Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Π. Σαπουντζής, πρώην Βουλευτής Ευβοίας. Αύριο στο Αλιβέρι η κηδεία του.

Έφυγε σήμερα από την ζωή ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Σαπουντζής σε ηλικία 81 ετών, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζούσε στο Ηράκλειο  Κρήτης. Ο Δημήτρης Σαπουντζής υπήρξε από τους πιο σοβαρούς και συνετούς πολιτικούς που τίμησαν την Εύβοια βαθιά δημοκρατικός και σοσιαλιστής.
 Ο Δημήτρης Σαπουντζής γεννήθηκε το 1935 στο Αλιβέρι Εύβοιας. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.  Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο διετέλεσε βουλευτής Εύβοιας από το 1977 μέχρι το 1989, ενώ ήταν υφυπουργός Εσωτερικών από το Σεπτέμβριο του 1984 μέχρι τον Ιούνιο του 1985.

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση “Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του πρώην βουλευτή και στελέχους μας Δημήτρη Σαπουντζή. Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ο πρώτος συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης του Κινήματος στο Αλιβέρι Ευβοίας, αγαπήθηκε και τιμήθηκε από τους συμπολίτες του για την προσφορά, το ήθος και την εντιμότητα του. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του”.
Η κηδεία του Δημήτρη Σαπουντζή θα γίνει αύριο το απόγευμα στις 4.30 στον Άγιο Γεώργιο στο Αλιβέρι.

Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Ο νέος αστυνομικός χάρτης της Εύβοιας. Διατηρούνται τα Αστυνομικά Τμήματα Κύμης και Αλιβερίου.

Έτοιμο το Σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος για την Οργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. Στο άρθρο 35 αναφέρεται ο αστυνομικός χάρτης της Εύβοιας ως εξής: 
"Άρθρο 35
Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας
1.Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Εύβοιας λειτουργούν το Επιτελείο και  οι ακόλουθες Υπηρεσίες, οι οποίες υπάγονται διοικητικά σε αυτή:
α. Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας,
β. Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας,
γ. Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας,
δ. Τμήμα Άμεσης Δράσης Χαλκίδας.
ε. Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου,
στ. Αστυνομικό Τμήμα Διρφύων – Μεσσαπίων
ζ. Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας
η. Αστυνομικό Τμήμα Σκύρου,
θ. Αστυνομικό Τμήμα Κύμης,
ι. Αστυνομικό Τμήμα Αλιβερίου,
ια. Αστυνομικό Τμήμα Μαντουδίου,
ιβ. Αστυνομικό Τμήμα Λίμνης και
ιγ. Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.
2.Στην ίδια Διεύθυνση λειτουργούν επίσης:
α. ο Αστυνομικός Σταθμός Αιδηψού, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Αιδηψού του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας,
β. ο Αστυνομικός Σταθμός Στύρων, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Στυρέων του δήμου Καρύστου και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Καρύστου και
γ. ο Αστυνομικός Σταθμός Νέας Αρτάκης, ο οποίος εδρεύει στη δημοτική ενότητα Νέας Αρτάκης του δήμου Χαλκιδέων και υπάγεται διοικητικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας.

3. Έδρα των Υπηρεσιών της παραγράφου 1 ορίζεται, αντίστοιχα, ο ομώνυμος δήμος πλην των περιπτώσεων θ΄ και ι΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται οι δημοτικές ενότητες Κύμης και Ταμυνέων του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, αντίστοιχα, των περιπτώσεων ια΄ και ιβ΄, των οποίων ως έδρες ορίζονται οι δημοτικές ενότητες Κηρέως και Ελυμνίων του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, αντίστοιχα και της περίπτωσης ιγ΄, της οποίας ως έδρα ορίζεται η δημοτική ενότητα Ιστιαίας του δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, αντίστοιχα."

Συνεπώς στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου παραμένουν τα Τμήμα Κύμης και Αλιβερίου και στο Δήμο Λίμνης Μαντουδίου Αγίας Άννας τα Τμήματα Λίμνης και Μαντουδίου. Στην Αιδηψό, στα Στύρα και στην Νέα Αρτάκη τα συγκροτούνται Αστυνομικοί Σταθμοί υπαγόμενοι στα Τμήμα Ιστιαίας, Καρύστου και Χαλκίδας αντίστοιχα. 

Αφιέρωμα από το Αθηνόραμα στην Σκύρο



Το μεγαλύτερο και νοτιότερο νησί των Σποράδων προσφέρει ήσυχες διακοπές, πλούσια παράδοση και ανέγγιχτα τοπία. Την αγαπούν οι σοφιστικέ και οι εναλλακτικοί αλλά και οι οικογένειες που αναζητούν διακοπές με άρωμα παλιότερων δεκαετιών. Το πλοίο σάς αποβιβάζει στα Λιναριά, λιμάνι όχι ιδιαίτερα γραφικό, ωστόσο ορμητήριο για εκδρομές με καΐκι και στέκι για ψαροφαγία. Προτιμήστε να μείνετε στα παραθαλάσσια θέρετρα Μώλος ή Μαγαζιά, κάτω από την πόλη της Σκύρου, ή ακόμη καλύτερα στον παραδοσιακό οικισμό της Χώρας. Θα βρίσκεστε σε ένα είδος ζωντανού μουσείου, με στενά ελικοειδή δρομάκια, παλιά μαγαζιά και κατάλευκα σπίτια που σκαρφαλώνουν στην εντυπωσιακή πλαγιά μέχρι το βυζαντινό κάστρο. Στη Χώρα, εκτός από τα μπαρ και τις ταβέρνες, θα ανακαλύψετε ένα μεγάλο μέρος της πραγματικής ομορφιάς και της ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας της Σκύρου. Για τις βουτιές σας δοκιμάστε τις κατάφυτες με πεύκα, σμαραγδένιες βορειοδυτικές παραλίες. Το πράσινο και δασωμένο βόρειο κομμάτι του νησιού διατρέχεται από ασφάλτινους και εύκολους χωμάτινους δρόμους που φτάνουν σε αμμώδεις παραλίες. Γαλήνιες και χαλαρές, είναι ιδανικές για όσους προτιμούν έναν εναλλακτικό τρόπο διακοπών. Αξίζει να κάνετε μια εξερευνητική βόλτα προς το ορεινό νότιο τμήμα του νησιού, όπου το σκηνικό θυμίζει Κυκλάδες – άγριο, με βράχια που κατακρημνίζονται στη θάλασσα. Επίσης, φροντίστε να κάνετε τη βόλτα με καΐκι στις απομονωμένες ανατολικές θαλασσινές σπηλιές Πεντεκάλι και Διατρύπι, μια ημερήσια εκδρομή που θα σας μείνει αξέχαστη.

Δήλωση Δημάρχου Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλου


Δυστυχώς τις τελευταίες δυο ημέρες ο τόπος μας πληγώθηκε και πάλι από πυρκαγιές, οι οποίες ξέσπασαν ξαφνικά και μέσα στη νύχτα. Η καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος ήταν μεγάλη. Ευτυχώς δεν κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές.
Θέλω μέσα από την καρδιά μου να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική και τους εθελοντές δασοπυροσβέστες που τις τελευταίες ημέρες έχουν πραγματικά υπερβεί τον εαυτό τους !
Με αυτή την επιστολή επιθυμώ επίσης να εφιστήσω την προσοχή όλων των συμπολιτών μας.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής, οι εθελοντές μας και ο Δήμος , κάνουν ότι μπορούν, με τα μέσα και τις δυνάμεις που διαθέτουν, για να προστατέψουν το περιβάλλον, τις περιουσίες και τις ανθρώπινες ζωές,είναι αναγκαία όμως και η συνδρομή όλων μας.
Τα μέτρα πρόληψης είναι απαραίτητα και πρέπει να τηρούνται από όλους,όπως επίσης και η άμεση ενημέρωση της πυροσβεστικής σε περίπτωση που κάποιος συμπολίτης μας ή επισκέπτης αντιληφθεί μια εστία πυρκαγιάς.

Πόλλες φορές η μάχη με τις φλόγες είναι άνιση. Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο αυτό. Το οφείλουμε άλλωστε στον τόπο μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Λίνα Ευσταθίου: Αισιόδοξες προοπτικές για το μέλλον του τουρισμού στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού


Στα πλαίσια της εφαρμογής του προγράμματος της Δημοτικής Αρχής Ιστιαίας-Αιδηψού για την ταχεία και σύγχρονη τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, οι προτεραιότητες της Δημάρχου κας. Λίνας Ευσταθίου, εστιάζονται κατά κύριο λόγο προς αυτή την κατεύθυνση, περιλαμβάνοντας πολλές παρεμβάσεις  και επαφές.
Ως μία εκ των σημαντικών επαφών, θεωρείται και η τελευταία με την κ. Γιώτα Τριγώνη, γραμματέα Τουρισμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα σε σχετική επιστολή της Δημάρχου και συναντήθηκε μαζί της για να συζητήσουν εκτενώς τα θέματα, που τέθηκαν από την κ. Ευσταθίου για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
Οι τρεις βασικοί τομείς των σχεδιασμών του Δήμου μας, αφορούν:
Α) Την Αναβάθμιση της ζήτησης με βασική προϋπόθεση την αναβάθμιση της τουριστικής προσφοράς, μέσω της βελτίωσης των υφιστάμενων συνθηκών. Βασικοί στόχοι ο εκσυγχρονισμός και η παροχή δυνατοτήτων δημιουργίας νέων τουριστικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.
Β) Την Διαφοροποίηση του τουριστικού προϊόντος, μέσω της ανάπτυξης νέων μορφών τουρισμού και της βελτίωσης του επιπέδου των προσφερομένων υπηρεσιών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για απεξάρτηση (στο μέτρο του δυνατού) από τον μαζικό τουρισμό χαμηλής προσόδου.
Γ) Την Επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και μακρύτερη διάρκεια παραμονής επισκεπτών, με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση διαθεσίμων πόρων.
Τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ της κ. Ευσταθίου και της κ. Τριγώνη, καθώς και οι προτάσεις-αιτήματα της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού προς το Υπουργείο, συνοψίζονται στους παρακάτω τομείς:
1.    Δημιουργία δύο τουριστικών λιμένων στη Δ.Ε. Αιδηψού και στη Δ.Ε. Ιστιαίας για την δυνατότητα πληρέστερης ανάπτυξης των τουριστικών εγκαταστάσεων της Βόρειας Εύβοιας. Ένα απαραίτητο στοιχείο για την ανάπτυξη του κλάδου, στο πλαίσιο της συνολικής διεύρυνσης του τοπικού τουριστικού προϊόντος και της εν γένει ανάπτυξης των ειδικών μορφών τουρισμού και της αειφόρου ανάπτυξης.
2.    Χρηματοδότηση για την έναρξη διαδικασίας αδειοδότησης του συνόλου των ιαματικών πηγών εντός των ορίων της Δ.Ε. Αιδηψού, ως απαραίτητη προϋπόθεση εξεύρεση επενδυτών για την αναβάθμιση και αξιοποίηση των ξενοδοχειακών μονάδων της περιοχής, αλλά και της δημοτικής περιουσίας με στόχο την αξιοποίηση συγκροτημάτων και περιοχών, που προσφέρουν υπηρεσίες και δραστηριότητες θερμαλισμού και τουρισμού φυσικής και υγιεινής ζωής.
3.    Χρηματοδότηση για την ανάδειξη ενός “brand name” για το Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη δυνατότητα ταύτισης της περιοχής με συγκεκριμένα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.
4.    Χρηματοδότηση για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Βόρειας Εύβοιας με στόχο την προσέγγιση τουριστικής ποιότητας διεθνών προτύπων  και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
5.    Χρηματοδότηση για τη χάραξη και λειτουργία ποδηλατοδρόμου σύνδεσης των οικισμών Λ. Αιδηψού-Αγ. Νικολάου της Δημοτικής Ενότητας Αιδηψού του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού.
6.    Χρηματοδότηση για την αποκατάσταση του ξενοδοχείου ΚΑΣΤΑΛΙΑ.
7.    Ίδρυση γραφείου τουριστικής προβολής και ανάδειξης του θερμαλισμού, ως διαδικασία που λειτουργεί εκτός από τη θεραπεία, στην πρόληψη και στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης των τουριστών.
8.    Χρηματοδότηση για την ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης του Δήμου σε θέματα Τουρισμού (Τεχνικός Σύμβουλος).

Τα κοινά συμπεράσματα της συζήτησης μεταξύ της κας  Τριγώνη και της κας  Ευσαταθίου, ήταν η αναγνώριση της ορθής κατεύθυνσης των σχεδιασμών του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, σε ότι αφορά την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Κατόπιν αυτού επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας για την αποδοχή εκ μέρους του Υπουργείου του συνόλου ή μέρους των αιτημάτων, υπό το ευοίωνο δεδομένο, πως η τοπική τουριστική ανάπτυξη θα συμβάλει πολλαπλά  στην βελτίωση της πληττόμενης εθνικής μας οικονομίας.

Ο Τάπια διαγώνιος στον Ηρακλή Χαλκίδας Kings


Ο ΑΠΦΣ ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – KINGS  ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον αθλητή βόλεϊ, Henry Omar Tapia (Ένρι Ομάρ Τάπια).
 Ένας σπουδαίος, φέρελπις αθλητής έρχεται από τον Άγιο Δομήνικο για να φορέσει τη φανέλα του ΗΡΑΚΛΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ KINGS  και να τον ενισχύσει στο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Volley League ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ 2016/17.
Πρόκειται για τον βασικό διαγώνιο της Εθνικής ομάδας της Δομινικανής Δημοκρατίας Henry Omar Tapia (Ένρι Ομάρ Τάπια).
Ο Τάπια έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι γεννημένος την 1η Μαρτίου 1992 και έχει ύψος 1,97. Φοράει τη φανέλα με το Νο 15, καρφώνει από τα 3,60 και κάνει μπλοκ στα 3,40.

Αναμένεται να ενσωματωθεί στο ρόστερ και να συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Έληξαν τα 39α Ελύμνια

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ (ΟΠΣΕ )
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στις 15 Αυγούστου το βράδυ κατά την εορτή της Παναγίας στην πανέμορφη Λίμνη έληξαν οι πολιτιστικές εκδηλώσεις "39α ΕΛΥΜΝΙΑ" με την καθιερωμένη "Ναυτική Βραδιά στο Ελύμνιο", η οποία αποτελεί μία όντως ξεχωριστή εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Λίμνης.
Φέτος, καθ’ ομολογία των εκατοντάδων θεατών και ακροατών που παρακολούθησαν την εκδήλωση, η οργάνωση, η ποιότητα και το περιεχόμενό της "ξεπέρασαν το τέλειο".
Μεστός ο λόγος του Δημάρχου κ. Χρήστου Καλυβιώτη που επεσήμανε ότι παρά τις δύσκολες ώρες που πέρασε η Λίμνη με την τεράστια πυρκαγιά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των ανδρών της Πυροσβεστικής και των εκατοντάδων εθελοντών, που με κάθε μέσο συνέδραμαν το έργο της κατάσβεσής της, παρά τον κόπο και το συναίσθημα της οικολογικής καταστροφής που είναι διάχυτο στο περιβάλλον και την ψυχή κάθε Λιμνιώτη, η "Ναυτική Βραδιά στο Ελύμνιο" είναι και πάλι κοντά στους πολίτες και τους επισκέπτες του.
  Η συγκίνηση από τα λεγόμενα του Δημάρχου κορυφώθηκε, όταν προανήγγειλε την άφιξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Λίμνη την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016 για να τιμήσει τους Πυροσβέστες και τους Εθελοντές για τη συγκινητική τους προσφορά στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Η είδηση αυτή γέμισε την ψυχή του κάθε ακροατή με ένα αίσθημα περηφάνειας, καθώς ο Πρώτος Πολίτης της Χώρας μας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ξέρει να εκφράζει το "ευχαριστώ" όλων μας προς όσους με αυταπάρνηση  και κίνδυνο της ζωής τους έπραξαν το "καθήκον τους".
  Ακολούθως, υπήρξε μια εξαιρετικά τεκμηριωμένη ιστορική αναφορά στη Ναυτοσύνη της Λίμνης από τον πολυτάλαντο κ. Δημήτρη Αποστόλου, ο οποίος  αναφέρθηκε στην ιστορία της ναυτοσύνης της Λίμνης, αξιοποιώντας αναφορές ιστορικών που με κείμενά τους ανά τους αιώνες επιβεβαιώνουν τον διαχρονικό της ναυτικό πολιτισμό.
   Τέλος, εξαιρετικά συγκινητική υπήρξε και η παρουσία των "εφέ" μέσα στη θάλασσα με τους καπνούς να θυμίζουν την πρόσφατη πυρκαγιά στο Ελύμνιο. Μια προσπάθεια του Ναυτικού Ομίλου της Λίμνης αυτή, και με την ιδιαίτερα προσεγμένη επιλογή της μουσικής από τον  κ. Τάκη Γεωργίου, η οποία συνόδευε την αφήγηση, ενώ την ίδια στιγμή τα σκάφη έπλεαν στα ήρεμα νερά της.
  Τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των εκατοντάδων επισκεπτών της Λίμνης, μα και των κατοίκων της, επιβράβευσαν την από τον ΝΟΛ άριστη οργάνωση της "Ναυτικής Βραδιάς στο Ελύμνιο".
Τους ευχόμαστε και του Χρόνου, στα 40α Ελύμνια με Υγεία.

Νία Κομπορόζου

Πρόεδρος της ΟΠΣΕ

Επισκέψεις του Δημάρχου Χαλκιδέων σε εκτελούμενα έργα αυτεπιστασίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Σειρά επισκέψεων σε χώρους όπου γίνονται παρεμβάσεις από το Δήμο Χαλκιδέων, πραγματοποίησε την Πέμπτη 18 Αυγούστου ο δήμαρχος Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς και άλλους συνεργάτες του.
Συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τρεις περιοχές, όπου εκτελούνται εργασίες από το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου.
Η πρώτη επίσκεψη αφορούσε στην συνοικία “Οντάθι” όπου επεκτείνεται και διαμορφώνεται κοινόχρηστος χώρος για εκδηλώσεις, σε συνδυασμό με κατασκευή Παιδικής Χαράς, ενώ γίνονται και διανοίξεις δρόμων.
Ακολούθησε επίσκεψη στην συνοικία της Καναπίτσας, όπου, δίπλα από το ναΰδριο της Παναγίας Λαγκαδιώτισσας, κατασκευάζεται από το Τμήμα Έργων Αυτεπιστασίας του Δήμου Παιδική Χαρά με σύγχρονες προδιαγραφές και παράλληλα διαμορφώνεται χώρος για εκδηλώσεις.
Τέλος, την ίδια μέρα, ο δήμαρχος Χαλκιδέων επισκέφθηκε τη Νέα Αρτάκη, είχε συναντήσεις με δημότες και ακόμη είχε την δυνατότητα να βρεθεί στο χώρο κοντά στο λιμάνι, όπου κατασκευάζεται χώρος για μικρούς και μεγάλους, με σύγχρονη Παιδική Χαρά, επαρκή φωτισμό κ.λ.π.
Ο δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών, τόνισε δε ότι το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής είναι συνεχές προς όλες τις Δημοτικές Ενότητες και σε όλους τους τομείς.

            Γραφείο Τύπου  

Για το κρούσμα ελονοσίας

     Ρεύμα ανατροπής Δημοτική Κίνηση Χαλκίδας

Όπως διαβάσαμε την είδηση, για την παρουσία ενός κρούσματος ελονοσίας στην περιοχή του Δήμου της Χαλκίδας και το συνεπακόλουθο της προληπτικής απαγόρευσης λήψης αίματος από τους πολίτες- αιμοδότες, τρομάξαμε, νομίζοντας ότι ζούμε σε χώρα που ενδημεί η ελονοσία! Ότι στα σύνορα του Δήμου θα είναι στρατιωτικές υγειονομικές δυνάμεις που θα μας απαγορεύουν την είσοδο και έξοδο απ’ αυτόν… Πολλές Αμερικάνικες Ταινίες βιολογικού πολέμου βλέπουν! Και όχι μόνο, αλλά τις πιστεύουν κιόλας… και αναπαράγουν σενάρια!
Βέβαια είναι απορίας άξιο, πως ανεγκέφαλοι αυτοδιοικητικοί, σπεκουλάρουν για το γεγονός του κρούσματος, θέτοντας σε κίνδυνο και πανικό τους πολίτες τα Χαλκίδας.
Ας σοβαρευτούμε:  Υπάρχουν δύο ζητήματα που πρέπει να σημειώσουμε: το ένα είναι η απροκάλυπτη και ανεύθυνη  πολιτική εκμετάλλευση και η δημαγωγία, το άλλο είναι το πραγματικό θέμα
 Όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, έτσι έχουμε και φέτος ενδημικά σποραδικά περιστατικά. Η ελονοσία έχει εξαλειφθεί ως επιδημία από την Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πέρα από ελάχιστα τέτοια περιστατικά. Μέχρι στιγμής έχει καταγραφεί ένα τέτοιο περιστατικό, σε αλλοδαπό, που αντιμετωπίστηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
 α) Η παρουσία σποραδικών κρουσμάτων ελονοσίας στη χώρα μας είναι ένα φαινόμενο με εξάρσεις και υφέσεις που παρατηρείται όλα τα τελευταία χρόνια και καλώς δεν έτυχε της ίδιας αντιμετώπισης .
β) Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για έγκαιρη διάγνωση, ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία με τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων,  υγειονομικές υπηρεσίες των Περιφερειών, Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) κά.
 γ) Ο αριθμός των «εισαγομένων» κρουσμάτων στην επικράτεια ήταν απολύτως αναμενόμενος λόγω του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών που προσήλθαν στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Σε «εγχώρια μετάδοση» οφείλονται μόνο 4 κρούσματα
δ) Υπάρχει ειδικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της Ελονοσίας που έχει εκπονηθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ και έχει ήδη ενεργοποιηθεί από το Υπουργείο Υγείας.
 ε) Βασική αρχή των πολιτικών δημόσιας υγείας είναι η πρόληψη. Γι’ αυτό το λόγο η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το ΕΚΕΑ προχώρησε σε διακοπή της αιμοδοσίας σε περιοχές αυξημένου κινδύνου. Η πρόληψη είναι παντού ακρογωνιαίος λίθος της προστασίας της δημόσιας υγείας, αυτοί είναι διεθνώς οι κανόνες αιμοληψίας. Έτσι, σε περιοχές με αυξημένο κίνδυνο δεν θα γίνονται αιμοληψίες.
Όσον αφορά τα  περί «καραντίνας» σε 12 περιοχές της χώρας, για τις αιμοληψίες, δεν είναι σωστό σε αυτή τη χώρα να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας…
Όσον αφορά εξάλλου τους προληπτικούς ψεκασμούς, ο επικεφαλής των καθ' ύλην αρμόδιων Περιφερειών κ. Αγοραστός με δηλώσεις του έχει επιβεβαιώσει «έχει γίνει ότι έπρεπε να γίνει» Σημείωσε μάλιστα ότι το 2011 είχαν υπάρξει 40 περιστατικά εγχώριας μετάδοσης, στη Λακωνία, ωστόσο έγιναν οι σωστές κινήσεις και το θέμα αντιμετωπίστηκε. Κανείς τότε δεν έθεσε τέτοιο θέμα και καλά έκανε, γιατί γίνεται φέτος;
Τέλος να τονίσουμε ότι είναι λυπηρό ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί άμεσες, διακριτικές και αποτελεσματικές ενέργειες, να γίνεται αντικείμενο μικροπολιτικής εκμετάλλευσης και επικοινωνιακής τακτικής , προκαλώντας άσκοπη ανησυχία στους πολίτες, η Δημόσια Υγεία και το αίσθημα υγειονομικής ασφάλειας της κοινωνίας είναι πολύ ευαίσθητη και σοβαρή υπόθεση για να αντιμετωπίζεται με όρους καταστροφολογίας και ανεύθυνου λαϊκισμού.
Καλούμε τον Δήμο της Χαλκίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να ενημερώσουν, να καθησυχάσουν τους πολίτες της Χαλκίδας και να τους διαβεβαιώσουν ότι έχουν κάνει, σαν καθ’ ύλην αρμόδιοι, ότι προβλέπεται από τους κανονισμούς της πρόληψης ενδημικών ασθενειών.

Χαλκίδα 22 Αυγούστου 2016

O ΣΥΡΙΖΑ και ο Αποστόλου για το Ειδικό ΤΕΕ στα καμάρια

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της δημιουργίας του Ειδικού ΤΕΕ  Καμαρίων Ιστιαίας, αλλά και της επέκτασης των τμημάτων ένταξης στα σχολεία  στην Εύβοια, ικανοποιεί αυτό το μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Β. Εύβοιας, αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος.
Μέσα σε δημοσιονομική δυσπραγία, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, η Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε την δημιουργία και λειτουργία μιας εκπαιδευτικής δομής, που χρόνιζε.  Η απόφαση αυτή υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο την ιδιαίτερη ευαισθησία της σημερινής κυβέρνησης για την ειδική εκπαίδευση αλλά και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα. Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού ΤΕΕ  Καμαρίων Ιστιαίας,  καταδεικνύει πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εισακούει τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και των Εκπαιδευτικών και τα ικανοποιεί.  Κάποιοι άλλοι διοικούντες, πριν λίγα χρόνια έβαζαν λουκέτο σε σχολικές μονάδες, καταργούσαν ειδικότητες και απέλυαν εκπαιδευτικούς υποβαθμίζοντας και διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Κάποιοι άλλοι είχαν ταχθεί κατά της κοινωνίας και της παιδείας αλλά υπέρ της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση και των Σχολαρχών,  χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα μνημόνια.
Χαλκίδα 21 Αυγ.2016
Τμήμα Παιδείας της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ