Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Σωματείο Εργαζομενων Ηλεκτρομηχανικής: Ταφόπλακα στην ΗΜΚ Κύμης βάζει ο κ. Βίτσας

                                                                                               Κύμη, 12/07/2016
                                                                                                                      Αρ. Πρωτ.:14


ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο αρμόδιος για την αμυντική βιομηχανία ΑΝΥΕΘΑ κ. Βίτσας, αντιμετωπίζει τους εργαζομένους της ΗΜΚ ως <<ΚΟΛΙΓΟΥΣ>>, πραγματικό όνειδος, που εσκεμμένα θέλει να «ξεχνά» και τους αφήνει απλήρωτους και εξαθλιωμένους εδώ και 12 μήνες, αδιαφορώντας πλήρως για την την επιβίωσή τους!!!

ΟΜΗΡΙΑ!!! ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ!!!
Τι και αν ψηφίστηκε τροπολογία με ΠΝΠ που έγινε Νόμος (άρθρο 20, παρ.3 Ν.4366), για τα δεδουλευμένα τους, τι και αν δόθηκαν υποσχέσεις-δεσμεύσεις (συνάντηση 22/1/2016), ότι θα τοποθετηθεί Διαχειριστής, θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι και θα ανακοινωθεί η απόφαση για το μέλλον του εργοστασίου το αποτέλεσμα παραμένει το ίδιο:
 ΚΟΡΟΊ΄ΔΙΑ & ΨΕΜΑΤΑ
Η ΗΜΚ είναι ίσως η μοναδική εταιρία που δεν έχει Διοίκηση από τον 10/2013 με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παράγει, να μην μπορούν να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, να μην μπορούν να διευθετηθούν καθημερινά λειτουργικά προβλήματα (Άραγε θα παρέμβει ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ;;;). Ακόμη και το πρακτικό συμφιλίωσης του υπουργείου εργασίας αναφέρεται στον παραβάτη εργοδότη!!! ΑΡΑΓΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ;;;
Η απάντηση από το ΥΠΟΙΚ στο αίτημα που έκανε το ΥΠΕΘΑ για την πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων αναφέρει ότι “στην ΗΜΚ δεν υπάρχει διοίκηση, διότι δεν έχει τοποθετηθεί Διαχειριστής, άρα δεν μπορεί να επιχορηγήσει’’. Γιατί δεν επιχορηγεί τους εργαζόμενους της ΗΜΚ από τον προϋπολογισμό του το ΥΠΕΘΑ όπως κάνει με τα ΕΑΣ;;;
Γνωστό και πετυχημένο το σχέδιο της απαξίωσης και η μεθόδευση ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ των εργαζομένων, αλλά πλέον έχουν γνώση οι φύλακες, κ.Βίτσα! Όσο και να θέλετε οι εργαζόμενοι να εγκαταλείψουν το εργοστάσιο για να βάλετε ΛΟΥΚΕΤΟ αναίμακτα, πλανάστε πλάνην οικτρά. Εμείς θα είμαστε εκεί! Αν θέλετε να το κλείσετε δηλώστε το ευθέως, ΠΡΑΞΤΕ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ και αναλάβετε επιτέλους την ευθύνη. Αν και κάθε άλλο παρά αναμενόμενο ήταν να γίνει αυτό από μία «Αριστερή Κυβέρνηση». Γιατί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης στόχοι είναι:
 Η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Πως;;; Mε λουκέτα σε εργοστάσια που ανήκουν στον πρωτογενή τομέα παραγωγής και δη στην αμυντική βιομηχανία; Η ΗΜΚ είναι το μοναδικό εργοστάσιο στην Ελλάδα που έχει την ικανότητα να παράγει και να τροφοδοτεί τις  Ε.Δ με κράνη, αλεξίσφαιρα, στολές ΡΒΧΠ, στολές παραλλαγής, εξαρτήσεις, απάρτια όλμων και τόσα άλλα προϊόντα. Το πόρισμα της επιτροπής του ΥΠΕΘΑ με σκοπό την διερεύνηση των δυνατοτήτων της ΗΜΚ και της μετατροπής της σε Διακλαδικό εργοστάσιο βάσης ανέδειξε τις τεράστιες τεχνικές δυνατότητες του εργοστασίου, αλλά και το οικονομικό όφελος που θα έχει το Υπουργείο μεσοπρόθεσμα.
  Η καταπολέμηση της ανεργίας. Πως;;; Πετώντας πενήντα οικογένειες στον δρόμο;
 Η ειδική μέριμνα σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας. Πως;;; Κλείνοντας εργοστάσια που θεωρούνται οικονομικός και εργασιακός πνεύμονας σε μια περιοχή όπως η Κύμη, που είναι χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική με ιδιαίτερο ανάγλυφο, απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο και απομακρυσμένη από αστικό κέντρο με ανεργία που αγγίζει το 80%, να χαθούν τόσες θέσεις εργασίας.
Αντί λοιπόν κ. Βίτσα εσείς και οι «άδολοι» συνεργάτες σας να θεωρείτε το ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ, (το αποδεικνύετε άλλωστε αυτό με την ακατανόητη άρνηση σας να τοποθετήσετε διαχειριστή), καλύτερα είναι να παραδειγματιστείτε από τις πολιτικές αποφάσεις που ακολουθούν άλλοι συνάδελφοι σας για την εξασφάλιση των εργαζομένων στους φορείς που εποπτεύουν.  
 Αντί να εξυμνείτε το κοινωνικό πρόσωπο εταιρειών που σας βοήθησαν στην δημιουργία HOT SPOT θα πρέπει να δείτε τι θα κάνετε με το «κοινωνικό» πρόσωπο του Υπουργείου, όταν εγκαταλείπετε πενήντα οικογένειες και αφήνετε τους εργαζόμενους δώδεκα (12) και πλέον μήνες απλήρωτους! Είστε ο βασικός υπεύθυνος, ως καθ’ύλην αρμόδιος, για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει αυτοί οι άνθρωποι, όπως και για τη φυσική τους επιβίωση στο εξής.
Η αντιμετώπιση που έχουν οι εργαζόμενοι της ΗΜΚ είναι το αποκορύφωμα της ΑΝΕΝΔΟΙΑΣΤΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ & ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΥ. Αυτό που συμβαίνει εδώ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΟΥΘΕΝΑ! Τιμωρούν τους εργαζόμενους;;; Την περιοχή της Κύμης;;; Τον Νομό Ευβοίας;;; Θα τολμούσαν να εφαρμόσουν και αλλού ανάλογα «πειράματα» επιβίωσης; Απορούμε με τη σιωπή και την ανοχή των Βουλευτών και του Υπουργού του Νομού μας και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να πάρουν θέση.
Το «γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» και αλλοίμονο σε αυτόν που θα βρούμε μπροστά μας.
Οι 50 πρώτοι, ουσιαστικά «απολυμένοι» και απλήρωτοι του Δημοσίου με κυβέρνηση της Αριστεράς!!!
ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο Πρόεδρος                                        Η Γεν. Γραμματέας

   Γ. Θεοδώρου                                           Β. Γκατζιώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου