Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

O ΣΥΡΙΖΑ και ο Αποστόλου για το Ειδικό ΤΕΕ στα καμάρια

Η δημοσίευση στο ΦΕΚ της δημιουργίας του Ειδικού ΤΕΕ  Καμαρίων Ιστιαίας, αλλά και της επέκτασης των τμημάτων ένταξης στα σχολεία  στην Εύβοια, ικανοποιεί αυτό το μακροχρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Β. Εύβοιας, αλλά και του εκπαιδευτικού κινήματος.
Μέσα σε δημοσιονομική δυσπραγία, λόγω των οικονομικών δυσκολιών, η Κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αποφάσισε την δημιουργία και λειτουργία μιας εκπαιδευτικής δομής, που χρόνιζε.  Η απόφαση αυτή υποδηλώνει με εμφατικό τρόπο την ιδιαίτερη ευαισθησία της σημερινής κυβέρνησης για την ειδική εκπαίδευση αλλά και την προτεραιότητα που δίνει στα θέματα της παιδείας και της εκπαίδευσης γενικότερα. Η σημερινή ίδρυση του Ειδικού ΤΕΕ  Καμαρίων Ιστιαίας,  καταδεικνύει πως δεν είναι όλοι ίδιοι. Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εισακούει τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας και των Εκπαιδευτικών και τα ικανοποιεί.  Κάποιοι άλλοι διοικούντες, πριν λίγα χρόνια έβαζαν λουκέτο σε σχολικές μονάδες, καταργούσαν ειδικότητες και απέλυαν εκπαιδευτικούς υποβαθμίζοντας και διαλύοντας τη δημόσια εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.
Κάποιοι άλλοι είχαν ταχθεί κατά της κοινωνίας και της παιδείας αλλά υπέρ της εξυπηρέτησης των ιδιωτικών συμφερόντων στην εκπαίδευση και των Σχολαρχών,  χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τα μνημόνια.
Χαλκίδα 21 Αυγ.2016
Τμήμα Παιδείας της Ν.Ε. Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου