Σάββατο 4 Ιουνίου 2016

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιο Κύμης Αλιβερίου

Συνέρχεται σε  τακτική συνεδρίαση το  Δημοτικό Συμβούλιοτου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Καταστήματος Κριεζών( αριθ. αποφ. 210/2014), στις 6 Ιουνίου  2016  ημέρα  Δευτέρα και ώρα 19:30, με τα   παρακάτω  θέματα  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
1 Έγκριση διενέργειας προμήθειας  μηχανολογικού εξοπλισμού
2.Έγκριση εγχειριδίου διαδικασιών διοικητικής ικανότητας, σύμφωνα με το ΣΔΕ 2014-2020
3. Ανάκληση της 280/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και  «Έγκριση 2ου ΑΠΕ και συμπληρωματικής σύμβασης του έργου: «Αποκατάσταση τεσσάρων ΧΑΔΑ στον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου»
4.  Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. έτους 2016
5.   Ενημέρωση ΔΕΥΑΚΑ σχετικά με το Βιολογικό Μονοδρίου-Αυλώνος

6.   Αίτηση Γεώργιου Κόκκου

Μάρκετιγκ Πολιτικών

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ


Όπως πολύ σοφά διακήρυξε ο Πλάτων «οι άνθρωποι συνηθίζουν να κρίνουν και να αξιολογούν περισσότερο από τα φαινόμενα που βλέπουν παρά από την ουσία, η οποία στην πραγματικότητα κρύβεται πίσω από αυτά. Αυτό συμβαίνει γιατί για την πρώτη περίπτωση απαιτείται η χρήση μόνο της όρασης, ενώ για την δεύτερη απαιτείται η χρήση της αντίληψης και της κρίσης».
Αυτό είναι και το μεγάλο μυστικό του σύγχρονου «μάρκετινγκ», με την ευρύτερη σημασία του όρου. Μάρκετινγκ προϊόντων, μάρκετινγκ προσώπων, μάρκετινγκ πολιτικών. Ένα μάρκετινγκ βασισμένο στις εντυπώσεις του φαινομένου και στην κατά το δυνατόν μεγαλύτερη αδρανοποίηση της αντίληψης και της κρίσης του θεατή, του πελάτη, του ψηφοφόρου.
Υπό αυτή την λογική ο σύγχρονος «έξυπνος» πολιτικός ή πολιτευτής, αξιολογείται από την ηθικά ελεγχόμενη τεχνική του να συγκεντρώνει στο πρόσωπό του τους προβολείς της δημοσιότητας για πράξεις και ενέργειες, που είτε υπήρξαν πρωτοβουλίες άλλων, είτε έγιναν με την συμμετοχή άλλων.
Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται τελευταία ολοένα και περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή μας και γενικότερα στην Εύβοια, προκαλώντας εύλογα την έντονη δυσαρέσκεια των αδικημένων πρωταγωνιστών ή συμπρωταγωνιστών, που ενώ μοχθούν ή συμπράττουν σε ενέργειες κοινωνικά ωφέλιμες, στο τέλος παρακολουθούν από το παρασκήνιο την απαλλοτρίωση των προσπαθειών τους από τους «έξυπνους» καιροσκόπους της πολιτικής.
Το γεγονός βέβαια επί της ουσίας και σε πρώτη φάση δεν θίγει την ευρύτερη κοινωνία, η οποία ενδιαφέρεται κυρίως για την ωφελιμότητα των παροχών προς αυτή. Θίγει όμως το περί δικαίου αίσθημα και υποβαθμίζει τη δυνατότητα του κάθε πολίτη προσωπικά να αντιλαμβάνεται και να κρίνει την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που είτε αποκρύπτεται είτε διαφοροποιείται.

Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η επιστράτευση της αντίληψης και της κρίσης των πολιτών, οι οποίοι δεν έχουν απλά την ανάγκη ενεργητικών και δραστήριων αιρετών, αλλά ταυτοχρόνως ηθικών και δίκαιων.

Δημ. Θωμάς: "Συκοφάντες και λασπολόγοι ας σας κρίνει πλέον η δικαιοσύνη".

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ για το Δήμο Κύμης-Αλιβερίου                                        03-06-2016



Επί δύο χρόνια και πλέον ανέχομαι την επίθεση λάσπης με ψέματα και συκοφαντίες,    από τους κ.κ. Κων/νο Αντωνίου, Μαρία Καραγιάννη, Έφη Ντίνη και μερικούς ακόμη.
Διοχετεύουν ανεξέλεγκτα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο κάθε είδους ανυπόστατες κατηγορίες, οι οποίες καμία σχέση δεν έχουν ακόμη και με την πιο ακραία πολιτική κριτική, βάζοντας μάλιστα φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους. Εμονικά και σχεδόν σε καθημερινή βάση ασχημονούν σε βάρος μου, της οικογένειας μου, αλλά και μελών του συνδυασμού τον οποίο εκπροσωπώ.
Η πρωτόγνωρη αυτή επιμονή τους στο ψέμα και την συκοφαντία καταδεικνύει μια μεθόδευση, η οποία προφανώς εκπορεύεται από πολιτικούς μου αντιπάλους τους οποίους προφανώς εκπροσωπούν και υπηρετούν.      
Τόσο από τον χαρακτήρα μου όσο και εκ της θέσεώς μου θεώρησα σωστό όλο αυτό το διάστημα να ακολουθήσω υπομονετικά μία τακτική ανοχής.
Η επιλογή μου όμως να κρατήσω μετριοπαθή στάση απέναντι στην επίθεση που δέχομαι, πέρα από το ότι θεωρήθηκε από αυτούς ως αδυναμία,  έφτασε πλέον στα όριά της.  Οι πιο πάνω αναφερθέντες, οι οποίοι κάθε μέρα που περνάει συνεχίζουν με όλο και μεγαλύτερη ένταση και κακία να ασχολούνται μαζί  μου, συκοφαντώντας, υβρίζοντας και προσβάλλοντας βάναυσα την προσωπικότητά μου, δεν μου αφήνουν πια κανένα άλλο περιθώριο από το  να καταφύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Εκεί πλέον θα αναγκαστούν να απολογηθούν και φυσικά να κριθούν.
Είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω με προσφυγή στη Δικαιοσύνη ένα τέτοιο ζήτημα, είναι όμως το έσχατο μέσο, προκειμένου να αντιμετωπίσω όλη αυτή την εμπάθεια και την απροκάλυπτη χυδαιολογία.
Η Δικαιοσύνη λοιπόν από εδώ και στο εξής θα έχει το λόγο.

Δημήτρης Γ. Θωμάς

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει για τα δικαιώματά μας ως τουρίστες και στις διακοπές

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ενημερώνει- Συμβουλεύει
ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!
Ας γνωρίζουμε λοιπόν ότι σχετικά με:
ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ:
Με αεροπλάνο-Στις περιπτώσεις που η πτήση ακυρώνεται/ματαιώνεται για άλλους λόγους που δεν θεωρούνται έκτακτοι ή ανωτέρα βία (π.χ. δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργία εργαζομένων), ο αερομεταφορέας οφείλει να σας ενημερώσει τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν. Εφόσον το πράξει αυτό, δεν δικαιούστε καμία αποζημίωση. Εάν σας ενημερώσει σε διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων, τότε οφείλει να σας προτείνει εναλλακτικές πτήσεις που είναι προγραμματισμένες σε πολύ κοντινές ώρες (1-2 ώρες) από την ακυρωθείσα/ματαιωθείσα πτήση. Εάν δεν κάνει τίποτε από τα παραπάνω, οφείλει να σας παρέχει δωρεάν διαμονή στον τόπο όπου ματαιώθηκε η πτήση, καθώς και δωρεάν μεταφορά στον προορισμό σας ή, εάν προτιμάτε, μπορείτε να ζητήσετε την επιστροφή ολόκληρης της αξίας του εισιτηρίου σας. Ό,τι κι αν επιλέξετε, η εταιρεία σε κάθε περίπτωση οφείλει να σας αποζημιώσει με 250, 400 ή 600 ευρώ για πτήσεις μέχρι 1.500 χλμ., 1.500-3.000 χλμ. ή άνω των 3.000 χλμ. αντίστοιχα.

Με πλοίο:  Επιστροφή ποσοστού επί της τιμής του ναύλου ή ολόκληρης της αξίας που κατεβάλατε δικαιούσθε στις εξής περιπτώσεις:
-Εφόσον επιστρέψετε το εισιτήριό σας μέχρι και 12 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα απόπλου του πλοίου, δικαιούσθε επιστροφή του 50% του ναύλου, συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ .
-Εφόσον επιστρέψετε το εισιτήριό σας έως και επτά ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου, δικαιούσθε επιστροφή τουλάχιστον του 75% του ναύλου, συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ.
-Έχετε δικαίωμα επιστροφής ολόκληρου του ναύλου, συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ, εάν επιστρέψετε το εισιτήριό σας έως και 14 ημέρες πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία απόπλου.
-Σε περίπτωση που δεν μπορέσετε να ταξιδέψετε την προγραμματισμένη ημερομηνία για λόγους ανωτέρας βίας και κυρίως λόγους υγείας, έχετε και πάλι δικαίωμα επιστροφής ολόκληρου του ναύλου, συν τις κρατήσεις υπέρ τρίτων και το ΦΠΑ, ανεξαρτήτως έγκαιρης ειδοποίησης της εταιρείας, αρκεί να μπορείτε να αποδείξετε εγγράφως τον λόγο για τον οποίο δεν ταξιδέψατε.
Tροποποίηση του εισιτήριου σας, εφόσον διατίθενται θέσεις για το ίδιο ή άλλο ταξίδι, μέχρι και 24 ώρες πριν τον προγραμματισμένο απόπλου του πλοίου. Ωστόσο, σε περίπτωση που η αξία του νέου εισιτηρίου είναι χαμηλότερη, δεν δικαιούσθε επιστροφή της διαφοράς.

Με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο: -Αναζητούμε το ειδικό σήμα του ΕOΤ  στα καταστήματα που ενοικιάζουν αυτοκίνητα ως απόδειξη νόμιμης λειτουργίας, ελέγχουμε την ασφάλιση των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, διαβάζουμε προσεχτικά τη σύμβαση πριν ενοικιάσουμε διότι περιλαμβάνουν συνήθως  προδιατυπωμένους γενικούς όρους συναλλαγών που σας δεσμεύουν, χωρίς να μπορείτε να τους διαπραγματευτείτε, και αφορούν τον ελάχιστο χρόνο μίσθωσης, τη χρέωση, τον τρόπο πληρωμής, την ασφαλιστική κάλυψη και την παράδοση - παραλαβή του αυτοκινήτου, γι’ αυτό διαβάστε προσεκτικά τη σύμβαση πριν το ενοικιάσετε.

ΔΙΑΜΟΝΗ:
Σε ξενοδοχείο- Η προκαταβολή ορίζεται μέχρι του ποσοστού 25% του συνολικού ποσού, έτσι όπως καθορίζεται από το νόμο 1652/1986 και συγκεκριμένα το άρθρο 8 «περί κανονισμού σχέσεων ξενοδόχων και πελατών αυτών». Για παραβάσεις αυτών των διατάξεων από ξενοδοχεία, που σας ζητούν μεγαλύτερη προκαταβολή, απευθυνθείτε στον ΕOΤ ή στην τουριστική αστυνομία της περιοχής του ξενοδοχείου και, αν δεν υπάρχει τουριστική αστυνομία, στα αστυνομικά τμήματα. Η προκαταβολή επιστρέφεται ολόκληρη σε περίπτωση που ο ξενοδόχος αθετήσει τη συμφωνία. Εφόσον ειδοποιήσετε το ξενοδοχείο για την ακύρωση 21 ημέρες πριν από την έναρξη της ενοικίασης, δικαιούστε να λάβετε  ολόκληρο το ποσό που καταβάλατε. Oι τιμές στα ξενοδοχεία μπορούν να διαμορφώνονται ελεύθερα. Παρ’ όλα αυτά, οι ξενοδόχοι υποχρεούνται να αναρτούν θεωρημένους από τον ΕOΤ τιμοκαταλόγους σε κάθε δωμάτιο, στους οποίους πρέπει να αναγράφεται η τιμή του δωματίου με τις σχετικές προσαυξήσεις.

Σε ενοικιαζόμενα δωμάτια προσέχουμε:
-Να φέρουν το ειδικό σήμα του ΕΟΤ
-Να έχουν το στοιχειώδη εξοπλισμό ενός σπιτιού (ψυγείο. κουζίνα, σκεύη)
-Να έχουν σωστό φωτισμό
-Να είναι καθαρά και να παρέχονται σεντόνια και πετσέτες
-Οι τιμές και εδώ διαμορφώνονται ελεύθερα, αλλά αναγράφονται υποχρεωτικά στα δωμάτια

ΦΑΓΗΤΟ: Όλα τα εστιατόρια είναι υποχρεωμένα να εκδίδουν τιμοκαταλόγους και να τους δίνουν στους πελάτες τους πριν από κάθε παραγγελία. Μάλιστα, ένας κατάλογος πρέπει υποχρεωτικά να είναι αναρτημένος στην είσοδο του καταστήματος. Η συνηθισμένη πρακτική να έρχεται ο σερβιτόρος και να απαριθμεί προφορικά τα διαθέσιμα «πιάτα» του μαγαζιού, χωρίς φυσικά αναφορά της τιμής κάθε πιάτου, είναι παράνομη. Όσον αφορά το λεγόμενο «κουβέρ», δηλαδή τη χρέωση του σέρβις, από το 2007 ισχύει σχετική αγορανομική διάταξη, σύμφωνα με την οποία τα κέντρα και τα καταστήματα εστίασης, αναψυχής, ψυχαγωγίας και διασκέδασης δεν επιτρέπεται να χρεώνουν στην πελατεία τους «κουβέρ» (σερβίτσια, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες κ.λπ.). Η τελική χρέωση του λογαριασμού πρέπει να ισούται με το άθροισμα των χρεώσεων κάθε επιμέρους φαγητού ή ποτού που παραγγείλατε.

ΠΑΡΑΛΙΑ:
Σύμφωνα με το νόμο 2971/2001, ο αιγιαλός και η παραλία είναι πράγματα κοινόχρηστα και ανήκουν κατά κυριότητα στο δημόσιο, το οποίο τα προστατεύει και τα διαχειρίζεται. O κύριος προορισμός τους είναι η εξασφάλιση της ελεύθερης και ακώλυτης πρόσβασης του καθενός προς αυτές. Ωστόσο, σειρά υπουργικών αποφάσεων προβλέπουν τη δυνατότητα παραχώρησης της απλής χρήσης του αιγιαλού και της παραλίας στους δήμους και τις κοινότητες, οι οποίοι μπορούν με τη σειρά τους να παραχωρήσουν το δικαίωμα χρήσης σε ιδιώτες έναντι ανταλλάγματος, εφόσον βέβαια από τη χρήση αυτή δεν παραβιάζεται ο προορισμός τους ως κοινόχρηστων πραγμάτων και δεν επέρχεται αλλοίωση στη φυσική μορφολογία και τα βιοτικά στοιχεία τους. Με βάση τις διατάξεις αυτές, επιτρέπεται στους εκμεταλλευόμενους τις παραλίες να εισπράττουν αντίτιμο από το κοινό που κάνει χρήση των υπηρεσιών τους. Επίσης νόμος ορίζει ότι είναι δυνατή η παραχώρηση της χρήσης αιγιαλού για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουομένους ή την αναψυχή του κοινού (όπως εκμίσθωση ομπρελών, καθισμάτων, θαλάσσιων μέσων αναψυχής κ.λπ.).
Σε κάθε περίπτωση, η χρέωση για τη ενοικίαση ομπρέλας και ξαπλώστρας πρέπει να είναι αναρτημένη σε τιμοκατάλογο σε εμφανές σημείο, ενώ επιβάλλεται στον επιχειρηματία να εκδίδει απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η έκταση αιγιαλού κάθε παραχώρησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 τετραγωνικά μέτρα. Πρέπει δηλαδή ο επιχειρηματίας να αφήνει χώρο και σε όσους δεν επιθυμούν να νοικιάσουν ομπρέλα ή ξαπλώστρα. Εάν στον ίδιο αιγιαλό υπάρχουν περισσότερες (συνεχόμενες) παραχωρήσεις για την ενοικίαση ομπρελών και καθισμάτων, πρέπει μεταξύ των διάφορων χώρων του αιγιαλού που έχουν παραχωρηθεί να υφίσταται ενδιάμεση απόσταση ελεύθερης ζώνης τουλάχιστον 100 μέτρων μήκους, ώστε να μπορούν να απλώσουν την πετσέτα τους όσοι δεν επιθυμούν να νοικιάσουν ομπρέλα ή ξαπλώστρα.

ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ:Στην ετικέτα των αντηλιακών, πρέπει να περιλαμβάνεται η τυποποιημένη σφραγίδα UVA, δηλώνοντας ένα ελάχιστο όριο προστασίας, από με την ακτινοβολία UVA, το οποίο αυξάνεται, παράλληλα με την αύξηση του δείκτη ηλιακής προστασίας και βασίζεται, σε τυποποιημένη μέθοδο δοκιμής.. Πρέπει να γνωρίζουμε ωστόσο ότι κανένα αντηλιακό προϊόν δε μπορεί να παράσχει πλήρη προστασία, από την ηλιακή ακτινοβολία. Οι καταναλωτές πιστεύουμε ότι οι υψηλοί δείκτες προστασίας, μας παρέχουν ασφάλεια. Όμως, δείκτες, πάνω από 50, δεν αυξάνουν, ιδιαίτερα, την προστασία μας, από την ηλιακή ακτινοβολία. Ισχυρισμοί, για πλήρη προστασία ενηλίκων, μωρών και μικρών παιδιών, δε λένε την αλήθεια. Αντίθετα, όλα τα αντηλιακά πρέπει να φέρουν προειδοποιητική σήμανση ότι δεν παρέχουν 100% προστασία. Επίσης ισχυρισμοί ότι δε χρειάζεται επανάληψη της επάλειψης δεν είναι αληθινοί.
Τέλος πρέπει να γνωρίζουμε ότι το αντηλιακό δεν είναι σχεδιασμένο, για να αυξήσει το χρόνο έκθεσης στον ήλιο, αλλά για να προστατεύει και σε κάθε περίπτωση  ακόμα κι αν έχουμε φορέσει αντηλιακό ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΤΗΝ πολύωρη  έκθεση στον ήλιο ΜΩΡΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.
Η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ σας εύχεται καλό καλοκαίρι!!
Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στην ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, Ελ. Βενιζέλου αρ. 22, Χαλκίδα, τηλ. 2221020509,
www.epka-ste.gr, epkastereas@gmail.com


Ασθενοφόρο στο Μετόχι

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ

                                                                                              Κύμη, 2-6-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Παρέδωσε το ασθενοφόρο στο Μετόχι ο Θεοδώρου όπως είχε δεσμευτεί!
Παραδόθηκε σήμερα ένα ασθενοφόρο στην Τοπική Κοινότητα Μετοχιού για την κάλυψη των  αναγκών της περιοχής, όπως είχε δεσμευτεί ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Αλέξανδρος Θεοδώρου. Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ο Διοικητής του Νοσοκομείου του της Κύμης Βαγγέλης Χατζημαργαρίτης πάντα με την υποστήριξη του Ε.Κ.Α.Β. Ευβοίας και του Τομεάρχη Νίκου Κόκκου.
Όπως είχε δεσμευτεί πριν από λίγο καιρό ο Αντιδήμαρχος Κύμης, Αλέξανδρος Θεοδώρου και είχε ανακοινώσει στην Γιορτή Κερασιού πέρυσι το καλοκαίρι, παρέδωσε την Πέμπτη 2 Ιουνίου το πρωί το ασθενοφόρο στο Μετόχι παρουσία του Τομεάρχη ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκου Κόκκου και του Διοικητή του Νοσοκομείου της Κύμης Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη με τους οποίους έχει άριστη συνεργασία.
Τον Αντιδήμαρχο υποδέχτηκαν στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μετοχίου Αναστάσιος Σφύρλας ,ο τοπικός σύμβουλος Ιωάννης Τομαράς και κάτοικοι της περιοχής. Τον ευχαρίστησαν  για την προσφορά του δεδομένου ότι το ασθενοφόρο που απέκτησε το Μετόχι επισκευάστηκε με έξοδα του Αντιδημάρχου ο οποίος έσκυψε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάνω από το θέμα, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης.
«Ευχαριστώ όλους όσους στήριξαν αυτή την κίνηση. Να αποκτήσει το Μετόχι το δικό του ασθενοφόρο και μόνιμο γιατρό. Ήταν πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής. Δεσμεύτηκα από την αρχή της θητείας μου ότι και γιατρός θα πάει στο Μετόχι και ασθενοφόρο θα αποκτήσει το Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου μας που γνωρίζουμε όλοι τις ιδιαιτερότητες που έχει λόγω της μεγάλης απόστασης που απέχει από το Νοσοκομείο της Κύμης.
Όμως πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Διοικητή του Νοσοκομείου Κύμης Βαγγέλη Χατζημαργαρίτη ο οποίος έκανε ενέργειες να παραχωρηθούν τα 2 ασθενοφόρα του Νοσοκομείου, στο Δήμο Κύμης –Αλιβερίου, όσο και τον Τομεάρχη του ΕΚΑΒ Εύβοιας Νίκο Κόκκο που με την ευαισθησία που τον διακρίνει σε αυτά τα θέματα έκανε και εκείνος ότι ήταν απαραίτητο από πλευράς του για να μπορέσουμε όλοι μαζί να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους κατοίκους Μετοχίου που με εμπιστεύθηκαν. Ιδιαίτερα δύο ανθρώπους, τον Κώστα Τσαλμά και τον Σταμάτη Αλεξίου, που εθελοντικά προσφέρονται μετά την κατάλληλη εκπαίδευση που θα πάρουν από το ΕΚΑΒ, να οδηγούν το ασθενοφόρο στο Μετόχι. Εύχομαι καλή δύναμη και κουράγιο στο γιατρό του Μετοχίου κ. Παπαγιάννη που για πέντε τουλάχιστον χρόνια θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους της περιοχής» δήλωσε ο κ. Θεοδώρου κατά τη διάρκεια της παράδοσης του ασθενοφόρου.
Το ασθενοφόρο αυτό θα κινείται με εθελοντές, συνοδεία γιατρού και μόνο με την εντολή του 166 και κάτω από τις οδηγίες του. Το Ε.Κ.Α.Β. της Κύμης θα εκπαιδεύσει άμεσα τους εθελοντές που έχουν επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

O ΣΥΡΙΖΑ Κύμης - Αλιβερίου καταγγέλλει τον Διευθυντή ΑΗΣ Αλιβερίου

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 3  Τ.Κ. 34500
                            ΑΛΙΒΕΡΙ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Αν ο τοπικός Εκπρόσωπος της ΔΕΗ δεν μπορεί να διαχειριστεί  τις σχέσεις Επιχείρησης και Τοπικής Κοινωνίας ας παραιτηθεί.  Αλλιώς, η Κεντρική της Διοίκηση οφείλει  να τον παραιτήσει.
    Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε Εξώδικο Δήλωση που επέδωσε- μέσω Δικαστικού Επιμελητή-  ο Διευθυντής του ΑΗΣ Αλιβερίου της ΔΕΗ προς την Διοίκηση του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου για την «εντός 7 ημερών  κατεδάφιση  ή απομάκρυνση των πλωτών εξεδρών» από την παραλία της Ανθούπολης.
     Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής, αντί τις δύσκολες ώρες που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μάχεται να διατηρήσει στοιχειώδη χαρακτηριστικά Δημόσιας λειτουργίας της ΔΕΗ απέναντι στις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών για πλήρη ιδιωτικοποίηση της και απέρριψε  τις πιέσεις τους για μεταφορά του ΦΠΑ στην ενέργεια από 13 στο 23%, την ώρα που η Διοίκηση της ΔΕΗ ανακοινώνει ουσιαστικά μειώσεις στα τιμολόγιά της μέχρι και 15% και ρυθμίσεις των χρεών για ουσιαστική ελάφρυνση των εξόδων οικογενειών και επιχειρήσεων, ανοίγει μέτωπο με την Τοπική Κοινωνία.
     Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής, εν είδη όχι μόνο διευθυντού της Κτηματικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Οικονομικών, αλλά  και στρατηγού του Λιμενικού Σώματος, αποφαίνεται ότι οι πλωτές εξέδρες που εδώ και πέντε χρόνια χρησιμοποιούν εκατοντάδες παιδιά να προπονούνται και να αθλούνται «παραμένουν σήμερα κατασκευές αυθαίρετες και παράνομες», ζηλεύοντας δε την δόξα νομικών επιλέγει να κάνει διδακτορικό επί της σχετικής νομοθεσίας.
     Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής εν είδη υγιεινολόγου και προστάτη της Δημόσιας Υγείας,  τρίτων όμως και όχι μερικών εκ των ελαχίστων οικιστών της στην εν λόγω περιοχή , επικαλείται απόφαση του Νομάρχη από το 1988 – τότε που το εργοστάσιο δούλευε και απαγορευόταν η κολύμβηση στα 100 μ από τις εκβολές των βιομηχανικών αποβλήτων- απειλώντας αυτή τη φορά ως δικαστής: «επιφέρει στους παραβάτες σοβαρές κυρώσεις τόσο διοικητικές (υψηλά πρόστιμα) όσο και ποινικές».
Ο εν λόγω κύριος Διευθυντής εν είδη  πλιατσικολόγου διεκδικεί ιδιοκτησιακά δικαιώματα επί θαλάσσης, αιγιαλού και παραλίας, διαμορφώνοντας ουσιαστικά και νέο συνταγματικό πλαίσιο.
Και βέβαια το μεγάλο ερώτημα που θέλει απάντηση είναι αν ο εν λόγω κύριος Διευθυντής  είχε την έγκριση για την πράξη του αυτή της κεντρικής Διοίκησης της ΔΕΗ; Και κυρίως,     Τι έχει αλλάξει, πέρα από το ότι το εργοστάσιο έχει παύσει να λειτουργεί, που πέντε χρόνια τώρα κανείς άλλος Διευθυντής δεν προέβη σε μια τέτοια ενέργεια; Μήπως ο κ. Διευθυντής , εξυπηρετεί άλλου είδους συμφέροντα  ευθέως πολιτικά υπονόμευσης της Κυβέρνησης σε μια περίοδο που το παλιό πολιτικό σύστημα ψυχορραγώντας δίνει τις τελευταίες του μάχες χαρακωμάτων.
     Όπως και να είναι . Η Περιοχή και οι κάτοικοί της , όλα αυτά τα χρόνια από την δεκαετία του 50 που ήρθε στο Αλιβέρι, γνώρισαν και συμβίωσαν με μια ΔΕΗ με ανθρώπινο και κοινωνικό πρόσωπο που έφερε ευημερία και ανάπτυξη , για αυτό και αγόγγυστα, παρ όλες  τις αρνητικές –κυρίως περιβαλλοντικές επιδράσεις - από την λειτουργία της, ανέχτηκε πλήρως την παρουσία της και αποδέχτηκε την παρουσία μιας βαριάς βιομηχανίας υψηλής όχλησης μπροστά από τα παράθυρά της.
     Αν αυτό το κρίσιμο θέμα, ο εν λόγω  Διευθυντής κ.  Βιττώριας το αγνοεί, κακό του κεφαλιού του.


Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Ο.Μ. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΚΥΜΗΣ

Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Απεργία εκπαιδευτικών στις 8 Ιούνη


Από 1η Ιουνίου δρομολογούνται Δελφίνια από Πευκί για Βόλο και Βόρειες Σποράδες.

Μετά από τις έντονες και συνεχείς πιέσεις της Δημάρχου Ιστιαίας - Αιδηψού κ. Λίνας Ευσταθίου, από την 1η Ιουνίου ξεκινούν και πάλι οι πλόες των Agean Doplhins, που θα περιλαμβάνουν το Πευκί ως ένα εκ των σταθμών των δρομολογίων τους.
Η δρομολογιακή γραμμή θα είναι: Βόλος - Πευκί - Σκιάθος - Σκόπελος - Αλόννησος. Τα μετ΄ επιστροφής δρομολόγια θα είναι δύο εβδομαδιαίως και θα περατωθούν στα τέλη Οκτωβρίου.
Η ενεργοποίηση αυτού του δρομολογίου αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, αφού εκτός των φυσικών καλλονών της περιοχής μας, προσφέρεται στους επισκέπτες μας η ευκαιρία για μία απευθείας επίσκεψή τους στις πανέμορφες Βόρειες Σποράδες, ακόμη και σαν ημερήσια εκδρομή.

Η επανέναρξη των πλόων αποτελεί επιτυχία της Δημάρχου Ιστιαίας-Αιδηψού, η οποία σε συνεργασία με τον Ευβοέα Βουλευτή κ. Σίμο Κεδίκογλου, κατάφεραν την εκ νέου ενεργοποίηση των εν λόγω πλόων, που είχαν διακοπεί πριν μερικά χρόνια.

Την προσεχή Τρίτη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ


Χαλκίδα  31  Μάη  2016

Την  προσεχή  Τρίτη  7  Ιούνη   θα   επισκεφτεί  την  πόλη  της  Χαλκίδας  ο  πρόεδρος  της  Λαϊκής  Ενότητας   Παναγιώτης  Λαφαζάνης.
 Κατά  την  επίσκεψη  του  αφού  περιοδεύσει  σε κεντρικά  σημεία  της  πόλης  ερχόμενος   έτσι  επαφή  με   τους  πολίτες  , στην  συνέχεια θα  συναντηθεί  με  μαζικούς  φορείς (Εργατικό  κέντρο,σωματεία  εργαζομένων,συλλόγους κλπ) της  περιοχής  και  το βράδυ  στις  7,30 μμ  θα  μιλήσει  σε  εκδήλωση  της  Π.Ε. Εύβοιας  της  Λαϊκής  Ενότητας ,στην  αίθουσα  του εργατικού  κέντρου  Εύβοιας , όπου  θα  παρουσιάσει  την << Εναλλακτική  πρόταση  διεξόδου  απο τα  καταστροφικά  μνημόνια>>.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συγχαίρουν τον νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χαλκίδα,  31 Μαΐου 2016
Οι Βουλευτές Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ακριώτης, Ζωή Λιβανίου και  Τάσος Πρατσόλης  συγχαίρουν τον Παναγιώτη Τζαφέρο, με την ευκαιρία της επιλογής του ως Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Οι Βουλευτές πιστεύουν πως το έργο που αναλαμβάνει ο κ. Τζαφέρος είναι δύσκολο και με πολλές προκλήσεις, ωστόσο εκφράζουν την πίστη ότι θα στεφθεί με επιτυχία και διαβεβαιώνουν πως θα βρίσκονται στο πλευρό του με όλες τους τις δυνάμεις.
Πιστεύουν ότι ο νέος διοικητής του θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσφερθούν στους πολίτες της Εύβοιας  καλλίτερες  υπηρεσίες υγείας.

Εύχονται καλή δύναμη στο δύσκολο έργο του.

Ανάληψη καθηκόντων Ορθοπαιδικού στο Γ.Ν. Καρύστου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στα πλαίσια ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας το Νοσοκομείο Καρύστου ανακοινώνει την πρόσληψη του μόνιμου Ορθοπαιδικού ιατρού, Επιμελητή Β΄, κου Ιωάννη Πετρόπουλου.
Η παρουσία του κου Πετρόπουλου θα ενισχύσει την εφημεριακή κάλυψη του Νοσοκομείου Καρύστου, θα συνδράμει στην αναβάθμιση του χειρουργικού τομέα και στην ανάπτυξη της Δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας. 
                                                                          Ο Αναπληρωτής Διοικητής
                                                                             Γ.Ν.- Κ.Υ. Καρύστου
                                                                          ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΣ

Βουλευτές και μέλη της ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ριτσώνα

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 27/5/2016 πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΥΒΟΙΑΣ αποτελούμενη από τους Βουλευτές του Νομού Γ. Ακριώτη & Ζ. Λιβανίου, μέλη της Νομαρχιακής Γραμματείας καθώς και της  Οργάνωσης Μελών  Χαλκίδας επισκέφτηκαν το χώρο φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα.  Κατά την επίσκεψη υπήρξε  λεπτομερής ενημέρωση από τoν διοικητή του Κέντρου, τους συντονιστές και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.
Στις σχετικές επαφές, έγινε ανταλλαγή προβληματισμών, απόψεων και προτάσεων σε θέματα άμεσης προτεραιότητας και επισημάνθηκαν οι βελτιωτικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί ή προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον προς  αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών.
Διαπιστώθηκαν προβλήματα και ελλείψεις όπως η συνδεση με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Χαλκίδας , η φύλαξη του χώρου, η μετακίνηση των προσφύγων στους  όμορους Δήμους κ. α. τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.
 Η αλλαγή διανομέα σίτισης,  η λειτουργία σχολείου, κέντρου δημιουργικής απασχόλησης, βιβλιοθήκης, η επίλυση θεμάτων αυτοοργάνωσης και τέλος η υλοποίηση μελέτης δημιουργίας ολοκληρωμένου χώρου δόμησης οικίσκων  και βιολογικού καθαρισμού  είναι ενέργειες που θα βελτιώσουν κατά πολύ τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΥΒΟΙΑΣ και οι βουλευτές θα  εντατικοποιήσουν τις  προσπάθειες τους για την άμεση επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων   στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Νομού και της πολιτείας.
       31-5-2016                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                        Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Ο Παναγιώτης Τζαφέρος νέος Διοικητής στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας


Ορίστηκε σήμερα ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας αλλά και των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου. Είναι ο Παναγιώτης Τζαφέρος, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Νίκου Λεβέντη στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Χαλκιδέων το 2014.  Είναι πτυχιούχος του τμήματος Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του  ΕΚΠΑ. Είναι σύμβουλος για την Ανάπτυξη Εργασιών των Επιχειρήσεων (TOYOTA) και έχει διατελέσει διευθυντής καταστήματος της Τράπεζα Πειραιώς και της Εγνατίας Τράπεζας. Υπήρξε και στέλεχος της ΜΑΡΦΙΝ στην Χαλκίδα.

40 χρόνια μετά ξανάσμιξαν οι μαθητές στο Γυμνάσιο Αυλωναρίου


Μία πρωτοβουλία παλαιών μαθητών του Γυμνασίου Αυλωναρίου ζωντάνεψε μνήμες το περασμένο Σάββατο στο χώρο του Γυμνασίου και στο προαύλιο. Εκεί που έπαιζαν ανέμελα οι μικροί μαθητές της δεκαετίας του 67-77 τώρα λίγο πριν την τρίτη ηλικία φωτογραφίζονται χαρούμενοι μαζί με λίγους παρόντες αειθαλείς καθηγητές τους γιατί ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει την μνήμη και κυρίως την ζωντάνια της εφηβικής νιότης. 
Κλέβουμε από την σελίδα κοινωνικής δικτύωσης Avlonarievia  κάποιες χαρακτηριστικές φωτογραφίες. Ευχόμαστε να είναι όλοι εκεί και στην επόμενη συνάντηση σε καναδυό χρόνια.

Διενέργεια άσκησης σεισμού στο Νοσοκομείο Κύμης

Δελτίο Τύπου


Την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Ιπποκλής», στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης, στα πλαίσια ανάπτυξης του επιχειρησιακού σχεδίου «Σώστρατος».
Η άσκηση προέβλεπε σεισμική δραστηριότητα κοντά στην περιοχή του Νοσοκομείου και εγκλωβισμό ασθενών σε διάφορες εγκαταστάσεις του κτιρίου. Έλαβε χώρα στο Γ.Ν – Κ.Υ Κύμης, έπειτα από επιλογή του Υπουργείου Υγείας, ενώ το συντονισμό της άσκησης είχε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ)
Η άσκηση διήρκησε περίπου μισή ώρα και εμπεριείχε όλους του φορείς άμεσης δράσης της περιοχής της Κύμης κατόπιν συντονισμού, του Διοικητού, κ. Ευάγγελου Χατζημαργαρίτη.
Η ολοκλήρωση της άσκησης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από τη μία, στις επιχειρησιακές ενέργειες επείγοντος από τους επιμέρους φορείς δεν υπήρξε καμία εμπλοκή των αρμοδιοτήτων τους, ενώ από την άλλη, η διαλειτουργικότητα μεταξύ των ίδιων των φορέων βρισκόταν σε πλήρη συντονισμό.
Τα εύσημα δόθηκαν στο διοικητή του Νοσοκομείου από τον υπεύθυνο συντονισμού του ΕΚΕΠΥ κ. Μίχο Νικόλαο, ο οποίος παρευρέθηκε στην Κύμη για την επιτήρηση της άσκησης.
Μετά την διενέργεια της άσκησης πραγματοποιήθηκε συνάντηση, με την παρουσία όλων των φορέων και του αντιδημάρχου Κύμης, κ. Α. Θεοδώρου, στην οποία συζητήθηκαν ιδέες για την βελτίωση και αλληλεπίδραση των επιμέρους σχεδίων έκτακτης ανάγκης κάθε φορέα, ώστε η περιοχή να είναι όσο το δυνατό έτοιμη για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών

«Οι ασκήσεις ετοιμότητας και η εφαρμογή των σχεδίων που έχουν εκπονηθεί σε κάθε φορέα ευθύνης, είναι απαραίτητο να πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα. Όσο το προσωπικό αφομοιώνει τις ασκήσεις και την προσομοίωση  τους, όσο υπάρχει διαλειτουργικότητα μεταξύ των φορέων και υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού, τότε, σε πραγματικά γεγονότα τα λάθη, ο πανικός και η έλλειψη γνώσης θα είναι το κατά δύναμη ελαχιστοποιημένα. Επιπλέον, με την επανάληψη των ασκήσεων, τα ίδια τα σχέδια που εκπονούνται μπορούν να επικαιροποιούνται και να προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα», ανέφερε σε δήλωση του, ο κ. Χατζημαργαρίτης.
Ευχαριστούμε το προσωπικό του Νοσοκομείου  Κύμης (Ιατρικό, Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό) και τους φορείς ΕΚΑΒ Κύμης- Χαλκίδας  (Υπεύθυνο Τομέα κ. Ν. Κόκκο) Πυροσβεστικό Σώμα Κύμης (Υπεύθυνο Τομέα κ. Δ. Δεμερούτη) το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης και την  Πυροβολαρχία ΧΩΚ Κύμης για την εμπλοκή τους στην διεξαγωγή της άσκησης, με απόλυτη επιτυχία του σχεδίου δράσης.
                                       Ο Διοικητής  του ΓΝ-ΚΥ Κύμης

                                       Ευάγγελος Χατζημαργαρίτης

Αλληλεγγύη στους εργάτες των πτηνοτροφείων Ζούρα


 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣΒΟΙΩΤΙΑΣ
Το σωματείο μας εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στους εργάτες του ομίλου ΖΟΥΡΑ που διεκδικούν τη δουλειά τους, τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματά τους. Ο επιχειρηματίας αφού τόσα χρόνια θησαύρισε από τη δουλειά των εργατών του και ενώ τους χρωστάει δεδουλευμένα πολλών μηνών, τώρα επιχειρεί να τους πετάξει στο δρόμο. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του παραδίδει το σφαγείο του, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του στον πρώην ανταγωνιστή του ΝΙΤΣΙΑΚΟ, χωρίς το προσωπικό από τον ιδρώτα του οποίου χτίστηκε το εργοστάσιο.
Ο στόχος είναι να κερδίσει και ο πρώτος, εργοδότης που θέλει να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις του και ο δεύτερος που θέλει να ξεκινήσει από το μηδέν για να πάρει εργάτες με συνθήκες γαλέρας για να έχει μεγαλύτερα κέρδη.
Αυτή η εξέλιξη θα είναι ολέθρια για όλο τον κλάδο αφού οι εργαζόμενοι εκεί με τους αγώνες τους είχαν πετύχει την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και αποτελούσαν οδηγό για όλους τους εργαζόμενους της πτηνοτροφίας και όχι μόνο.
Γι’ αυτό και η νίκη τους είναι υπόθεση όλου του κλάδου και όλου του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην  περιοχή.
Απαιτούμε τόσο από την εργοδοσία όσο και από την κυβέρνηση, τον κρατικό μηχανισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του.
Να μη χαθεί ούτε ένα δικαίωμα.
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους.
Κάνουμε καθαρό και στους δύο επιχειρηματίες ότι θα μας βρουν όλους απέναντί τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χάσει τη δουλειά του ούτε ένας εργαζόμενος. Δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα από τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και γενικά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν με όλες τις δυνάμεις τους σε όποια κινητοποίηση χρειαστεί για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα.


Η Περιφέρεια οργάνωσε περιπατητική προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιος Ιωάννη τον Ρώσσο



Χαλκίδα, 30-05-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές προσδοκίες για το μέλλον πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 η 1η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, που διοργάνωσε, με τις ευλογίες της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Η εκκίνηση δόθηκε στα Ψαχνά, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου και συνεχίστηκε μέχρι το Προκόπι και το Ιερό Προσκύνημα. Το βράδυ, μετά την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού, οι προσκυνητές επέστρεψαν με μισθωμένα μέσα της Π.Ε. Εύβοιας.
Οι συμμετέχοντες στην αρχή της διαδρομής προμηθεύτηκαν είδη προστασίας και ευεξίας, όπως καπέλα, νερό και καραμέλες, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια και το μήκος της διαδρομής υπήρχε υποστήριξη από τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Εύβοιας.
Ο Φάνης Σπανός κατά την έναρξη της διαδρομής δήλωσε: "Η σημερινή μας δράση έχει διττό κίνητρο. Επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τους πολίτες που αυθόρμητα εδώ και δεκαετίες πεζοπορούν προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, ώστε να γίνει πιο ασφαλής και ευχάριστη η πορεία τους. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα θεσμό. Μια δράση που συνδυάζει το βασικό σκοπό του προσκυνήματος με το φυσιολατρικό στοιχείο, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης διαδρομής. Ο στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε πολίτες από όλη την Περιφέρεια, και όχι μόνο, να γίνονται κάθε χρόνο μια μεγάλη παρέα και μέσα από την πορεία σε ένα πανέμορφο δάσος να καταλήγουν στο Προκόπι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ανάδειξη του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής."