Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ο Δήμαρχος Καρύστου στην έκθεση " Boat & Fishing" στο HELEXPO

Η έκθεση " Boat & Fishing" στο HELEXPO, άνοιξε χθες τις πόρτες της και ο Δήμος Καρύστου σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Τουρισμού και φορείς του Δήμου είναι δυναμικά παρών.

"Θαύμα" στην Οκτωνιά....!!!

Aναδημοσίευση από  omasoktonias.weebly.com

"Πριν από μερικά χρόνια, κατά τη διάρκεια εργασιών στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας Ζωοδόχου Πηγής (Τσούκα), οι τεχνίτες ανακάλυψαν τυχαία ένα σπήλαιο.
Από μία μικρή οπή που υπήρχε εκεί, κατάφεραν να εισέλθουν εντός αντικρίζοντας ένα πανέμορφο θέαμα, μία πανδαισία χρωμάτων με χιλιάδες σταλακτίτες και σταλαγμίτες.
Σύμφωνα με την περιγραφή τους κάτω από την επιφάνεια της εκκλησίας υπάρχει μία ..............τεράστια κοιλότητα, πάνω στην οποία στέκει όλο το οικοδόμημα.
Ο χώρος αυτός για πολλούς θεωρείται θαυματουργός, εκεί είχε βρεθεί η εικόνα της Παναγιάς ενώ την εκκλησία έχει εγκαινιάσει ο Άγιος Νεκτάριος.
Κατά το παρελθόν, όσες φορές προσπάθησαν με μπουλντόζες να διανοίξουν τον προαύλιο χώρο,  αυτές υπέστησαν πάντα "ανεξήγητες μηχανικές βλάβες", σε μία περίπτωση μάλιστα η μπουλντόζα κόπηκε στη μέση. Κάποιοι μιλάνε για μία σειρά θαυμάτων.
Εμείς προκειμένου να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε και να αξιοποιήσουμε αυτό τα σπήλαιο ήρθαμε σε επαφή με τα μέλη του "Ελληνικού Σπηλαιολογικού Ομίλου ΣΠ.Ε.ΛΕ.Ο" με σκοπό να εξερευνήσουν το χώρο και να μας διαφωτίσουν για το τι ακριβώς συμβαίνει.
Τελικά πριν λίγες ημέρες 5 σπηλαιολόγοι επισκέφθηκαν το σημείο προκειμένου να εισέλθουν εντός. Η προσπάθεια τους όμως απέβει άκαρπη, παρά την πολύωρη προσπάθεια δεν κατάφεραν να μπουν γιατί η είσοδος της σπηλιάς είχε κλείσει εξαιτίας κατολίσθησης.
Κάποιοι το απέδωσαν σε τυχαίο περιστατικό, κάποιοι άλλοι λένε ότι ήταν….. θέλημα της Παναγιάς
Όπως και να χει, εμείς οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη του "Ελληνικού Σπηλαιολογικού Ομίλου ΣΠ.Ε.ΛΕ.Ο" για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμά μας και σίγουρα η συνεργασία μας δεν σταματάει εδώ. Στην Οκτωνιά υπάρχουν αρκετά ακόμη σπήλαια που χρίζουν εξερεύνησης και μελέτης."

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Η Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας προσέφερε είδη πρώτης ανάγκης στου πρόσφυγες στην Ριτσώνα

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ (ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ)
Email: oge.halkida@gmail.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 18/3 αντιπροσωπεία της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας παραβρέθηκε στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο Ριτσώνας, χώρος στον οποίο βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες πρόσφυγες και μετανάστες.  Τους παρέδωσε είδη πρώτης ανάγκης, ρούχα, φάρμακα κα, τα οποία είχαν συγκεντρωθεί το τελευταίο διάστημα μετά το κάλεσμα αλληλεγγύης της Ομάδας και πρωτοβάθμιων Σωματείων της περιοχής μας, κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6-8 στο εργατικό κέντρο.
Συνεχίζουμε την αλληλεγγύη με είδη προσωπικής υγιεινής (σερβιέτες, σαμπουάν κλπ), βρεφικά είδη (πάνες, μωρομάντηλα, έτοιμες βρεφικές τροφές σε βαζάκι, βρεφικά γάλατα, κρέμες συγκάματος κλπ), ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια.
Παράλληλα συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο καταδίκης της πολιτικής που ξεριζώνει αυτούς τους συνανθρώπους μας από τα σπίτια τους σήμερα Παρασκευή 6.30μμ μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας και απαιτούμε:
• Άμεση μετακίνηση των προσφύγων- μεταναστών που έχουν εγκλωβιστεί στη χώρα μας, παρά τη θέλησή τους, στις χώρες προορισμού τους. Να τους δοθούν όλα τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα.
•   Να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν όλες τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Την ευθύνη να έχει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και όχι διάφορες ΜΚΟ, άλλες οργανώσεις και κυκλώματα που εμπορεύονται τον πόνο και την ανησυχία αθώων ανθρώπων.
• Να ληφθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα μέτρα για ανθρώπινη διαβίωση στο στρατόπεδο της Ριτσώνας με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Περιφέρεια, Δήμοι, Κρατικές δομές Υγείας).


Μίλτος Χατζηγιαννάκης: "...το δικό μου όνειρο είναι αυτός ο τόπος να γίνει πρότυπο. Να γίνει ένα πρότυπο νησί της σκυριανής οικονομίας"

Αναδημοσίευση από EVIAPORTAL


Συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης παραχώρησε στο Eviaportal.gr και συγκεκριμένα στην δημοσιογράφο Κορίνα Γιαννάκη ο Δήμαρχος Σκύρου Μίλτος Χατζηγιαννάκης. 
Χαλαρός, ευδιάθετος και αρκετά αισιόδοξος ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης μίλησε για όλα και για όλους στη συνέντευξη που μας παραχώρησε κατά την επίσκεψη μας στη Σκύρο με αφορμή τη Σκυριανή Αποκριά.
Μίλησε για το υδατοδρόμιο της Σκύρου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι εν μέσω οικονομικής κρίσης και τη συνεργασία με περιφέρεια και υπουργεία, για τον ρόλο που πρέπει να παίξουν οι τοπικοί άρχοντες σε αυτές τις συνθήκες, για την αποκατάσταση των ζημιών στο Μοναστήρι και το Κάστρο της Σκύρου, για τους λόγους που κάποιος θα επιλέξει για διακοπές τη Σκύρο, για τη Σκυριανή Αποκριά, ενώ μοιράστηκε μαζί μας το όνειρο που έχει για τον τόπο του.

Κύριε Χατζηγιαννάκη, πείτε μας δυο λόγια για το Σκυριανό καρναβάλι και γιατί να έρθει κάποιος μέχρι τη Σκύρο για τις Απόκριες;
Καταρχήν, είναι η Σκυριανή Αποκριά έτσι το λέμε επειδή είναι πολύ αρχαίο έθιμο. Το καρναβάλι επειδή είναι λατινική λέξη ενώ η Αποκριά ελληνική ανάγεται στα διονυσιακά έθιμα προφανώς που υπάρχουν και σε πολλά μέρη στην Ελλάδα είναι πολύ ξεχωριστό.
Είναι ίσως η καλύτερη περίοδος της Σκύρου ενώ όλοι οι Σκυριανοί περιμένουν πότε θα ανοίξει το Τριώδιο και πότε θα κλείσει και έχουν πραγματικά διαφορετικό κέφι από τι έχουν όλο τον υπόλοιπο χρόνο.
Είναι ένα δρώμενο που προφανώς για να αντέξει τόσες χιλιάδες χρόνια έχει ξεχωριστή σημασία για τους Σκυριανούς. Το ζούνε. Από μικρά παιδιά, ξεκινάνε και όλη τη διάρκεια του χρόνου περιμένουν πότε θα έρθουν οι Απόκριες. Είναι εντυπωσιακό. Πραγματικά. Για αυτό το λόγο έχει αντέξει τόσες χιλιάδες χρόνια και πιστεύω ότι θα συνεχίσει γιατί οι Σκυριανοί το ζούνε, είναι μέσα τους. Συνδυάζει επομένως το παραδοσιακό, το κέφι, το χορό, την οινοποσία,  όλα αυτά που πρέπει να συνδυάζει μία περίοδος Αποκριάς και για αυτό αφού το ζει ο Σκυριανός το ζει και ο επισκέπτης και πρέπει όλοι να ζήσουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.

Για ποιους λόγους να επιλέξει κάποιος τη Σκύρο σαν τουριστικό προορισμό σε αντίθεση με άλλα ελληνικά νησιά ή θερινούς προορισμούς;

"Επιχειρηματικά παιχνίδια στις πλάτες μας παίζουν οι βιομήχανοι του κλάδου. Διαχρονική είναι η στήριξη του κρατικού μηχανισμού στα σχέδιά τους."

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 217/2012, βιβλίο σωμ. 30/2012
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
τηλ. 6976975834, 6943016763, 6972696008, email: zavel2012@gmail.com, fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 227              Χαλκίδα 8/03/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Μέχρι το 2012 εργαζόμασταν άλλοι στον ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ (ΑΦΟΙ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ, ΕΛΙΖΑ) και άλλοι στο ΖΟΥΡΑ (ΒΙΟΚΟΤ, ΖΟΥΡΑΣ ΦΑΡΜ) που μέχρι τότε ήταν «ανταγωνιστές». Το 2012 προχώρησαν σε «συνεργασία» με τεράστιο όφελος και για τους δύο. Σύμφωνα με το σχέδιο, πτώχευσαν οι εταιρίες του ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ και την χρήση τους ανέλαβε ο ΖΟΥΡΑΣ. Ο ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ δεν πλήρωσε δεκάρα από τα τεράστια χρέη που δημιούργησε λίγο πριν την πτώχευση, σε εργαζόμενους, ασφαλιστικά ταμεία, μικρούς προμηθευτές που γονάτισαν κα. Ο ΖΟΥΡΑΣ ωφελήθηκε την εκμετάλλευση των σύγχρονων εγκαταστάσεων του ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, χωρίς να γίνει πλειστηριασμός για να αναγκαστεί να πληρώσει έστω κάτι. Νοίκιασε τις πτωχευμένες εγκαταστάσεις προς ένα εξευτελιστικό αντίτιμο που και αυτό δεν το έδινε. Για να υλοποιηθούν όλα αυτά αξιοποίησαν ή ίδρυσαν και άλλες εταιρίες όπως η ΑΛΚΟΤ και η AGROFER.
Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και στη ΧΑΡΜΑ, στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου ο ΖΟΥΡΑΣ επίσης ωφελήθηκε την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων χωρίς να δώσει δεκάρα ενώ ταυτόχρονα χάθηκαν δικαιώματα, δεδουλευμένα, ασφαλιστικές εισφορές κα.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εργοδοσία φαίνεται ότι υλοποιεί νέο σχέδιο, αυτή τη φορά όχι μόνο για να αυξήσει την κερδοφορία της αλλά και για να τσακίσει το σωματείο μας που είναι εμπόδιο γιατί υπερασπίζεται τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή τη φορά στο σχέδιο συμμετέχει, όπως μάθαμε τυχαία από το ίντερνετ και ο μεγαλύτερος βιομήχανος της πτηνοτροφίας, ο ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ, που παίζει αντίστοιχα επιχειρηματικά παιχνίδια και στον ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΤΑΣ.
Όλοι μαζί, επιτίθονται στα δικαιώματά μας. Στο στόχαστρο είναι ιδιαίτερα οι συνάδελφοι στις εγκαταστάσεις του πτηνοσφαγείου της Τανάγρας γιατί εκεί είναι οι καλύτερα οργανωμένες δυνάμεις. Έχουν γίνει απολύσεις, εφαρμόζονται 2ήμερα, οι δεδουλευμένες αποδοχές που οφείλονται ξεπερνάνε τους 6μήνες και δεν έχουν καταβληθεί ούτε σε όσους έχουν απολυθεί, έκοψε το λεωφορείο κα.

Συνεχίζεται η ενίσχυση του Ινστιτούτου Παπανικολάου με διακεκριμένους επιστήμονες.

Παραμένει στη θέση του στο Ινστιτούτο Γεώργιος Παπανικολάου ο γιατρός Αγάλος Φωτόπουλος με απόφαση του Δημάρχου Θανάση Μπουραντά. Έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο Ινστιτούτο και την Κύμη χαίροντας της απόλυτης εμπιστοσύνης και αναγνώρισης από τους κ.κ. Σκουλάκη και Καρακίτσο, στενούς συνεργάτες του Ινστιτούτου και του κ. Μπουραντά. Συγκεκριμένα η απόφαση ορίζει ότι
 « Ότι βάσει των άρθρων 79 και 156 του Ν 2071/92 και του άρθρου 40 του Ν 1397/1983, η απασχόληση εκτός θέσης του Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Ε.Σ.Υ. της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας, Αγάλου Φωτόπουλου, είναι σκόπιμη και αναγκαία προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του  Ινστιτούτου Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του Καρκίνου «Γεώργιος Ν. Παπανικολάου».
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Γ. ΜΠΟΥΡΑΝΤΑΣ»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην FOODEXPO CREECE-OENOTELIA 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως βασικό της μέλημα την υποστήριξη ενεργειών προβολής και προώθησης των αγροδιατροφικών προϊόντων των παραγωγών μας, λαμβάνει μέρος σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας στην 3η Διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών,
         “ FOODEXPO GREECE - OENOTELIA 2016 ”
η οποία θα λάβει χώρα από τις 19 έως 21 Μαρτίου 2016 στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στην Αθήνα στο διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Θα είναι μεγάλη μας χαρά να παρευρεθείτε στα εγκαίνια της έκθεσης στις 19 Μαρτίου 2016 ώρα 18.00,να σας υποδεχτούμε στο περίπτερο μας και να σας κεράσουμε εκλεκτά προϊόντα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Σε περίπτωση που παρευρεθείτε στην έκθεση καθ'  όλη τη διάρκεια του τριημέρου παρακαλώ επικοινωνήστε με την εκπρόσωπο της Περιφέρειας κ . Καμπουροπούλου στο τηλ. 6944731674.
            Ο Αντιπεριφερειάρχης
           Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής
           Γιώργος Κελαϊδίτης


Η Συμφωνία της Λευτεριάς στο Θέατρο Παπαδημητρίου- Χαλκίδα


Υποβολή προτάσεων για τη λειτουργία της εμποροπανήγυρης του Δήμου Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για περισσότερα από 150 έτη, ο Δήμος Χαλκιδέων διοργανώνει στη Χαλκίδα την ετήσια εμποροπανήγυρη της Αγίας Παρασκευής, από 26 Ιουλίου έως και 1 Αυγούστου.
Πρόκειται για μία διοργάνωση, από τις ελάχιστες που επιβίωσαν στο πέρασμα του χρόνου, αποτελώντας κομμάτι της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας. Παράλληλα,  η εμποροπανήγυρη, απόλυτα συνδεδεμένη με τους εκκλησιαστικούς εορτασμούς στη μνήμη της Πολιούχου της Χαλκίδας Αγίας Παρασκευής και την εμπορική και ψυχαγωγική δραστηριότητα, αποτελεί μέσο προσέλκυσης χιλιάδων επισκεπτών.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας και προβολής του Δήμου Χαλκιδέων, θεωρούμε ότι  η μορφή της διοργάνωσης αυτής θα πρέπει να αλλάξει και να εκσυγχρονιστεί, ακολουθώντας πλέον τα σύγχρονα εμπορικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δεδομένα, με ταυτόχρονη διατήρηση των πολιτισμικών στοιχείων και της ιστορικής αξίας της.
Σε αυτή την προσπάθεια, θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να έχουμε τις απόψεις και προτάσεις, φορέων, συλλόγων, αλλά και πολιτών, προκειμένου να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναδιάρθρωση της εμποροπανήγυρης, λειτουργικά και εμφανισιακά.
Καθώς η οργάνωση και προετοιμασία της εμποροπανήγυρης απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι τις 15 Απριλίου 2016, ταχυδρομικά (Ληλαντίων & Μεγασθένους, Χαλκίδα, 34100) ή ηλεκτρονικά στο georgios.bantounas@dchalkideon.gr.
               

                                  Γραφείο Τύπου

Διαγωνισμός φωτογραφίας στην Χαλκίδα


Ενεργοί Πολίτες Στερεάς για την σύσκεψη της Περιφέρειας για τους Πρόσφυγες



Έγινε σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, τεχνική σύσκεψη με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων που συνδέονται με την φιλοξενία των προσφύγων – μεταναστών που έχουν εγκατασταθεί στο εγκαταλειμμένο στρατόπεδο της Ριτσώνας. Στην παρέμβαση μας τονίσαμε τα εξής :
1.  Το πρόβλημα τις επόμενες μέρες θα οξυνθεί, αφού αναμένονται χιλιάδες νέοι πρόσφυγες να περνάνε στη χώρα μας, αλλά θα παραμείνουν εγκλωβισμένοι, εφόσον τα σύνορα προς την Κεντρική Ευρώπη παραμείνουν κλειστά. Βλέπουμε όλοι πλέον ότι οι πολιτικές των ανοικτών συνόρων απέτυχε παταγωδώς. Η πολιτική που έβλεπε τη χώρα μας, ως έναν ενδιάμεσο διαμετακομιστικό σταθμό, της λογικής, “οι πρόσφυγες λιάζονται και μετά εξαφανίζονται”, λειτουργούσε όσο μπορούσαν οι πρόσφυγες να προχωρήσουν βόρεια. Μετά το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της χώρας, η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο hot spot εγκλωβισμένων και απελπισμένων ανθρώπων. Άρα χρειάζεται να προετοιμαστούμε για μια μακροχρόνια διαχείριση του προβλήματος, ανεύρεσης περισσότερων δομών φιλοξενίας με τις στοιχειώδεις υποδομές ανθρώπινης διαβίωσης, αλλά και ότι σημαίνει η διαχείριση κάποιων επιπλέον χιλιάδων ανθρώπων, εντός ή στις παρυφές των πόλεών μας.
2. Η δομή φιλοξενίας στην Ριτσώνα Χαλκίδας, δημιουργήθηκε με την συνεισφορά της στρατιωτικής μονάδας της 114 Πτέρυγας Μάχης στην οποία και ανήκει, αλλά δυστυχώς δεν αποτελεί και η καλύτερη επιλογή στο πρόβλημα, αφού δεν διαθέτει κτίρια και υποδομές. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες  της Μονάδας και  εδώ χρειάζεται να συγχαρούμε τα στελέχη της και ειδικά τον Διοικητή της, που συνέβαλλαν καθοριστικά στο άμεσο στήσιμο της δομής, έστω και με προβλήματα, αλλά και των εθελοντικών οργανώσεων. Παραμένουν όμως ακόμη σοβαρά κενά και προβλήματα που χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε.

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

"Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες". Δευτέρα 21 Μάρτη 2016, ΏΡΑ 19μμ στην Χαλκίδα

"Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες'' είναι ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργανώνει -με αφορμή την ημέρα της Ποίησης- ο ΚΥΚΛΟΣ ΠΟΙΗΤΩΝ με έδρα την Αθήνα και εξακτινώνεται σε 24 άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, αλλά και διεθνώς και υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου ΚΙνήματος Ποίησης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στο ανθρωπιστικό πρόβλημα των προσφύγων. Για την πόλη της Χαλκίδας πραγματοποιείται σε συνεργασία με Χαλκιδαίους ποιητές, Ευβοείς μουσικούς και το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016 και ώρα 19.00 στην αίθουσα ΔΟΑΠΠΕΧ - Αβάντων 50 και με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΕΧ Δήμου Χαλκίδας και θα περιέχει ποιήματα , μουσικές, προβολή σχετικών φωτογραφιών και έργων ζωγραφικής. Θα παραστούν ποιητές μέλη του ΚΥΚΛΟΥ από την Αθήνα.
Εκ μέρους του ΚΥΚΛΟΥ ΠΟΙΗΤΩΝ η εκπρόσωπός και μέλος τους, συντονίστρια για την πόλη της Χαλκίδας
Κυριακή Αν. Λυμπέρη


Η Δήμαρχος στο καρναβάλι της Ιστιαίας

Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού και προσωπικά η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου, ευχαριστούν και συγχαίρουν θερμά τον Εμπορικό Σύλλογο Ιστιαίας για την επιτυχημένη διοργάνωση του καρναβαλικού γιορτασμού στην Ιστιαία μετά από πολυετή απουσία παρεμφερών εκδηλώσεων στην πόλη. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποτελούν πνοή αισιοδοξίας κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο και ο Δήμος θα είναι πάντοτε αρωγός τους στα πλαίσια των δυνατοτήτων του.

Εκδηλώσεις της Τ.Ο. Εύβοιας του ΚΚΕ

Εκδηλώσεις- συζητήσεις με θέμα: "Η ένταση της λαϊκής παρέμβασης είναι η απάντηση στις πολιτικές εξελίξεις και την αντιλαϊκή επίθεση" διοργανώνουν οι οργανώσεις της Τ.Ο. Εύβοιας του ΚΚΕ.

Για τις επόμενες ημέρες προγραμματίζονται οι εξής συγκεντρώσεις:
Παρασκευή 18/3
7 μ.μ. στην Ερέτρια, στην καφετέρια "Απολλώνειο" (παραλία). Θα μιλήσει η Ασημίνα Καραμπέτσου, μέλος του ΤΓ Εύβοιας του ΚΚΕ.

Δευτέρα 21/3
6.30 μ.μ. στη Ν. Αρτάκη, στο Δημαρχείο. Θα μιλήσει ο Μάκης Μακρής, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας και Γραμματέας της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

Τετάρτη 23/3

6.30 μ.μ. στη Ν. Λάμψακο, στην πλατεία Προσφύγων (καφενείο Σπανόπουλου). Θα μιλήσει ο Σοφοκλής Τόγιας, μέλος του Γραφείου της ΕΠ Αν. Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ

Επίσκεψη της Δημάρχου Ιστιαίας- Αιδηψού στην Λαογραφική Συλλογή Μονοκαρυάς Ιστιαίας


Κατόπιν πρόσκλησης του Πολιτιστικού Συλλόγου «Μονοκαρυά 2002», η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Λίνα Ευσταθίου επισκέφθηκε και είδε από κοντά τη λαογραφική έκθεση και την βιβλιοθήκη, που δημιουργήθηκαν στο Σχολείο του χωριού με την επιμέλεια του εν λόγω συλλόγου.
Εκφράζοντας τη μεγάλη της ικανοποίηση η Δήμαρχος, συνεχάρη τον Σύλλογο για τις δημιουργικές πρωτοβουλίες του, εξαίροντας  ταυτόχρονα την τεράστια προσφορά, όλων ανεξαιρέτως των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας, στην κοινή προσπάθεια για πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής μας.

Η κ. Ευσταθίου τόνισε επίσης, πως ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού βρίσκεται πάντα στο πλευρό των πολιτιστικών συλλόγων και είναι αρωγός τους στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του.   

Συμμετοχή Αθλητών Special Olympics Εύβοιας στον στον 5ο Ημιμαραθώνιο της ΑΘΗΝΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ  Ν .  ΕΥΒΟΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ  ΤΩΝ  SPECIAL  OLYMPICS   ΕΛΛΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Oι αθλητές Special Olympics Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας θα λάβουν μέρος στον 5ο
Ημιμαραθώνιο Δρόμο στην ΑΘΗΝΑ με την ονομασία "Athens Half Marathon"  που θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016 .
Διοργάνωση :  ΣΕΓΑΣ   σε συνεργασία με τον  Δήμο   ΑΘΗΝΑΙΩΝ     Αγώνας  Δρόμου   1000  μ.     AμεA   &   Special   Olympics  . 
  Ώρα Εκκίνησης: 9:50 πμ                                                                                                     
  Περιγραφή  Διαδρομής:    Η εκκίνηση του Αγώνα 1000μ ΑμεαΑ  &  Special Olympics δίνεται από το ύψος της διασταύρωσης της οδού Ριζάρη με τη Λεωφ. Βασ. Σοφίας, με κατεύθυνση προς τη Λεωφ. Αμαλίας, με κατάληξη και τερματισμό μπροστά στην Πλατεία Συντάγματος (Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη).
Έπαθλα:
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.
Για  την  Τοπική  Επιτροπή
Special Olympics Περιφερειακής   Ενότητας   Εύβοιας

Ειρήνη Μερτζιάνη

Η Τ.Ε. Εύβοιας του ΚΚΕ για το προσφυγικό

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας
Παπαναστασίου 10Α, 3ος όροφος, Χαλκίδα 34100
Τηλ. 2221082680, fax: 2221081166



ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ
ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΗΣ (Hot- spots)
ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Φτάνουν πια τα «κροκοδείλια δάκρυα», ο εμπαιγμός για το προσφυγικό δράµα
             Δεν ανεχόμαστε οι θάλασσές  µας να γίνονται µαζικά νεκροταφεία.
             Δε θέλουµε τα νησιά µας, οι πόλεις, τα χωριά, να µετατρέπονται σε κέντρα ταλαιπωρίας των ξεριζωμένων, εξαιτίας της πολιτικής της ΕΕ και της κυβέρνησης, της ανεπάρκειας υποδοµών, εξοπλισμού. Ούτε να γίνονται τόποι που δρουν και εκμεταλλεύονται τους πρόσφυγες κυκλώματα και συµµορίες.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες για το προσφυγικό πρόβληµα
Στα «λόγια» είναι αλληλέγγυα με το δράμα των προσφύγων, στην πράξη όμως συμμετέχει σε κάθε βήμα που οξύνει το πρόβλημα. Συμμετέχει, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράφει και εφαρμόζει τις αποφάσεις της ΕΕ που εντείνουν το πρόβλημα και για τους ξεριζωμένους και για τους Έλληνες. Απόδειξη είναι και τα αποτελέσματα της συμφωνίας της πρόσφατης συνόδου ΕΕ- Τουρκίας, που υπογράφηκε και από την ελληνική κυβέρνηση, έχοντας εξασφαλίσει τη συναίνεση και των άλλων κομμάτων στην πρόσφατη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και έχει οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας παρά τη θέλησή τους.
Βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα
Φέρνουν στο Αιγαίο το ΝΑΤΟ και κατασταλτικούς μηχανισμούς της ΕΕ, όπως η Frontex, για να ελέγξουν δήθεν τις προσφυγικές ροές. Αυτούς δηλαδή που ευθύνονται για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά, που έχουν οργανώσει δεκάδες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στην περιοχή της Μ. Ανατολής και Β. Αφρικής, για τον έλεγχο των αγορών, των πηγών και δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, για να κερδίσουν τα μονοπώλιά τους στην κούρσα του ανταγωνισμού με τα συμφέροντα άλλων μεγάλων καπιταλιστικών κρατών όπως της Ρωσίας.

Συλλαλητήριο Σωματείων της Εύβοιας για το Προσφυγικό


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΗ, 6.30μμ 
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ

Στο χώρο του συλλαλητηρίου θα συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για να παραδοθούν στους πρόσφυγες που βρίσκονται στο στρατόπεδο της Ριτσώνας.

Συγκεντρώνουμε: συσκευασμένα τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης, κονσέρβες, είδη προσωπικής υγιεινής, σερβιέτες, χαρτί υγείας, μωρομάντηλα, πάνες, παιχνίδια.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες
Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες του συνεχιζόμενου εγκλήματος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη Μέση Ανατολή. Για να εξυπηρετηθούν τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων και να κερδίσουν στην κούρσα του ανταγωνισμού με άλλες χώρες όπως η Ρωσία, δε διστάζουν μπροστά σε κανένα έγκλημα. Για να ελέγξουν ολόκληρες περιοχές και πλουτοπαραγωγικές πηγές προχωρούν σε πολέμους, επεμβάσεις, βομβαρδισμούς που οδηγούν χιλιάδες στον ξεριζωμό και την προσφυγιά. 
Πρόσφυγες και μετανάστες μέσα από φωτιά και σίδερο φτάνουν στο Αιγαίο. Δίνουν μάχη με τα κύματα, ναυαγοί στα νησιά μας, με στόχο να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκαλιά, νέοι και παιδιά συνεχίζουν με τα πόδια το ταξίδι τους προς την επιβίωση.
Την ίδια ώρα όμως η πολιτική και οι Συνθήκες της ΕΕ τους κλείνει την πόρτα και τους στοιβάζει στην Ελλάδα, χωρίς ούτε τα στοιχειώδη. Στο κρύο, στη βροχή ή σε καταυλισμούς που αποτελούν ντροπή για κάθε άνθρωπο.

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας-Αλιείας Βρυξέλλες, 14 Μαρτίου 2016

Αθήνα, 15 Μαρτίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της 14/3/2016 τη χώρα εκπροσώπησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπο Κασίμη. Το Συμβούλιο παρακολούθησε και ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αντώνης Μωϋσίδης.
Το Συμβούλιο επικεντρώθηκε κυρίως στα θέματα της κατάστασης της αγοράς καθώς και στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την στήριξη του γεωργικού τομέα.
Ο Υπουργός στην παρέμβασή του για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, σημείωσε τις δυνατότητές τους και τις προσπάθειες που γίνονται για την εκμετάλλευσή τους με στόχο την εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας και καλύτερης αξιοποίησης των κοινοτικών πόρων. Τόνισε τους περιορισμούς που διαπιστώνονται στην πράξη λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα και το τραπεζικό σύστημα. Σημείωσε ότι, παρά ταύτα, έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για τη διαμόρφωση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων στην αγροτική ανάπτυξη ενώ αναφέρθηκε στην ειδική ομάδα εργασίας που εξετάζει το θέμα. Επεσήμανε δε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο μελλοντικής υποκατάστασης των ενισχύσεων στην γεωργία από τη χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στους πρόσφυγες της Ριτσώνας ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων συνομιλεί με τον αξιωματικό της Αεροπορίας που διευθύνει τον χώρο. Παρόντες και ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Αυλίδας κ. Δ. Παπαποστόλου, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Β. Τουχτίδης και ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Βαθέος Αυλίδας κ. Σπ. Μπουζίκας

Στο πλευρό των προσφύγων που φιλοξενούνται σε σκηνές στο χώρο του παλιού στρατοπέδου της Αεροπορίας, στην Ριτσώνα, βρέθηκε από την πρώτη μέρα ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, μαζί με στενούς του συνεργάτες.
Μάλιστα είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, στον οποίο ανέφερε ότι ο Δήμος Χαλκιδέων θα συνδράμει στο έργο της Πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, προκειμένου να υπάρξουν ανθρώπινες συνθήκες για τους απελπισμένους και εξαθλιωμένους ανθρώπους.
Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων με τον Αντιδήμαρχο
Δ.Ε. Αυλίδος κ. Δημήτρη Παπαποστόλου
Ο δήμαρχος από την πρώτη ημέρα, ερχόμενος μάλιστα από την Κύπρο, βρέθηκε στον καταυλισμό στην Ριτσώνα και είχε συνομιλία με τον υπεύθυνο αξιωματικό της Αεροπορίας, ως προς την διαχείριση του προβλήματος.
Μεταφέρθηκαν στoν καταυλισμό κάδοι απορριμμάτων του Δήμου Χαλκιδέων και ο δήμαρχος ενημέρωσε τους συνεργάτες του να είναι σε ετοιμότητα για ότι χρειασθεί.
Το πρωί της Κυριακής 13 Μαρτίου, όπως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, επισκέφθηκε ξανά τον καταυλισμό, ενώ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ευβοίας Στράτο Καρλατήρα  για χορήγηση φαρμάκων και τον αντίστοιχο του Ιατρικού Συλλόγου Κώστα Βράκα, για διάθεση εθελοντών ιατρών.
Επιπλέον, από ανθρώπους του Δήμου διατέθηκαν ρούχα για τις ανάγκες των προσφύγων και  όπως  τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κλείνει τα μάτια μπροστά στο τεράστιο πρόβλημα, στην ανθρώπινη δυστυχία που δημιουργεί ο πόλεμος”.
                                                                               
                                                                                                     Γραφείο Τύπου
                                                                                                    Δήμου Χαλκιδέων 

Συνάντηση με τον Δημήτρη Βίτσα είχε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, είχε το πρωί της Τρίτης 15 Μαρτίου στο Υπουργείο, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΧ Μιχάλη Κεράτσα, τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Αυλίδας Δημήτρη Παπαποστόλου και τον πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αυλίδας Σπύρο Μπουζίκα.
Η συνάντηση αφορούσε ζητήματα που έχουν προκύψει από την εγκατάσταση των προσφύγων στη Ριτσώνα, στο χώρο του παλιού στρατοπέδου της Αεροπορίας.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τις συνθήκες που υπάρχουν στο χώρο αυτό από την έλλειψη δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και ζήτησε πληροφόρηση για την μελλοντική εξέλιξη του θέματος των προσφύγων.
Απαντώντας ο Δημήτρης Βίτσας ανέφερε ότι στόχος της Κυβέρνησης είναι να κοπούν οι ροές των προσφύγων προς την Ελλάδα και οι καταυλισμοί που έχουν δημιουργηθεί αποτελούν προσωρινούς τόπους διαμονής των προσφύγων.

                                                                     Γραφείο Τύπου

                                                                        Δήμου Χαλκιδέων

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας συμπαρίσταται στους εργαζόμενους των Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στην Χαλκίδα

Με λύπη αλλά και αγανάκτηση ενημερωθήκαμε από τους εργαζόμενους στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας την πρόθεση τους για απεργιακή κινητοποίηση λόγω  της απαξίωση τους από την κυβέρνηση, που δίνει συνεχείς παρατάσεις άνευ οικονομικού αντικρίσματος και καταλήγει στην αντικατάσταση αυτών με τη λήξη της σύμβασης 30 Ιουνίου 2016, αν και η αξιολόγηση των εργαζομένων έδειξε θετικό αποτέλεσμα.
Άμεσα ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας Μπάμπης Καραβάς επικοινώνησε με τον Διευθυντή της Κ.Ο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ Έξαρχο Βασίλη καθώς και τον Γραμματέα της Κ.Ο κ Βασίλη Κεγκέρογλου. Η ενημέρωση που είχε ήταν πως το πρόβλημα αυτό αφορά 1200 εργαζόμενους στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, 16.000 εργαζόμενους με το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑμεΑ καθώς και εργαζόμενους στα ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κλπ
Για το θέμα αυτό την Παρασκευή 11/3/2016 κατατέθηκε Επίκαιρη Ερώτηση του Γραμματέα της Κ.Ο. Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλη Κεγκέρογλου στον αρμόδιο Υπουργό αλλά δυστυχώς ο Υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε «Φόρτο Εργασίας» και δεν απάντησε απαξιώνοντας στην ουσία το σπουδαίο κοινωνικό έργο των εργαζομένων.
Κύριε Υπουργέ «Φόρτο Εργασίας» έχουν οι 1200 εργαζόμενοι στις δομές αντιμετώπισης της φτώχειας, οι 16.000 εργαζόμενοι με το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑμεΑ καθώς και οι εργαζόμενοι στα ΚΗΦΗ, «Βοήθεια στο Σπίτι» κλπ. Με μια διαφορά όμως: Οι εργαζόμενοι αν και απλήρωτοι για πολλούς μήνες δεν δήλωσαν κώλυμα και με αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις οικογένειες με παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που βιώνουν την ακραία φτώχεια.
Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας στηρίζει τους εργαζόμενους στις Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλκιδέων του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας στα δίκαια αιτήματα τους καθώς και όλους τους εργαζόμενους που καθημερινά με αίσθημα ευθύνης στέκονται δίπλα στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.


Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας

Αιμοδοσία στους Αγίους Αποστόλους Πετριών / Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ο Ενιαίος Σύλλογος Επαγγελματιών Αγίων Αποστόλων & Πετριών πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή φορά ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ την Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016, στο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίων Αποστόλων, από τις 8:30 πμ. ως τις 11:30 πμ.
Επικαλούμαστε τη γενναιοψυχία σας και την αυτόβουλη σύμπραξή σας στη διατήρηση μιας Τράπεζας Αίματος, που έχει ήδη τεθεί στη διάθεση τριών ιατρικών περιστατικών στο διάστημα της μονοετούς λειτουργίας της. Ευελπιστούμε να σας συναντήσουμε όλους εκεί !

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στους πρόσφυγες και μετανάστες στη Ριτσώνα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Σήμερα, Τρίτη 15 Μαρτίου 2016, συνδικαλιστές από πρωτοβάθμια σωματεία της Χαλκίδας και μέλη της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας (μέλος ΟΓΕ), παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, ρούχα και παιδικά παιχνίδια στους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εδώ και τρεις μέρες  στη Ριτσώνα, σε εγκαταλειμμένο στρατόπεδο.
Πρόκειται για ανθρώπους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους λόγω των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για το μοίρασμα των αγορών, οι οποίοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη χώρα μας με τις αποφάσεις της ΕΕ που έχουν την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης.
Οι πρώτες αυτές προμήθειες, μαζεύτηκαν τις προηγούμενες μέρες μέσα από εκδηλώσεις αλληλεγγύης της Ομάδας Γυναικών Χαλκίδας, της Γραμματείας Εύβοιας του ΠΑΜΕ, με τη συνεισφορά δεκάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, ανέργων.
Η βοήθεια αυτή δόθηκε απευθείας στους πρόσφυγες και μετανάστες, παρά τις προσπάθειες παρεμπόδισης της απευθείας παράδοσής της από αυτόκλητους επιτελάρχες και κουμανταδόρους της αλληλεγγύης ενός επονομαζόμενου «Δικτύου Αλληλεγγύης Χαλκίδας».
Συνεχίζουμε την πρωτοβουλία για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης κάθε Τρίτη και Πέμπτη 6-8μμ στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και ταυτόχρονα καλούμε όλα τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς της περιοχής να οργανώσουν τον αγώνα του εργαζόμενου λαού ενάντια στην πολιτική που γεννάει την προσφυγιά και να συνεισφέρουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση στην αλληλεγγύη, βάζοντας στην πράξη στην άκρη το δηλητήριο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε χαρτικά, πάνες, σερβιέτες, σαπούνια, σαμπουάν, αφρόλουτρα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, μωρομάντηλα, μπιμπερό, τσάι, ρούχα για παιδιά, παπούτσια όλων των μεγεθών, παιχνίδια, χαρτί, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές.
Ταυτόχρονα, απαιτούμε από την κυβέρνηση να δημιουργηθούν ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας που θα πληρούν τις απαιτήσεις για να διαβιούν χωρίς ελλείψεις οι πρόσφυγες και μετανάστες. Να δοθούν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάνε στις χώρες τελικού προορισμού οι ξεριζωμένοι, απευθείας, αεροπορικά, ή με όποιο άλλο τρόπο θέλουν.

Άμεσα με ευθύνη του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να υπάρξει συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να λυθούν άμεσα τα οξυμένα προβλήματα διαβίωσης στο στρατόπεδο της Ριτσώνας (εξασφάλιση γιατρών, φαρμάκων, παροχή ρεύματος, τρεχούμενου νερού, θέρμανσης, διερμηνείας).

Η γυναίκα στο έργο του Σκαρίμπα


     Έμυ Γεωργουδάκη & Δέσποινα Κοντάκη 
Την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας Παπαδημητρίου ο Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ. και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα Η Γυναίκα στο έργο του Γιάννη Σκαρίμπα και με προσέλευση του ευβοϊκού κοινού, μεταξύ των οποίων: ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκιδέων Γιώργος Γιαννούκος, ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Πρατσόλης, ο Δρ. Φιλολογίας και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Χαλκίδας-Ιστιαίας & Βορείων Σποράδων Άγγελος Μαντάς,  ο Νίκος Γκαβέτας (τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ευβοίας), ο Ευάγγελος Τσονίδης (καθηγητής Αγγλικών και ιδιοκτήτης φροντιστηρίων Αγγλικής Γλώσσας και πρώην Πρόεδρος της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Χαλκίδας), η ζωγράφος & ποιήτρια Στέλλα Γίγα κ.ά.
Η εκδήλωση άνοιξε με αναφορές των δύο παρουσιαστριών της εκδήλωσης (της Αίμης Γεωργουδάκη και της Δέσποινας Κοντάκη) στο πνεύμα του παγκόσμιου εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας καθώς και στις δραστηριότητες του Συλλόγου για το επόμενο τρίμηνο και συνεχίστηκε με τους  χαιρετισμούς του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Χαλκιδέων Γιώργου Γιαννούκου, ο οποίος προέβη και σε ιδιαιτέρως επαινετικά σχόλια για τις δραστηριότητες του Συλλόγου των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα, και του Προέδρου του Συλλόγου των Φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα (εκπαιδευτικού και λογοτέχνη) Κώστα Μπαϊρακτάρη, που αναφέρθηκε στον σχεδιασμό και τους στόχους της εν λόγω δραστηριότητας, αλλά και στις προθέσεις του Συλλόγου για παρουσίαση και άλλων παρόμοιων – προς ανάδειξη των ιδιαίτερων και πολύ σημαντικών πτυχών του σκαριμπικού έργου – εκδηλώσεων. 
Ελένη Φωτιά, Κώστας Μπαϊρακτάρης, Γωγώ Μοσχολιού,  Έμυ Γεωργουδάκη, Δέσποινα Κοντάκη,  Θανάσης Σωτηρόπουλος. Κώστας Παπαγεωργίου, Κική Λυμπέρη και (καθήμενες) Μαριέττα Γεωργιάδου & Ηρώ Παπαγεωργίου

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Το διήμερο 12 και 13 Μαρτίου υπήρξε ιδιαίτερα λαμπρό για την ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου - Μάντζαρη, χάρη στις πολλές λειτουργικές εκδηλώσεις.

Αναδημοσίευση από ΡΟΜΦΑΙΑ

Στον εσπερινό του Σάββατου 12 Μαρτίου, αντικαταστάθηκε λόγω παλαιότητος η Αγία Τράπεζα του ιερού ναού και καθαγιάστηκε και τοποθετήθηκε στην θέση της μαρμάρινη νέα.
Ήδη είχαν αποκατασταθεί ύστερα από πολλή και κοπιαστική εργασία οι εσωτερικές αγιογραφίες του ναού, ζωής πολλών αιώνων.
Το πρωινό της Κυριακής 13 Μαρτίου, στο τέλος της θείας λειτουργίας, τοποθετήθηκε και τιμητικά με απόφαση του οικείου ιεράρχου, Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ηγουμένη η μοναχή Μακρίνα, η οποία φέτος συμπλήρωσε εγκαταβίωση στην ιερά μόνη 80 ετών.

Στο τέλος της συγκινητικής αυτής τελετής, η ηγουμένη της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως Κύμης, Συγκλιτική, ανέγνωσε τον έπαινο και την πνευματική πορεία της ηγουμένης Μακρίνας αυτά τα 92 χρόνια της ζωής της.
Των ιερών ακολουθιών προέστη ο οικείος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία για όλες τις εκδηλώσεις, συμπαραστατούμενος από τον Επίσκοπο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Δορυλαίου κ. Νίκανδρο, που για πολλά χρόνια υπηρέτησέ ως πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Καρυστίας και Σκύρου.
Τις ακολουθίες χαρακτήρισε πολλή κατάνυξις των πιστών που υπερπλήρωσαν τους χώρους της ιεράς μονής.