Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Εμπορικός Σύλλογος: Διαλύεται το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου!!!


                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατόπιν ενημέρωσης και διαπίστωσής μας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Κ.Υ. Αλιβερίου σας γνωστοποιούμε τα παρακάτω:
Το Αλιβέρι είναι μια πόλη που μαζί με τα περίχωρα αριθμεί περίπου τους 35.000 κατοίκους, πληθυσμός ο οποίος πολλαπλασιάζεται τους θερινούς μήνες, τα Σαββατοκύριακα και τις εορτές. Στην περιοχή υπάρχουν τρεις μεγάλες εργοστασιακές μονάδες και πλήθος βιοτεχνιών. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης αποτελεί σημαντικό οδικό κόμβο που ενώνει την Χαλκίδα με όλη την Ανατολική και Νότια Εύβοια.
Επί χρόνια το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου προσφέρει τις υπηρεσίες του στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Σήμερα, δυστυχώς είμαστε αντιμέτωποι με ένα μείζονος σημασίας θέμα, αυτό της αποδυνάμωσής του. Εδώ και αρκετό καιρό το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου λειτουργεί κάτω από πρωτοφανείς αντίξοες συνθήκες όπως: έλλειψη ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, ανεπάρκεια υλικών και μέσων για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των περιστατικών. Ύπαρξη ασθενοφόρου, με μη κάλυψη επί 24ώρου βάσεως από οδηγούς, με αποτέλεσμα την προβληματική μεταφορά των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας μέσω ΕΚΑΒ (Ευβοίας). Παρόλα αυτά, χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες του προσωπικού του Κέντρου Υγείας δεν έχουμε θρηνήσει θύματα (προς το παρόν)!!!
Μετά τις αποχωρήσεις λόγω σύνταξης και ξενιτεμού ιατρών (8 τον αριθμό και χωρίς αναπλήρωσή τους), αυτή τη στιγμή η δύναμη του Κέντρου Υγείας  με τα περιφερειακά ιατρεία αριθμεί τους 14 ιατρούς (11 ειδικευμένοι και 3 αγροτικοί) οι οποίοι καλύπτουν τα τόσα προβλήματα Οι διορισμοί έχουν παγώσει, με αποτέλεσμα πολλές λειτουργικές ανάγκες ιατρών και βοηθητικού προσωπικού να μένουν ακάλυπτες (11 οργανικές θέσεις – μόνο 1 καλυμμένη). Γνωρίζουμε ότι κάποιοι απαξιώνουν την προσφορά του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου, ξέρουμε ότι κάποιοι έχουν συμφέρον να αποδυναμωθεί και να κλείσει ακόμη και σαν δομή. Ποιοι είναι αυτοί  και γιατί πράττουν με αυτόν τον τρόπο; 
Αναρωτιόμαστε γιατί, αντί να συζητούμε για τρόπους και μέσα ενίσχυσης  του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου (που βάσει στατιστικών έχει μεγάλη συνεισφορά στην αποσυμφόρηση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας και προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε μια μεγάλη περιοχή), αντιθέτως μιλάμε για κίνδυνο αποδυνάμωσης;
Εδώ και 3 μήνες,  το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας  ζητά να καλύψει εφημερίες με ιατρούς του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου. Ένας ιατρός ήδη κάνει εφημερίες, ενώ άλλοι δυο έχουν αρνηθεί και κινδυνεύοντας με πειθαρχική ποινή και στέρηση μισθού, αντιδρούν στο να γίνουν συνεργάτες σε ένα έγκλημα κατά της Δημόσιας Υγείας. Ζητάμε την ίδρυση υποσταθμού ΕΚΑΒ με βάρδιες όλο το 24ωρο, εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου με υλικά και μέσα για την έγκαιρη διάγνωση και την μη αποδυνάμωση από το ήδη υπάρχον εργατικό προσωπικό, με την ενδυνάμωσή του.
Θα πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν οι υπεύθυνοι ότι στα σχέδιά τους θα εναντιωθούν οι τοπικοί φορείς, καθώς κα οι κάτοικοι της περιοχής. Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και η παροχή της στους συμπολίτες  είναι καθήκον και σκοπός μας.
Για όλους τους παραπάνω λόγους ο Εμπορικός Σύλλογος Αλιβερίου στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων του Κέντρου Υγείας Αλιβερίου και από την πλευρά μας προτιθέμεθα να ενημερώσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και να επέμβουμε δυναμικά για την αποφυγή της ολοκληρωτικής αποδυνάμωσής του . Απεναντίας,  θα απαιτήσουμε την ενδυνάμωσή του. 

                                                   Για το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου