Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΧΑΛΚΙΣ, ΧΑΛΚΟΣ, ΦΩΤΙΑ: Ιστορίες φωτιάς στη ζωή και το μύθo


Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Εύβοιας στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2016» με τίτλο «Παντέχνου πυρός σέλας –Λαμπερές ιστορίες φωτιάς» θα πραγματοποιήσει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδος «Αρέθουσα» εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές δημοτικού με θέμα: ΧΑΛΚΙΣ, ΧΑΛΚΟΣ, ΦΩΤΙΑ- ιστορίες φωτιάς στη ζωή και το μύθο.
Η εκπαιδευτική δράση εστιάζει σε δύο γλυπτά του μουσείου με στόχο να αποκαλύψει τις πολλαπλές μεταμορφώσεις της φωτιάς: αιτία καταστροφής, διαχρονικό σύμβολο δύναμης, πηγή φωτός– ενέργειας, κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη των τεχνών-τεχνικών και μέσο κάθαρσης - θεραπείας.
Με αφορμή τα δύο επιλεγμένα εκθέματα του Αρχαιολογικού Μουσείου Χαλκίδος «Αρέθουσα», θα συζητήσουμε για τη φωτιά, δύναμη που καταστρέφει και αναγεννά, για το «αείζωον πυρ» του Ηράκλειτου και της μυθολογίας καθώς και για τη φωτιά ως «οικείο αγαθό» της καθημερινής ζωής.
Οι σχολικές ομάδες, που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δράση, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Εύβοιας έως τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016.
(Τηλέφωνο επικοινωνίας :22210 22402, 22210 94090)
Μέγιστος αριθμός ομάδας: 25 έως 30 μαθητές. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Χρόνος διεξαγωγής εκπαιδευτικού προγράμματος:
Πέμπτη 20 Οκτωβρίου & Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ώρες : 9:30-11:00 & 12:00-13:30.
Τόπος διεξαγωγής εκπαιδευτικού προγράμματος:
Αρχαιολογικό Μουσείο Χαλκίδος «Αρέθουσα»
Όνομα υπεύθυνου: Κατσάλη Σοφία, αρχαιολόγος ΕΦΑ Ευβοίας

[φωτογραφία: Λύχνος με απεικόνιση εργαστηρίου, Χαλκίδα, 2ος αι. μ.Χ.]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου