ευχάριστα τους κατοίκους του συνοικισμού, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο δήμαρχος τους επισκέπτεται σε μη προεκλογική περίοδο και άκουσε και τις δικές τους ανησυχίες.
Το βασικό ζήτημα που τέθηκε στον δήμαρχο από όλους τους ΡΟΜΑ ήταν το θέμα της απασχόλησής τους, καθώς η ανεργία τους έχει οδηγήσει στην απόγνωση. Ο δήμαρχος τους ενημέρωσε ότι οι προσλήψεις γίνονται μέσα από διαδικασίες του ΑΣΕΠ και σύστημα μοριοδότησης και τους προέτρεψε να ενημερώνονται για τις προκηρύξεις και να συμμετέχουν σε αυτές, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Τους ενημέρωσε ακόμη ότι εξετάζει τρόπους επαναλειτουργίας Κέντρου Κοινωνικών – Ιατρικών Υπηρεσιών στην περιοχή, για την εξυπηρέτησή τους. Οι κάτοικοι του συνοικισμού ΡΟΜΑ ζήτησαν ακόμη την κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας τους, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επισκευή του 10ου Δημοτικού Σχολείου, που λειτουργεί στην περιοχή τους, όπως και για τα αποχετευτικά έργα που εκτελέστηκαν δίπλα σε αυτό. 
Από την πλευρά του ο δήμαρχος ζήτησε από τους κατοίκους να προστατεύουν τον εξοπλισμό, που έχει τοποθετηθεί στη συνοικία τους για την καθαριότητα και να συνεργάζονται με τους εργαζόμενους του Τμ. Καθαριότητας του Δήμου. Αναχωρώντας από τον συνοικισμό των ΡΟΜΑ, ο δήμαρχος δεσμεύτηκε για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, μαζί τους, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις στα προβλήματά τους.                                                                                               

                                                                                                                Γραφείο Τύπου  

Το ΓΕΝ ευχαριστεί το κοινό που επισκέφθηκε τα πολεμικά πλοία

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ευχαριστεί το κοινό για το μεγάλο ενδιαφέρον και την ανταπόκριση που έδειξε κατά το επισκεπτήριο επί των Πολεμικών Πλοίων, στους λιμένες Πειραιά, Θεσσαλονίκης και Χαλκίδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Η πολυπληθής παρουσία του κόσμου, η στήριξη του και η θέρμη με την οποία περιέβαλε τα πληρώματα των Πολεμικών Πλοίων, εμψύχωσε τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που επιτελούν και ενισχύει τους ήδη ισχυρούς δεσμούς της ελληνικής κοινωνίας με το Πολεμικό Ναυτικό.
Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Με λογισμό και μ΄ όνειρο

    

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητές συναδέλφισσες
Μια προεκλογική  διαδικασία έλαβε τέλος….
Μια πραγματικά γιορτή της Δημοκρατίας, έτσι όπως το σώμα των εκπαιδευτικών ξέρει να διεξάγει.
Προσπαθήσαμε να αναπτύξουμε τις απόψεις μας και το πώς θέλουμε να λειτουργήσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, από την ορθή λειτουργία του οποίου εξαρτόμαστε όλοι…
Αναπτύξαμε τους δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θέλουμε να πορευτούμε τα επόμενα δύο χρόνια:
•             την διαφάνεια, σε όλα όσα μας αφορούν, την οποία θα υπερασπιστούμε με κάθε μέσο… θέλουμε να σπάσει επιτέλους και στην δικιά μας Διεύθυνση, η λογική που μετατρέπει τους συναδέλφους σε εκλογικούς «πελάτες» … θέλουμε οι συνάδελφοί και οι συναδέλφισσές μας  να είναι γνώστες και συμμετέχοντες  σ΄ όλη την διαδικασία που αφορά την ζωή τους και τις υπηρεσιακές μεταβολές που την επηρεάζουν. Αυτό είναι εξ’ άλλου και η καρδιά της δημοκρατίας, είναι  το στοιχείο που κινητοποιεί για την συμμετοχή, είναι το εργαλείο του ελέγχου της Διοίκησης.
•             Την ισονομία για όλους…  κοινούς κανόνες, που τηρούν τους νόμους. Κανένας δεν είναι «δικό μας παιδί», κανείς  και καμιά δεν είναι αποπαίδι… όλοι σύμφωνα με τις διαδικασίες των νόμων… κανείς ευνοημένος, κανείς αδικημένος.
Αποφύγαμε να υψώσουμε τους τόνους τις αντιπαράθεσης των διαφορετικών απόψεων και προσεγγίσεων, που είναι θεμιτό να υπάρχουν, παρ΄ όλο που δεχτήκαμε επιθέσεις  και μάλιστα προσωπικές, που συμβαίνει για πρώτη φορά στα συνδικαλιστικά δρώμενα,  αποκρούσαμε την  παραπληροφόρηση που έντεχνα διαχέεται στο σώμα της εκπαίδευσης και αποφύγαμε τον εύκολο μεν, αλλά αντιπαραγωγικό, δρόμο της ανεδαφικής «καταγγελίας» …
Δεν έχουμε να απολογηθούμε για κανέναν,  που εκφράζει την προσωπική του άποψη. Απολογούμαστε μόνο απέναντί σας, για αυτά που είναι  η συλλογική μας επεξεργασία και φέρει την υπογραφή της «Συνεργασίας των Εκπαιδευτικών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς», επεξεργασίες για τις οποίες είμαστε υπερήφανοι.
Διεκδικούμε την ψήφο σας, , ώστε με την καθημερινή συμμετοχή σας να εφαρμόσουμε αυτό που θεωρούμε ότι είναι το ορθό για την λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων. Δεν αποδεχόμαστε   την λογική της ανάθεσης.
Συμμετέχουμε και στα τρία ψηφοδέλτια των υπηρεσιακών συμβουλίων:
•             Για το ΠΥΣΔΕ Εύβοιας:    ΣΕΡΑ «Συνεργασία Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς»
•             Για το ΑΠΥΣΔΕ Στερεάς:     «Συμμαχία Εκπαιδευτικών Ριζοσπαστικής Αριστεράς»
•             Για το ΚΥΣΔΕ:     ΣΥΝΕΚ «Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις».
Ευχαριστούμε όλους και όλους εσάς που ακούσατε και κρίνατε τις απόψεις που αναπτύξαμε, ακόμα και σε βάρος του χρόνου σας και της υπομονής σας….
Αύριο θα αποφασίσετε ποια παράταξη και ποια πρόσωπα θα σας εκπροσωπήσουν και αυτό είναι πολύ σημαντικό … μην αφήσετε κανέναν χωρίς έλεγχο, να αποφασίζει για εσάς χωρίς εσάς…. Καλή επιλογή, καλή  ψήφο….

Χαλκίδα 1 Νοεμβρίου 2016.

Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση Έργου Βελτίωσης του Λιμένα Λιναριάς από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2016.


Το Λ.Τ. Σκύρου συμμετείχε με Τεχνικό Δελτίο με πρόταση για χρηματοδότηση ύψους 124.000 ευρώ. Το έργο φέρει τον τίτλο AΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΤΟΧΙΩΝ  ΕΠΙ ΤΩΝ ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑ – ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ – ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΤΗΡΩΝ και αφορά τον  εκσυγχρονισμό και του επιβατικού Λιμένα με επέκταση δικτύων, ανάπλαση μετώπων κρηπιδωμάτων, προσθήκη εξοπλισμού ασφαλείας και παροχών, τοποθέτησης προσκρουστήρων για μικρά σκάφη και τοποθέτηση πλωτών προσκρουστήρων στο κρηπίδωμα παραβολής του Ε/Γ- Ο/Γ «Αχιλλέας».
Η συνολική παρέμβαση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί και έχει εξοφληθεί εντός του 2017. Οι παρεμβάσεις που εγκρίθηκαν θα καταστήσουν το Λιμάνι ασφαλέστερο και χρηστικό για κάθε είδος σκάφους.
Το Λιμάνι της Λιναριάς καθίσταται ολοένα και περισσότερο προορισμός και όχι στάση, γεγονός που αποτυπώνεται στα εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία που αφορούν την αύξηση της επισκεψιμότητας και των διανυκτερεύσεων σκαφών.  Το Λιμάνι της Σκύρου αποτελεί την «Όαση» του Ελληνικού Λιμενικού Δικτύου, με παροχές Μαρίνας σε όλη του την έκταση, πρωτοτυπίες, Περιβαλλοντικές καινοτομίες, Διαγωνιστικές πρωτιές, Διακρίσεις και  Βραβεύσεις που επισφραγίζουν τις επιδόσεις του.
Βασικό κριτήριο με το οποίο επιλέχθηκαν τα λιμενικά έργα του προγράμματος είναι η κάλυψη έκτακτων και επειγουσών αναγκών  με περιοριστικό προϋπολογισμό έργου που να μη ξεπερνά τις 100.000 ευρώ προ ΦΠΑ. Άλλα συμπληρωματικά κριτήρια για τις επιλογές είναι η κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερων αναγκών στους λιμένες της χώρας πανελλαδικά, η ενίσχυση κατά προτεραιότητα αλλά όχι κατ΄ αποκλειστικότητα  των εποπτευόμενων φορέων της Γενικής Γραμματείας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, σε συνδυασμό με την επιβράβευση της τεκμαιρόμενης δυνατότητας απορρόφησης κονδυλίων του Π.Δ.Ε., από φορείς που υλοποίησαν με επιτυχία προτάσεις λιμενικών έργων τα προηγούμενα έτη. Τέλος έργα που στοχεύουν στην ασφάλεια των επιβατών και γενικά στην εύρυθμη λειτουργία των λιμένων ιεραρχήθηκαν επίσης ως πρωτεύουσας αναγκαιότητας.
Με την έγκριση αυτής της χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δ.Ε  στο οποίο το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου συμμετείχε για πρώτη φορά, θέτει τις βάσεις για επόμενες χρηματοδοτήσεις υπό την προϋπόθεση της επιτυχούς εκτέλεσης του. Αρωγός του Λ.Τ Σκύρου για την υλοποίηση του έργου θα είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ως αρμόδια τεχνική Υπηρεσία αφού το Λ.Τ Σκύρου δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία.
Το Λ.Τ Σκύρου ευχαριστεί την Ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Λιμένων- Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων για την εμπιστοσύνη με την οποία περιέβαλαν στην Υπηρεσία.
Το Λ.Τ Σκύρου έχει σταθερό του στόχο, την διαρκή και ποιοτική ανάδειξη της Σκύρου και την εκπροσώπηση της μέσω των άριστων παροχών και εγκαταστάσεων του Λιμένα της.


Ο Πρόεδρος του Λ.Τ Σκύρου Κυριάκος Αντωνόπουλος                                                                                                                                                                                           Σκύρος 01 ΝΟΕ 2016

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Με προσωπική δουλειά και εθελοντισμό πραγματοποιήθηκαν εργασίες στο Λύκειο- Γυμνάσιο Σκύρου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σκύρου πραγματοποίησε εργασίες για την αποκατάσταση του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται το Γυμνάσιο και το Λύκειο Σκύρου. Συγκεκριμένα, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν: αποκατάσταση φθαρμένων τμημάτων της εσωτερικής αλλά και της εξωτερικής τοιχοποιίας, χρώση ολόκληρου του Σχολείου, αγορά νέων πυροσβεστήρων, νέων θρανίων, νέων καρεκλών, υαλοπινάκων, χαρτών, κατασκευής νέων κουρτινών και αγοράς καινούργιων κουρτινόξυλων όπου χρειαζόταν, καθώς επίσης αγοράς νέου ηλεκτρονικού εξοπλισμού προκειμένου να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες του Σχολείου. Αποκαταστάθηκαν επίσης τα φθαρμένα σκαλοπάτια του κλιμακοστασίου.
Ο Δήμος Σκύρου ευχαριστεί θερμά όλους όσους προσέφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ευχαριστεί τον κ.Σεραφείμ Χρήστο για την προσφορά των μαρμάρων, την κα.Βαρσάμου Μαρία που επιμελήθηκε την κατασκευή των κουρτινών στο σύνολό τους , τον κ.Αντώνιο Χριστοδούλου διαχειριστή «Κληροδοτήματος Ήμονος Χριστοδούλου» για την οικονομική του προσφορά, την διευθύντρια του Λυκείου κα.Ματσάγκα Ελένη και την διευθύντρια του Γυμνασίου κα.Καραδήμου Παρασκευή για την προσωπική τους προσφορά, και τέλος τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου-Λυκείου για την οικονομική τους προσφορά αλλά κυρίως για την προσωπική τους εργασία.
Το Σχολείο είναι ο χώρος που τα παιδιά περνούν το αρκετό χρόνο της ζωής τους. Οφείλουμε λοιπόν όλοι να το σεβόμαστε αλλά και να κάνουμε ότι είναι δυνατόν προκειμένου να είναι αφενός μεν ευχάριστο αλλά κυρίως ασφαλές και λειτουργικό για όλους τους μαθητές.

Εκ του Δήμου

Απέκτησε πάλι Γενικό Γραμματέα ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου

Ο Γιώργος Μαθουδάκης,  Πτυχιούχος του Τμήματος Μηχανικών παραγωγής και Διοίκησης είναι ο νέος Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Ο διορισμός του αποφασίστηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου κ. Μπουραντά. Ο κ. Μαθουδάκης ήταν μέχρι πρότινος ειδικός σύμβουλος του κ. Μπουραντά και υπήρξε συνεργάτης του και στην Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Ο νέος Γενικός Γραμματέας είναι ο δεύτερος που διορίζει ο κ. Μπουραντάς. Η πρώτη υπήρξε η κ. Ελένη Καλογεροπούλου η οποία αποχώρησε λίγους μήνες μετά τον διορισμό της. 

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Κάλεσμα στην Απεργία στις 24 Νοέμβρη

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΚΕ
Τηλ. Επικοινωνίας 6978441358  6976975834  6978017641

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ
Καλούμε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της Εύβοιας να πάρουν απόφαση για κήρυξη απεργίας στις 24 Νοέμβρη. Μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης που συνεχίζεται από ΕΕ, κυβέρνηση και συνολικά των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν το κεφάλαιο να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.
Απέναντι στα πορίσματα της επιτροπής σοφών που υπηρετούν τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας να αντιτάξουμε πλαίσιο πάλης που να υπηρετεί της δικές μας ανάγκες.
. Δεν παζαρεύουμε κανένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες. Δεν θα ανεχόμαστε τη μίζερη ζωή που μας έχουν καταδικάσει ήδη με τα μέχρι τώρα μέτρα .δεν μας αρκεί τίποτα λιγότερο από την αναπλήρωση όλων των απωλειών τώρα και αυτό ως βάση για διεκδικήσεις.
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Αν δεν οργανώσουμε τώρα τον αγώνα μας δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν: Στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους στους χώρους εργασίας στην περιοχή μας. Απληρωσιά και εκτεταμένη παραβίαση δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις πτηνοτροφίας, μεγάλη οφειλή δεδουλευμένων και εργασιακή ομηρία στα ξενοδοχεία, ελαστικές σχέσεις εργασίας στο εμπόριο, απολύσεις στη ΣΑΜΠΟ, παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στο ΝΗΡΕΑ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βλέπουν τα εργοστάσια που χτίστηκαν με τους δικούς τους κόπους, να σαπίζουν και οι ίδιοι να παραμένουν άνεργοι γιατί τα αφεντικά τους κερδίζουν περισσότερα κρατώντας τα κλειστά. Οι εργαζόμενοι στις Δομές Αντιμετώπισης της  Φτώχειας βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Ελπίδα απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα είναι τα πάνω από 500 σωματεία σε όλη τη χώρα και πάνω από 20 στην Εύβοια που στήριξαν το κάλεσμα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το σχέδιο νόμου για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Οι χιλιάδες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 17 και 18 Οκτώβρη είναι σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια.
Με την ίδια ορμή να συνεχίσουμε τη μάχη. Να αψηφίσουμε τη λογική της υποταγής που καλλιεργεί η ΓΣΕΕ, σέρνοντας την εργατική τάξη σε διαλόγους και υπογράφοντας κοινά πορίσματα με τον αντίπαλο. Να παρθούν από τα κάτω μαζικά αποφάσεις για απεργία από τα σωματεία στις 24 Νοέμβρη ημέρα που υπάρχει απόφαση για απεργία στο Δημόσιο. Με πλαίσιο αιτημάτων που να πατά στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας
Απαιτούμε:

•   Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
•    Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
•   Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
•   Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
•             Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
•             Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
•             Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
•             Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.

Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας. Να κάνουμε τη μάχη αυτή άλλο ένα βήμα στον μεγάλο αγώνα για τη διεκδίκηση της ζωής που δικαιούμαστε

Ανακοίνωση - Καλεσμα Σωματείων για το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 Η  ΥΓΕΙΑ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ -  ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ:ΜΕΤΑΛΛΟΥ-ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ-ΣΥΝ/ΧΩΝ ΙΚΑ ΝΟΤ. ΕΥΒΟΙΑΣ-  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΥΜΗΣ-ΟΓΕ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Συναδέλφισες - συνάδελφοι, η κατάσταση δραματικής υπολειτουργίας, που επικρατεί σήμερα στο ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ Αλιβερίου δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Συστηματικά εδώ και χρόνια μειώνεται το προσωπικό όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, μέσα από συνταξιοδοτήσεις και μεταθέσεις που δεν αναπληρώνονται (π.χ. από 16 που ήταν οι γιατροί, έχουν μείνει μόνο 3). Οι συνεχείς μειώσεις στις λειτουργικές δαπάνες έχουν σαν συνέπεια τη δυσλειτουργία των εργαστηρίων και την έλλειψη στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικού υλικού.
Μέσα  σ’ αυτές τις συνθήκες είναι ολοφάνερο πια, πως όποιες και όσες κι’ αν είναι οι προσπάθειες των εργαζομένων ( γιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού κλπ ) είναι αδύνατο να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού της περιοχής μας, για εξετάσεις, ιατροφαρμακευτική κάλυψη, φροντίδα χρόνιων ασθενειών, σοβαρών έκτακτων περιστατικών και ατυχημάτων. Ο κίνδυνος ουσιαστικής παύσης της λειτουργίας του είναι πια ορατός.
Όλοι όμως ξέρουμε πως οι αλυσίδες που μας δένουν, δεν σπάνε με υπομονή, παρακάλια και υπομνήματα προς τους αρμοδίους. Ότι μέχρι τώρα κέρδισαν οι εργαζόμενοι το κατάφεραν με τους δικούς τους αγώνες.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι σας καλούμε να οργανώσουμε τον αγώνα μας για ένα ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ   -   ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ    ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ: 
•   Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, όλες τις μέρες και όλες τις ώρες του χρόνου.
•             Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας.
•             Πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση όλων των δημόσιων Μονάδων Υγείας-Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση κάθε είδους πληρωμής από τους ασθενείς που προσέρχονται για εξετάσεις στα εργαστήρια του νοσοκομείου ή και για αναγκαίες θεραπείες, επεμβάσεις, νοσηλεία, είτε είναι ασφαλισμένοι είτε ανασφάλιστοι, Έλληνες ή μετανάστες.
•  Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.
•             Να καλυφθούν ΤΩΡΑ οι υγειονομικές ανάγκες όλων των ανασφάλιστων.
Συναδέλφισες – συνάδελφοι, για 6η συνεχόμενη χρονιά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι δανειστές εταίροι τους ( Ε.Ε.,Ε.Κ.Τ.,Δ.Ν.Τ. ) με την πολιτική που εφαρμόζουν, συρρίκνωσαν τους μισθούς, πετσόκοψαν τις συντάξεις, λεηλάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Ληστεύουν καθημερινά με τη φορολογία το πενιχρό μας εισόδημα.
Πιστοί  στις πολιτικές τους επιλογές ματώνουν τον λαό για να στηρίξουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Συνεχίζουν να ξηλώνουν με λύσσα, ότι με αγώνες, θυσίες και αίμα κέρδισαν οι εργαζόμενοι τον 20ο αιώνα σε εργασιακά δικαιώματα και παροχές υγείας-πρόνοιας και παιδείας, με στόχο να ανοίξουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίησή τους.
Το δρόμο αυτό μπορούμε να τους τον κλείσουμε οριστικά, μόνο με την ανάπτυξη ενός δυναμικού κινήματος στην περιοχή μας, που θα ενώσει τη φωνή του και τους αγώνες του με τα σωματεία της χώρας που διεκδικούν ανυποχώρητα τη ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

                                                                                          Αλιβέρι 27/10/2016

Ανακοίνωση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου



Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου ανακοινώνει ότι η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο, 26 Nοεμβρίου 2016 τις εξετάσεις του δευτέρου εξαμήνου του 2016 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».

Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι πολίτες τρίτων χωρών ή αιτούντες ασύλου (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
 είναι ηλικίας 16 ετών και άνω,
μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή ζητούν άσυλο.
Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Παρασκευή, 14/10/2016 έως και τη Δευτέρα, 07/11/2016, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου αποτελεί Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων και Διεξαγωγής Εξετάσεων.
Διεύθυνση: Σχολικό συγκρότημα έναντι Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Πληροφορίες-αιτήσεις: 2223029824 από 4:30μ.μ.-8.00μ.μ.

Γιάννης Μανώλης: Προτάσεις για βελτίωση της αποδοτικότητας του μοντέλου διαχείρισης ΑΣΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Η ολοκληρωμένη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ) εδράζεται σε έξι βασικές αρχές: την αρχή της πρόληψης· την αρχή της ελαχιστοποίησης· την αρχή της επαναχρησιμοποίησης των υλικών· την αρχή της ανακύκλωσης· την αρχή της ανάκτησης ενέργειας· και την αρχή της ασφαλούς διάθεσης.
Η ιεράρχηση των συγκεκριμένων αρχών γίνεται με βάση τον όγκο της παραγωγής των απορριμμάτων. Ήτοι, ως η πιο επιθυμητή επιλογή ορίζεται η πρόληψη και η λιγότερο επιθυμητή επιλογή η αρχή της ασφαλούς διάθεσης.
Προκειμένου να διασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου τις πιο επιθυμητές επιλογές, οφείλουμε να μετακινηθούμε από την παραδοσιακή κανονιστική λογική -η οποία θεωρεί ότι αρκεί η ψήφιση νόμων και η έκδοση κανονιστικών πράξεων για την επίλυση περίπλοκων προβλημάτων- και να λάβουμε σοβαρά υπόψη στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των δράσεων και την επιχειρησιακή λογική, που σημαίνει ότι χρειάζεται στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα θέτει εφικτούς-μετρήσιμους στόχους και θα χρησιμοποιεί τα κατάλληλα εργαλεία για την επίτευξή τους.
Η κοινωνία παίζει κυρίαρχο ρόλο στην ολοκληρωμένη διαχείριση των ΑΣΑ, γι’ αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση ως ο φορέας που βρίσκεται εγγύτερα στους πολίτες θα πρέπει να αναπτύξει δράσεις και πολιτικές που θα εμπνεύσουν τους πολίτες και θα τους στρέψουν προς την κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος, της ορθολογικής διαχείρισης των φυσικών πόρων και της υιοθέτησης του παραδείγματος της αειφόρου ανάπτυξης. Συνεπώς, χρειάζεται να αναπτυχθούν πολιτικές και δράσεις για την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και περιβαλλοντικής παιδείας.
Ακόμη, η διεθνής εμπειρία μας διδάσκει ότι η επιτυχημένη λειτουργία ενός μοντέλου διαχείρισης ΑΣΑ εξαρτάται από τέσσερις επιπρόσθετους παράγοντες: α) αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων και τήρηση της νομοθεσίας β) αποτελεσματικός μηχανισμός παρακολούθησης και ελέγχου γ) επενδύσεις στην έρευνα και στην καινοτομία και δ) συμμετοχή όλης της κοινωνίας σε αυτήν την διαδικασία, έτσι ώστε να γίνει επιμερισμός της ευθύνης.
Βάσει των παραπάνω, καταθέτω τις εξής προτάσεις:
•  Εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία, προκειμένου οι μαθητές να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να επηρεάσουν το σύνολο της κοινωνίας προς την κατεύθυνση της αειφόρου ανάπτυξης. Για να μπορέσουμε να διακριθούμε στο συγκεκριμένο τομέα, πρέπει η νέα γενιά να γαλουχηθεί με την αξία της περιβαλλοντικής προστασίας. Άλλωστε, οι αντιλήψεις και τα πρότυπα συμπεριφοράς του ατόμου διαμορφώνονται σε μικρή ηλικία.   
•    Ουσιαστική δημόσια διαβούλευση και συμμετοχική διάσταση στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Έργα που καθορίζουν την πορεία μιας περιοχής δεν μπορούν να λαμβάνονται ερήμην των κατοίκων της. Άλλωστε, η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία διαμόρφωσης και υλοποίησης των αποφάσεων καθιστά το κόστος διαχείρισης μικρότερο, καθώς απαιτούνται λιγότερα χρήματα για μηχανισμούς παρακολούθησης και ελέγχου.
•      Διαμόρφωση πλαισίου κινήτρων και αντικινήτρων, ώστε, από τη μία μεριά, να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία και, από την άλλη, να περιοριστούν οι πιθανότητες ανομίας.

Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι το περιβάλλον μπορεί να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για εργασία και να παράγει εισόδημα από πόρους που τώρα καταλήγουν στις χωματερές ή τους ΧΥΤΥ για ταφή. Αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στον τρόπο που διαχειρίζονται τα ΑΣΑ οι σκανδιναβικές χώρες και τότε είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να πείσουμε και τον πλέον δύσπιστο ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Στη Σκύρο ο Ακριώτης γα την 28η Οκτωβρίου





Ο Γιώργος Ακριώτης συμμετείχε ως εκπρόσωπος του κοινοβουλίου στις εορταστικές εκδηλώσεις της Σκύρου για την 28η Οκτωβρίου. Κατά την τριήμερη επίσκεψή του στο νησί είχε συναντήσεις  με το Δήμαρχο κ. Χατζηγιαννάκη, επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τον Εμπορικό σύλλογο όπου είχε διάλογο με εκπροσώπους τους, συνομίλησε με τους συλλόγους δασκάλων, καθηγητών και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Σκύρου όπου τέθηκε το ζήτημα πρόσληψης καθηγητή Πληροφορικής για το Δημοτικό και το Γυμνάσιο, επίσης επισκέφτηκε το πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού και συνομίλησε με τις Ιατρούς όπου τέθηκαν σημαντικά ζητήματα για την ομαλή λειτουργία και στελέχωσή του.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Αλλαξε η ώρα... και τώρα θα νυχτώνει νωρίτερα



Η ώρα άλλαξε. Τα καλά νέα είναι ότι κερδίζουμε μια ώρα ύπνου. Τα κακά νέα είναι ότι θα νυχτώνει νωρίτερα. Το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή τα ρολόγια γύρισαν μια ώρα πίσω, αποχαιρετώντας για 6 μήνες τη θερινή ώρα και καλωσορίζοντας τη χειμερινή.
Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;
Η εφαρμογή της θερινής ώρας ουσιαστικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εφεύρημα των κρατών για να ξεκινούν οι καθημερινές μας δραστηριότητες νωρίτερα και να εκμεταλλευόμαστε περισσότερες ώρες ηλιακού φωτός. Η κανονικη (ή καλύτερα η ηλιακή) ώρα είναι η χειμερινή και ουσιαστικά στο τέλος εφαρμογής της θερινής ώρας (στο τέλος του φθινοπώρου), τα ρολόγια διορθώνονται μια ώρα πίσω ώστε να δείχνουν την πραγματική ώρα.

Η αλλαγή της ώρας γίνεται πάντα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου. Για την ακρίβεια, το βράδυ του τελευταίου Σαββάτου του Οκτωβρίου προς Κυριακή, στις 04:00 ξημερώματα, γυρνάμε το ρολόι μας μία ώρα πίσω και το βάζουμε στις 03:00.
Εφαρμογή στην Ελλάδα και Ευρώπη
Δύο χρόνια μετά την ενεργειακή κρίση που ξέσπασε στην Ευρώπη το 1974 αποφασίστηκε η υιοθέτηση του μέτρου της θερινής ώρας από μεγάλο μέρος των κρατών της Ευρώπης συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.
Στην Αγγλία και στην Ιρλανδία, καθιερώθηκε το 1916, στην Ιταλία το 1966, στη Γαλλία το 1976, στην Ελλάδα το 1978, ενώ στη Γερμανία και τη Δανία το 1980.
Αν και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προσπαθούσε να ρυθμίσει το ζήτημα από το 1976, αυτό επιτεύχθηκε τέσσερα χρόνια μετά, με μία ιστορική Οδηγία που καθόριζε τις διατάξεις για την κοινή θερινή ώρα (22/7/80) και τέθηκε σε εφαρμογή την επόμενη χρονιά.

Σε μια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου γινόταν προσπάθεια να διερευνηθεί το θέμα, τα πράγματα περιπλέκονταν ακόμη περισσότερο. Όπως αναφερόταν: «Πρόκειται για ένα λεπτό θέμα, επί του οποίου οι απόψεις των κοινωνικών στρωμάτων διαφέρουν.
Αυτοί που προτιμούν τη λήξη της θερινής ώρας στο τέλος Σεπτεμβρίου (έχοντας έτσι φωτεινότερα πρωινά, αλλά και σκοτεινότερα βραδινά τον Οκτώβριο) στην ηπειρωτική Ευρώπη είναι οι υπάλληλοι, οι γονείς των παιδιών σχολικής ηλικίας που αρχίζουν το σχολείο στις 8.00 π.μ., οι ταχυδρόμοι και οι εργαζόμενοι το πρωί.
Ενώ σε εκείνους που επιθυμούν τη λήξη της θερινής ώρας στο τέλος Οκτωβρίου (γιατί, έτσι κερδίζουν φωτεινότερα απογεύματα, αλλά σκοτεινότερα πρωινά τον Οκτώβριο) περιλαμβάνονται οι Βρετανοί και οι Ιρλανδοί αγρότες που πρέπει να πληρώνουν εργάτες, οι οποίοι περιμένουν μέχρι το μεσημέρι ώστε να στεγνώσει η πάχνη προτού αρχίσουν τη συγκομιδή ή τη σπορά».
Τελικά, συμφωνία για κοινή ημερομηνία έναρξης και λήξης της θερινής ώρας επιτεύχθηκε το 1994 με καταληκτική ημερομηνία την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου, όπως απαιτούσαν οι δύο βορειοευρωπαϊκές χώρες και το μέτρο άρχισε να ισχύει από το 1996, στη μορφή που επιβιώνει μέχρι σήμερα.
Στην Τουρκία φέτος δεν θα αλλάξει η ώρα
Η Τουρκία ακολουθεί τις αλλαγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ημερομηνία και στην ώρα αλλαγής, ωστόσο τον Σεπτέμβριο 2016 αποφασίστηκε η μόνιμη χρήση της θερινής ώρας όλο τον χρόνο, ενώ το 2015 είχε παραταθεί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου 2015, λόγω εκλογών.

Πηγή: THE TOC

Συνέδριο για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 19 – 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα




Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  στα πλαίσια υποβοήθησης  του έργου των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και της  ενίσχυσης γενικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, διοργανώνουν  Συνέδριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας  στις 19 – 20 Νοεμβρίου 2016.
Η θεματολογία του συνεδρίου  θα επικεντρωθεί σε προτάσεις για την δημιουργία αναπτυξιακής προοπτικής για τις μικρές επιχειρήσεις, και τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα,   και στην αναζήτηση λύσεων των προβλημάτων των γυναικείων συνεταιρισμών.
Τις ημέρες του συνεδρίου στο χώρο του ΣΕΦ θα υπάρχει και εκθετήριο των προϊόντων όλων των Γυναικείων Συνεταιρισμών της χώρας.
Καλούμε όλες τις ενδιαφερόμενες  όπως συμμετάσχουν στο Συνέδριο  προκειμένου να  ενημερωθούν για  πολύ σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τη τοπική ανάπτυξη,  την μικρή επιχειρηματικότητα  και  τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς.
Για περισσότερε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται στο Υπ. Αγροτ Ανάπτυξης & Τροφίμων  κα  Ελένη Τσιομίδου  τηλ 210 2124074.


Η Χαλκίδα τιμά τον Αριστοτέλη

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
Επιστημονική Ημερίδα με θέμα:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Κορυφαίος διδάσκαλος και στοχαστής 

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ
Χαλκίδα
Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016
9.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. και 5.00 μ.μ. έως 9.00 μ.μ.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

ΤΟ ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών για το ΠΥΣΔΕ


Κατσαμάγκος Κωνσταντίνος του Αντωνίου, ΕΠΑΛ Αλιβερίου
Κατσούλας Ανδρέας του Κωνσταντίνου, γυμνάσιο Κονιστρών
Μεϊμάρης Λάμπρος του Αντωνίου, ΕΠΑΛ Αλιβερίου
Μίχας Ιωάννης του Αθανασίου, ΓΕΛ Αρτάκης
Σεφερλή Παρασκευή του Ανδρέα, Γυμνάσιο Αλιβερίου
Σωκράτους Χάρις του Σωκράτη, ΓΕΛ Ψαχνών
Τσιτίνη Ευδοξία του Πολυχρόνη,  Γυμνάσιο Βασιλικού





Η Πρωτοβουλία Δημοτών Αλιβερίου "Καθαρή Πόλη" απαντά στη Δημοτική Αρχή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την απάντηση με το από 20/10/2016 δελτίο τύπου του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, στην καταγγελία των δημοτών περιοχής Αλιβερίου «Καθαρή πόλη», φαίνεται ότι η εκλεγμένη πλειοψηφία της δημοτικής Αρχής, κουβαλά πάνω της το «φάντασμα» του πρώην δημάρχου Θωμά.
Δεν είναι δυνατόν πίσω από όλα και για όλα, κατά την φαντασία τους, να βρίσκεται και να φταίει ο «άπιστος Θωμάς» και όλα να τα φορτώνουν στο «φορτηγό του Θωμά».
Δεν έχουμε χρήματα, φταίει ο «Θωμάς». Δεν μαζεύονται τα σκουπίδια, φταίει ο «Θωμάς». Ανεξέλεγκτες χωματερές, φταίει ο «Θωμάς». Που πήγαν τα λεφτά; «τα ΄φαγε ο Θωμάς» κ.ο.κ.
Η καραμέλα «…για όλα φταίει ο Θωμάς», κύριοι πρέπει κάποτε να σταματήσει. Ότι μεμπτό έχετε με το «Θωμά» το λόγο τον έχει η δικαιοσύνη, δεν έχουμε ανάγκη από εικονικούς αγώνες. Η εποχή, η οριακή κατάσταση που έχουμε φτάσει κάνει τους δημότες να απαιτούν πάνω από όλα καθαρότητα, ειλικρίνεια και διαφάνεια, στόχων, σκοπών και προθέσεων.
Κύριοι «Δημαρχεύοντες» πρέπει να καταλάβετε ότι τον «Θωμά» ό λαός τον έστειλε στο «πάγκο» στις τελευταίες εκλογές, εσάς επέλεξε και έχετε αναλάβει καθήκοντα εδώ και τρία χρόνια περίπου και έχετε τεράστια ευθύνη για την επικίνδυνη  κατάσταση των απορριμμάτων του Δήμου όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα.
Επίσης πρέπει να αντιληφθείτε, ότι όλοι εμείς οι υπογράφοντες «καθαρή πόλη» είμαστε ελεύθεροι και ανεξάρτητοι πολίτες, δεν ανήκουμε σε καμία πολιτική παράταξη και  δεν καθοδηγούμαστε από κανέναν. Απλά, γινόμαστε μάρτυρες των συνεπειών της χείριστης διαχείρισης των απορριμμάτων διαχρονικά, έχουμε άποψη και γνώση, -η οποία σας ενοχλεί-, την οποία τεκμηριώνουμε και προσπαθούμε για το καλό του τόπου μας και την πρόοδο των παιδιών μας.
Είναι γεγονός ότι μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ είχατε υποσχεθεί άμεση λύση, δεν έχετε φροντίσει να βρείτε λύση ή να προωθήσετε λύσεις για την σωστή και δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος της διάθεσης των απορριμμάτων του Δήμου.
Δηλαδή δεν ενεργήσατε έγκαιρα, ως οφείλατε, για την επίλυση του όλου προβλήματος, με αποτέλεσμα λόγω  των παραλείψεών σας να συνεχίζονται να απορρίπτονται στο έδαφος, (οι ίδιοι το ομολογείτε στο δελτίο τύπου), ανεξέλεγκτα με τα απορριμματοφόρα του Δήμου καθημερινά χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών στη χωματερή Αλιβερίου, να προκαλείται ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος και να κινδυνεύει η δημόσια υγεία.
Επιπρόσθετα με τις ενέργειές σας αυτές, (το ομολογείτε στο ίδιο δελτίο τύπου), συνεχίζετε να ασελγείτε πλησίον του πρώην σκουπιδότοπου Αλιβερίου, στον οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες πλήρους αποκατάστασης και ανάπλασης με σκοπό την ανάκτηση του φυσικού τοπίου, με επιχορήγηση ειδικών κονδυλίων από την πολιτεία.
Μια βόλτα αν πάει κάποιος στο σκουπιδότοπο του Αλιβερίου θα διαπιστώσει με τα μάτια του το αληθές όσων περιγράφουμε.
Πρέπει να γνωρίζετε ότι εκ της θέσεώς σας έχετε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να μεριμνείτε για την καθαριότητα και την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος σε ολόκληρο το δήμο.