Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Συνάντηση με την ΑΓΕΤ για τα τσιμέντα Χαλκίδας

Χαλκίδα, 18-07-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016 ύστερα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας Φάνη Σπανού με την εταιρεία ΑΓΕΤ Ηρακλής που εκπροσωπήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Μίχο και συνεργάτες του και με το σωματείο εργαζομένων του εργοστασίου Χαλκίδας που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Ηλία Κούκουρα, τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Στέφανο Μπασινά και μέλη της διοίκησης.
Η συνάντηση είχε ως θέμα το μέλλον του εργοστασίου της Χαλκίδας που βρίσκεται σε διακοπή λειτουργίας και είχε χαρακτήρα αμοιβαίας ενημέρωσης και έκφρασης προθέσεων της εταιρείας, αλλά και των εργαζομένων. Πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα και αποτέλεσε την πρώτη ουσιαστική επαφή των μερών, από το κλείσιμο του εργοστασίου το Μάρτιο του 2013. Στη συνάντηση αναφέρθηκε ότι η εταιρεία εξετάζει ενεργά τη δυνατότητα αξιοποίησης του εργοστασίου ΑΓΕΤ ΙΙΙ της Χαλκίδας.
Ο Φάνης Σπανός δήλωσε: "Προκαλέσαμε τη σημερινή συνάντηση στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς μας για την ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας που αποτελούν τις κορυφαίες διακηρυγμένες προτεραιότητές μας. Ειδικότερος αρχικός στόχος ήταν να αναγνωριστεί ως υπαρκτό το ζήτημα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου και σε αυτή τη βάση να ξεκινήσει διάλογος για τις δυνατότητες, τους όρους και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να καταστεί αυτό εφικτό. Χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά με διάθεση συναίνεσης και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης για να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα. Ωστόσο, η σημερινή μας συνομιλία θεωρώ πως συνιστά βήμα σε αυτήν την κατεύθυνση και γι' αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την εταιρεία, όσο και τους εργαζομένους, που ανταποκρίθηκαν."
Ο κ. Ηλίας Κούκουρας δήλωσε: "Θεωρούμε θετικό βήμα τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, καθώς μετά από 3,5 χρόνια ανυπαρξίας σχέσεων και άρνησης διαλόγου, βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι και συζητούμε με βάση την επιθυμία των εργαζομένων και της κοινωνίας να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο τσιμέντου της Χαλκίδας. Παραμένουμε ανοιχτοί στην κατεύθυνση αυτή, αλλά και ενεργοί στις διεκδικήσεις μας."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου