Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

"Όνειρο 40 χρόνων η κατασκευή ενός κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι"


Αναδημοσίευση από: http://www.pisina.net/


Ο Προκόπης Αλέξης, ο πρώην προπονητής του ΝΟ Αλιβερίου αλλά και ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τον Ν.Ο.Α μίλησε στο pisina.net για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος συλλόγων θαλάσσης που διοργανώθηκε στο Καρπενήσι, για τις δύσκολες συνθήκες προπόνησης των παιδιών αλλά και για την κατασκευή ενός κολυμβητηρίου που έφτασε πολύ κοντά το 2003.
Για την προσφορά του ίδιου και του πατέρα του στο Ναυτικό Όμιλο Αλιβερίου: «Η ενασχόληση μου με τον σύλλογο του Ν.Ο.Α. ξεκίνησε από την δεκαετία του 1980 ως κολυμβητής, ως υδατοσφαιριστής του και προπονητής του για πολλά χρόνια. Ήμουν προπονητής την περίοδο 2014-2015 (όπου ο Όμιλος κατέκτησε για συνεχής χρονιές το πρωτάθλημα και τα 6 κύπελλα από τα 9). Επίσης διατέλεσα προπονητής από το 1996-1999, 2001, 2003 έως το 2011. Έχω μια ιστορία με τον Όμιλο λόγω και του αείμνηστου πατέρα μου που υπήρξε αρκετά χρόνια Πρόεδρος του Ομίλου από το 1979 έως το 2008. Είχε αφιερωθεί στον Ν.Ο.Α και ήταν απ’ αυτούς που έτρεξε όσο κανείς άλλος για την κατασκευή κολυμβητηρίου στο Αλιβέρι».
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Είναι μια επιτυχία για τον σύλλογο, καθώς έχει μεγάλη ιστορία στον χώρο. Έχει πολλά παιδιά και κάθε χρόνο διαθέτει την πολυπληθέστερη αποστολή στο πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό 45-47 παιδιά να συμμετέχουν σ’ αυτούς τους αγώνες. Υπάρχουν σύλλογοι που έρχονται με 8 και 10 παιδιά».
Για τις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος αλλά και για τις κατηγορίες: «Το πρωτάθλημα αυτό είναι για τους συλλόγους που δεν διαθέτουν κολυμβητήριο και προετοιμάζονται στην θάλασσα. Ξεκίνησε από το 1985 αυτός ο θεσμός και συνεχίζει μέχρι και στις μέρες μας. Από εκεί και πέρα υπάρχουν εννιά κατηγορίες: Ανδρών-Γυναικών γενική, Εφήβων- Νεανίδων γενική, Παίδων- Παπαίδων Α’Β’ και Κορασίδων- Παγκορασίδων Α’Β’ γενική. Φέτος ο Ναυτικός Όμιλος πήρε τα επτά από τα εννιά κύπελλα, Ανδρών-Γυναικών, των Γυναικών, την γενική Εφήβων- Νεανίδων, των Νεανίδων και Παίδων –Παμπαίδων Α’Β’, Κορασίδων- Παγκορασίδων Α’Β’ και γενικής (Παίδων- Παμπαίδων Α’Β’, Κορασίδων- Παγκορασίδων Α’Β’)».
Για την θέληση των παιδιών να αγωνιστούν: «Είναι ένα πρωτάθλημα το οποίο όλα τα παιδιά που συμμετέχουν σ’ αυτούς τους συλλόγους το περιμένουν πως και πως. Διότι όλη τη χρονιά δεν κολυμπάνε τα περισσότερα και περιμένουν αυτό το πρωτάθλημα για να νιώσουν την χαρά του μεταλλίου και της συμμετοχής».

Για τις δυσκολίες των προπονήσεων που γίνονται στην θάλασσα: «Οι τεχνικές δυσκολίες είναι πάρα πολλές. Στην θάλασσας υπάρχει ο αέρας και το κύμα με τα οποία παλεύουμε. Πολλές φορές το νερό είναι κρύο. Προπονούνται τα παιδιά επί 1-2 ώρες την ημέρα κάνοντας καθημερινές προπονήσεις από τον Ιούνιο μέχρι τέλος Αυγούστου. Ουσιαστικά οι υποδομές δεν υπάρχουν. Έχουμε βάλει δύο εξέδρες σε απόσταση 25 μέτρων με κάποιες διαδρομές εκεί και κάνουν τα παιδιά προπόνηση».
Για την προσπάθεια κατασκευής κολυμβητήριου στο Αλιβέρι το 2003: «Το μεγάλο όνειρο των αθλητών αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τον υγρό στίβο στην πόλη του Αλιβερίου, ένα όνειρο 40 και πλέον χρόνων είναι η κατασκευή κολυμβητηρίου, με πολύ αγώνα και πολλές υποσχέσεις όλα αυτά τα χρόνια! Βέβαια το 2003 φτάσαμε στην πηγή με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης (Νομαρχίας-Γ.Γ.Α) για κατασκευή του, αλλά τελικά…νερό σε πισίνα δεν είδαμε… Εμείς συνεχίζουμε να ελπίζουμε ότι κάποια στιγμή τα παιδιά μας θα αποκτήσουν τις υποδομές που αξίζουν».
H Πρόεδρος του ομίλου, Δήμητρα Ράπτη, που υπήρξε κολυμβήτρια του ΝΟ Αλιβερίου, μίλησε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος αλλά και για τις ιδιαιτερότητές του.
Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ήταν φέτος κάτι το ανέλπιστο. Καταφέραμε να κερδίσουμε επτά από τις εννέα κατηγορίες κάτι που δεν έχει ξαναγίνει παλαιότερα και είμαι πολύ ευτυχισμένη γι’ αυτό».
Για τις ιδιαιτερότητες του πρωταθλήματος: «Αυτό το πρωτάθλημα είναι προκηρυγμένο από την ομοσπονδία και αφορά συλλόγους που ετοιμάζονται στην θάλασσα δεν έχουν δηλαδή κολυμβητήρια. Ήταν φέτος 7 ομάδες στο σύνολο αρκετά δυνατές και καταφέραμε να κυριαρχήσουμε στις περισσότερες κατηγορίες».

Γιώργος Χρήστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου