Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ ΣΤΗΝ 3Η ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ GREEK TOURISM EXPO 2016


Ο Δήμος Ιστιαίας-Αιδηψού έδωσε το «παρών» στο 3ο Διεθνές ραντεβού για τον Ελληνικό Τουρισμό, που διοργανώθηκε εφέτος μεταξύ 25 και 27 Νοεμβρίου στο υπερσύγχρονο Εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo της Αθήνας.
Η Δήμαρχος κ. Λίνα Ευσταθίου ήταν μία εκ των εισηγητών της ημερίδας που διοργανώθηκε την Κυριακή (27/11) στα πλαίσια των εκδηλώσεων της εν λόγω έκθεσης με θέμα: «Η γαστρονομία αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη του θεματικού τουρισμού. Ευκαιρίες και προκλήσεις». Στην ημερίδα παρευρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες του διεθνούς τουριστικού προσκηνίου, καθώς και εκπρόσωποι φορέων. Μεταξύ αυτών και ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Βολοδομύρ Σκουρώφ.
Αίσθηση προκάλεσε το θέμα της ομιλίας της κας Ευσταθίου, που μέσω των αρχαίων κειμένων του Πλουτάρχου τεκμηρίωσε πως η Αιδηψός υπήρξε πρωτοπόρος στον γαστρονομικό τουρισμό, αφού 2.000 χρόνια πριν, κατά την Ρωμαϊκή Περίοδο, ήταν ήδη ένας περιζήτητος τουριστικός προορισμός, όχι μόνο για τις ιαματικές της πηγές, αλλά και για τις γαστριμαργικές επινοήσεις ποιότητας, που απολάμβαναν οι επισκέπτες της.
«Τα αρχαία κείμενα που αποθεώνουν τις περιοχές του Δήμου μου, αποτελούν τα καλλίτερα βοηθήματα επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ανάπτυξη του γαστρονομικού τουρισμού στην πατρίδα μας» τόνισε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού.

Τελειώνοντας η κ. Ευσταθίου επεσήμανε τις προθέσεις της να δώσει περαιτέρω έμφαση στην προσπάθεια να αναπτυχθεί με σωστό τρόπο ο γαστρονομικός τουρισμός στον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου