Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

"Έφυγε" ο παιδίατρος Στάθης Δάρας. Η κηδεία αύριο Τρίτη στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών

Το Σάββατο 26/11 έφυγε από την ζωή ο Παιδίατρος Στάθης Δάρας. Ο  Στάθης Δάρας καταγόταν από το Σέρβο Αρκαδίας αλλά παντρεύτηκε προ 50ετίας και πλέον Αυλωναρίτισσα και ζούσε για μεγάλα διαστήματα με την οικογένειά του στο Αυλωνάρι. Εκεί πέρα από την παιδιατρική ασχολήθηκε με τις καλλιέργειες φτιάχνοντας πάντα καλό κρασί που μοιραζόταν με τους φίλους του. Ήταν πατέρας του Μηχανικού Παύλου Δάρα και της Δερματολόγου Χριστίνας Δάρα ενώ έχει ακόμη έναν γιό τον Χρήστο Φώτη Δάρα, Χειρούργο Οδοντίατρο. Παρά την προχωρημένη ηλικία ασκούσε με αφοσίωση ακόμη την παιδιατρική στην Αθήνα αλλά  δεν αποχωριζόταν το Αυλωνάρι και τους φίλους του. Για πάνω από 50 χρόνια ήταν ο αγαπημένος παιδίατρος του Αυλωναρίου. Γράφει η Τζίνα Χροναίου και το αντιγράφουμε από το Avlonari, such a lovely place
"Έφυγε από κοντά του ο άνθρωπος που το αγάπησε πραγματικά και δυνατά παρά το ότι οι ρίζες του ήταν αλλού...
Έφυγε ο άνθρωπος που επί μισό αιώνα ήταν δίπλα του και βοηθούσε τον κόσμο του, γιάτρευε όλα τα παιδιά, ανιδιοτελώς και με τόση αφοσίωση σε αυτό, λες και

η γη ήταν δική του, λες και ο τόπος αυτός τον είχε γεννήσει..
Επί 50 χρόνια κάθε Σάββατο άφηνε την άλλη του αδυναμία, το ιατρείο του και ερχόταν εδώ, να δει τον κόσμο που τον είχε ανάγκη, να συμβουλέψει με το ιδιαίτερο μυαλό του, όσους τον χρειάζονταν, να κάνει καλά τα παιδάκια και να καλλιεργήσει την γη που τόσο πολύ αγαπούσε!!"
Έφυγε με τραγικό τρόπο σε τροχαίο δυστύχημα στην Ακτή Νηρέως. Ο θάνατός του σκόρπισε θλίψη στην οικογένειά του, στους φίλους και στην τοπική κοινωνία του Αυλωναρίου καθώς και στο χωριό του στο Σέρβο Αρκαδίας όπου στη δεκαετία του 70 υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου.
Ο Γιατρός καλλιεργώντας το κτήμα του στο Αυλωνάρι.
  
(Φωτο από την σελίδα του γιού του Χρήστου στο facebook)

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 29/11 και ώρα 12, στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας στα Άνω Πατήσια. Ο ενταφιασμός θα τελεστεί στο παρακείμενο 2ο κοιμητήριο.

6 σχόλια:

  1. Αναντικατάστατος.... Μεγάλο κενό... ερημώνει η οδός Προμηθέως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΣΑΜΕ ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΓΕΙΤΟΝΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΣΑΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΑ Κ.ΠΑΤΗΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΔΕΚΤΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ
    ΜΑΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το μάθαμε μόλις χτες που χρειαστήκαμε για άλλη μια φορά την πολύτιμη οδηγία του... η είδηση του θανάτου του σόκαρε όλη τη οικογένειά μας και βιώνουμε ως προσωπική την απώλεια του αγαπημένου μας παιδάτρου, σαν να ήταν μέλος της οικογένειάς μας. Ένας εξαιρετικός, σπάνιος άνθρωπος και γιατρός που είχε πάντα "μέσα του" το παιδί και ο οποίος μας έδινε ακούραστα ότι συμβουλή του ζητούσαμε και σε θέματα διαπαιδαγώγησης. Θα μας λείψει πολύ και θα τονθυμομαστε πάντα με αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν το πιστεύω τώρα μόλις διάβασα για την θλιβερή είδηση... Χάσαμε τον καλύτερο παιδίατρο... Καλό δρόμο και ο Θεός να αναπαυει την ψίχουλα σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν το πιστεύω τώρα μόλις διάβασα το άτυχο γεγονός... Χάσαμε τον καλύτερο παιδίατρο, ο Θεός να αναλάβει την ψιχουλα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν το πιστεύω τώρα μόλις διάβασα το άτυχο γεγονός... Χάσαμε τον καλύτερο παιδίατρο, ο Θεός να αναλάβει την ψιχουλα του!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή