Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ απαντά στον Κώστα Μαρκόπουλο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η μικροπολιτική των ευφυολογημάτων μέσω ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων,  σε ένα θέμα υψίστης Εθνικής σημασίας όπως το Προσφυγικό,  που επέλεξε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ  κος Μαρκόπουλος , δεν καταδεικνύει  τόσο την ανάγκη του για ευκαιριακού τύπου δημοσιότητα αλλά πρωτίστως το πολιτικό ήθος του ανδρός .
Τα περί βουλιάγματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Προσφυγικό και της κοινωνίας από το ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που  η ανάγκη επίλυσης του ξεπερνά κατά πολύ τα σύνορα μιας χώρας  και δοκιμάζει την Ευρωπαϊκή  συνοχή, είναι το λιγότερο πολιτικά αφελής
Το ποιος λοιπόν πέρασε τη θηλιά στον Ελληνικό Λαό οδηγώντας τον στη χρεωκοπία και τα Μνημόνια μετά από 40 χρόνια διακυβέρνησης...
Το  ποιος επέφερε 12 συνεχόμενες περικοπές στις συντάξεις...
Το ποιες πολιτικές και μεθοδεύσεις επέφεραν το βούλιαγμα  των Ταμείων με το Κούρεμα των αποθεματικών...
Αλλά και το ποιος προσπαθεί και αγωνίζεται να βγάλει  τη χώρα από το Βούρκο είναι κάτι που οι Έλληνες γνωρίζουν πολύ καλά και το έδειξαν σε ένα χρόνο σε τρεις διαφορετικές  εκλογικές αναμετρήσεις.
Αν είναι λοιπόν να «πνιγούμε» κε Μαρκόπουλε, προκειμένου να σώσουμε την Ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τις παναθρώπινες αξίες που ρίζωσαν και ξεκίνησαν από τον τόπο τούτο και επάνω τους γαλουχήθηκαν οι Ευρωπαϊκές ιδέες, ας είναι κάτι μεμπτό για εσάς.
Για εμάς, δεν είναι τίποτε περισσότερο απο το καθήκον στον συνάνθρωπο μας,  τίποτε περισσότερο από ότι ορίζει και η Αριστερή αλλά πρωτίστως η Ανθρώπινη συνείδηση μας.
Τώρα σε ποιους  ο λαός έδειξε την πόρτα της Βουλής για να τον εκπροσωπήσουν και σε  ποιους την πόρτα της εξόδου είναι πολύ πρόσφατο για το ξεχάσει κανείς.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΡΙΖΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ                                            ΧΑΛΚΙΔΑ 24/2/2016


Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Αναζητώντας την Ιθάκη

Ο Τάσος Γέραλης ανέβασε στη σελίδα του στο facebook αυτή την φωτογραφία με το κείμενο. Και η δική μας ευχή ας συνοδεύσει τον μικρό "Οδυσσέα" στο ταξίδι της ζωής για την "Ιθάκη" του
"Ο μικρός πρόσφυγας της φωτογραφίας στην Ειδομένη, αναζητά την Ιθάκη του, που οι αντιδραστικές δυνάμεις της εποχής μας, τον ανάγκασα να ταξιδεύει να την βρει σε αυτή την ηλικία.
Όταν η δύναμη μετατρέπεται σε καταδυνάστευση, τότε ανοίγουν τ’ ασκιά του Αιόλου, για να κυριαρχήσουν οι Ποσειδώνες και να απομακρύνουν την Ιθάκη του μικρού Πρόσφυγα και τόσων άλλων μικρών προσφύγων και κανείς δεν ξέρει να του πει πότε θα την βρουν .
Αν σας καλέσω να κάνουμε μια ευχή –προτροπή όλοι μας, να του ευχηθούμε «Να είναι καλό το ταξίδι του, για τον πηγαιμό του για την Ιθάκη !!! Είναι τόσο ηττοπαθές και σας ζητώ να αποδεχτούμε, ότι η δύναμη που μάχεται την άνθρωπο είναι τόσο πανίσχυρη και αντιδραστική, που μόνο μια ευχή μπορούμε να κάνουμε!!!

Δεν υπάρχει θέμα αργίας για τον Μπουραντά

Με την ποινή του ενός έτους φυλάκιση με τριετή αναστολή και ένα έτος στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων καταδικάστηκε ο Δήμαρχος κ. Μπουραντάς από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χαλκίδας, σήμερα, μετά το πέρας δίκης που κράτησε αρκετές ημέρες. Ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου ήταν συγκατηγορούμενος με στελέχη της ΔΕΗ διότι ως Νομάρχης είχε υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό δρόμου στο εργοστάσιο του ΑΗΣ στο Αλιβέρι μετά από εισήγηση των Υπηρεσιών της Νομαρχίας. Ο κ. Μπουραντάς άσκησε έφεση και η τελεσίδικη απόφαση θα ληφθεί από το Εφετείο.
Επειδή πολλοί αναρωτιούνται εάν η ποινή έχει επιπτώσεις στην δημαρχιακή του θητεία, δηλαδή εάν τεθεί σε αργία, την απάντηση δίνει ο ν.3852/2010 ο οποίος μάλιστα τροποποιήθηκε μόλις προχθές. Σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 236   «2. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου, για τα πλημμελήματα της προηγούμενης παραγράφου ή καταδικαστική απόφαση σε πρώτο βαθμό για κακουργήματα, ο Ελεγκτής Νομιμότητας οφείλει να θέσει τον καταδικασθέντα σε κατάσταση αργίας. Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Τυχόν μεταγενέστερη αντικατάσταση ή άρση των περιοριστικών όρων ή της προσωρινής κράτησης κατά τη διάρκεια της εκκρεμοδικίας δεν κωλύει τη θέση σε αργία του αιρετού που παραπέμφθηκε για κακούργημα. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους του πράξης. Τυχόν άρνηση ή υπαίτια καθυστέρηση του Ελεγκτή Νομιμότητας να εκδώσει άμεσα τη σχετική διαπιστωτική πράξη συνιστά παράβαση καθήκοντος.»
Συνεπώς ο κ. Μπουραντάς δεν διατρέχει κίνδυνο να τεθεί σε αργία και ελπίζει ότι στο Εφετείο θα κριθεί αθώος από μία παράβαση καθήκοντος η οποία είχε ως κίνητρο να βοηθήσει την ΔΕΗ να λειτουργήσει απρόσκοπτα.
Συνεπώς όσοι περίμεναν εξελίξεις στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου καλό είναι να μην τους απασχολεί αυτή η υπόθεση αλλά να στρωθούν στη δουλειά και να γίνουν παραγωγικότεροι. Σε κάθε περίπτωση οι δημότες δεν κρίνουν με βάση τις αποφάσεις των δικαστηρίων αλλά με τα αποτελέσματα στη διαχείριση των καθημερινών προβλημάτων τους. 

Ο Χρήστος Παγώνης στην εκπομπή του MEGA "Κοινωνία Ώρα Μηδέν"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Στην εκπομπή του Μεγάλου Καναλιού “Κοινωνία Ώρα Μέγκα” που παρουσιάζουν ο Δημήτρης Καμπουράκης και ο Γιώργος Οικονομέας, φιλοξενήθηκε σήμερα, Πέμπτη 25  Φεβρουαρίου, το πρωί, ο δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης.
Είχε την ευκαιρία να μιλήσει για διάφορες αθλητικές και άλλες δράσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος Χαλκιδέων τη φετινή χρονιά, όπως είναι το Θαλασσινό Καρναβάλι, που θα κορυφωθεί στις 13 Μαρτίου, η διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μπάσκετ Νέων Ανδρών από 15 μέχρι 24 Ιουλίου κ.α
Παράλληλα, ο δήμαρχος μίλησε για τους σημαντικούς ανθρώπους που ανέδειξε η Χαλκίδα, όπως ο Νίκος Σκαλκώτας, ο Γιάννης Σκαρίμπας, ο Δημήτρης Μυταράς και διευκρίνισε   ότι και ο Αριστοτέλης έλκει την καταγωγή του από την Χαλκίδα (λόγω της μητέρας του Φαιστιάδας) ενώ και ο  ίδιος έζησε στην πόλη μας τον τελευταίο χρόνο της ζωής του.
Σημειώνεται ότι το 2016 ανακηρύχθηκε από την UNESCO σε επετειακό έτος Αριστοτέλη .
Τέλος, ο Χρήστος Παγώνης μίλησε και για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παρέχουν οι επαγγελματίες της περιοχής του Δήμου Χαλκιδέων σε ντόπιους και επισκέπτες.

                

Δήλωση του Τομέα Υγείας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η Κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί αλλαγές στο σύστημα υγείας όπου ζημιωμένος βγαίνει ο ασθενής, ενώ στα λόγια υπερασπίζεται δήθεν τους αδυνάτους.
Μετά την αύξηση των εισφορών υγείας, την αναστάτωση στον τρόπο χορήγησης των φαρμάκων των χρονίως πασχόντων και τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν, σειρά έχουν οι εργαστηριακές εξετάσεις των ασφαλισμένων.
Με πρόσφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, η συμμετοχή τους στις εξετάσεις υπολογίζεται στο 15% επί του κρατικού τιμολογίου. Μέχρι πρότινος, η συμμετοχή αυτή υπολογιζόταν στο 15% της ασφαλιστικής τιμής των εξετάσεων, που είναι κατά πολύ χαμηλότερη της τιμής του κρατικού τιμολογίου.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προφανώς θεωρεί πολυτέλεια βασικές και εξειδικευμένες εξετάσεις και συνεχώς αυξάνει το βάρος που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.
Τα παχιά λόγια και οι ανέξοδες υποσχέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΛΕΛ τελικά έχουν κόστος. Δυστυχώς όμως «το μάρμαρο» θα το πληρώσουν για μία ακόμη φορά οι πολίτες.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας

Τομέας Υγείας

Το Επιμελητήριο Ευβοίας βράβευσε Ευβοϊκές Επιχειρήσεις κατά την ετήσια εκδήλωση κοπής της πίτας του.

                  ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Ευβοίας, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, συνδιοργάνωσε με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Εύβοιας και το Σωματείο Αλληλοβοήθειας των Μελών του, την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση κοπής πίτας. Την ευλογία της πίτας τέλεσε o Αρχιμανδρίτης Θεοχάρης Φιλόθεος. Παράλληλα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης το Επιμελητήριο επιβράβευσε ευβοϊκές επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ικανότητα τους να επινοούν πρωτότυπες λύσεις και να εντοπίζουν νέες ευκαιρίες, ώστε να υπερβαίνουν την οικονομική συγκυρία, γράφοντας νέες σελίδες επιχειρηματικής αριστείας.
Την εκδήλωση άνοιξε καλωσορίζοντας τους καλεσμένους και απευθύνοντας χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Λιονάκης,  ο οποίος αναφερόμενος στις βραβεύσεις τόνισε ότι στόχος του Φορέα δεν είναι μόνο να επιβραβεύσει κάποιες επιφανείς επιχειρήσεις αλλά να συμβάλει στη δημιουργία μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών, να την ενθαρρύνει να σκέπτεται επιχειρηματικά, να τολμά, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να χτίζει στρατηγική και συνεργασίες. Το Επιμελητήριο Εύβοιας - όπως δήλωσε - θα είναι πάντα δίπλα στον επιχειρηματία με αναπτυξιακές δράσεις, με ενέργειες στήριξης των μελών και με πρωτοβουλίες ανάπτυξης της εξωστρέφειας, ιδιαίτερα δε, σε μια περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης της ελληνικής οικονομίας όπου η επιχειρηματικότητα και η ιδιωτική πρωτοβουλία αντί να επιβραβεύονται και να προστατεύονται, ΄΄ στοχοποιούνται και τιμωρούνται ΄΄.      
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απεύθυναν σύντομους χαιρετισμούς :
O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Πρατσόλης, ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας κ. Γεώργιος Καββαθάς, ο Γ.Γ. της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας κ. Παναγιώτης Αγνιάδης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ευβοίας κ. Ηλίας Θαλάσσης, ο Πρόεδρος του ΣΑΜΕΕ κ. Βασίλειος Βαρελάς και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Ευάγγελος Κούκουζας.          
Οι ανωτέρω εστίασαν κυρίως στην υφιστάμενη κρίση, στα προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας, στα προβλήματα και στα αιτήματα της επιχειρηματικότητας, στον ρόλο του Επιμελητηριακού θεσμού αλλά και στην επικείμενη δράση του Επιμελητηρίου Εύβοιας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ευχόμενοι το 2016 να αποτελέσει χρονιά επανεκκίνησης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και της επιχειρηματικότητας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  επίσης,  εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών του Νομού, Εκπρόσωποι Φορέων και Υπηρεσιών του Νομού, τέως και νυν Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, Πρόεδροι και Εκπρόσωποι Διοικητικών Συμβουλίων Συλλόγων και Επαγγελματικών Οργανώσεων, Επιχειρηματίες  κλπ.
Ακολούθησε η βράβευση των ευβοϊκών επιχειρήσεων και η απονομή των τιμητικών πλακετών,  ως κατωτέρω :
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στην εταιρεία ΜΗΝΑΣ ΚΡΙΜΑΤΟΓΛΟΥ ΑΒΕΤΕ
(Χονδρικό εμπόριο οικοδομικών υλικών. Εργασίες μόνωσης.
Εργασίες θερμομόνωσης. Εργασίες στεγάνωσης κλπ.)
Την τιμητική πλακέτα απένειμε o Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Στην  εταιρεία STAYIA FARM-I.K.E.
Παραγωγή μελιού φυσικού. Καλλιέργεια αρωματικών φυτών ΚΛΠ.
Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αναστάσιος Πρατσόλης.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΟ ΘΕΣΜΟ
Στον ΠΟΣΤΕΚΟΓΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (τέως Επιμελητηριακός Σύμβουλος που διακρίθηκε
για την πολυετή δράση του και την καθοριστική προσφορά του στο ΔΣ του Φορέα, από το 1993 μέχρι πρόσφατα).
Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Στην εταιρεία ΣΦΑΓΕΙΑ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ
(Εκμετάλλευση σφαγείου).
 Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ-ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Στην ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
(Γραφείο τουρισμού).
Την τιμητική πλακέτα απένειμαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης και ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου κ. Ευάγγελος Κούκουζας.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ ΤΟΜΕΑ
Στον ΛΥΚΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (Παραγωγή εμφιάλωση εμπόριο οίνου).
Την τιμητική πλακέτα απένειμαν ο Γ.Γ. της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας
κ. Παναγιώτης Αγνιάδης και ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Μιχάλης Σίδερης.
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Στην ΚΟΥΚΟΥΖΑ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ (Υπηρεσίες έκθλιψης ελαιόκαρπου και άλλων ελαιούχων σπόρων).
Την τιμητική πλακέτα απένειμε ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε. κ. Γεώργιος Καββαθάς.

               

Επιμελητήριο Εύβοιας.

Επειδή για τη λίστα Μπόγιαρνς η ΝΔ κάνει την ανήξερη θα πρότεινα να γίνει εξεταστική επιτροπή για να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκκος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΜΠΟΓΙΑΡΝΣ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ
Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, έκανε σήμερα τις εξής δηλώσεις μιλώντας και στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» και το δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη:
«Μην κάνει την ανήξερη η Νέα Δημοκρατία, στο θέμα της λίστας Μπόγιαρνς. Κανένας που παρανόμησε και φοροδιέφυγε είτε από τη λίστα Λαγκάρντ είτε από τη λίστα Μπόγιαρνς δεν θα γλυτώσει.
Βεβαίως και ξέρουν στη Νέα Δημοκρατία τι έγινε με το θέμα Μπόγιαρνς. Χθες βράδυ ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε αλληλογραφία, όπου γίνεται αναφορά και για CD.
Ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ, εταίρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, θα προτείνω για αυτήν την υπόθεση Εξεταστική Επιτροπή. Για να δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος.
Επίσης με αυτήν την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τελειώνουν οριστικά οι εκβιασμοί, πολιτικοί ή οικονομικοί, μέσω διαδικτυακών, ηλεκτρονικών ή έντυπων ΜΜΕ.
Τελικά, δεν έχει σημασία αν κάποιος γράφει ότι είμαστε προσωρινοί. Τι να την κάνεις την διατύπωση σε άρθρα, όταν μήνες τώρα από διάφορα ΜΜΕ μας απειλούν με πρωτοσέλιδα, με ρεπορτάζ, με κάθε τρόπο, ότι είμαστε μια κυβερνητική παρένθεση.
Λάσπη στη λάσπη για τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, με λυσσαλέο πόλεμο για να μην μπούμε στη Βουλή.
Με τα 45 δημοσιογραφικά χρόνια που κουβαλάω στην πλάτη μου, ζητάω τη βοήθεια της ΕΣΗΕΑ στην εκκαθάριση του δημοσιογραφικού τοπίου από τέτοια συμπτώματα.
Γνωρίζω, ότι είναι μια περίοδος όπου οι συνδικαλιστές συνάδελφοί μου έχουν πολλά προβλήματα να αντιμετωπίσουν. Αλλά έχουν υποχρέωση ταυτόχρονα να βοηθήσουν με κάθε τρόπο για να καθαρίσει το δημοσιογραφικό επάγγελμα από όλους αυτούς που άλλοι τους λένε λούμπεν, άλλοι λαμόγια και άλλοι κοινούς απατεώνες.
Φαντάζομαι, ότι όλα τα κόμματα, όλοι οι κλάδοι ασχολούμενοι με τα ΜΜΕ και ολόκληρη η κοινωνία, συμφωνούν για την κάθαρση του βίου και ότι η πολιτική δεν μπορεί να εκβιάζεται.

Αυτή η Κυβέρνηση πάντως σίγουρα δεν εκβιάζεται, δεν υποκύπτει».

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την εισαγγελική παραγγελία κατά των αγροτικών κινητοποιήσεων αναφέρει:


«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό το σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών. Αυτό το στόχο υπηρετεί και η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων. Ο αγώνας της φτωχομεσαίας αγροτιάς για το δίκιο της δεν είναι "έγκλημα", όπως χαρακτηρίζεται στην εισαγγελική παραγγελία. Είναι αγώνας επιβίωσης ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα και στο σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ που καταστρέφει τους μικρούς και μεσαίους αγρότες.
Ευθύνη για την τρομοκρατική εισαγγελική παραγγελία έχουν η κυβέρνηση και όλα τα κόμματα που ενοχοποιούν τους αγροτικούς αγώνες, που μιλούν για πλήγμα στην οικονομία από τα μπλόκα των αγροτών, που καλλιέργησαν τη συστηματική συκοφάντηση του αγώνα τους και των μορφών πάλης, που συλλογικά επιλέγουν.
Επίσης, η κυβέρνηση φέρει μεγάλες ευθύνες για το ότι δεν κατήργησε το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς.
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την ποινικοποίηση των αγροτικών αγώνων και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην αγωνιζόμενη αγροτιά. Η οργανωμένη λαϊκή πάλη μπορεί να νικήσει την αντιλαϊκή πολιτική και την καταστολή που τη συνοδεύει».


Κεδίκογλου: Για να υπάρξει συναίνεση πρέπει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προσγειωθεί στην πραγματικότητα

                                                                                               Πέμπτη 25/02/2016

Δελτίο Τύπου


Τον σοβαρότατο κίνδυνο να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα parking « ψυχών» τόνισε ο Σίμος Κεδίκογλου, υπογραμμίζοντας παράλληλα, ότι είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό το γεγονός, ότι έστω και αν όλοι οι Ευρωπαίοι αναλογικά, αποφασίσουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους  για τους πρόσφυγες, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχουν την πρόθεση να κάνουν το ίδιο και για ένα ποσοστό περίπου 40% που είναι παράνομοι μετανάστες. «για αυτούς –είπε χαρακτηριστικά- δεν αναλαμβάνουν καμία υποχρέωση και είναι ήδη στη χώρα μας. Το πώς θα διαχειριστείς αυτό το ζήτημα είναι μία δύσκολη εξίσωση. Λόγω του πολέμου στη Συρία έχουμε μεγάλη ροή προσφύγων από εκεί όπως και από το Ιράκ, ενώ και η Τουρκία διαδραματίζει έναν επιεικώς περίεργο ρόλο, αλλά όταν Μαροκινοί ή Μαυριτανοί προσπαθούν να μπούνε στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, τότε κάποιος λόγος θα υπάρχει».
Ο Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην  εκπομπή οι «Αταίριαστοι»  ανέφερε, επίσης, ότι στο προσφυγικό, έστω και την τελευταία στιγμή υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης και εθνικής γραμμής και αυτό γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσγειώθηκε στην πραγματικότητα και αντιλήφθηκαν πόσο επικίνδυνο πρόβλημα είναι, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση  για το αν υπάρχει περιθώριο συνεννόησης και σε άλλα σοβαρά ζητήματα επεσήμανε: «θα ήθελα πάρα πολύ όταν προσγειωθούνε στην πραγματικότητα, να συνεννοηθούμε και να υπάρξει συναίνεση, όμως πώς να γίνει αυτό, όταν έχουμε ρεκόρ απευθείας αναθέσεων, όταν έχουμε μπαράζ μυστηριωδών τροπολογιών ή αφαιρούνται εξουσίες, πώς να συνεννοηθούμε όταν οι συνταγματικά κατοχυρωμένες εξουσίες των Ανεξάρτητων Αρχών σφετερίζονται με υπουργικές αποφάσεις»;
Όσον αφορά στο ανοιχτό μέτωπο κυβέρνησης –αγροτών ο Σίμος Κεδίκογλου επανέλαβε ότι ναι μεν τα αιτήματά τους είναι δίκαια και εκτιμούν, ότι το σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι υλοποιήσιμο,  ωστόσο,  από την πρώτη στιγμή απηύθυναν  έκκληση στους αγρότες να ανοίξουν τα μπλόκα και να μην προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά. Όπως είπε:  «ελπίζω να ανοίξουνε τα μπλόκα,  γιατί η ζημιά είναι μεγάλη όχι μόνο στην οικονομία. Επιχειρούν να μάς κλείσουν τα σύνορα και εμείς κλείνουμε τους δρόμους κάτι τέτοιο είναι εν δυνάμει αυτοκτονικό. Θέλω να ελπίζω ότι και η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει ορισμένες ρυθμίσεις, οι οποίες απλούστατα δεν βγαίνουν. Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά στον αγροτικό κόσμο. Η «συνταγή» της πολιτικής πρέπει να αλλάξει, πρέπει να μπούμε και σε περικοπές δαπανών, δεν γίνεται για τον ισοσκελισμό του προϋπολογισμού να στηρίζεσαι σε αυξήσεις των φορολογικών εσόδων».


Αλληλεγγύη στον Αγώνα της Αγροτιάς

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Να υψώσουμε τείχος προστασίας απέναντι στην Κρατική Τρομοκρατία και Καταστολή
Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, κάθε συνδικάτο, κάθε τίμιο εργαζόμενο, μαζικά να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα της φτωχομεσαίας αγροτιάς καταγγέλλοντας το κυβερνητικό σχέδιο ποινικοποίησης και καταστολής του αγώνα των αγροτών.
Η παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, προς τους κατά τόπους εισαγγελείς, να προχωρήσουν μαζί με τις αστυνομικές αρχές στην καταστολή του αγώνα των αγροτών και στην άσκηση ποινικών διώξεων προετοιμάζει νέο γύρο τρομοκρατίας και καταστολής απέναντι στους λαϊκούς αγώνες. Η Κυβέρνηση διατηρώντας το νόμο που θεωρεί ως αδίκημα τις κινητοποιήσεις στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, έχει τεράστιες ευθύνες για αυτήν την εξέλιξη. Είναι συνέχεια και κλιμάκωση των συκοφαντιών και της λασπολογίας της Κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων ενάντια στον φτωχό λαό που αγωνίζεται για την επιβίωση του.
Όταν οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο και οι βιομήχανοι φθηνό ρεύμα είναι «ευεργέτες» και «στυλοβάτες» της οικονομίας. Όταν το ίδιο ζητάνε οι φτωχοί αγρότες «καταστρέφουν την οικονομία» και αντιμετωπίζονται ως εγκληματίες. Για τους εργάτες «έγκλημα» είναι το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς που θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας, νέο χτύπημα των μισθών. «Έγκλημα» είναι η διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης με το νόμο-λαιμητόμο, τον οποίο Εργάτες και Αγρότες απαιτούν την Απόσυρση του.
Εργάτες, Αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες και νεολαία, στις 12-13 Φλεβάρη πλημμυρήσαμε την Αθήνα και στείλαμε μήνυμα στην Κυβέρνηση να πάρει πίσω το Νόμο-Λαιμητόμο. Τώρα να υψώσουμε τείχος προστασίας και Αλληλεγγύης στον Αγώνα των Αγροτών απέναντι στην Κρατική Τρομοκρατία και καταστολή.
Όλες οι Συνδικαλιστικές Οργανώσεις να καταδικάσουν την ποινικοποίηση του Αγώνα των Αγροτών και να πάρουν πρωτοβουλίες ενδυνάμωσης της Αλληλεγγύης.



Πολιτική Συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Αλιβέρι

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ   ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Τηλ. 2223023708  Fax: 2223023708






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                 ΑΛΙΒΕΡΙ 25-2-2016

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ
στις 07.30 μμ στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
στο ΑΛΙΒΕΡΙ
 η Κ.Ο. ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ διοργανώνει
πολιτική συγκέντρωση με ομιλητή τον
ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΡΙΝΟ
μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ
ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομιλία του Τάσου Πρατσόλη στην Βουλή

Ομιλία στο σχέδιο Νόμου
"Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)"

Ευχαριστώ κ. Πρόεδρε,
Κύριε Υπουργέ,
Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
                Θέλω να τονίσω εξαρχής την ανυπαρξία θέσεων για το παρόν νομοσχέδιο από την πλευρά της αντιπολίτευσης που φάνηκε και από τις εισηγήσεις των λιγοστών βουλευτών που τοποθετήθηκαν μέχρι τώρα και των λιγοστών που έχουν εγγραφεί.
Η επι δεκαετίες στρεβλή λειτουργία και οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά τόσο στην ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών όσο και στη δημοσιονομική μας ευστάθεια. Η πλέον δυσμενής συνέπεια όμως είναι η ηθική απαξίωση αυτού του συστήματος, που στη συνείδηση των πολιτών ταυτίζεται με την αναξιοκρατία, τη φαυλότητα και την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.  Η παθολογία αυτή του διοικητικού μηχανισμού είναι βασική συνιστώσα οπισθοδρόμησης, που συνέβαλε και επιτάχυνε τη σημερινή οικονομική κρίση.
Η λειτουργική εσωστρέφεια, οι πελατειακές σχέσεις, τα φαινόμενα διαφθοράς, η κομματικοποίηση, καθόλου δεν βοήθησαν στην προάσπιση και προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος, που είναι η θεσμοθετημένη από το Σύνταγμα αποστολή της Δημόσιας Διοίκησης.
Αντίθετα, αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα έχουν οδηγήσει σε κρίση ταυτότητας, καθώς η έλλειψη ουσιαστικών ή δομικών μεταρρυθμίσεων ενθάρρυνε διαχρονικά τις πελατειακές πρακτικές και την αναπαραγωγή δυσλειτουργιών και στρεβλώσεων οι οποίες πολλές φορές είχαν τον μανδύα προσχηματικών «αναδιοργανώσεων».

Η πιο πρόσφατη απ’ αυτές, που έγινε από τον σημερινό πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τότε αρμόδιο Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αντί να οδηγήσει σ’ ένα λειτουργικό και αξιοκρατικό Δημόσιο, ενέτεινε τις αδικίες, καθώς η «αξιολόγηση» αναδείκνυε στην ιεραρχική κλίμακα «κολλητούς και «αρεστούς», θεωρούσε αναγκαστικά ανεπαρκείς ένα ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό, ενώ παράλληλα εξόντωσε υπαλλήλους με το καθεστώς των διαθεσιμοτήτων των οποίων η αναπόφευκτη κατάληξη ήταν οι απολύσεις. Κι αυτό συνέβη εξ αιτίας  αφ’ ενός της ιδεολογικής εμμονής για όσο το δυνατόν μικρότερο και φθηνότερο κράτος και αφ’ ετέρου της ανομολόγητης επιλογής να προστατευθούν και να αναδειχτούν «τα δικά μας παιδιά» για άλλη μια φορά. Με τέτοιες υποκριτικές και φαύλες πρακτικές δεν γίνονται μεταρρυθμίσεις.
Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό και ανήθικο κάποιοι από την αντιπολίτευση να κατηγορούν τη σημερινή Κυβέρνηση για ρουσφετολογικές προσλήψεις και για οικογενειοκρατία. Έλεος κύριοι. Αρκεί και μόνο να κοιταχτείτε μεταξύ σας. Υπάρχουν, μέχρι και 4ης γενιάς βουλευτές της ίδιας οικογένειας, που βέβαια συνοδεύουν και ένα ολόκληρο πελατειακό σύστημα όπως το φτιάξατε χρόνια τώρα.

Ουρανία Παπανδρέου: Για μια ακόμη φορά μας εκπλήσσει ‘’ευχάριστα ‘’ η Δήμαρχος Ιστιαίας– Αιδηψού!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Όπως διαβάζουμε στον τύπο γιατί αυτά συνήθως περνούν στα μουλωχτά,  πρώην αντιδήμαρχος κατηγορείται για κλοπή δημοτικής περιουσίας και καταδικάζεται αρχές Μαρτίου στην Χαλκίδα. Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω  βραδινές ώρες να αλιεύει ψάρια στην δημοτική ιχθυοκαλλιέργεια Ιστιαίας όπου τότε ήταν και πρόεδρος.
  Η οικονομική επιτροπή στην οποία πρόεδρος είναι Δήμαρχος Λίνα Ευσταθίου- Σπανού  αποφάσισε να πληρώσει ο Δήμος την νομική υπεράσπιση του , καθ΄ ότι η νυχτερινή κλοπή ψαριών περίπου συνιστά υπερωριακή απασχόληση και έτσι πρέπει να ανταμείβεται ο ζήλος του εργαζομένου! Δικηγόρος σύμφωνα πάντοτε με το δημοσίευμα είναι εξάδελφος της Δημάρχου εξ’ Αθηνών  ….!!
  Μια μικρή ακόμη λεπτομέρεια, ο κατηγορούμενος ήταν  υποψήφιος με τον συνδυασμό της Δημάρχου. Συνέπεια και αλληλεγγύη αδέλφια  αλλά … από την τσέπη σας!!
                                                                      ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

                                                                      ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΥΡΑΝΙΑ

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Philip Morris για την απορρόφηση των ελληνικών καπνών, παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2016 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα υπεγράφη σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου Συμφωνία Συνεργασίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris International Management S.A. Η Συμφωνία υπεγράφη από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βαγγέλη Αποστόλου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Philip Morris International, κ. Ανδρέα Καλαντζόπουλο.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  Βαγγέλης Αποστόλου με την ευκαιρία της υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας δήλωσε τα εξής:

«Με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την Philip Morris επισφραγίζεται η πρόθεση της Διεθνούς αυτής εταιρείας να προμηθευτεί από τους Έλληνες καπνοκαλλιεργητές 30.000 τόνους καπνού στην τριετία 2016 – 2018 και από την άλλη η δέσμευση που έχει αναλάβει το Υπουργείο να εφαρμόσει εκείνες τις πολιτικές που θα καταστήσουν ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο και υψηλής ποιότητας την παραγωγή ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου.
Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που αποφέρει σημαντικά οφέλη σε όλους τους εμπλεκόμενους, ευνοεί την συλλογική δραστηριοποίηση και εκπροσώπηση των αγροτών, αλλά κυρίως προσθέτει αξία στο μόχθο του Έλληνα καπνοκαλλιεργητή».

Όπως επεσήμανε ο Υπουργός  η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας δημιουργεί υψηλά standards για την παραγωγή των καπνών ανατολικού τύπου και παράγει τεχνογνωσία στην καλλιέργεια ποιοτικού και ανταγωνιστικού προϊόντος σύμφωνα με τα σύγχρονα καλλιεργητικά και περιβαλλοντικά πρότυπα.
Πρόσθεσε, δε,  ότι  «η εφαρμογή αντίστοιχης συμφωνίας στην τριετία 2013 – 2015 συνέβαλλε αποφασιστικά στη βιωσιμότητα του κλάδου καλλιέργειας καπνού στην Ελλάδα και έδωσε αποτελέσματα στο επίπεδο της τοπικής ανάπτυξης και της απασχόλησης».

«Η Συμφωνία αυτή αυξάνει την προβλεψιμότητα του οικονομικού περιβάλλοντος για τους 30.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες στη χώρα και εξασφαλίζει επαρκείς ποσότητες εξαιρετικής ποιότητας καπνών για τη λειτουργία της ΡΜΙ παγκοσμίως. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, διατηρούμε ακλόνητη τη δέσμευσή μας για τη στήριξη της οικονομίας της χώρας και την αξιοποίηση επιπλέον επιχειρηματικών ευκαιριών. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η Συμφωνία αυτή εγγυάται τη διαρκή βελτίωση της ελληνικής παραγωγής ανατολικών καπνών μέσω σύγχρονων αγρονομικών προγραμμάτων, ποικιλιών υψηλής παραγωγικότητας, εκμηχάνισης της συγκομιδής, καινοτόμων συστημάτων ξήρανσης και κυρίως διαρκούς εκπαίδευσης των καλλιεργητών»,  δήλωσε ο κ. Καλαντζόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι η καλλιέργεια καπνών «ανατολικού τύπου» της Ελλάδας ανέρχεται σε 150.000  στρέμματα και στον κλάδο απασχολούνται περίπου 13.000 καλλιεργητές, 12.000 εργάτες γης, καθώς και περίπου 3.000 εργαζόμενοι για την πρώτη φάση της επεξεργασίας και των συναφών με τον καπνό δραστηριοτήτων. Αξίζει να αναφερθεί επιπλέον ότι η καλλιέργεια καπνών συγκεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένες ελληνικές επαρχίες και, για κάποιες από αυτές, αποτελεί μια από τις κυριότερες πηγές εισοδήματος και ταυτόχρονα μια σημαντική κληρονομιά της ελληνικής γεωργικής παράδοσης.






Η Γυναίκα στο έργο του Σκαρίμπα



Το Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου αναβαθμίστηκε και πληροί σύγχρονες προδιαγραφές αγώνων μπάσκετ



Ο αγώνας μπάσκετ μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας – Ρωσίας, που διεξήχθη το περασμένο Σάββατο, ήταν μια επιτυχημένη οργάνωση από πλευράς ΔΟΑΠΠΕΧ, που αποτέλεσε το τελικό τεστ εν όψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 B' Κατηγορίας που αναλαμβάνει να φιλοξενήσει η πόλη της Χαλκίδας, τον Ιούλιο του 2016.
Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, έγιναν εργασίες για λειτουργική αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου Κανήθου «Τάσος Καμπούρης», προκειμένου να πληροί της σύγχρονες προδιαγραφές που επιτάσσει η FIBA, στη διεξαγωγή αγώνων Ευρωπαϊκού βεληνεκούς. 
Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου, δεύτερος ηλεκτρονικός πίνακας, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αναγράφει τον αριθμό των παικτών, από το Μηδέν έως το Ενενήντα Εννέα, όπως ισχύει στο σύγχρονο μπάσκετ.
Ταυτόχρονα, εκτός από τις βασικές ενδείξεις χρόνου, σκορ, περιόδου και φάουλ παικτών, πλέον αναγράφονται και οι πόντοι των παικτών σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Επίσης, προστέθηκαν προβολείς στον αγωνιστικό χώρο, που διασφάλισαν περί τα 2.000 Lumen, ώστε να πετύχουμε την ποιοτικότερη τηλεοπτική κάλυψη του παιχνιδιού.
Επιπλέον, να σημειωθεί ότι και αυτό το παιχνίδι, όπως και το προηγούμενο, Ελλάδα – Ελβετία, διεξήχθη με ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα, όπως προτάσσει ο κανονισμός της FIBA.

Το Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης», μετά τις εργασίες και παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησε ο ΔΟΑΠΠΕΧ, είναι ήδη έτοιμο να υποδεχτεί τους αγώνες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 B' Κατηγορίας, τον Ιούλιο.                                                                                  

Αποκριάτικες Εκδηλώσεις Χαλκίδας 2016 – «Κουρσεύουμε τον Ευβοϊκό» Σαββατοκύριακο, 27 & 28/2 και Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου





Η Χαλκίδα έδωσε το σύνθημα για τον εορτασμό των φετινών αποκριών, με μια δυνατή έναρξη και την παρουσία μικρών και μεγάλων στη συναυλία των REC, που ξεσήκωσαν όλη την παραλία.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Χαλκίδας, που διοργανώνει ο ΔΟΑΠΠΕΧ συνεχίζονται κάθε Σαββατοκύριακο, με κορύφωση το τελευταίο τετραήμερο της αποκριάς, Παρασκευή 11, Σάββατο 12, Κυριακή 13 και Καθαρά Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016.
Με σύνθημα φέτος «Κουρσεύουμε τον Ευβοϊκό», το ξεχωριστό μας Καρναβάλι, το μοναδικό μας «Θαλασσινό Καρναβάλι» μας επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις από αέρα, θάλασσα και στεριά.
Ήδη οι συμμετοχές καρναβαλιστών και πλεούμενων αυξάνονται για την τελευταία Κυριακή της αποκριάς.
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν μεμονωμένα ή με ομάδα καρναβαλιστών, μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο του ΔΟΑΠΠΕΧ, στο τηλέφωνο: 2221061071.
Το Πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων που διοργανώνει ο ΔΟΑΠΠΕΧ με τη συμμετοχή Συλλόγων, Ωδείων και Σχολών Χορού για το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Φεβρουαρίου έχει ως εξής:
27/2, Σάββατο και ώρα 20.00, Στρογγυλό Παραλίας Χαλκίδας,
Μοντέρνο Μουσικό Πρόγραμμα με τη συμμετοχή των Τμημάτων του Ωδείου Σιάνου
28/2, Κυριακή και ώρα 12.00, Στρογγυλό Παραλία Χαλκίδας,
Παραδοσιακοί Χοροί και Δρώμενα Αποκριάς με τη συμμετοχή του Συλλόγου Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης» και 3μελούς ορχήστρας.
Αποκριάτικα Παραδοσιακά Δρώμενα του Μοριά και της Νάξου με τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν.Αρτάκης «Παναγία Φανερωμένη».
3/3, Τσικνοπέμπτη και ώρα  18.30, Πλατεία Αγίου Νικολάου,
Αποκριάτικα Δρώμενα, γλέντι με ορχήστρα, τσικνομεζέδες και κρασί με τη συμμετοχή του Συλλόγου «Τ’ Αλωνάκι»

Θα ακολουθήσει αναλυτικό πρόγραμμα και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις της Αποκριάς.



                                                                                       
                                                                                       ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


                                                                                           ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΠΗΣ

Ανακοίνωση της Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων


Μέτρα που δεν δίνουν καμία διέξοδο στους μικρομεσαίους αγρότες οι οποίοι παλεύουμε για την επιβίωσή μας, είναι αυτά που ανακοινώθηκαν στη συνάντηση που είχαν, τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη, εκπρόσωποι κάποιων μπλόκων, με τον πρωθυπουργό και υπουργούς του.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος έκανε λόγο για “μέτρα για την στήριξη του αγροτικού κόσμου”, αλλά κάθε άλλο πάρα αυτό είναι, καθώς όλα κινούνται στον “ντορό” της εφαρμοζόμενης πολιτικής που μας ξεκληρίζει.
Η επί τούτου “δημιουργική ασάφεια” που χαρακτηρίζει τις κυβερνητικές εξαγγελίες, δεν μπορεί να κρύψει ότι πρόκειται για μέτρα που διευκολύνουν αυτό το ξεκλήρισμα.
Η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι στη συνάντηση πήρε μέρος η πλειοψηφία των μπλόκων που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των αγωνιζόμενων αγροτών. Λέει, εν γνώσει της, ψέματα, με στόχο να παραπλανήσει τους αγρότες και την κοινή γνώμη. Η αλήθεια είναι ότι τα μπλόκα που παραβρέθηκαν ήταν πολύ λιγότερα από όσα ανακοινώθηκαν. Στον κατάλογο με τις συμμετοχές που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνονται πολλά μπλόκα που είναι ανύπαρκτα, άλλα που δεν συμμετείχαν – υπάρχουν και οι σχετικές δημόσιες διαψεύσεις και καταγγελίες – και μερικά διπλογραμμένα, με διαφορετικά ονόματα.
Oι «πρόθυμοι» που …αλληλοπιδηλώνονταν στα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ποιος θα μπει πρώτος μέσα, καθόλου δεν εκπροσωπούσαν  τους δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες που βρίσκονται πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα. Τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλοαγροτών εκπροσωπούσαν, όπως φαίνεται και από το πλαίσιο των αιτημάτων που υπέβαλλαν.

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης Σ.Α.Μ.Ε.Ε.

 
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ
ΜΕΛΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ          
         Βενιζέλου 12, 34100 Χαλκίδα             
    Τηλ. 22210 22885-fax 22210 80918


Καλείστε να παραστείτε στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΑΜΕΕ που θα γίνει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου  2016 και ώρα 18:00 μ.μ.  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Εύβοιας στον 2ο όροφο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:                                    

1.            Οικονομικός Απολογισμός
2.            Διοικητικός Απολογισμός
3.            Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4.            Απαλλαγή Συμβουλίου
5.       Τροποποίηση Καταστατικού με βάση την υπ’ αρ. 22/2015 διάταξη της κ. Ειρηνοδίκου Χαλκίδας θα πρέπει να τροποποιηθεί το άρθρο 22, παρ. 5 για να είναι σύμφωνο με το άρθρο 99ΑΚ. και την τροποποίηση  του άρθρου 16 ΓΙΑ ΤΙΣ  ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Σ.Α.Μ.Ε.Ε.
6.            Ανακοινώσεις

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 07 Μαρτίου 2016 ημέρα Δευτέρα,  την ίδια ώρα και στο ίδιο μέρος.

Με τιμή
Ο Πρόεδρος


Βαρελάς Βασίλειος

Συνεδρίαση Δ.Σ. Επιμελητηρίου Εύβοιας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ                                                                    
Καλείστε στις 29/2/2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00, να προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του 2ου ορόφου του Επιμελητηρίου, Ελ. Βενιζέλου 12, Χαλκίδα, προκειμένου να συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο με θέματα συζήτησης τα ακόλουθα:
       
1.            Επικύρωση Πρακτικών.
2.            Eνημέρωση των επιχειρήσεων για τις παρεχόμενες νομοθετικές δυνατότητες και τις σχετικές διαδικασίες για την αναδιάρθρωση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων.
3.            Ανακοινώσεις.


            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


            ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Συνάντηση Ζωής Λιβανίου με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν

Χαλκίδα, 24 Φεβρουαρίου 2016


Την Τετάρτη 24 φεβρουαρίου 2016 η Βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας της Ελληνικής Βουλής με το Αζερμπαϊτζάν, Ζωή Λιβανίου, συναντήθηκε με τον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, Rahman Mustafayev, στην Αθήνα.
Συζητήθηκαν οι αναπτυσσόμενες οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και τα περιθώρια της διεύρυνσης των οικονομικών και πολιτισμικών συνεργειών μεταξύ των δύο χωρών.  Η Ζωή Λιβανίου υποστήριξε ότι η Ελλάδα και η σημερινή κυβέρνηση επιθυμούν την διακρατική συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι θεωρεί ότι πέρα από τις οικονομικές σχέσεις είναι αναγκαία η ανάπτυξη διαπολιτισμικών δράσεων, καθώς είναι ο πολιτισμός που επιτρέπει να αναπτυχθούν οι φιλίες μεταξύ των δύο λαών. Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση πληροφορήθηκε από τον πρέσβη ότι ανήκει στους συχνούς επισκέπτες της Εύβοιας και της Χαλκίδας και τον προσκάλεσε να συμβάλει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον Νομό ώστε όλοι οι κάτοικοι του Νομού να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία του Αζερμπαϊτζάν.
Μετά από πρόταση της κυρίας Λιβανίου συμφωνήθηκε να διοργανωθεί στη Χαλκίδα το καλοκαίρι του 2016 εκδήλωση για την παραδοσιακή μουσική του Αζερμπαϊτζάν, ενώ θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες αδερφοποίησης μιας πόλης του Νομού Εύβοιας με μια αντίστοιχη του Αζερμπαϊτζάν.

Η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι οι σχέσεις φιλίας που αναπτύσσονται μέσα από τις ομάδες φιλίας του ελληνικού κοινοβουλίου αποτελούν την ειρηνική διπλωματία της χώρας. Οι σχέσεις της Ελλάδας με το Αζερμπαϊτζάν πρέπει να αναπτυχθούν ακόμα περισσότερο δεδομένου ότι μπορούν να συμβάλλουν  στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας αλλά και το Αζερμπαϊτζάν μπορεί να αξιοποιήσει ακόμα περισσότερο το επιστημονικό δυναμικό της χώρας μας και την τεχνογνωσία που διαθέτουμε.   

Ομιλία του Βουλευτή Τάσου Πρατσόλη στο σχέδιο Νόμου Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)


Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,
Η επι δεκαετίες στρεβλή λειτουργία και οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης της χώρας, έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά τόσο στην ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών όσο και στη δημοσιονομική μας ευστάθεια. Η πλέον δυσμενής συνέπεια όμως είναι η ηθική απαξίωση αυτού του συστήματος, που στη συνείδηση των πολιτών ταυτίζεται με την αναξιοκρατία, τη φαυλότητα και την εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων.  Η παθολογία αυτή του διοικητικού μηχανισμού συνιστά, βασική συνιστώσα οπισθοδρόμησης, που συνέβαλε και επιτάχυνε τη σημερινή οικονομική κρίση.
Η λειτουργική εσωστρέφεια, οι πελατειακές σχέσεις, τα φαινόμενα διαφθοράς, η κομματικοποίηση, καθόλου δεν βοήθησαν στην προάσπιση και προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος, που είναι η θεσμοθετημένη από το Σύνταγμα αποστολή της Δημόσιας Διοίκησης.
Αντίθετα, αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα έχουν οδηγήσει σε κρίση ταυτότητας, καθώς η έλλειψη ουσιαστικών ή δομικών μεταρρυθμίσεων ενθάρρυνε διαχρονικά τις πελατειακές πρακτικές και την αναπαραγωγή δυσλειτουργιών και στρεβλώσεων οι οποίες πολλές φορές είχαν τον μανδύα προσχηματικών «αναδιοργανώσεων».