Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στην Χαλκίδα με τον Δημήτρη Στρατούλη.

Χαλκίδα 4/2/2016


Πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση - συζήτηση της Λαϊκής Ενότητας στην Χαλκιδα με θέμα το ασφαλιστικό και ομιλητή τον Δημ.Στρατούλη μέλος του Π.Σ.της ΛΑ.Ε.

Ηταν η 50η εκδήλωση της ΛΑΕ πανελλαδικά με αυτό το θέμα, οπου τονίστηκε το γεγονός οτι το θέμα του ασφαλιστικού που αγγίζει όλη την κοινωνία (αγρότες,μισθωτους,ελ.επαγγελματίες,επιστήμονες,ανέργους, συνταξιούχους κλπ) μπορεί να λυθεί εις όφελος της κοινωνίας μονο μέσα απο πολιτικές που θα ειναι εξω απο τα καταστροφικά μνημόνια και που θα είναι σε ρήξη με την ευρωζώνη.

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ


Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων χαιρετίζει τους χιλιάδες συναδέλφους μικρομεσαίους αγρότες και αγρότισσες, που με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα έδωσαν το παρόν στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας σε όλη την Ελλάδα, μέσα από το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, μαζί με το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματοβιοτέχνες. Ιδιαίτερα τη νέα γενιά που αντιστέκεται, τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Δείξαμε ότι δεν το βάζουμε κάτω. Δηλώσαμε την αποφασιστικότητά μας να παλέψουμε για την επιβίωση μας, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης της ΚΑΠ της ΕΕ και των  κάθε είδους συνεταίρων τους, που με εργαλείο το ασφαλιστικό και το φορολογικό, μας χαρατσώνει, επιταχύνει το ξεκλήρισμα  των μικρομεσαίων  αγροκτηνοτρόφων για να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή σε λίγα χέρια  μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.   
 Ο αγώνας μας για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που αποφασίσαμε στις πανελλαδικές συσκέψεις του οργανωμένου αγροτικού κινήματος των μικρομεσαίων αγροτών, είναι ο δικός μας μονόδρομος για την επιβίωσή μας, ενάντια στο ξεκλήρισμα τη φτώχεια την ανεργία και την εξαθλίωση μας..
Λέμε όχι στο νέο ασφαλιστικό σχέδιο. Όχι στη νέα φοροληστεία. Παλεύουμε για να μην πάνε στη βουλή κι αν πάνε να μην ψηφιστούν.
Μαζί με τους εργατοϋπάλληλους, τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούμε να βάλουμε  φρένο σε αυτή την επίθεση του κοινού μας αντίπαλου, να ανοίξουμε το δρόμο για να κοιτάμε με αισιόδοξα το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας και τα δικό μας. 
Η Πανελλαδική συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων καλεί τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να ανταποκριθούν μαζικά και περήφανα  στη συνέχεια και κλιμάκωση του αγώνα. .
Καλούμε τις Ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους τις επιτροπές αγώνα, τα μπλόκα, με το πλαίσιο των αιτημάτων μας, να πάρουν μαζικά μέρος την Κυριακή 7 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στη Νίκαια για τον παραπέρα πανελλαδικό συντονισμό της αγωνιστικής μας δράσης.


                                                                                         Λάρισα  4 Φλεβάρη 2016

Απεργιακή συγκέντρωση των Ταξικών Σωματείων στο Αλιβέρι


Εργάτες , υπάλληλοι, συνταξιούχοι, άνεργοι, επαγγελματίες, αγρότες, νέοι και νέες έδωσαν αγωνιστικό  παρών στην απεργιακή συγκέντρωση των Ταξικών Σωματείων στο άγαλμα του Λιγνιτωρύχου στις 10.30 το πρωί.
Κύριος ομιλητής ο Θαλασσινός Γιάννης πρόεδρος του σωματείου Μετάλλου Εύβοιας ο οποίος ανέφερε ότι το  νέο έγκλημα στο ασφαλιστικό μας αφορά όλους και  κανείς δεν θα γλυτώσει  από τη νέα σφαγή. Είναι ώρα ευθύνης για όλους μας. Είναι ώρα ο λαός να ορθώσει το ανάστημά του, να οργανώσει τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο που του έχουν κηρύξει.  Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλο χαμένο χρόνο, για άλλες αυταπάτες και απογοητεύσεις.
Χαιρετισμό απεύθυναν ο Παπαρήγας Γιώργος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κύμης- Αλιβερίου και ο Κοντός Θεοτόκης μέλος της Διοίκησης του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Κύμης.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους του Αλιβερίου και κλείσιμο του περιφερικού δρόμου.

Λαοθάλασσα σήμερα στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Χαλκίδα


Πλήθος εργατών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, γυναικών, σπουδαστών και μαθητών, κατέκλυσε την Πλατεία Αγοράς στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Χαλκίδα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τα σωματεία και φορείς: Συνδικάτο Τροφίμων- Ποτών Εύβοιας- Βοιωτίας, τα σωματεία εργαζομένων του Ζούρα, του Νηρέα, του Κελαϊδίτη ΑΕ, η σωματειακή επιτροπή της Κελαϊδίτης ΕΠΕ, η Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το σωματείο της χαρτοποιίας ΑΙΓΙΣ, το σωματείο εργαζομένων «Παλίρροια», η Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας, το κλαδικό συνδικάτο Φαρμάκου Εύβοιας- Βοιωτίας, το κλαδικό συνδικάτο Μετάλλου Ν. Εύβοιας, καθώς και εργαζόμενοι από το Νοσοκομείο Χαλκίδας, την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, το Δήμο της Χαλκίδας. Επίσης, η Ένωση Συνταξιούχων Ν. Εύβοιας, ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας του ΤΕΙ, η ομάδα γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ, μαθητές και μαθήτριες από το Μουσικό Γυμνάσιο Αυλίδας, το ΓΕΛ Ψαχνών, το 2ο ΓΕΛ Χαλκίδας.
Από νωρίς το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας από τις δυνάμεις των σωματείων στις εγκαταστάσεις του Νηρέα στην Καστέλλα και στο κατάστημα του Βασιλόπουλου στη Νεοφύτου.
Τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη συγκέντρωση ήταν:
«Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» και «Διαλύουν την ασφάλιση και βγαίνουμε στο δρόμο, πάρτε πίσω το νόμο- λαιμητόμο».
Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απεύθυναν ο Σταύρος Κούρτης, πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων Σπουδαστών του ΤΕΙ Χαλκίδας και ο Στέφανος Μουτουσίδης, πρόεδρος πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ευβοίας.

Ουρανία Παπανδρέου: Λαμπρή νίκη η Απόφαση για τα σκουπίδια, ο πόλεμος όμως δεν έχει κερδηθεί!!!

                                                         ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η χθεσινή ομόφωνη απάντηση του λαού και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού με ένα βροντερό όχι στα σκουπίδια άλλων περιοχών και την προσφυγή σε ένδικα μέσα στην απόφαση του ΦΟΣΔΑ είναι νίκη λαμπρή, ο πόλεμος όμως ακόμη δεν έχει κερδηθεί.
Τα σχέδια και οι ορέξεις αυτών που πίστεψαν πως θα αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς είναι οργανωμένα .Το διαπιστώσαμε ‘εξ άλλου από το θράσος και την επιμονή τους παρά τις έντονες αντιδράσεις μας να θέλουν …… να μας ΔΙΑΦΩΤΙΣΟΥΝ!!
Καλώ όλες και όλους τους συμπολίτες σε εγρήγορση…, γιατί θα υπάρξει και συνέχεια!!
                                                                      ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

                                                                       ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ομόφωνο ΟΧΙ του Δημοτικού Συμβουλίου Ιστιαίας στην υποδοχή 1500 τόνων σκουπιδιών από τον Πύργο Ηλείας

Την πλήρη αντίθεσή της για την υπό προϋποθέσεις σχεδιαζόμενη υποδοχή απορριμμάτων άλλων περιοχών στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας, διατράνωσε η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κα. Λίνα Ευσταθίου στο έκτακτο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, που συγκλήθηκε γι’ αυτό ακριβώς το θέμα, παρουσία πολλών Δημοτών.
Με αυτόν τον τρόπο η κ. Ευσταθίου διέψευσε κατηγορηματικά τα διαδιδόμενα τον τελευταίο καιρό σενάρια για δήθεν σιωπηρή αποδοχή της σε προτάσεις του Φo.Σ.Δ.Α περί μεταφοράς απορριμμάτων  στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας από άλλους Δήμους εκτός Β. Ευβοίας.
Ενώπιον Δημάρχων της Περιφερείας μας, μελών του Φo.Σ.Δ.Α και μεγάλου αριθμού Δημοτών, το Δ.Σ. Ιστιαίας-Αιδηψού έλαβε ομόφωνη απόφαση να μη δεχθεί την εφαρμογή αποφάσεων, που θα επιβαρύνουν με οποιονδήποτε τρόπο τον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, θεωρεί υποχρέωσή της να ευχαριστήσει θερμά τους Δημότες που ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή της παρευρέθηκαν στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο. Παράλληλα επιθυμεί να διαβεβαιώσει τους πάντες πως πρώτο μέλημα της ίδιας και του Δ.Σ. Ιστιαίας-Αιδηψού είναι να μη τεθεί με κανένα τρόπο σε κίνδυνο η υγεία των κατοίκων του Δήμου μας και η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην ποιότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου για την αυριανή κινητοποίηση


Κλειστή τώρα η Γέφυρα της Χαλκίδας


Η γέφυρα θα κλείσει από τις 15:00 το μεσημέρι και θα ανοίξει 18:00 το απόγευμα.
Οι πληροφορίες για τις ακριβείς ώρες του κλεισίματος της γέφυρας είναι συγκεχυμένες αφού σύμφωνα με πηγές που σχετίζονται με τους αγρότες που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για σήμερα 3/2/2016 η γέφυρα θα κλείσει για 2 ώρες και μεταξύ 16:00 - 18:00.

Τα οχήματα για αυτό το διάστημα θα χρησιμοποιούν την παλιά γέφυρα της Χαλκίδας.

Συνάντηση Δημάρχου Χαλκιδέων με Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας

                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο πλαίσιο συνεργασίας Δήμου Χαλκιδέων και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμαχρος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης συναντήθηκε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Φάνη Σπανό. Παρουσία και υπηρεσιακών παραγόντων συζήτησαν ζητήματα που αφορούν περιοχές του Δήμου Χαλκιδέων και κυρίως αναφέρθηκαν σε έργα που ήδη εξελίσσονται ή έχουν δρομολογηθεί.
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη για τις παρεμβάσεις στη Δημοτική Αγορά Χαλκίδας, για το οικόπεδο που θα ανεγερθεί το 26ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, στη συνοικία του Μπαταργιά, για την πορεία του έργου της ανακατασκευής της οδού Αθανασίου Διάκου στην Κάνηθο και για τη μελέτη που προωθείται για την αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου της Αυλίδας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μελέτη που θα συνταχθεί από τον Δήμο για τα παράλληλα έργα του Νοσοκομείου Χαλκίδας (οδική πρόσβαση, δίκτυα ομβρίων και αποχέτευσης) και για την αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στην παραλία Χαλκίδας, για την οποία θα γίνει δημοπράτηση στις 2 Μαρτίου 2016.
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φ. Σπανός ενημέρωσε τον Δήμαρχο για τα έργα που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην περιοχή και αφορούν κυρίως στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου και στα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν σε επικίνδυνα σημεία, στην εξέλιξη του έργου του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, καθώς και σε αθλητικά έργα.


   Γραφείο Τύπου  

Επιτέλους ολοκληρώνεται η οδός Αθανασίου Διάκου στον Καράμπαμπα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε από το πρωί της 3ης Φεβρουαρίου η ασφαλτόστρωση και του τελευταίου τμήματος της οδού Α. Διάκου στη συνοικία Κανήθου στη Χαλκίδα και πλέον εντός των προσεχών ημερών ο δρόμος θα παραδοθεί προς χρήση στο σύνολό του.
Έτσι, κάτοικοι και επισκέπτες θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ασφαλές οδικό δίκτυο στη συγκεκριμένη περιοχή, με επαρκή φωτισμό, διαχωριστικές λωρίδες, πεζοδρόμια και σήμανση. Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα ολοκληρωθούν εντός της ημέρας και θα ακολουθήσει αμέσως η διαγράμμιση του δρόμου και η σήμανση του, προκειμένου να δοθεί στην κυκλοφορία.
Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης ευχαρίστησε τους κατοίκους για την κατανόηση που έδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια των εργασιών, τόνισε δε ότι πλέον θα έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο και ασφαλή δρόμο.

   Γραφείο Τύπου  

Συνάντηση εκπροσώπων Λαικής Ενότητας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από συνάντηση αντιπροσωπειών ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση, που αφορά το ζήτημα της συμβολής τους στην κοινή δράση των μαχόμενων δυνάμεων της αριστεράς ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο.
«Η ΛΑΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζουν τις μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις, που ξεσπούν σε όλη τη χώρα. Οι κινητοποιήσεις της εργατικής τάξης, των -νέων κυρίως- ελαστικά εργαζόμενων με «μπλοκάκι», της μικρομεσαίας αγροτιάς, των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών, έχουν κοινό στόχο: την πολιτική των μνημονίων, την επίθεση που δέχονται από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, που θέλουν να μετατρέψουν την ασφάλιση από κοινωνικό δικαίωμα σε ατομική υποχρέωση, να αφαιρέσουν δικαιώματα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες. Οι δύο δυνάμεις υποστηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις αυτούς τους αγώνες. Στηρίζουν την ανάγκη να συντονιστούν και να κλιμακωθούν για να μην περάσει και να ανατραπεί το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και συνολικότερα η μνημονιακή αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλου του αστικού μνημονιακού μπλοκ.
Σε αυτή τη μεγάλη μάχη επιδιώκουμε, να βρούμε τρόπους κοινής δράσης  και συνεργασίας
- Για να πούμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην αντιασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που προωθούν κυβέρνηση, ΕΕ και ΣΕΒ. Καμία συναίνεση, καμία ανοχή στον σφαγιασμό των λαϊκών δικαιωμάτων με όλες τις μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της αριστεράς, για να μην περάσει το νομοσχέδιο ασφαλιστικής κατεδάφισης και να διεκδικήσουμε καθολικό, δημόσιο, αναδιανεμητικό σύστημα ασφάλισης, δωρεάν και δημόσιο σύστημα περίθαλψης για όλους, πλήρη και σταθερή δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
-Για να συμβάλλουμε στον αναγκαίο παλλαϊκό ξεσηκωμό, στον κοινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα, από το πανεθνικό μέχρι τη γειτονιά, του εργατικού κινήματος με τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και την φτωχή και μικρομεσαία αγροτιά, που παλεύει  στα αγροτικά μπλόκα, την εργατική τάξη. Για να συμβάλλουμε στις προσπάθειες που γίνονται για τον ενωτικό αγωνιστικό συντονισμό σωματείων και συνδικαλιστικών οργανώσεων, και πρώτα από όλα στην βάση των  πρωτοβάθμιων σωματείων, για την συγκρότηση ενός ενωτικού κέντρου αγώνα ταξικών και αγωνιστικών συνδικάτων  ενάντια στην αντιδραστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση σε διάκριση από τον εργοδοτικό, συμβιβασμένο και τον κυβερνητικό συνδικαλισμό. Με κοινές επιτροπές και συνελεύσεις αγώνα στη γειτονιά, με πρωτοπόρα κοινή στάση στα συλλογικά όργανα του λαϊκού κινήματος.
- Για να κλιμακώσουμε την πάλη μας, για να στηρίξουμε, όχι κινητοποιήσεις «για την τιμή των όπλων», αλλά ένα μεγάλο κύμα απεργιών (που ήδη ξεκίνησαν όπως στους ναυτεργάτες, ΝΑΤ, ΕΡΓΟΣΕ, SOFTEX κα), ενωτικών διαδηλώσεων, καταλήψεων, πολύμορφων αγώνων, με αφετηρία την Πανεργατική Απεργία της 4ης Φλεβάρη και παραπέρα κλιμάκωση αμέσως μετά.
- Για να συνδέσουμε τους αγώνες κατά της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, με την πάλη για την απαλλαγή συνολικά από τα μνημόνια, για τη διαγραφή του χρέους, για τη σύγκρουση και ρήξη με την πολιτική των μεγαλοεπιχειρηματιών, των τραπεζιτών,  της ΕΕ και των κυβερνήσεών τους, των συνεχών θυσιών στο όνομα του ευρωμονόδρομου, για την ανατροπή όλου του μνημονιακού αστικού  μπλοκ.
Οι δύο αντιπροσωπείες, παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις που υπάρχουν, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις αναγκαίες συνεννοήσεις και κοινές ενέργειες για να συμβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στις μάχες που έρχονται.


Γραφείο Τύπου της ΛΑΕ
2-02-16



Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Κοπη Πρωτοχρονιατικης πιτας Σωματειου Εργαζομενων Κεντρου Υγειας Αλιβεριου


 Το Σωματειο Εργαζομενων Κ.Υ.Α. οπως καθε χρονο εκοψε την πρωτοχρονιατικη πιτα στο χωρο του ιδρυματος με τυχερο της φετινης χρονιας , οπου κερδισε το φλουρι, τον αντιπροεδρο του Σωματειου κ. Καραμπαλη. Στην κοπη της πιτας, αλλα και στο γευμα που ακολουθησε σε ταβερνα, ηταν ιδιαιτερη τιμη η παρουσια ολου του προσωπικου ιατρικου και παραιατρικου, του αναπληρωτη Διευθυντη Κ.Υ. κ. Γεωργιου, των συνταξιουχων συναδελφων, αλλα και του Προεδρου Συλλογου Εργαζομενων Γ.Ν. Χαλκιδας και Γενικο Συμβουλο της ΠΟΕΔΗΝ κ. Αγγελατου. Η Προεδρος του Σωματειου Εργαζομενων Κ.Υ.Α. και εκπροσωπος της ΠΟΕΔΗΝ Κ.Ντινακη και τα μελη του Δ.Σ. ευχονται σε ολους Καλη Χρονια με Υγεια Αγαπη και Ευτυχια προσωπικη και οικογενειακη!!!!

Πρόγραμμα επιτήρησης της κλασικής πανώλης των χοίρων και της φυσαλιδώδους νόσου των χοίρων

Αθήνα,  2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη η εφαρμογή του Εθνικού Προγράμματος Επιτήρησης της κλασικής Πανώλους των χοίρων και της Φυσαλιδώδους Νόσου των χοίρων σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, για το έτος 2016.
Στόχος του Προγράμματος είναι η διατήρηση του καθεστώτος του επίσημα απαλλαγμένου από την κλασική πανώλη των χοίρων κράτους μέλους της Ε.Ε., όπως αυτό αναγνωρίστηκε με την 90/251/ΕΟΚ απόφαση της Επιτροπής της 22ης Μαϊου 1990 καθώς και η έγκαιρη διάγνωση κρουσμάτων κλασικής πανώλης των χοίρων και Φυσαλιδώδους Νόσου των χοίρων.
Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται με :
•             Τη διαρκή ενημέρωση και εγρήγορση των κατόχων/ ιδιοκτητών ζώων χοιροτροφικών εκμεταλλεύσεων και όλων των εμπλεκόμενων κτηνιατρικών αρχών και φορέων και

•             Τη διατήρηση της τεχνογνωσίας της κλασικής πανώλης των χοίρων και Φυσαλιδώδους Νόσου των χοίρων με σκοπό τη γρήγορη και αξιόπιστη εξαγωγή αποτελεσμάτων

Έκτακτο Συμβούλιο για τον ΧΥΤΑ στην Ιστιαία

Η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού επιθυμώντας την άμεση και διαφανή πληροφόρηση της Τοπικής Κοινωνίας για θέματα που άπτονται των κοινών συμφερόντων μας, καλεί όλους όσους επιθυμούν να παρευρεθούν στο Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 03/02/2016 και ώρα 18:00 με μοναδικό θέμα την υπό προϋποθέσεις σχεδιαζόμενη υποδοχή απορριμμάτων από άλλες περιοχές, στον ΧΥΤΑ Ιστιαίας.
Παράλληλα η Δήμαρχος κα. Λίνα Ευσταθίου, επιθυμεί να διατρανώσει την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν τόσο την υγεία των κατοίκων του Δήμου μας, όσο και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής μας, που σε μεγάλο βαθμό βασίζεται στην ποιότητα του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Ως εκ τούτων λοιπόν στο Συμβούλιο της Τετάρτης θα συζητηθεί το θέμα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ, με σκοπό την ανάδειξη της αλήθειας και την χάραξη πολιτικής του Δήμου, μακριά από κάθε λογής διαστρεβλώσεις και παραπληροφορήσεις.

Πρόγραμμα επιτήρησης του πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά


Αθήνα,  2 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εγκρίθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκο Μπόλαρη το Πρόγραμμα Επιτήρησης του πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και στα άγρια πτηνά της χώρας.

Στόχος του Προγράμματος είναι η διερεύνηση της επιδημίας του Πυρετού του Δ. Νείλου, που εκδηλώθηκε στη χώρα για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2010 κατά συρροή σε ανθρώπους, στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά και εξακολούθησε ως το 2015, ώστε να προσδιοριστούν :
•             Η πιθανή προέλευση και οι δεξαμενές του ιού και ιδίως στα άγρια πτηνά.
•             Οι γεωγραφικές περιοχές της χώρας που αποτελούν περιοχές υψηλού κινδύνου, οι περιοχές όπου το νόσημα είναι πιθανόν να γίνει ενδημικό λόγω διατήρησης του ιού(παρουσία του ιού χωρίς κλινικά κρούσματα σε ανθρώπους ή ζώα).

Τα αποτελέσματα της επιτήρησης, καθώς και κάθε άλλο διαθέσιμο σχετικό στοιχείο (π.χ. πληροφορίες εντομοεπιτήρησης), αξιολογούνται από τις αρμόδιες αρχές, τόσο στον άνθρωπο όσο και στα ζώα, ώστε να μπορέσουν να εκτιμήσουν την ακριβή, κατά το δυνατόν γεωγραφική έκταση της επιδημίας και να έχουν τη δυνατότητα να προσαρμόσουν ανάλογα τα υφιστάμενα μέτρα ελέγχου, επιτήρησης και πρόληψης της νόσου για την καλύτερη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της υγείας των ζώων.
Στόχοι του Προγράμματος είναι:
•             Η καταγραφή όλων των εκτροφών ιπποειδών όλης της χώρας.
•             Η παθητική επιτήρηση του Πυρετού του Δυτικού Νείλου στα ιπποειδή και τα άγρια πτηνά.


Το Πρόγραμμα θα διαρκέσει από 1/01/2016 έως τις 31/12/2016.

Οι εργαζόμενοι στις Πτηνοτροφικές Επιχειρήσεις συμφερόντων Ζούρα καλούν σε απεργία και συγκέντρωση στην Χαλκίδα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ, ΖΟΥΡΑ, ΒΙΟΚΟΤ, ΕΛΙΖΑ ΑΛΚΟΤ (συμφερόντων «ΖΟΥΡΑ»)
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 217/2012, βιβλίο σωμ. 30/2012
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΠΟΤΩΝ
τηλ. 6976975834, 6943016763, 6972696008, email: zavel2012@gmail.com, fax: 2221234254
Αριθμ. Πρωτ. 219              Χαλκίδα 02/02/2015


 ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2016
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ 10:30

Εργοδοσία, κυβέρνηση και ευρωπαϊκή ένωση θέλουν να γυρίσουν οι ζωές μας αιώνες πίσω. Θέλουν να ξεχάσουμε κάθε δικαίωμα που με σκληρούς αγώνες το προηγούμενο χρονικό διάστημα κατακτήσαμε.
Τα σχέδια για την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης δεν αφήνουν περιθώρια αναμονής σε κανέναν. Όλοι στην απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στη Χαλκίδα, πλατεία αγοράς, στις 10:30.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Τζαβάρας Γιάννης 
Η γεν. Γραμματέας Ντούλτσα Πελαγία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή» ,ο Ιατρικός Σύλλογος Ευβοίας και η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης ,διοργάνωσαν Ιατρική Αποστολή στην Σκύρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Σκύρου ευχαριστεί θερμά το κλιμάκιο των ιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών , και του Ιατρικού Συλλόγου Ευβοίας όπου σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. «Αποστολή», για ακόμη μια φορά, επισκέφτηκαν το νησί μας το Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και πραγματοποίησαν αφιλοκερδώς ιατρικούς ελέγχους στους συμπολίτες μας. Πιο συγκεκριμένα ευχαριστεί τους κ. κ.Καλιακμάνη Νικόλαο γιατρό Παθολόγο, Κονιδάρη Ιωάννη γιατρό Χειρούργο-Αγγειολόγο, Νομικό Πλάτωνα γιατρό Δερματολόγο, Παπανικολάου Αθανάσιο γιατρό Ακτινολόγο, Πέγκο Ιωάννη γιατρό Ορθοπεδικό, Ριζόπουλο Θωμά γιατρό καρδιολόγο, Χατζηγιαννάκη Μιλτιάδη γιατρό Ω.Ρ.Λ. και την κα.Μπεληγιάννη Ευμορφία γιατρό Ω.Ρ.Λ. Επίσης ευχαριστεί την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης καθώς και το προσωπικό του Π.Π.Ιατρείου Σκύρου. Κατά την διάρκεια της διήμερης παραμονής τους στο νησί, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε συνολικά 292 συμπολίτες μας. Συγκεκριμένα οι ιατρικές ειδικότητες που συμμετείχαν και τα περιστατικά που εξετάστηκαν ήταν από:
Γιατρό Δερματολόγο 15 περιστατικά
Γιατρό Παθολόγο 26 περιστατικά
Γιατρό Χειρούργο-Αγγειολόγο 29 περιστατικά
Γιατρό Καρδιολόγο 60 περιστατικά
Γιατρό ΩΡΛ 61 περιστατικά
Γιατρό Ορθοπεδικό 101 περιστατικά
Γιατρό Ακτινολόγο 50 triplex καρδιάς και αγγείων και παθολογικοί υπέρηχοι.
Η επίσκεψη των παραπάνω ιατρών συνέβαλε στην βελτίωση της παρεχόμενης περίθαλψης στους σκυριανούς με την συμμετοχή εξειδικευμένων γιατρών. Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Σκύρου θα είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Εκ του Δήμου


Ο Απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας

Χαλκίδα, 2-02-2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάζουμε τον απολογισμό δράσης μας για το έτος 2015. Μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά στην οποία κληθήκαμε να διαχειριστούμε μεταξύ άλλων τρεις εκλογικές αναμετρήσεις – στην Ελλάδα το Κράτος σταματάει όταν γίνονται εκλογές- πέντε μήνες χωρίς χρηματοδοτήσεις ΕΣΠΑ και μάλιστα μόλις λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση της Προγραμματικής Περιόδου, τη λιγοστή κρατική χρηματοδότηση για έργα και λοιπές δράσεις και ταυτόχρονα την τεράστια συσσωρευμένη πίεση που πηγάζει από τη μακροχρόνια κρίση που βιώνει η χώρα και οι συμπολίτες μας.
Στο πλαίσιο αυτό δουλέψαμε και δουλεύουμε σε τρεις γενικούς άξονες δράσης που έχουν ως εξής:
·         Τα τεχνικά μας έργα, που τόσο είχε και έχει ανάγκη η Εύβοια
·         Η λειτουργία των υπηρεσιών μας, τόσο εσωτερικά, όσο και κυριότερα στην επαφή με τους πολίτες
·         Τρίτο και εκτός της στενών τυπικών ορίων των αρμοδιοτήτων μας, η βελτίωση της κοινωνικής και οικονομικής πραγματικότητας των συμπολιτών μας μέσα από δράσης στήριξης, μέσα από δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού.
Στην κορωνίδα των έργων μας βρίσκεται το Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, που θα καλύψει, τουλάχιστον κατά το μέρος της υποδομής, τη στοιχειώδη ανάγκη της Χαλκίδας και της ευρύτερης περιοχής για δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη. Ένα έργο που παραλάβαμε βαλτωμένο κατασκευαστικά και χωρίς χρηματοδότηση. Εξασφαλίσαμε μέσα από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας  τους απαραίτητους πόρους για την ολοκλήρωσή του και σήμερα εκτελείται απρόσκοπτα με ορίζοντα αποπεράτωσης το 2017.
Η παράκαμψη Χαλκίδας και Νέας Αρτάκης. Το έργο που θα αποσυμφορήσει κυκλοφοριακά το μεγάλο Δήμο της Εύβοιας και θα διευκολύνει πάρα πολύ την πρόσβαση στο βόρειο ήμισυ του νησιού. Εντάχθηκε στο τομεακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ του ΥΠΟΜΕΔΙ με ρητή δέσμευση του Υπουργού ότι θα δημοπρατηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Η μετατροπή του βιομηχανικού κτιρίου Αρέθουσα σε Διαχρονικό Μουσείο Χαλκίδας ολοκληρώθηκε με πόρους του Περιφερειακού ΕΣΠΑ από το Υπουργείο Πολιτισμού και ήδη έχει προγραμματιστεί η ένταξη του μουσειακού μέρους στο νέο ΕΣΠΑ.
Η αποκατάσταση των σπηλαιώσεων στο παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας ήδη έχει δημοπρατηθεί από το Υπουργείο και θα εκτελεστεί από την Περιφέρεια.
Στα αμιγώς περιφερειακά έργα, ενδεικτικά τα σημαντικότερα σημεία:
Οδικά:
Απεμπλάκησαν και εκτελούνται οι παρακάμψεις Γιάλτρων και Λουτρών Αιδηψού. Ολοκληρώθηκε η σύνδεση Αγδίνες – Παππάδες. Μέσω συντήρησης αποκαταστάθηκαν τα τμήματα: Ροβιές - Βουτάς – Ιστιαία, Αιδηψός – Λιχάδα, Ασμήνιο – Κεφάλες, κόμβος Ταξιάρχη – Λουτρά Αιδηψού. Ήδη σχεδιάστηκε και δημοπρατείται νέο έργο συντήρησης Βόρειας Εύβοιας.
Δημοπρατήθηκε και εντός ημερών συμβασιοποιείται η βελτίωση της σύνδεσης του Μαντουδίου με το νέο λιμάνι Μαντουδίου, ένα έργο καθαρά αναπτυξιακό που ξεκίνησε μέσω συντήρησης και ολοκληρώνεται με ειδικό έργο.
Ομοίως, συμβασιοποιείται το έργο διαπλάτυνσης του τμήματος Ψαχνά – Προκόπι, ένα έργο με τεράστια σημασία για την ανάπτυξη της Βόρειας Εύβοιας και την οδική ασφάλεια στη ραχοκοκκαλιά του εθνικού οδικού δικτύου. Μέσω έργου συντήρησης αποκαταστάθηκαν οριστικά ο κατεστραμμένος δρόμος Στενή – Στρόπωνες και βλάβες στα τμήματα Ψαχνά – Πολιτικά και Τριάδα - Άτταλη. Ακόμη, εκτελείται το έργο διασταύρωση Στροπώνων  - Μετόχι και συμβασιοποιείται το Μετόχι- Κύμη.
Μέσω έργου συντήρησης αποκαταστάθηκαν βλάβες με ασφαλτόστρωση στον περιφερειακό της Χαλκίδας προς Νέα Αρτάκη, στο τμήμα Χαλκίδα – Δροσιά, στα Λουκίσια. Απορροφήθηκαν πιστώσεις και ολοκληρώνεται το έργο Αφράτι – Πισσώνας.
Μέσω έργου συντήρησης αποκαταστάθηκαν το τμήμα Κύμη – παραλία Κύμης και σημεία στις περιοχές Ανδρωνιάνοι, Οξύλιθος, Θαρρούνια, Γυμνό.
Ολοκληρώθηκαν τα έργα Βελτίωση οδοποιίας επαρχίας Καρυστίας και Καλλιανοί – Άγιος Δημήτριος, ενώ σχεδιάστηκε και δημοπρατείται έργο συντήρησης Καρυστίας και έργο συντήρησης Σκύρου.
Λιμενικά
Ολοκληρώθηκαν οι τρεις μεγάλοι λιμένες Κύμης, Μαντουδίου και Καρύστου. Εκβαθύνθηκε το αλιευτικό καταφύγιο Δροσιάς.
Κτιριακά
Απεμπλάκη και ολοκληρώθηκε με την πρωτοποριακή για Περιφέρεια μέθοδο της αυτεπιστασίας το Λύκειο Δροσιάς. Ομοίως απεμπλάκησαν και εκτελούνται με ταχύτατους ρυθμούς το 3ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας και το Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Χαλκίδας.
Ολοκληρώθηκε το μεγάλο τοπόσημο της Αιδηψού, το Κύμα.
Συμβασιοποιήθηκε και ξεκινάει να εκτελείται το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι.
Ολοκληρώνεται (90%) το Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κανήθου στο Ο.Τ. 221.
Κατολισθήσεις
Σχεδιάστηκαν και εντός ημερών δημοπρατούνται οι αποκαταστάσεις καταπτώσεων και προστασία πρανών στο Δερβένι Β. Εύβοιας και στο Κοκκόσι της περιοχής Λουκισίων με στόχο την επίλυση του πάγιου προβλήματος ασφάλειας οχημάτων στους δρόμους της Εύβοιας.
Ακόμη, εξασφαλίστηκε ειδική χρηματοδότηση και δημοπρατείται για το έργο του βράχου της Σκύρου, ενώ το ίδιο επιδιώκεται για τις καταπτώσεις των Ηλίων.
Υδραυλικά
Σχεδιάστηκε και δημοπρατείται η μελέτη για την αποκατάσταση της αρδευτικής διάταξης του Λήλαντα, του σημαντικότατου έργου για την αγροτική παραγωγή του Ληλαντίου πεδίου.
Έγιναν αντιπλημμυρικές επεμβάσεις καθαρισμού και εκβάθυνσης στους ποταμούς Λήλαντα, Ξεριά, Σαρανταπόταμο και Μετοχιάτη.
Δημοπρατήθηκε το έργο αποκατάστασης γεφυρών και βάθρων στους ως άνω ποταμούς.
Χωροταξικά – Πολεοδομικά
Ολοκληρώνονται με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις 12 Σχέδια Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ) και Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια (ΓΠΣ) σε όλη την Εύβοια. Ακόμη διαμορφώθηκε μέσα από ευρύτατη και ουσιαστική διαβούλευση ολοκληρωμένος, επιστημονικός και ρεαλιστικός φάκελος παρατηρήσεων και προτάσεων για το υπό εκπόνηση Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Εκχιονισμοί – Πυρκαγιές
Στο βαρύτερο χειμώνα των τελευταίων δεκαετιών επιχειρούσαν επί πολλές ημέρες έως και σαράντα μηχανήματα ταυτόχρονα σε όλες τις ορεινές και ημιορεινές θέσεις της Εύβοιας. Το σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου παρέμεινε ανοιχτό, πλην ελαχίστων ολιγόωρων εξαιρέσεων, ελαφρύνοντας έτσι σημαντικά τις συνέπειες της κακοκαιρίας για τους πολίτες.
Σε όλες τις πυρκαγιές της θερινής περιόδου Η Πολιτική Προστασία και ιδιόκτητος και μισθωμένος στόλος της Π.Ε. Εύβοιας συνέδραμε αποφασιστικά το έργο της Πυροσβεστικής δημιουργώντας προσβάσεις και αντιπυρικές ζώνες με αποτέλεσμα την ταχεία κατάσβεση των πυρκαγιών.


Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ψυχραιμία.....άλλωστε η σιωπή είναι χρυσός.....!!!

Την περασμένη Παρασκευή συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Απολογισμός- Ισολογισμός του 2011!!! Μόλις τέσσερα χρόνια μετά την προθεσμία εντός της οποίας έπρεπε να είχε εγκριθεί. Μόνο και μόνο αυτό αποδεικνύει την πολιτική και διαχειριστική ανωμαλία στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου.
Η συζήτηση ήταν έντονη και τα ερωτήματα πολλά, τα περισσότερα από τα οποία αναζητούν ακόμη ματαίως πειστικές απαντήσεις.
Τουλάχιστον η με επιφύλαξη έγκριση από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε και τις απορίες,( κατά τα άλλα ψηφίστηκε ομόφωνα, αλλά οι επιφυλάξεις και τα ερωτηματικά βασανίζουν την πλειοψηφία) ανοίγει τον δρόμο για την σύνταξη και την έγκριση των επόμενων Απολογισμών- Ισολογισμών των ετών 2012 έως 2015 έτσι ώστε να μπει ο Δήμος σε τροχιά κανονικότητας.
Κατά τα άλλα ψυχραιμία….και αυτοσυγκράτηση. Δεν λένε τυχαία ότι η σιωπή είναι χρυσός….!!!

Έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων στην Χαλκίδα


«ΚΟΥΡΣΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΥΒΟΪΚΟ» - ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2016


Φέτος με σύνθημα «Κουρσεύουμε τον Ευβοϊκό» ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε πειρατικά πλοία, κουρσάρους να δώσουμε μάχη στα Τρελά Νερά, στη στεριά και τον ουρανό της Χαλκίδας.
Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις φέτος κρύβουν πολλές εκπλήξεις και ξεκινούν το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016, με την έναρξη του Τριωδίου και με την κορύφωσή τους το τελευταίο τριήμερο της αποκριάς και της Καθαρής Δευτέρας, 12, 13, 14/3/2016.
Έναρξη αποκριάτικων εκδηλώσεων
Το Σάββατο 20 Φλεβάρη, με μπροστάρη τον Καρνάβαλο και με όλους τους στεριανούς καρναβαλιστές, με μαγκούρες και μουσική περνάμε από δρόμους της πόλης και στις 8.30 το βράδυ στήνουμε ενέδρα για να εμποδίσουμε τους θαλασσινούς που έρχονται από την θάλασσα να επιβάλλουν το δικό τους θαλασσινό καρναβάλι.
Ποιος θα επικρατήσει?
Πόλεμος θα γίνει με κάθε μέσο.
Ποιος θα βγει στην ξηρά και ποιος θα πεταχτεί στη θάλασσα… θα δείξει!!!!
Διάλεξε με ποιούς θα είσαι !!! Αρκεί να είσαι εκεί!!!
Το πλοίο θ’ αράξει στο στρογγυλό, στην παραλία της Χαλκίδας.
Θα ακολουθήσει γλέντι με χορό και τραγούδι!
Έτσι ανοίγουμε εμείς εδώ στην Χαλκίδα, το Τριώδιο.

Για το υπόλοιπο πρόγραμμα, θα σας ενημερώσουμε με νεώτερο Δελτίο Τύπου

Οι αγρότες της Νότιας Καρυστίας απέκλεισαν το λιμάνι του Μαρμαρίου


Οι αγρότες της Νότιας Καρυστίας απέκλεισαν σήμερα Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2016 λίγο μετά τις 14:00 μ.μ. όπως είχαν εξαγγείλει το Λιμάνι του Μαρμαρίου Εύβοιας διαμαρτυρόμενοι για την πολιτική της κυβέρνησης που έχει σχέση με το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό.

Είναι αρκετός ο κόσμος που έδωσε το παρών σε αυτή την κινητοποίηση των Αγροτοκτηνοτρόφων της Νότιας Καρύστιας μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Καρύστου,Λευτέρης Ραβιόλος, ο Αντιδήμαρχος,Θανάσης Ζαφείρης καθώς και η επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Δήμου Καρύστου,Κούλα Βρανά.

Επίσκεψη του κινητού πολυιατρείου "Ιπποκράτης" στο Δήμο Ιστιαίας Αιδηψού


Με ιδιαίτερη χαρά, σήμερα η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού κ. Ευσταθίου, επισκέφθηκε τους χώρους της Αιδηψού που δραστηριοποιούνται από το πρωί τα κινητά πολυϊατρεία του εθελοντικού οργανισμού το «ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ», υποδεχόμενη έτσι επισήμως την πολύτιμη αυτή κοινωνική προσφορά. 
Πιο συγκεκριμένα  σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη (1 και 2/2/2016) το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» θα βρίσκεται στα Σχολεία της Αιδηψού, ενώ την Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (3,4 και 5/2/2016) στα Σχολεία της Ιστιαίας. Εκεί κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, οι  εθελοντές ιατροί και οδοντίατροι που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους μαθητές. Στον προληπτικό ιατρικό - οδοντιατρικό έλεγχο, υποβάλλονται τα παιδιά, που συνοδεύονται από γονείς, κηδεμόνες ή εκπαιδευτικούς και έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έντυπο συγκατάθεσης.
Η δραστηριοποίηση «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην περιοχή μας, γίνεται  με τη στήριξη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ιστιαίας-Αιδηψού, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Ευβοίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Ευβοίας και το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας.
Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ευχαριστεί όλους τους παράγοντες αυτής της ευεργετικής για την Τοπική Κοινωνία προσφοράς. Ιδιαίτερα ευχαριστεί το προσωπικό του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ (Κοινωνική λειτουργοί, νοσηλεύτριες, οικογενειακοί βοηθοί), την πρόεδρο της ΔΗΚΕΙΑ, ιατρό κ. Άννα Λουκατζίκου, το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας και τα σχολεία, που φιλοξενούν το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Τέλος ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού ευχαριστεί θερμότατα το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, υποκλινόμενος στο ανεκτίμητο Ανθρωπιστικό Έργο το οποίο επιτελεί, παραμερίζοντας κάθε σκοπιμότητα και ιδιοτέλεια, που χαρακτηρίζουν την γκρίζα σημερινή πραγματικότητα

Πολιτική Εκδήλωση με τον Δημήτρη Στρατούλη στην Χαλκίδα


Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής Μπλόκων

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ
                                                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η κυβερνητική εκστρατεία συκοφάντησης της ξεσηκωμένης μικρομεσαίας αγροτιάς, βρήκε «νέα έκφραση» με τους διάφορους χαρακτηρισμούς για «μπλε», «μαύρους», «κόκκινους» αγρότες, που δεν δέχονται τον διάλογο που προτείνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Τη σκυτάλη πήρε η ΝΔ εμφανιζόμενη ως «προστάτης της αγροτιάς» με δηλώσεις ότι επεισόδια σε αγροτικές κινητοποιήσεις  δημιουργούν άνθρωποι της κυβέρνησης.  Ότι και να κάνει όμως δεν μπορεί να κρύψει τη συμφωνία της με τη στρατηγική της κυβέρνησης που εκφράστηκε στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, προαπαιτούμενα του οποίου είναι το ασφαλιστικό και το φορολογικό κι ότι η δίκη της συγκυβέρνηση έκανε την αρχή.
Η κυβέρνηση τα «παπαγαλάκια» της και η ΝΔ, ας καταλάβουν επιτέλους ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρόκειται κάνουν πίσω. Δεν χρειάζονται «προστάτες». Ούτε θα δεχτούν τον προσχηματικό  διάλογο για να συμφωνήσουν στα αντιλαϊκά μέτρα,  κυβέρνησης, της ΚΑΠ της ΕΕ και των κάθε είδους συνεταίρων της. Δεν πρόκειται να διαλέξουμε το σχοινί που θα μας κρεμάσει.  
Διάλογο για την «ανάπτυξη της πρωτογενούς παράγωγης» που επικαλείται η κυβέρνηση και επαναλαμβάνουν ορισμένοι στα μπλόκα, που θα στηριχτεί στην ενίσχυση των μεγαλοαγροτών επιχειρηματιών των βιομηχάνων των τραπεζιτών,  μεγαλεμπόρων  και οδηγεί στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν πρόκειται να κάνουμε.
Δεν κάνουμε σκόντο από τα αιτήματα επιβίωσής μας.
Η κυβέρνηση γνωρίζει και οφείλει να τοποθετηθεί στο πλαίσιο αιτημάτων μας.
Το οργανωμένο κίνημα της μικρομεσαίας αγροτιάς δεν φοβάται τις προβοκάτσιες και δεν έχει ανάγκη από προστάτες.
Κάθε προσπάθεια συκοφάντησής μας, όχι μόνο θα πέσει στο κενό, αλλά μας πεισμώνει ακόμη περισσότερο να πυκνώσουμε τα μπλόκα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και τα νησιά, να συνεχίσουμε και να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας, μέχρι η κυβέρνηση να πάρει πίσω τα αντιλαϊκά της σχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, να  καταργήσει τα τεκμήρια διαβίωσης  και τη φορολόγηση από το πρώτο ευρώ.
                                                                                                                               

Νίκαια 1 Φλεβάρη 2016  

Μεγάλη επιτυχία της θεατρικής εκδήλωσης του ΚΚΕ στο Αλιβέρι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                 ΑΛΙΒΕΡΙ 31-01-2016

Με μεγάλη επιτυχία στη κατάμεστη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στο ΑΛΙΒΕΡΙ η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΕΚΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΚΥΨΕΛΗΣ παρουσίασε το έργο Περί τιμής... ή αλλιώς Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ.
"Η επιλογή μας γι αυτό το συγκεκριμένο έργο είναι ότι και στη περιοχή μας έχουν αναπτυχτεί πολυήμεροι απεργιακοί αγώνες.
Πρώτη η μεγάλη απεργία στο λιγνιτωρυχείο του Αγίου Λουκά που υπήρξε βίαιη επέμβαση της αστυνομίας με 20 τραυματισμένους εργαζόμενους η 15 από αυτούς με σοβαρά τραύματα κι ένας από αυτούς πέθανε μετά από λίγες μέρες στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.
Είχαμε την μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στη ΔΕΗ το 1992 με 21 απολύσεις εργαζομένων στον ΑΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.
Τον πολυήμερο αγώνα στη ΣΕΛΜΑΝ που συμμετείχαν πολλοί εργαζόμενοι από την περιοχή μας.
Είχαμε πρόσφατα τον πολυήμερο αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕΚ.
Αγώνες σκληρής ταξικής σύγκρουσης, δεμένους με τον αγώνα στη ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ.
Αγώνες για τους οποίους δεν υπάρχουν πολλά θεατρικά έργα και που γίνεται προσπάθεια από το καπιταλιστικό σύστημα να αποσιωπηθούν, να ξεχαστούν.
Ένα θεατρικό έργο επίκαιρο με τους αγώνες που αναπτύσσονται αυτές τις μέρες ενάντια στη κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης κι παραμονές της μεγάλης γενικής απεργίας στις 4 ΦΛΕΒΑΡΗ"


Συνάντηση του βουλευτή Ευβοίας και Προέδρου Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Γεωργίας, Γιώργου Ακριώτη με τον Πρέσβη Γεωργίας κ. Ιοσέμπ Νανομπασβίλι.

Αθήνα, 1 Φεβρουαρίου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Βουλής συνάντηση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας με τον πρέσβη της Γεωργίας.
Στη συνάντηση  συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς,  ο Πρόεδρος της ΚΟΦ Ελλάδας – Γεωργίας Βουλευτής Εύβοιας κ. Γιώργος Ακριώτης  και ο Γραμματέας  της ΚΟΦ, Βουλευτής Β’ Αθήνας κ. Γιώργος Δημαράς. Από γεωργιανής πλευράς, εκτός του Πρέσβη κ. Ιοσέμπ Νανομπασβίλι, συμμετείχε και η Σύμβουλος Πρεσβείας κ. Αικατερίνη Λορτκιπανίτζε.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την αμοιβαία διάθεση για περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων των δύο χωρών και δεσμεύθηκαν να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα για τη διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας, στη βάση των μακροχρόνιων δεσμών φιλίας των δύο λαών.
Ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας κ. Ακριώτης υπογράμμισε την ανάγκη στενότερης πολιτικής, οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας στον απόηχο της υπογραφής και κύρωσης από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της Συμφωνίας Σύνδεσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Γεωργίας.  Επισήμανε επίσης τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες Φιλίας στην ενδυνάμωση των πολιτιστικών και μορφωτικών σχέσεων.
Ο Πρέσβης της Γεωργίας επισήμανε την ανάγκη να συναντηθούν οι Ομάδες Φιλίας των κοινοβουλίων των δύο χωρών, στο οποίο υπερθεμάτισε η ελληνική πλευρά, και συμφωνήθηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να γίνουν όλες οι απαραίτητες συνεννοήσεις για τη συνάντηση αυτή, ώστε να αποσταλούν και οι σχετικές προσκλήσεις.
Ο Γραμματέας της Ομάδας Φιλίας κ. Δημαράς τόνισε ότι κύριος στόχος των Ομάδων Φιλίας θα πρέπει να είναι η καλλιέργεια της ειρήνης και η ανάπτυξη σχέσεων διαλόγου. Στο πλαίσιο αυτό, η ανταλλαγή επισκέψεων είναι πολύ σημαντική, διότι θα δώσει την ευκαιρία να τεθούν και να εξεταστούν όλα τα ζητήματα ένα προς ένα και να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει πολιτική στήριξη και μία ισχυρή κοινοβουλευτική διάσταση στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες βρίσκονται ήδη σε καλό επίπεδο και με καλές προοπτικές.
Παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της συνάντησης, η συζήτηση υπήρξε ουσιαστική, και έθιξε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες, όπως οι εμπορικές συναλλαγές, οι επενδύσεις, και η συνεργασία στον τουριστικό τομέα. Ανταποκρινόμενος σε ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών, ο Πρέσβης της Γεωργίας έκανε μία παρουσίαση των προσπαθειών που καταβάλλει η Γεωργία τόσο στον τομέα του εμπορίου με την απελευθέρωση  της αγοράς και τη μείωση της φορολογίας, όσο και στο κράτος δικαίου και στους δημοκρατικούς θεσμούς. Αναφέρθηκε επίσης στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί φέτος για την πραγματοποίηση ελληνικών εμπορικών αποστολών στη Γεωργία. 
Γραφείο Τύπου