Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Εθνικό Στρατηγικό σχέδιο για Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας για τη χάραξη εθνικής στρατηγικής στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Ο κ. Αποστόλου επεσήμανε το μεγάλο ενδιαφέρον του Υπουργείου για την στρατηγική της ανάπτυξης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών (ΑΦΦ), στην κατεύθυνση της εκπόνησης κλαδικών σχεδίων ανάπτυξης για ειδικά προϊόντα της αγροτικής παραγωγής στα οποία η χώρα μας έχει μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα.
Ζήτησε επίσης από τα μέλη της Ομάδας, η οποία απαρτίζεται από Υπηρεσιακούς υπαλλήλους, Ερευνητές του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Πανεπιστημιακούς, Παραγωγούς και εκπροσώπους ιδιωτικών και συλλογικών φορέων μεταποίησης και εμπορίας, να διερευνήσουν όλες τις επιστημονικές δυνατότητες και τα διαθέσιμα εργαλεία, προκειμένου  οι Έλληνες παραγωγοί χρησιμοποιώντας ορθές γεωργικές πρακτικές, από το χωράφι έως το τελικό μεταποιημένο προϊόν, να καλύψουν την αυξανομένη εγχώρια και διεθνή ζήτηση  αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών.
Τα μέλη της Ομάδας Εργασίας προχώρησαν στην καταγραφή της ισχύουσας νομοθεσίας, τις ελλείψεις και τα προβλήματα που απορρέουν από δυσλειτουργίες στην παραγωγή και την εμπορία καθώς και τις προοπτικές της καλλιέργειας των ΑΦΦ.  Οι προτάσεις που κατατέθηκαν θα τύχουν περαιτέρω επεξεργασίας.
Στη συνεδρίαση τονίστηκαν ταυτόχρονα, η αναγκαιότητα για προστασία, διατήρηση και αειφορική αξιοποίηση της ελληνικής φυτικής βιοποικιλότητας με έμφαση στα ΑΦΦ της χώρας, οι κίνδυνοι οι οποίοι απειλούν την ποικιλότητα την φυτών σε παγκόσμια κλίμακα και στην Ελλάδα, η συλλογή τους με ληστρικό τρόπο απευθείας από τη φύση και η εμπορία τους χωρίς έλεγχο.

Τέλος, αποτυπωθήκαν τα οριστικά βήματα για ολοκλήρωση του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου και  όπως δήλωσε ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας κ. Θανάσης Δημάκης, στόχος της είναι η παράδοση του το αργότερο ως τα τέλη Νοέμβρη, προκειμένου να  είναι εφικτό να αξιοποιηθούν από τους ενδιαφερόμενους χρηματοδοτικά εργαλεία του ΠΑΑ 2014-2020, αλλά και δράσεις του ΕΣΠΑ.

Η Πολιτική της Κυβέρνησης οδηγεί σε κλείσιμο το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη 19 Οκτώβρη

Σωματεία της περιοχής Αλιβερίου σε σύσκεψη τους, αποφάσισαν να καταγγείλουν αυτή την πολιτική και να καλέσουν τους εργαζόμενους και τους άλλους φορείς της περιοχής, σε ανάπτυξη αγώνα, για ένα Κέντρο Υγείας τέτοιο που να ανταποκρίνεται σε όλες τις προϋποθέσεις, για πλήρη δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, όλου του λαού της περιοχής.

Σωματείο Συνταξιούχων νότιας Εύβοιας
Κλαδικό Σωματείο Μετάλλου Εύβοιας
Σωματείο Οικοδόμων περιοχής Αλιβερίου

Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου της ΟΓΕ

Ανακοίνωση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου


Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου ανακοινώνει ότι η Διεύθυνση Διά Βίου Μάθησης της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, πρόκειται να διοργανώσει το Σάββατο, 26 Nοεμβρίου 2016 τις εξετάσεις του δευτέρου εξαμήνου του 2016 για την πιστοποίηση της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής ιστορίας και του Ελληνικού πολιτισμού για πολίτες τρίτων χωρών και αιτούντες ασύλου, προκειμένου να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο «καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος».
Δυνατότητα συμμετοχής στις εξετάσεις πιστοποίησης έχουν όσοι είναι πολίτες τρίτων χωρών ή αιτούντες ασύλου (όχι πολίτες Ευρωπαϊκής Ένωσης) και πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
 είναι ηλικίας 16 ετών και άνω, μένουν νόμιμα στην Ελλάδα ή ζητούν άσυλο.
Οι κάτοχοι πιστοποιητικού ελληνομάθειας επιπέδου Α (που αποκτήθηκε με τη διαδικασία του Π.Δ. 363/1998 και προ της εφαρμογής του Π.Δ. 60/2010) ή Α2 που εκδίδεται σύμφωνα με το Π.Δ. 60/2010 από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (και μόνο), συμμετέχουν αποκλειστικά στις εξετάσεις των στοιχείων ελληνικής ιστορίας και ελληνικού πολιτισμού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής από την Παρασκευή, 14/10/2016 έως και τη Δευτέρα, 07/11/2016, στα Κέντρα Υποβολής Αιτήσεων της περιοχής τους.
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Αλιβερίου αποτελεί Κέντρο Υποβολής Αιτήσεων και Διεξαγωγής Εξετάσεων.
Διεύθυνση: Σχολικό συγκρότημα έναντι Κέντρου Υγείας Αλιβερίου

Πληροφορίες-αιτήσεις: 2223029824 από 4:30μ.μ.-8.00μ.μ.

Οι Ευρωβουλευτές του ΚΚΕ σε κοινή συνέντευξη με τους Εργαζόμενους στα Τσιμέντα Χαλκίδας στο Στρασβούργο.

Συνέντευξη Τύπου με θέμα «Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων των "Τσιμέντων Χαλκίδας - Lafarge" ενάντια στις ομαδικές απολύσεις ενόψει της επικείμενης απόφασης του Δικαστηρίου της ΕΕ και των αντεργατικών μέτρων που απεργάζονται κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΕΕ» θα παραχωρήσουν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και αντιπροσωπεία της Ένωσης Εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας-Lafarge» την Τετάρτη 26 Οκτώβρη στο Ευρωκοινοβούλιο.
Θα παραχωρηθεί συγκεκριμένα στην αίθουσα Press Conference LOW N-1.201, στο Στρασβούργο, στις 15.00.

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ένωσης Εργαζομένων στα «Τσιμέντα Χαλκίδας - LAFARGE» θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο μετά από πρόσκληση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Πρόσληψη 20 ατόμων στο Νοσοκομείο Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Νοσοκομείο Καρύστου μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας εξασφάλισε 20 θέσεις Νοσηλευτικού και Λοιπού Προσωπικού. Αναλυτικά θα προσληφθούν:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ       ΠΛΗΘΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Τ.Ε. ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ        4
Δ.Ε. ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ    7
Υ.Ε. ΒΟΗΘΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ             4
Π.Ε. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ         1
Τ.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ      1
Δ.Ε. ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ       1
Υ.Ε. ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ         1
Υ.Ε. ΕΡΓΑΤΩΝ     1

Οι θέσεις αυτές θα προκηρυχθούν προσεχώς μέσω του Ο.Α.Ε.Δ.  και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να ενημερώνονται μέσω του site του οργανισμού (www.oaed.gr).
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου θα αναρτήσει την προκήρυξη στο χώρο του Νοσοκομείου καθώς θα ενημερώσει και τα Κ.Ε.Π. της Καρύστου, του Μαρμαρίου και των Στύρων.

                                                                                Ο Διοικητής
                                                                          Γ.Ν.- Κ.Υ Καρύστου

                                                                         ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Γ. ΜΙΧΑΣ

Ανσκοίνωση του Δήμου Κύμης Αλιβερίου για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                   Αλιβέρι 20/10/2016
ΝΟΜΟΣ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                                               
ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις τελευταίες ημέρες γίνονται διάφορες κινήσεις, σε σχέση με τα απορρίμματα στο Αλιβέρι οι οποίες καθοδηγούνται από αυτούς που ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα ο Δήμος.
Τα προηγούμενα χρόνια δεν έγινε ούτε ένα (1) θετικό βήμα για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων και οι υπεύθυνοι αντί να κάνουν αυτοκριτική προχώρησαν σε καταγγελίες ενώ γνώριζαν ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση.  Αυτές οι ενέργειες είναι στα πλαίσια του στόχου που προωθούν για να μη γίνει τίποτε σε αυτό τόπο. 
Είχαν επί μήνες εγκαταλείψει τον σκουπιδότοπο να καίγεται και να τροφοδοτεί με διοξίνες τους κατοίκους του Αλιβερίου, με σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Άφησαν τον Δήμο σε κατάσταση χρεοκοπίας και σήμερα δεν υπάρχει η  οικονομική δυνατότητα κάλυψης των δαπανών μεταφοράς και ταφής των απορριμμάτων, στη Χαλκίδα και στη Θήβα.
Οι σκουπιδότοποι έχουν αποκατασταθεί από την σημερινή Δημοτική Αρχή και δεν έχουν καμία σχέση με το παρελθόν.
Όμως οι αντιδράσεις διαφόρων περιοχών, που στράφηκαν κατά της εγκατάστασης των Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), οι οποίοι δεν προκαλούν κανένα πρόβλημα, δεν επέτρεψε να γίνουν τα έργα της εγκατάστασης και λειτουργίας των ΣΜΑ στις περιοχές Αλιβερίου και Κύμης και σήμερα η μεταφορά δεν γίνεται με τον προβλεπόμενο τρόπο. Αναγκαστικά γίνεται εκφόρτωση των απορριμμάτων στο έδαφος και στην συνέχεια, φόρτωση στα ιδιωτικά φορτηγά για την μεταφορά  στους ΧΥΤΑ Χαλκίδας και Θήβας .
Όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα προέρχεται από την  αφαίμαξη του Δήμου από τις πιστώσεις, οι οποίες μεταφέρονταν με « έκτακτες επιχορηγήσεις» στις Σχολικές Επιτροπές και σε άλλα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου και κυρίως στην Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης, με σκοπό να πάρουν άλλο δρόμο.
Η μεταφορά των πιστώσεων στην εταιρεία ύδρευσης, γινόταν με την πληρωμή του ρεύματος των αντλιοστασίων από τον Δήμο και όχι από την εταιρεία, όπως  προβλέπει ο Νόμος.  Και μόνο για αυτό τον λόγο, ο Δήμος έχανε κάθε χρόνο 1,2εκ €.
Επομένως τα Δημοτικά Τέλη, από τα οποία θα έπρεπε να πληρωθεί η μεταφορά και η ταφή των απορριμμάτων, δεν επαρκούσαν να πληρωθεί ούτε η ΔΕΗ.  Για αυτόν ακριβώς τον λόγο ήταν αδύνατη η πληρωμή, της μεταφοράς και της ταφής των απορριμμάτων, ύψους περίπου 750.000€ τον χρόνο, τα οποία  αποτελούν νέα δαπάνη, που δεν υπήρχε πριν.     
Αυτός είναι και ο λόγος που κάποια διαστήματα συγκεντρώνονται αρκετά απορρίμματα, γεγονός που εκμεταλλεύονται αυτοί που οδήγησαν τον Δήμο στο γκρεμό όπως και οι πρόθυμοι που τους ακολουθούν.
Είναι φανερό ότι αν  υπήρχε άλλη εναλλακτική λύση, θα είχε εφαρμοστεί χωρίς συζήτηση.
Αν δεν συνεχιστεί η μεταφορά προσωρινά έστω και με αυτό τον τρόπο τότε τα  απορρίμματα θα παραμείνουν στους δρόμους με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, κάτι για το οποίο αδιαφορούν, όπως φαίνεται, αυτοί που αδιαφορούσαν και για τις  διοξίνες, αλλά ενδιαφέρονται μόνο για την δημιουργία προβλημάτων.
Ξεκαθαρίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι  παρά τις δυσκολίες, όλα θα προχωρήσουν όπως έχουν προγραμματιστεί.
Ο Δήμος έκανε εξαντλητικό διάλογο και έχει πάρει τις αποφάσεις του και φυσικά δεν υπάρχει πλέον έδαφος για απώλεια  άλλου χρόνου και δεν πρόκειται  να κάνει ούτε βήμα πίσω.
Γιατί εκτός από αυτούς που δεν ενδιαφέρονται για λύσεις και προσπαθούν να ακυρώσουν κάθε προσπάθεια, με στόχο να οδηγηθεί η περιοχή στην καθυστέρηση και στην οπισθοδρόμηση, υπάρχει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που θέλει να λυθούν τα προβλήματα  και αυτό θα γίνει με κάθε τρόπο.
Όσο για αυτούς που οδήγησαν τον Δήμο στην  εξαθλίωση και σήμερα αντιμετωπίζουν τα αδιέξοδα, που με τις ενέργειες  τους δημιούργησαν και προσπαθούν με σπασμωδικό τρόπο  να αντιδράσουν, εναντίον των συμφερόντων του Δήμου και των  Δημοτών, γνωρίζουν καλά ότι είναι πλέον πολύ αργά να αλλάξουν τα πράγματα και δυστυχώς για αυτούς θα αντιμετωπίσουν την σκληρή πραγματικότητα πρόσωπο με πρόσωπο. 


                                                                                               Γραφείο Τύπου