Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Παραδοσιακές Τοπικές Ποικιλίες Σκύρου: από τη διάσωση στην αξιοποίηση

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΣΚΥΡΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ»

Ο Δήμος Σκύρου και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σας προσκαλούν την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19.00 στην ενημερωτική συνάντηση που διοργανώνουν για τις παραδοσιακές τοπικές ποικιλίες της Σκύρου.
Θα συζητηθούν θέματα σχετικά με το πώς μπορούν να αξιοποιηθούν εμπορικά τα μοναδικά προϊόντα του τόπου, πώς μπορούν να σχηματιστούν ομάδες παραγωγών για την πιστοποίηση των προϊόντων και οι τρόποι προώθησης τους.
Ομιλίες:
• «Ποιότητα γεωργικών προϊόντων – Νέες ευκαιρίες»
Δρ. Γεώργιος Βλάχος,Επίκουρος καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών,Πρόεδρος της περιβαλλοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης WWF Ελλάς
• «Οι τοπικές ποικιλίες της Σκύρου – Αποτελέσματα έρευνας»,

Δρ. Ροίκος Θανόπουλος,Γεωπόνος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου αποχαιρετά τον Στέλιο Τσάλα

Σήμερα το Αλιβέρι, η ευρύτερη περιοχή και ο εμπορικός κόσμος θρηνεί για τον εξαίρετο άνθρωπο και συνάδελφο, τον Στέλιο Τσάλα που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας, ελάχιστους μήνες μετά την κακιά είδηση για το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του.
Ο Στέλιος γεννήθηκε το 1958 και μεγάλωσε στον Άγιο Γεώργιο Αυλωναρίου. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως οδηγός ενώ τον Φεβρουάριο του 1995 αποφασίζει και επιχειρεί να ασχοληθεί με το εμπόριο χρωμάτων στο Αλιβέρι, με μεγάλη επιτυχία έως και σήμερα. Ο Στέλιος, μια δυναμική προσωπικότητα με διακριτικό χαρακτήρα και στήριγμα του την δραστήρια σύζυγό του Σοφία και τις αξιολάτρευτες κόρες του Κατερίνα και Ζαχαρούλα κατάφερε να ασχοληθεί και να προσφέρει πολλά σε διάφορους τομείς.
Τα τελευταία εννέα χρόνια πολύ σπουδαίο ήταν το έργο του στο Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου, στη θέση του ταμεία. Ήταν εκλεγμένο μέλος στην Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου αλλά και στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας, θέσεις που υπηρέτησε με ιδιαίτερο ζήλο.
Αβάσταχτος είναι ο πόνος της απώλειας του για την οικογένεια του, τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες του.
Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αλιβερίου εκφράζει την μεγάλη του θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στη οικογένεια του.

Καλό σου ταξίδι Στέλιο.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Ο Δήμος Καρύστου ευχαριστεί την κ. Σωτηρία χήρα Απόστολου Μπουρνά για την δωρεάν ορόφου με 8 γραφεία στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκ μέρους όλων των συνδημοτών μας ο Δήμος Καρύστου, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς την κα Σωτηρία χήρα Αποστόλου Μπουρνιά για τη δωρεά, εις μνήμη του συζύγου της, ενός ορόφου που αποτελείται από 8 γραφεία, στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα επί των οδών Νικηφόρου 1 & Ζήνωνος 26 .
Η ανιδιοτελής προσφορά της Κας Μπουρνιά προς τον Δήμο Καρύστου , υπενθυμίζει για ακόμη μια φορά , σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς , τη σπουδαιότητα των ευεργετών που αφήνουν παρακαταθήκη και κληρονομιά εξαργυρώνοντας τους κόπους τους προς το κοινό όφελος των επόμενων γενεών.

Ως δημοτική αρχή δεσμευόμαστε το εν λόγω ακίνητο να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, εξυπηρετώντας κοινωφελείς σκοπούς , αποδίδοντας φόρο τιμής στη μνήμη του συζύγου της Αποστόλου Ι. Μπουρνιά .

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ για τον θάνατο του Στέλιου Τσάλα

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Εύβοιας  εκφράζει τη βαθιά θλίψη της για τον θάνατο του εκλεκτού φίλου, συντρόφου και συναγωνιστή μας Στέλιου Τσάλα.
Η πολυποίκιλη προσφορά του Στέλιου Τσάλα, τόσο στον επαγγελματικό στίβο όσο και στους κοινωνικούς αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο, θα μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη όλων μας και θα λειτουργεί ως φωτεινό παράδειγμα δράσης για τους νεότερους.
Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Παράταξης νιώθουμε χρέος να αποτίσουμε φόρο τιμής στον άνθρωπο και αγωνιστή Στέλιο Τσάλα  και να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Εύβοιας

Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Τσάλας

Έφυγε από την ζωή σήμερα ο Στέλιος Τσάλας, έμπορος που διατηρούσε κατάστημα χρωμάτων  στο Αλιβέρι. Ο Στέλιος Τσάλας ήταν μόλις 57 χρονών και θάνατός του σκόρπισε απέραντη θλίψη όχι μόνο στην οικογένειά του αλλά και σε όλη την περιοχή του Αλιβερίου, των Κριεζών και της Δροσιάς όπου διέμενε αλλά και στον Αγιώργη Αυλωναρίου απ΄όπου καταγόταν. Το ΛΑΛΑ ΤΟ!!! εκφράζει στην σύζυγο, στα παιδιά και στους οικείους του Στέλιου τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια. Ο Στέλιος Τσάλας υπήρξε υπόδειγμα οικογενειάρχη, επαγγελματία και προοδευτικού πολίτη. 

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Τα Θεοφάνεια στον Άγιο Ιωάννη Αλιβερίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια και στον Αγιάννη. Μετά την δοξολογία μεταβήκανε στο εκκλησάκι της Παναγίας στην Κακιά Σκάλα  όπου ο πατήρ Ευάγγελος  Βογιατζής παρουσία του Προέδρου του χωριού Κώστα Καλκούνη αγίασε τα νερά. Τον σταυρό έπιασε ο Γιώργος Φλώκος που βούτηξε στην θάλασσα αψηφώντας το κρύο.

Θεοφάνεια στο Μονόδρυ


Θεοφάνια στο Στόμιο Οξυλίθου


Στην Χαλκίδα σήμερα ο πρώην Υπουργός κ. Πανούσης

Στην Χαλκίδα εθεάθη σήμερα ο πρώην Υπουργός κ. Γιάννης Πανούσης συνοδευόμενος από την σύζυγό του.

Θεοφάνεια στην Εύβοια

Κάραβος
Κύμη
Χαλκίδα