Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Συναυλία Σαββόπουλου- Βιτάλη στην Σκύρο



Σας ενημερώνουμε πως το ΚΤΕΛ ΣΚΥΡΟΥ θα εξυπηρετήσει με επιπλέον δρομολόγια το φιλοθέαμον κοινό προς και από τον χώρο της συναυλίας της ΕΛΕΝΗΣ ΒΙΤΑΛΗ & ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στην Κυρά-Παναγιά. Πρόγραμμα δρομολογίων:
19:45μμ ΛΙΝΑΡΙΑ (ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ 5ευρω ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 3,80ευρω)
20:30μμ ΜΩΛΟΣ
20:45μμ ΧΩΡΑ ΣΚΥΡΟΥ (ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ 3,50ευρω ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 2,70ευρω)
*Το Λεωφορείο του ΚΤΕΛ θα παραμείνει στο χώρο μέχρι και το πέρας της συναυλίας,προκειμένου να μεταφέρει το κοινό πίσω στην αφετηρία


ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου

Στις 10 Αυγούστου  2016  ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου με τα ακόλουθα θέματα:

  1. Έγκριση και διάθεση πιστώσεων πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου
  2. Έγκριση εισηγητικής έκθεσης 2ο τριμήνου 2016
  3. Έγκριση πρακτικού επιτροπών
  4. Έγκριση μελέτης του έργου:”Ανάπλαση πλατείας Ζωντού και Λεωφόρου ΔΕΗ”
  5. Έγκριση διενέργειας της προμήθειας « Προμήθεια καυσίμων για την κίνηση μεταφορικών μέσων ΔΕ Κύμης – Κονιστρών», « Προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και φωτισμού για τις ΔΕ Κύμης- Κονιστρών» και « Προμήθεια λιπαντικών ΔΕ Κύμης – Κονιστρών».


ΠΑΣΟΚ στη Λίμνη: η κυβέρνηση πρέπει τώρα να "τρέξει"!





Ως χρήσιμη και ουσιαστική χαρακτηρίζεται η επίσκεψη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ χθες στην περιοχή της Λίμνης. Έγιναν συναντήσεις με εκπροσώπους του πυροσβεστικού σώματος, του δασαρχείου, της λιμενικής αρχής και των ρητινοπαραγωγών (που είχαν μια πολύ ουσιαστική παρέμβαση και στο σοβαρό θέμα των οποίων θα επανέλθουμε). Εκτός από τα συμπεράσματα σημασία έχει η επόμενη μέρα. Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε τις προτάσεις του (αναλυτικά υπάρχουν στο pasok.gr) και δεσμεύτηκε για πίεση και έλεγχο στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Πρέπει πάντως να συσταθεί διυπουργικό όργανο για το συντονισμό των 5 συναρμόδιων υπουργείων καθώς και να "τρέξουν" οι διαδικασίες για αποζημιώσεις από την Ε.Ε. καθώς οι προθεσμίες είναι ασφυκτικές.

Ομιλία Γιώργου Ακριώτη για το Σχέδιο Νόμου για τις ΑΠΕ

Σήμερα ένας από τους πολύ σημαντικούς προαναγγελθέντες  στόχους της κυβέρνησης, που αφορά την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας μας και την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  στην ηλεκτροπαραγωγή υλοποιείται !

…Και υλοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε επίπεδο κόστους – οφέλους για την κοινωνία.
Σήμερα έρχεται ένα νομοσχέδιο για ένα νέο δημοκρατικό ενεργειακό μοντέλο, όχι μόνο συνυφασμένο με τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες σε εθνικό επίπεδο αλλά και  προσαρμοσμένο στη δέσμευση της χώρας  απέναντι στην Ε.Ε.  για συμμετοχή των Α.Π.Ε στην ακαθάριστη κατανάλωση τελικής ενέργειας σε ποσοστό 20% μέχρι το 2020.
…Γεγονός που επαληθεύει και τη θέση μας ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος με οικολογική και κοινωνική συνείδηση.
Μια  προσαρμογή του  ενεργειακού σχεδιασμού της χώρας  στα ευρωπαϊκά δεδομένα, που δεν έγινε δυνατή μέχρι σήμερα με ευθύνη του παλιού πολιτικού συστήματος! αφενός γιατί ήταν δέσμιο των ιδιοτελών δεσμεύσεων του και αφετέρου λόγο έλλειψης μακρόπνοου και επεξεργασμένου ενεργειακού σχεδίου.
…Η χώρα λοιπόν παρέμεινε  μέχρι σήμερα σε συνθήκες ενός συγκεχυμένου ενεργειακού τοπίου.
Μιλώντας για μακρόπνοο επεξεργασμένο ενεργειακό σχέδιο  είναι σημαντικό να ειπωθεί εδώ, ότι όπως στα περισσότερα νομοσχέδια, έτσι κι εδώ, αυτή  η κυβέρνηση όχι μόνο ακούει τις απόψεις των φορέων και των ιδιωτών, αλλά τις συνυπολογίζει και προχωρά μαζί τους στις απαραίτητες βελτιώσεις και προσθήκες.
Δεκάδες φορείς και ιδιώτες  εκφράστηκαν μέσα από ανοιχτές διαδικασίες αναδιαμορφώνοντας το τελικό κείμενο που κατατίθεται σήμερα προς ψήφιση.
Δε θα μπω σε τεχνικές λεπτομέρειες αναλύοντας τους νέους μηχανισμούς που το Νομοσχέδιο αυτό εισάγει στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Ακούστηκαν από τον Υπουργό. Αυτό όμως που οφείλω να πω είναι ότι σήμερα, εδώ,
Βλέπουμε ένα νομοσχέδιο το οποίο κατά γενική ομολογία θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, για ένα δίκαιο ξεκάθαρο και με μακροχρόνια προοπτική θεσμικό πλαίσιο.
Βλέπουμε την υποστήριξη που παρέχεται στη λειτουργία των Σταθμών Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας επιτυγχάνοντας πολλαπλάσια οφέλη τόσο στην εξοικονόμηση ενέργειας όσο και στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης.
Βλέπουμε να εγκαθιδρύεται ένα ασφαλές και δίκαιο επενδυτικό περιβάλλον για τους επενδυτές με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης αλλά και με παράλληλη στόχευση για την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση του τελικού χρήστη από το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αέριων Ρύπων με τη χρήση αγορακεντρικών μηχανισμών.
Βλέπουμε να εισάγονται καινοτόμες μέθοδοι υπολογισμού των ενισχύσεων ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος στα συνολικά έξοδα και να ελαχιστοποιούνται τα φαινόμενα υπερβολικών  ή πολύ μικρών αποζημιώσεων για τους παραγωγούς ενέργειας, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον και τον καταναλωτή.
Βλέπουμε να δίνονται κίνητρα σε βιομηχανικές μονάδες να εκσυγχρονίσουν τον ενεργειακό τους εξοπλισμό με τη χρήση του φυσικού αερίου, μειώνοντας το κόστος παραγωγής αλλά και περιορίζοντας έτσι την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Κατά τα προηγούμενα χρόνια το Φυσικό Αέριο αντί να διοχετευτεί στην άμεση καύση, στη βιομηχανία και στα νοικοκυριά, χρησιμοποιήθηκε για παραγωγή ηλεκτρισμού από μονάδες Ιδιωτών παραγωγών επιβαρύνοντας το ενεργειακό κόστος με τις αντίστοιχες κοινωνικές συνέπειες.
Βλέπουμε μια ξεκάθαρη πρόθεση για τη συμμόρφωση και τον περιορισμό των περιβαλλοντικών παραβάσεων ώστε με ξεχωριστή διάταξη να εξαιρούνται πλέον από το όριο τον 60 μετακινήσεων ανά έτος οι επιθεωρητές του Σώματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και το τεχνικό και υποστηρικτικό προσωπικό του Ι.Γ.Μ.Ε.
Μέχρι τώρα ο περιορισμός όχι μόνο λειτούργησε ως τροχοπέδη για το Σ.Ε.ΠΕ. στην εκτέλεση των άκρως απαραίτητων ελέγχων αλλά και  έθετε σε κίνδυνο συγχρηματοδοτούμενα έργα και διεθνή προγράμματα.
Βλέπουμε τη δυνατότητα των καταναλωτών να επιλέγουν προμηθευτή και την ευχέρεια των νησιών να επιλέγουν πάροχο με απώτερο σκοπό την  εκλογίκευση των τιμών και στόχο να προσεγγίσουν οι καταναλωτές το μέσο Ευρωπαϊκό επίπεδο κόστους.
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της πρόθεσης αυτού του νομοσχεδίου και του προσανατολισμού της κυβέρνησης είναι το σχέδιο διαχείρισης για το Πάρκο Τρίτση.
Με τις νέες διατάξεις που εισάγει η κυβέρνηση διασφαλίζεται
ο πλήρης και αποτελεσματικός διαχειριστικός έλεγχος του Φορέα, με κυρίαρχο στόχο το δημόσιο συμφέρον   μακριά από φαινόμενα  αδιαφάνειας τα οποία το οδήγησαν στο σημερινό λειτουργικό αδιέξοδο. Με έμφαση στη λειτουργία μορφών κοινωνικής οικονομίας και σύμφωνα πάντα με τη φυσιογνωμία του,ο νέος οργανωτικός φορέας θα ασχολείται με την προστασία του πάρκου και με παιδαγωγικές δραστηριότητες επικεντρωμένες στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Αυτό το νομοσχέδιο επιχειρεί πραγματικά τη διόρθωση των στρεβλώσεων και των αγκυλώσεων του παρελθόντος
και συντελεί:
στη μείωση του ενεργειακού κόστους για τον καταναλωτή
στην προστασία του περιβάλλοντος,
στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών
στον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων σταθμών παραγωγής
στη δημιουργία πολλών, νέων θέσεων εργασίας με την επαναδραστηριοποίηση μεγάλου αριθμού μικρομεσαίων επιχειρήσεων του κατασκευαστικού κλάδου

για αυτό και το ψηφίζω.

Στην Χαλκίδα το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καράτε Ανδρών -Γυναικών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μία ακόμη μεγάλη διεθνή αθλητική διοργάνωση ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη της Χαλκίδας, χάρη στο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής να αναπτυχθεί περαιτέρω στην περιοχή ο αθλητικός τουρισμός, που αποτελεί μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες μορφές τουρισμού παγκοσμίως.
Αυτή τη φορά, με την συμβολή του Δήμου Χαλκιδέων και του ΔΟΑΠΠΕΧ, θα φιλοξενηθεί στη Χαλκίδα, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  Καράτε Ανδρών -Γυναικών, γεγονός που σημαίνει ότι θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της περιοχής πάνω από 1.000 άτομα, αθλητές, προπονητές,συνοδοί κ.λ.π.
Στο πλαίσιο αυτής της σημαντικής διοργάνωσης επισκέφθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου τον δήμαρχο Χαλκιδέων Χρήστο Παγώνη αντιπροσωπεία από την Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε, αποτελούμενη από τον   επίτιμο πρόεδρο Γιώργο Γερόλυμπο, την γενική γραμματέα Εμμανουέλα Ποντίδα και τον διευθυντή του αθλήματος Κεϊβάν Γκάζι.
Στην συνάντηση, που συμμετείχε και η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ Λίλιαν Ζλακώνη με συνεργάτες της, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην συγκεκριμένη διοργάνωση, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, το οποίο σχεδιάζεται να διεξαχθεί και αυτό στη Χαλκίδα, τον Απρίλιο ή Μάϊο του 2017.

            Γραφείο Τύπου  

Ερώτηση του Σίμου Κεδίκογλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, με θέμα «Ανακούφιση Επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές».

Παρασκευή, 5 Αυγούστου 2016

Δελτίο Τύπου

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τη λήψη των μέτρων που προτείνει η ΕΣΕΕ για τις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών της Βόρειας Εύβοιας, κατέθεσε ο Σίμος Κεδίκογλου, ζητώντας να ενημερωθεί αν πρόκειται να υλοποιηθούν τα εν λόγω προτεινόμενα μέτρα, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.
Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης :
«Προς : Τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο
Θέμα : «Ανακούφιση Επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές»
H Βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα ο Δήμος της Λίμνης-Μαντουδίου υπέστη τεράστια καταστροφή από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 30-7-2016 και εμαίνετο επί 4 ημέρες κατακαίγοντας 35.000 στρέμματα πευκοδάσους .
Πέραν της άμεσης ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος με αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες περιοχές και της ειδικής αντιμετώπισης των ρητινοσυλλεκτών που απώλεσαν την πηγή εισοδήματος τους όχι μόνο για φέτος, αλλά και για τα επόμενα 30 χρόνια, απαιτείται  και μέριμνα για τις επιχειρήσεις ενός τουριστικού Δήμου, που ουσιαστικά έχασαν την φετινή περίοδο.
Σε επιστολή της προς την Κυβέρνηση η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας προτείνει σειρά μέτρων για την ανακούφιση των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και της Χίου.
Τα μέτρα αυτά δεν απαιτούν τη διάθεση κονδυλίων και αφορούν την 6μηνη τουλάχιστον αναστολή φορολογικών ασφαλιστικών και άλλων οικονομικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων στις πυρόπληκτες περιοχές.
Ειδικότερα, η σειρά μέτρων που προτείνει η ΕΣΣΕ είναι:
. Αναστολή καταβολής του ΦΠΑ και των άλλων παρακρατούμενων φόρων,
. Αναστολή δόσεων του φόρου εισοδήματος, των ληξιπρόθεσμων χρεών τους και των δόσεων ρυθμίσεων οφειλών προς το Δημόσιο.
. Αναστολή καταβολής του ΕΝΦΙΑ  για τις επιχειρήσεις με ιδιοκτήτους χώρους,
. Αναστολή της καταβολής τρεχουσών εισφορών και δόσεων ρυθμίσεων προς το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ.
. Αναστολή της πάσης φύσεως πλειστηριασμών,
. Αναστολή της υποχρέωσης καταβολής ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τις Τράπεζες που απορρέουν από δανειακές συμβάσεις,
. Αναστολή εκτέλεσης εξωστικών δικαστικών αποφάσεων.
. Αναστολή αναγγελίας στον Τειρεσία.
. Ρύθμιση για την καταβολή των οφειλών του ηλεκτρικού ρεύματος.
. Αναστολή της καταβολής δημοτικών φόρων και τελών.
. Ενημέρωση του συστήματος  τους TAXISNET με ειδικό πρόγραμμα για τις πυρόπληκτες περιοχές που θα αίρει τον αυτοματοποιημένο χαρακτηρισμό φόρων και τελών ως ληξιπρόθεσμων.
Ανάλογα μέτρα έχουν υιοθετηθεί στον παρελθόν για τις επιχειρήσεις πυρόπληκτων περιοχών όπως τον Αύγουστο του 2007 και τον Ιούνιο του 2008.

Επειδή οι επιχειρήσεις των πυρόπληκτων περιοχών σε Εύβοια και Χίο θα έχουν προφανέστατη αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, κατά τους επόμενους μήνες και η ανάγκη είναι άμεση ,
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός
1.            Σκοπεύει να υλοποιήσει το μέτρα που προτείνει η ΕΣΕΕ

2.            Πότε θα γίνει η υλοποίηση τους»

Δηλώσεις Βαγγέλη Αποστόλου για τη φωτιά στη Βόρεια Εύβοια και την επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη

Αθήνα, 3 Αυγούστου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή τις δηλώσεις κατά την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε το εξής σχόλιο:
Η αντίδραση της Πολιτείας ήταν άμεση. Δύο Υπουργοί, όπως και όλος ο κρατικός μηχανισμός πυρόσβεσης βρέθηκαν στη Βόρεια Εύβοια. Ανάλογη ανταπόκριση υπήρξε και από πλευράς της Αυτοδιοίκησης                  
Η πυκνότητα της βλάστησης, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες (έντονοι άνεμοι) και το δύσκολο του αναγλύφου της περιοχής δυσκόλεψαν κατά πολύ τη γρήγορη κατάσβεση της πυρκαγιάς 
Οι εκτάσεις που κάηκαν ήταν κυρίως δάση, περί τα 26 με 27 χιλιάδες στρέμματα και αγροτικές περί τα 700 στρέμματα .                
Οι καμένες εκτάσεις θα κηρυχθούν άμεσα αναδασωτέες και όπου υπάρχει ανάγκη συγκράτησης των επιφανειακών υδάτων θα συνταχθούν και θα εκτελεστούν μελέτες  συγκράτησης των εδαφών.
Είναι γνωστό επιστημονικά ότι η αναγέννηση των καμένων εκτάσεων είναι κυρίως θέμα της φύσης. Ιδιαίτερα για τη συγκεκριμένη περιοχή εκτιμάται ότι η αναγέννηση αυτή θα γίνει ομαλά, αφού και σπορείς υπάρχουν και τα 11.000 στρ. από τις καμένες εκτάσεις είχαν δασωθεί μετά τη καταστροφή τους, πάλι από φωτιά, το 1977.
Για τις αγροτικές ζημιές θα μεταβεί άμεσα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ για εκτίμηση και υποβολή δηλώσεων. Θα αποζημιωθούν όλες οι ζημιές που καλύπτονται από τον ΕΛΓΑ . Για τις υπόλοιπες θα συνταχθεί και θα υποβληθεί φάκελος για να καλυφθούν από κρατική ενίσχυση (γνωστή ως ΠΣΕΑ). Μάλιστα για όσους κτηνοτρόφους αδυνατούν να ταΐσουν τα κοπάδια τους θα υπάρξει άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση.    
Αυτοί που επλήγησαν ιδιαίτερα είναι οι ρητινοκαλλιεργητές . Για τη φετινή χρονιά θα πληρωθούν κανονικά την ενίσχυσή τους για την απασχόλησή τους στο δάσος . Για τις επόμενες χρονιές η απώλεια του εισοδήματός τους θα καλυφθεί από τα ΠΣΕΑ, ενώ θα συνεχιστεί κανονικά η καταβολή της ενίσχυσής τους .
Όλοι όσοι έχουν υποστεί άλλου χαρακτήρα ζημιές θα τύχουν των διευκολύνσεων και ενισχύσεων που προβλέπονται από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης .
Εκείνο, τέλος, που έχει κυρίαρχη σημασία για την επόμενη μέρα και αφορά γενικότερα την προστασία των δασών στη χώρα μας, είναι να επαναφέρουμε στα δάση τους φυσικούς τους προστάτες, δηλαδή τους κατοίκους των ορεινών περιοχών, τους υλοτόμους, τους δασεργάτες, τους κτηνοτρόφους. Είναι μια συζήτηση που πρέπει να ανοίξει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα λάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.





Συγκέντρωση του ΚΚΕ σήμερα στην Κάρυστο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ώρα 9:30μμ
Στην παραλία Καρύστου



ο Κώστας Μπασδέκης
μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ
Γραμματέας της ΕΠ Αν. Στερεάς – Εύβοιας του ΚΚΕ


Καμία ανοχή - Καμία υποταγή
στην αντιλαϊκή πολιτική
Υπάρχει άλλος δρόμος:
Λαϊκή συμμαχία για τη λαϊκή εξουσία!


Περιοδεία ΚΚΕ στη Βόρεια Εύβοια - Σε απόγνωση οι ρητινοκαλλιεργητές - Άμεση λήψη μέτρων ζητά το ΚΚΕ


​Την άμεση αποζημίωση των πληγέντων στο 100% και την άμεση λήψη αντιπλημμυρικών και άλλων έργων υποδομής απαίτησε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία την Τετάρτη επισκέφτηκε τις κατεστραμμένες περιοχές, από την μεγάλη πυρκαγιά, στην Εύβοια. Διαπίστωσε τις τεράστιες καταστροφές στην ευρύτερη περιοχή τηςΛίμνης και είχε την ευακαιρία να μιλήσει με ρητινοπαραγωγούς και κατοίκους της περιοχής
Επικεφαλής του κλιμακίου του ΚΚΕ ήταν ο Κώστας Μπασδέκης, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς – Εύβοιας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και η Σοφία Ντούρου μέλος του Γραφείου Περιοχής και περιφερειακή σύμβουλος, εκλεγμένη με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Η φωτιά, που έκαιγε επί τέσσερις μέρες στην Εύβοια, έκανε στάχτη περισσότερα από 30.000 στρέμματα με αποτέλεσμα τη μεγάλη οικολογική καταστροφή, ενώ οι ρητινοκαλλιεργητές που ζουν τις οικογένειές τους από το πευκοδάσος, βρίσκονται σε απόγνωση.
Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ είχε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Ρητινοκαλλιεργητών Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων αλλά και κατοίκους του χωριού Μουρτιάς.
«Κάνουμε κουβέντα για τα αποκαΐδια μας. Αυτό που συνέβη ήταν ολέθρια καταστροφή για τον κλάδο μας», τόνισε ο Βαγγέλης Γεωργαντζής από το σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών - Δασεργατών Εύβοιας.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Κ. Μπασδέκης τόνισε μεταξύ άλλων πως «δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι για τρίτη φορά τα 3 τελευταία χρόνια γίνεται προσπάθεια εμπρησμού στη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτό σχετίζεται με την αλλαγή χρήσης γης και έχει ως αποτέλεσμα κοντά σε όλα τα άλλα να χτυπά τους ρετσινάδες. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση τόσο οι ρετσινάδες όσο και οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει άμεσα να απαντήσουν. Να καταβληθούν αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς. Γενναία αποζημίωση για τα επόμενα πέντε χρόνια δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή οι ρετσινάδες περνάνε στην ανεργία. Να γίνουν άμεσα αντιπλημμυρικά και άλλα έργα υποδομής ώστε να ξαναγίνει δάσος αλλά και να μην πληγεί η περιοχή με τις πρώτες βροχοπτώσεις»

Επίσκεψη Κυβερνητικού κλιμακίου και Βουλευτών Εύβοιας για τις πυρκαγιές στο Δήμο Καρύστου

                                                                                                       Χαλκίδα, 4 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελο Αποστόλου και το Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γεώργιο Δέδε καθώς και τους Βουλευτές Εύβοιας Γιώργο Ακριώτη και Ζωή Λιβανίου επισκέφτηκε χτες το Δήμο Καρύστου και είχε επαφές με το Δήμαρχο κ. Ραβιόλο, με φορείς και πολίτες της περιοχής όπου αναφέρθηκαν στην καταστροφική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κάρυστο αλλά και σε αυτή του Μαρμαρίου και στις ζημιές που προκλήθηκαν σε χορτολιβαδικές εκτάσεις, ελαιώνες και αμπέλια καθώς και σε ζημίες στο οδικό δίκτυο και σε αγροτικές υποδομές.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προκειμένου να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους υπέστησαν ζημιές, με άμεση προτεραιότητα σε όσους κτηνοτρόφους επλήγησαν. Άμεση προτεραιότητα θα δοθεί επίσης στη συντήρηση και στον καθαρισμό του Δικτύου Ηλεκτροδότησης προκειμένου να μην υπάρξει κίνδυνος πρόκλησης νέας πυρκαγιάς. 

Απάντηση της Ευσταθίου στην Ουρανία Παπανδρέου

Τα πικρόχολα σχόλια της κας Παπαδάκη Παπανδρέου δεν εκπλήσσουν τους Δημότες μας. Από μόνα τους αποδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις αυτών, που θυσιάζουν την προκοπή και ανάπτυξη του τόπου μας στο βωμό της εξυπηρέτησης των προσωπικών φιλοδοξιών και πολιτικών συμφερόντων.
Η ψευδής αναφορά περί πολιτικού μέντορα αποδεικνύει και τον πραγματικό της χαρακτήρα ενώ ταυτόχρονα επιβεβαιώνει την ευθυκρισία του Λαού της Βορείου Ευβοίας που της έδωσε τη θέση που της άξιζε στις τελευταίες Δημοτικές εκλογές. Πέραν των καταγγελιών της, των δηλώσεων για την δημιουργία κακοπροαίρετων εντυπώσεων και της απουσίας της από την περιοχή μας, να μας πει η κα Παπαδάκη Παπανδρέου, τι έχει προσφέρει έως τώρα στον τόπο μας με την παρουσία της στα Δημοτικά μας δρώμενα, μήπως το απόλυτο ΜΗΔΕΝ!
Σε ότι αφορά την προσπάθεια λειτουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής Πευκί-Βόλος-Β. Σποράδες, θέλουμε να βεβαιώσουμε του Δημότες μας ότι η Δημοτική μας αρχή καθώς και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες της περιοχής μας, έκαναν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξη του στόχου, χωρίς να κινούνται σε σκιές για τις οποίες η κα Παπαδάκη Παπανδρέου οφείλει να μας αποκαλύψει για το τι γνωρίζει και το τι εννοεί, καθώς όταν κινείσαι μέσα στη σκιά, τότε γνωρίζεις τι υπάρχει μέσα σε αυτή.

Η Δημοτική Αρχή του τόπου μας δεν ταλαντεύεται και δεν κλονίζεται από τέτοιου είδους συμπεριφορές και καταγγελίες που συνεχώς θα πέφτουν στο κενό. Είναι και θα είναι συγκεντρωμένη στην επίλυση των χρόνιων και συσσωρευμένων προβλημάτων για την εξυπηρέτηση των Δημοτών, των συνανθρώπων μας που ζουν σε αυτή την ευλογημένη περιοχή.        

Δήλωση Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού

Ιστιαία, 3/8/2016


Την Δευτέρα, 1/8/2016,  καλέσαμε Δημοτικό Συμβούλιο για να προσέλθει η Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι και οι αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι  και να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και τους δημότες  σχετικά με την 158/Α/2016 Έκθεση Επιθεώρησης-Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς,
Ήλθαμε αντιμέτωποι με την πλήρη απαξίωση θεσμών και προσώπων από την πλευρά της Δημάρχου και των συνεργατών της. Το θράσος της Δημάρχου ήταν τέτοιο ώστε να είναι παρούσα στο δημαρχιακό μέγαρο και εντελώς αναιτιολόγητα να μην προσέλθει στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Νομίζει η κυρία Ευσταθίου, ότι με το να κρύβει τα θέματα κάτω από το χαλί δεν θα λογοδοτήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα λογοδοτήσει στις ποινικές αρχές και στις αρμόδιες διοικητικές αρχές.
Εξ’ ίσου απαξιωτική ήταν και η στάση των συμβούλων της παράταξης της κας Ευσταθίου (δεν προσήλθε κανείς, εξαιρουμένου του κου Δημόπουλου), της κας προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, ακόμη και των αρμοδίων δημοτικών υπαλλήλων.
Η απουσία τους δείχνει μόνο ένα πράγμα: αυτοί που δεν έπραξαν το καθήκον τους (να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο) έκαναν την επιλογή τους. Προτιμούν να χαρακτηριστούν αυτοβούλως συμμέτοχοι, συνεργοί ή και συναυτουργοί και δράστες, πράξεων ποινικά κολάσιμων σε βαθμό κακουργήματος.
 Εμείς, οι Δημοτικοί σύμβουλοι που προκαλέσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράφουμε την παρούσα, θα αντισταθούμε στην «ομερτά» που προσπαθεί να επιβάλλει η κα Ευσταθίου και οι συνεργοί της.
Να γίνει γνωστό στους πολίτες του Δήμου και στις αρχές που ερευνούν το σκάνδαλο ότι εμείς θα είμαστε σε όλες τις διαδικασίες παρόντες, υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του Δήμου.
Καλούμε τις αρχές στην άμεση και κατά προτεραιότητα διαλεύκανση της υπόθεσης και στην απόδοση ευθυνών.
Οι υπογράφοντες:

Ουρανία Παπανδρέου, Αναστασία Φουρνάρη, Ηλίας Πετσής, Σωτήριος Πανουργιάς, Σπυρίδων Σταματίου, Στέργιος Βενετής, Μαρία Μακρή, Βασίλειος Δημόπουλος, Εμμανουήλ Χριστοφάκης

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27-7-2016 (2). Αποκαλύψεις από τον Μπουραντά!!!

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                                         ΑΛΙΒΕΡΙ  1-8-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Εκτός των άλλων, ερωτήθηκε ο πρώην Δήμαρχος, αν έχει κάποια πρόταση για την φόρτωση και την μεταφορά των απορριμμάτων με νόμιμο τρόπο και  φυσικά δεν απάντησε γιατί δεν υπάρχει κάποια άλλη λύση. Απλά επενδύει στο αδιέξοδο.
Αυτό  που γίνεται από την σημερινή αντιπολίτευση, δεν λέγεται και δεν είναι αντιπολίτευση. Είναι ξεκάθαρη προδοσία της εμπιστοσύνης, με την οποία την περιέβαλαν οι πολίτες, τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και αυτοί που την στήριξαν με την ψήφο τους στις τελευταίες  εκλογές.
Η αντιπολίτευση μπορεί να συνεισφέρει στους πολίτες και στο Δήμο πολλά επισημαίνοντας  τυχόν λάθη και παραλείψεις  αυτών που διοικούν και προβάλλοντας τις δικές της προτάσεις και θέσεις, οι οποίες, αν είναι ορθές, μπορούν να υιοθετηθούν και να εφαρμοστούν.
Με λίγα λόγια και η πλειοψηφία και η αντιπολίτευση, πρέπει να λειτουργούν για την προστασία των συμφερόντων των δημοτών και του Δήμου και όχι γύρω από τα προσωπικά συμφέροντα του κάθε Δημάρχου ή άλλων στελεχών.
Ανάμεσα σε αυτά που μας είπε ο Πρώην Δήμαρχος, άφησε με σαφήνεια να εννοηθεί ότι πράττει κατά τα άνω τα γιατί έχει μηνυθεί από την σημερινή Δημοτική Αρχή για κακοδιαχείριση κατά την διάρκεια της  θητεία του, από 1-1-2011 μέχρι 31-8-2014.
Και επειδή αναφέρει συνεχώς πως ότι έκανε το έκανε για να λειτουργήσει ο δήμος χωρίς εμπόδια κλπ., δηλαδή το έκανε για το καλό του Δήμου, πρέπει οπωσδήποτε να ακουστεί   πιο ολοκληρωμένη η πραγματικότητα για την διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, γιατί μπορεί να υπάρχουν πολλά κενά σε πολλούς.  Άλλωστε και η σημερινή Δημοτική Αρχή, δεν γνώριζε πάρα πολλά πράγματα από τη αρχή, στην πορεία της έγιναν γνωστά πολύ  περισσότερα.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή διακίνησης των χρημάτων του Δήμου με τον εξής τρόπο :
Τα χρήματα με διάφορους τρόπους έφευγαν από τα ταμεία του Δήμου και πήγαιναν στα διάφορα Νομικά Πρόσωπα και εταιρείες του Δήμου.
Η μεγαλύτερη μετακίνηση γινόταν μέσα από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης –Αποχέτευσης, την ΔΕΥΑΚΑ.
Η ΔΕΥΑΚΑ λειτουργεί σε ανταποδοτική βάση και απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρηματοδότηση από τον Δήμο.
Όμως η Δημοτική αρχή, όταν ιδρύθηκε η ΔΕΥΑΚΑ το 2011, δεν μετέφερε το ρεύμα των αντλιοστασίων στην εταιρεία  αλλά εξακολουθούσε να το πληρώνει ο Δήμος, με αποτέλεσμα όλα σχεδόν τα Δημοτικά Τέλη να πηγαίνουν στην πληρωμή του ρεύματος της ΔΕΥΑΚΑ και του Δήμου, ενώ τα Δημοτικά τέλη υπάρχουν αποκλειστικά για την συλλογή διαχείριση, μεταφορά κλπ. των απορριμμάτων και για  τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου, των δρόμων, των πλατειών κλπ. και όχι για την πληρωμή των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΚΑ, στην οποία ανήκει η ευθύνη να καλύψει τις δικές της δαπάνες.
Ως αποτέλεσμα τώρα που αυξήθηκαν οι δαπάνες της μεταφοράς και της ταφής των απορριμμάτων, οι οποίες δεν υπήρχαν το προηγούμενο διάστημα,  να υπάρχει αδυναμία να καλυφθούν οι επί πλέον δαπάνες, οι οποίες  φθάνουν στις 700.000 € τον χρόνο.
Επειδή ακριβώς τα χρήματα πήγαιναν στην πληρωμή του ρεύματος της ΔΕΥΑΚΑ, τα απορριμματοφόρα δεν ήταν δυνατόν  να συντηρηθούν, ούτε  να επισκευαστούν, ενώ θα έπρεπε να αγοράζουμε  καινούργια απορριμματοφόρα.
Η διαρροή χρημάτων, παράνομα προς την ΔΕΥΑΚΑ, σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, ανέρχεται περίπου στα 1,2 εκ. € τον χρόνο. Επομένως τα τρία (3) χρόνια δηλαδή 2012, 2013 και 2014, τα ποσά που έφυγαν από τον δήμο ήταν πάνω από 3,5 εκ.€ και θα αναρωτηθεί κανείς∙ τι έγιναν τελικά αυτά τα ποσά;
Αυτό μπορεί να το απαντήσει ο ίδιος ο πρώην Δήμαρχος και η οικονομική και η Τεχνική υπηρεσία που υποστήριζε  την λειτουργία της  ΔΕΥΑΚΑ.
Πριν αναλάβει η σημερινή δημοτική αρχή πολλοί πρόεδροι είχαν καταγγείλει ότι  τα έργα που είχαν φαίνοταν ότι έγιναν από την ΔΕΥΑΚΑ, αλλά δεν έγιναν ποτέ ωστόσο  πληρώθηκαν και αυτή ήταν η βάση της καταγγελίας μας και προς τον κ Εισαγγελέα, η οποία διερευνάται από οικονομικό επιθεωρητή που έχει εγκατασταθεί εδώ και (8) μήνες και ελέγχει  όλα αυτά τα θέματα.
Άλλος τρόπος μεταφοράς χρημάτων ήταν οι Σχολικές επιτροπές, με την μέθοδο των εκτάκτων επιχορηγήσεων, οι οποίες και για τις δύο (2) Σχολικές επιτροπές ήταν 1.059.770€, για τα έτη 2012, 13 & 14.
Υποτίθεται ότι διατέθηκαν σε διάφορα έργα στα  Σχολεία της Πρωτοβάθμιας της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Όταν, όμως, ερωτήθηκαν οι Διευθυντές  των Σχολείων αν πράγματι έγιναν τα έργα που  εμφανίζονταν ότι κατασκευάστηκαν και πληρώθηκαν, η απάντηση τους  ήταν αρνητική.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και με το Νομικό πρόσωπο  Δημοσίου Δικαίου, στο οποίο ανήκουν οι παιδικοί σταθμοί κλπ.
Έχουν δοθεί έκτακτες επιχορηγήσεις μέχρι το 2014, προς προμηθευτές και όχι μόνο  οι οποίες ξεπερνούν τις 500.000 €, όσα περίπου  είναι και τα χρέη του Νομικού Προσώπου.
Η λειτουργία του Νομικού Προσώπου, όπως προκύπτει από τις επιμέρους δαπάνες, εκτός από την προβλεπόμενη τακτική επιχορήγηση, που είναι 350.000 € το χρόνο, χρειάζεται  για να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα ακόμα  150.000 € κάθε χρόνο.                     Σήμερα, τα χρέη του Νομικού Προσώπου είναι πάρα πάνω από 500.000 €, όσο είναι και  οι επιχορηγήσεις που δόθηκαν τα έτη  2012, 2013 και 2014.
Αφού όμως το Νομικό Πρόσωπο χρωστά περίπου πάρα πάνω από τις 500.000, όσο είναι και οι έκτακτες   επιχορηγήσεις, τότε που πήγαν τα ποσά των επιχορηγήσεων ;
Είναι φανερό που πήγαν. Πήγαν εκεί που πήγαν και όλα τα άλλα.
Επομένως, μέχρι το 2014, από το Δήμο έχουν φύγει περί τα 5 εκ. €, ενώ τα χρέη που έχουν καταγραφεί και ανάγονται όλα στις προηγούμενες περιόδους είναι πάνω από 1,5 εκ.€ και μαζί με τις δικαστικές αποφάσεις , κατασχέσεις κ.α. ξεπερνούν τα 3 εκ €.
Δηλαδή αν δεν είχαν πληρωθεί και οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 4,5 εκ € για ληξιπρόθεσμα χρέη του Δήμου, που δόθηκαν την περίοδο 2013-2014 σε όλη τη χώρα, ο Δήμος θα πρέπει, χωρίς άλλο, να είχε χρεοκοπήσει.
Αυτή η πραγματικότητα μας έχει κάνει πολύ προσεκτικούς  και βρισκόμαστε πάντοτε σε εγρήγορση και άμυνα, αφού, εκτός των καταγγελιών, είναι φανερό ότι οι δικαστικές αποφάσεις και οι κατασχέσεις είναι ένα απ΄ τα κύρια όπλα που γίνεται από την αντιπολίτευση για την εξόντωση του Δήμου.
Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει καθημερινά ο Δήμος και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μην  υπάρξουν επιπτώσεις σε βάρος των δημοτών.


                                                                            Γραφείο Τύπου 

Για το Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27-7-2016 (1)

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                  ΑΛΙΒΕΡΙ  1-8-2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 27-7-2016 μεταξύ των άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η έγκριση προσωρινής παραλαβής του έργου  « Αποκατάσταση τεσσάρων ΧΑΔΑ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου». Πρόκειται για τους  δύο (2) ενεργούς ΧΑΔΑ (σκουπιδότοπους ) που λειτουργούσαν  στην Κύμη και στο Αλιβέρι και  δύο ανενεργούς στο Νεοχώρι και στο Μετόχι.Το έργο των τεσσάρων ΧΑΔΑ δημοπρατήθηκε τον Δεκέμβριο του έτους 2014 και οι δύο ανενεργοί αποκαταστάθηκαν στο τέλος Μαΐου 2015 ενώ  οι δύο ενεργοί στο τέλος του ιδίου έτους,  με αποτέλεσμα να αποφύγουμε τα πρόστιμα σε βάρος  του Δήμου και της χώρας και να έχουμε πλέον καθαρό περιβάλλον  στους ενεργούς ΧΑΔΑ στην Κύμη και κυρίως στο Αλιβέρι, που όπως είναι γνωστό, τα προηγούμενα από την αποκατάσταση χρόνια, «τροφοδοτούσαν » τους κατοίκους με επικίνδυνα αέρια, από την αυτανάφλεξη και καύση των απορριμμάτων για αρκετούς μήνες  κάθε χρόνο, και εγκυμονούσαν άμεσους κινδύνους πυρκαγιών .
Η αλήθεια είναι ότι κανένας δεν πίστευε ότι θα αποκατασταθούν αυτοί οι σκουπιδότοποι, μέσα στο λίγο χρόνο που υπήρχε στην διάθεσή της εταιρείας που είχε αναλάβει τα έργα και όταν ολοκληρώθηκαν και ήρθαν εδώ ελεγκτικοί και άλλοι φορείς για αυτοψίες και ελέγχους δεν πίστευαν στο αποτέλεσμα που είδαν, όχι μόνο για την ολοκλήρωση των  ΧΑΔΑ, αλλά και για την ποιότητα του έργου.
Αυτό οφείλεται κυρίως στην ανάδοχο εταιρεία, στην τεχνική υπηρεσία,  που είχε την ευθύνη της επίβλεψης και καλής εκτέλεσης,  αλλά και στα πολιτικά  στελέχη που είχαν την ευθύνη της εποπτείας  των έργων και όπως ήταν επόμενο δέχτηκαν  συγχαρητήρια από τους  ελεγκτές γιατί εκτός των άλλων, η χώρα και ο Δήμος απέφυγαν βαριά πρόστιμα που επιβάλλονται από τα όγρανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σ΄ αυτές τις περιπτώσεις.
Σημειωτέον  ότι η ΝΕΑ  ΔΗΜΟΤΙΚΗ αρχή εξασφάλισε την ένταξη των δύο (2) ΣΜΑ (Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων), προϋπολογισμού 2 εκ. € περίπου  για την μεταφορά των απορριμμάτων.
Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις πολιτών, οι δύο ΣΜΑ θα είχαν εγκατασταθεί στις δύο περιοχές Κύμης και Αλιβερίου στο τέλος 2015 μέχρι τις αρχές 2016 και τα επί πλέον έξοδα που έχει ο Δήμος σήμερα για την μεταφορά και την ταφή των απορριμμάτων, από τον Νοέμβριο του έτους 2015 και ανερχόμενα σε 700.000 €  περίπου τον χρόνο, θα ήταν  πολύ λιγότερα.
Κυρίως όμως δεν θα γινόταν η μεταφόρτωση με τον τρόπο που αναγκαστικά γίνεται σήμερα αφού δεν υπάρχει άλλος ορθός τρόπος για την μεταφόρτωση από τα απορριμματοφόρα στα φορτηγά της ιδιωτικής εταιρείας  για τη μεταφορά στους ΧΥΤΑ Χαλκίδας και Θήβας.
Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει άλλος ορθός τρόπος για να  μας χορηγηθούν οι απαραίτητες άδειες, ώστε να μην έχουμε το όψιμο ενδιαφέρον του πρώην Δημάρχου ( ! ), ο οποίος με τους χειρισμούς του, όταν είχε την ευθύνη κατάφερε ουδέν για τα απορρίμματα, αδιαφορούσε τόσο  για τις χωματερές που καίγονταν, δηλητηριάζοντας  τους πολίτες,  κυρίως στο Αλιβέρι, όσο και για  τα απορρίμματα στην περιοχή της Κύμης που  από τον αέρα και τις βροχοπτώσεις είχαν καλύψει τεράστιες εκτάσεις∙ και σήμερα εμφανίζεται τόσο ευαίσθητος που σε διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, έχει κάνει πέντε καταγγελίες ( η μία με άλλο όνομα ) στις ημερομηνίες :
30 Μάιου 2016
6 Ιουνίου 2016
15 Ιουνίου 2016
23 Ιουνίου με ( άλλο όνομα )
24 Ιουνίου 2016
Το ερώτημα είναι τι επιδιώκει ο Πρώην Δήμαρχος με αυτές τις καταγγελίες;
Επιδιώκει φυσικά να πλήξει τους αντιπάλους του στην αυτοδιοίκηση, δηλαδή την σημερινή πολιτική ηγεσία, αλλά κυρίως θέλει να πλήξει τον Δήμο και κατ΄ επέκταση τους Δημότες  με στόχο πάλι την πολιτική ηγεσία.
Για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους, έχει κάθε δικαίωμα να κάνει ότι νομίζει σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου.
Δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να στρέφεται εναντίον του Δήμου και των δημοτών.
Να διευκρινίσουμε ότι οι καταγγελίες του αναφέρονται κατά του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ , αφού γράφει ότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο μέχρι 31-12-2015, που μπορούσαν να γίνουν πληρωμές έργων του ΕΣΠΑ, δηλαδή των Κοινοτικών Προγραμμάτων, αλλά ολοκληρώθηκε αργότερα.
Δηλαδή με απλά λόγια.
Επιχειρεί με τις καταγγελίες να επιβαρυνθεί ο Δήμος το κόστος του έργου∙ Δηλαδή να το πληρώσουν οι Δημότες, την ώρα που ο Δήμος παραπαίει  και προσπαθούμε να τον κρατήσουμε όρθιο, εξαιτίας της επιζήμιας   διαχείρισης  του πρώην Δημάρχου για τον Δήμο και φυσικά για τους δημότες, όπως θα αναφερθεί λίγο παρακάτω.
Οι καταγγελίες στρέφονται αφ’ ενός κατά του τρόπου που γίνεται η μεταφόρτωση αλλά αφετέρου για το γεγονός ότι κάποια μικρή περίοδο, δεν είχαμε μεταφορά των απορριμμάτων,  για λόγους οικονομικούς, αλλά και λόγω λήξης της σύμβασης μεταφοράς.
Ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα αυτής της καταγγελίας;
Το αποτέλεσμα θα είναι να κατασχεθούν απορριμματοφόρα και άλλα μηχανήματα και να σταματήσει η αποκομιδή και η μεταφορά των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να μείνουν  τα απορρίμματα στους δρόμους, με όλα τα επακόλουθα.
Επίσης  να πληγεί ο Τουρισμός στον οποίο  στηρίζεται ουσιαστικά η οικονομική  επιβίωση των Δημοτών αλλά και να τεθεί σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.

Αυτά κάνει δυστυχώς ο πρώην Δήμαρχος. Να τον χαίρονται κυρίως αυτοί που είναι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν και στο προηγούμενο, που γνώριζαν πως πολιτεύεται  και τι έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα και δεν είχαν το κουράγιο να τον σταματήσουν, ενώ σήμερα συνεχίζουν να τον στηρίζουν και ο κατήφορος όλων συνεχίζεται χωρίς σταματημό.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Τι θα κανουν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι για την καταστροφή στην Β.Εύβοια;

Η άποψη του Θοδωρή Ρουμελιωτάκη


Μεγάλη η λύπη για την καταστροφή απο την πυρκαγιά στην Λίμνη, αφού έκαψε ενα απο τα ομορφότερα τοπία της Εύβοιας, απο τα μερη που πολλοί είχαμε -και έχουμε - στην καρδιά μας αφού εχουμε ζήσει ομορφες στιγμές στο διάβα του χρόνου.
Μεγαλύτερος όμως ο θυμός αφού μέσα από τα αποκαΐδια βλέπουμε για άλλη μία φορά τις τεράστιες ευθύνες των <<υπευθύνων>> της πολιτείας να στέκονται ανήμποροι μπροστά στην φυσική καταστροφή και να προσεύχονται για την εξασθένηση του ανέμου !!.
Εδώ ακριβώς μπαίνουν τα μεγάλα ερωτήματα προς τους ανευθυνο-υπεύθυνους όλων βέβαια των ως τώρα κυβερνώντων και ιδιαίτερα βέβαια προς τον τελευταίο Υπουργό αγροτικής <<ανάπτυξης>> Κο Αποστόλου που κατάγεται -μάλιστα- απο την καμμένη περιοχή και εχει -μάλιστα- την ειδικότητα του δασολόγου!? και αυτά τα ερωτήματα αφορούν αρχικά τι εκαναν οι <<υπεύθυνοι>> για την ΠΡΟΛΗΨΗ ; στην συγκεκριμένη περιοχή ; που ηταν απο τα λίγα εναπομείναντα πλούσια δάση της Εύβοιας, σχεδόν τίποτα ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ(οπως δεν κάνουν και στην υπόλοιπη χώρα).
Αφού ούτε πυροσβεστικές εγκαταστάσεις υπήρχαν, ούτε επαρκείς αντιπυρικές ζώνες , βέβαια δεν μιλάμε για τα σύγχρονα συστήματα πρόληψης οπως ανίχνευσης φωτιάς,κάμερες κλπ.
Αλλα πως να κάνουν αφού προτιμούν να πληρώνουν υποταγμένοι τους τοκογλύφους δανειστές αντί να δίνουν χρήματα για να διαφυλάξουν τα δάση της χώρας μας.
Σε τελική ανάλυση προσαρμόζονται ολοι τους οι ανευθυνο-υπεύθυνοι στο πολιτικό τους δόγμα που είναι οτι κανένας τους ΔΕΝ αναλαμβάνει καμμία ευθύνη και να ειχε εστω την τσίπα να παραιτηθεί για την ανεπάρκεια του, παρα πιστεύουν οτι με τα επικοινωνιακά τερτίπια τους θα περάσει και αυτό..........

Ενας  Ευβοιώτης

Θοδωρής  Ρουμελιωτάκης

Το ΚΚΕ για την πυρκαγιά στην Βόρεια Εύβοια

«Η καταστροφική πυρκαγιά στη Β. Εύβοια, η οποία έχει ήδη καταστρέψει χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης, ζωικό κεφάλαιο, αγροτική παραγωγή (ρητινοκαλλιέργειες), υποδομές και τουριστικές εγκαταστάσεις, αποτελεί τεράστιο έγκλημα σε βάρος του λαού. Επείγει να υπάρξει η μέγιστη δυνατή κινητοποίηση δυνάμεων και μέσων, προκειμένου να μην κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές, κατοικίες και λαϊκές περιουσίες.
Η προστασία του δασικού πλούτου της χώρας μας, των λαϊκών περιουσίων, αλλά και των ανθρώπινων ζωών δεν μπορεί να θυσιάζονται στο βωμό της δημοσιονομικής προσαρμογής, που μονιμοποιεί τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και κονδύλια στις υπηρεσίες πρόληψης και αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών (πυροσβεστική, δασική κ.λπ.).

Το ΚΚΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει τις θέσεις του για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Πιο συγκεκριμένα ζητά: άμεση ενίσχυση των αρμόδιων δυνάμεων πυροπροστασίας - πυρόσβεσης με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, άμεσα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, άμεση κάλυψη των αναγκών σε τεχνικά μέσα, κυρίως επίγεια (πυροσβεστικά οχήματα, κρουνοί, υδατοδεξαμενές κ.ά.), άμεση και δραστική χρηματοδότηση, πλήρη και ακριβή καταγραφή των καμένων εκτάσεων και άμεση κήρυξή τους ως αναδασωτέες, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση. Καμιά αλλαγή χρήσης στις καμένες εκτάσεις. Άμεσα να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών - αντιδιαβρωτικών - αντιπλημμυρικών έργων και εξασφάλιση των αναγκαίων πιστώσεων».

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Παραιτήθηκε ο Κυριάκος Ντούνης από το Τοπικό Συμβούλιο Κριεζών

Παραιτήθηκε ο Κυριάκος  Ντούνης απο το αξίωμα του Προέδρου και μέλους του Τοπικού Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Κριεζών της Δ.Ε Δυστίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Τον διαδέχεται στη θέση του Προέδρου ο Νίκος Μπάνος.

Τα αίτια της καταστροφής στην Λίμνη διερευνώνται.

Στη Λίμνη βρέθηκε από το πρωί της Κυριακής έως τα χαράματα, σήμερα, Δευτέρα, ο Ευριπίδης Kορώνης, ιδιοκτήτης της διαδικτυακής τηλεόρασης Evripos. Ο Ευριπίδης είδε από κοντά τις προσπάθειες των πυροσβεστών, ενώ συγκέντρωσε πληροφορίες αναφορικά και με τα αίτια της πυρκαγιάς, τις οποίες μετέφερε με κάθε επιφύλαξη, έως ότου σχηματιστεί η δικογραφία, στην πρωινή εκπομπή του Ράδιο Εύβοια 104,1
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, τις τελευταίες ημέρες, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι, υπήρχε έντονη κινητικότητα της Αστυνομίας στην περιοχή, καθώς αναζητούσε τους ιδιοκτήτες φυτείας χασίς που είχε εντοπιστεί. Σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι, οι ιδιοκτήτες της φυτείας ήταν εκείνοι οι οποίοι έβαλαν τη φωτιά, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, χωρίς να σημαίνει ότι τα δύο θέματα σχετίζονται, έχουν γίνει και δύο συλλήψεις. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το θέμα, κάτι που αναμένεται μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Πηγή: Soropoulos's Blog

Εκτός Δημοσίου τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ που εκβίαζαν επιχειρηματίες


Εκβίαζαν επιχειρηματίες και καταστηματάρχες την Σκύρο, Χαλκίδα, Ερέτρια, Αλιβέρι, Αμάρυνθο και Λιανή Άμμο Χαλκίδας


Τρεις υπάλληλοι του ΣΔΟΕ πήραν εντολή να πραγματοποιήσουν ελέγχους, στην Εύβοια και Σκύρο, αλλά εκείνοι εκβιάζοντας επιχειρηματίες και καταστηματάρχες για δήθεν ανύπαρκτες παραβάσεις που είχαν στα λογιστικά τους βιβλία, αποσπούσαν χρηματικά ποσά. Συνελήφθησαν, καταδικάστηκαν και απολύθηκαν, αλλά δύο εξ αυτών ζήτησαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους για να συνεχίσουν το έργο τους, αλλά οι σύμβουλοι Επικρατείας δεν τους έκαναν το χατίρι.
Τριμελές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ (πρώην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων) το καλοκαίρι του 2007 πήρε εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους σε πάσης φύσεως επιχειρήσεις, στην Σκύρο και την Εύβοια. Πράγματι, επισκέφθηκαν την Σκύρο, Χαλκίδα, Ερέτρια, Αλιβέρι, Αμάρυνθο και Λιανή Άμμο Χαλκίδας και έκαναν μεν ελέγχους στα λογιστικά βιβλία επιχειρήσεων, αλλά δεν παρέλειψαν να γεμίσουν τις τσέπες και τα τσαντάκια τους με δεσμίδες των 50 ευρώ και 500ευρα. 
Έλεγξαν κέντρα διασκεδάσεως, πρατήρια υγρών καυσίμων (βενζινάδικα), πλυντήρια αυτοκινήτων, καταστήματα εμπορίας σκαφών αναψυχής, καταστήματα ελαστικών, κ.λπ. Δήθεν έβρισκαν στα βιβλία των ελεγχομένων φορολογικές παραβάσεις και «απειλώντας τους με την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις» τους εξανάγκασαν να τους δίνουν χρηματικά ποσά, ανάλογα με το τζίρο της κάθε επιχείρησης.
Όμως, όταν πήγαν για έλεγχο σε κέντρο διασκεδάσεως στην Λιανή Άμμο της Χαλκίδας, και αφού ήλεγξαν τα λογιστικά του βιβλία, απειλώντας τον ιδιοκτήτη με «την επιβολή προστίμου για ανύπαρκτες παραβάσεις, επιχείρησαν να τον εξαναγκάσουν να τους δώσει το ποσό των 1.000 ευρώ», αλλά ο καταστηματάρχης δεν υπέκυψε στον εκβιασμό και κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Από εκεί και πέρα η Ασφάλεια Χαλκίδας άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι, επισκεπτόμενοι τις επιχειρήσεις που είχαν ελέγξει οι τρεις του ΣΔΟΕ. Έτσι, συνελήφθησαν από την Ασφάλεια.
Στον πρώτο βρέθηκαν στην τσέπη του 3.400 ευρώ (σε χαρτονομίσματα των 500, 100 και 50 ευρώ) και στο πορτοφόλι του 425 ευρώ. Στο πορτοφόλι του δεύτερου βρέθηκαν 320 ευρώ και στον τρίτο, βρέθηκαν στο πορτοφόλι του 500 ευρώ (σε χαρτονομίσματα των 100 και 50 ευρώ) και στο τσαντάκι του μια δεσμίδα των 5.000 ευρώ (100 των 50 ευρώ) που είχε ακόμη πάνω την τραπεζική ταινία και σφραγίδα, όπως και την ημερομηνία 20 Ιουνίου 2007. Συνολικά και στους τρεις βρέθηκαν επάνω τους 9.645 ευρώ.

Αμέριστη συμπαράστασή από το Δήμο Ιστιαίας- Αιδηψού προς τον όμορο Δήμο και την τοπική κοινωνία

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου, εκφράζοντας τα αισθήματα του συνόλου των πολιτών της Βόρειας Εύβοιας και όχι μόνο,  διατρανώνουν την οδύνη τους για τη μεγάλη φυσική καταστροφή που έπληξε τη δασική περιοχή γύρω από την πανέμορφη Λίμνη. Παράλληλα εκδηλώνουν την αμέριστη συμπαράστασή τους προς τον όμορο Δήμο και την τοπική κοινωνία, για το ισχυρό πλήγμα που υπέστησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Μια πυρκαγιά που κατέκαψε και κατακαίει  ένα από τα ομορφότερα δάση της Βόρειας Εύβοιας, αλλοιώνοντας το μοναδικό τοπίο της περιοχής, παρά την υπεράνθρωπη και επικίνδυνη προσπάθεια των πυροσβεστών, του στρατού, των εναέριων μέσων κατάσβεσης και του πλήθους των εθελοντών, που έσπευσαν με το πρώτο κάλεσμα.

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού συγχαίρει όλες τις προαναφερθείσες δυνάμεις και τις παροτρύνει να συνεχίσουν με το ίδιο σθένος την προσπάθειά τους, μέχρις ότου αποτραπεί κάθε ίχνος κινδύνου επέκτασης της καταστροφής στην υπόλοιπη φύση και στις περιουσίες των κατοίκων. Ταυτόχρονα καλεί σε επαγρύπνηση όλους τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας με το δεδομένο πως το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας είναι κοινή μας περιουσία και αποτελεί κομμάτι της ίδιας μας της ζωής.   

«Πυρκαγιά στη Λίμνη Εύβοιας».

Αθήνα, 1 Αυγούστου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το Σάββατο 30 Ιουλίου είμαστε μάρτυρες μιας τεράστιας οικολογικής καταστροφής (με τουλάχιστον 20.000 στρέμματα καμένου δάσους) λόγω πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το πευκοδάσος της περιοχής Φαράκλα Εύβοιας και που δυστυχώς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες επιχειρησιακών παραγόντων και εθελοντών συνεχίζει μέχρι τώρα να κατακαίει τη Βόρεια Εύβοια.
Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή της Λίμνης ήταν παρόντες ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, οι Βουλευτες Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης και Αναστάσιος Πρατσόλης καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνης Σπανός όπου σε συνεχή επικοινωνία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής και τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα παρακολουθούσαν και συντόνιζαν τις προσπάθειες.
Στην περιοχή βρέθηκε σήμερα αι ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Βουλευτή Εύβοιας Τάσου Πρατσόλη, του Γενικού Γραμματέα Δημήτρη Αναγνωστάκη και επιχειρησιακών παραγόντων και η οποία έγινε στα πλαίσια της συνεχούς παρουσίας και παρακολούθησης της εξέλιξης της πυρκαγιάς όπου συζητήθηκε και εκτιμάται το ενδεχόμενο κήρυξης έκτακτης ανάγκης στο Δήμο Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας.

Όλοι μας οφείλουμε ευγνωμοσύνη  για την τεράστια προσπάθεια των ανθρώπων που συμμετέχουν στην πυρόσβεση με αυτοθυσία και ευχόμαστε η κατάσταση να τεθεί υπό έλεγχο το συντομότερο δυνατόν.