Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ο Δήμος Σκύρου κατά της κατάργησης του Πολεοδομικού Γραφείου Κύμης

Στη συνεδρίαση της 12ης Ιουλίου 2016 το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύρου με την  107 / 2016 Απόφασή του πήρε θέση για " επικείμενη μεταφορά της έδρας του Γραφείου Δόμησης από την Κύμη στο Αλιβέρι" και αποφάσισε τα ακόλουθα:

"ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΜΟΦΩΝΑ
Εκφράζουν προς κάθε αρμόδια Αρχή και Εξουσία την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Σκύρου για την διαφαινόμενη συνέχιση της αποξήλωσης των δημοσίων υπηρεσιών με τις οποίες συναλλάσσεται και από τις οποίες εξυπηρετείται ο κάτοικος της Σκύρου, αρχής γενομένης από το Ειρηνοδικείο Σκύρου και ήδη με την επικειμένη μεταφορά του Γραφείου Δόμησης του όμορου Δήμου Κύμης - Αλιβερίου από την πόλη της Κύμης στο Αλιβέρι.
Η ενέργεια αυτή βλάπτει αμέσως και ευθέως τα συμφέροντα των κατοίκων της Σκύρου οι οποίοι διαφαίνεται να αντιμετωπίζονται από την Πολιτεία ως η ουρά πολιτών κατώτερης κατηγορίας, αφού θα πρέπει για τις συναλλαγές τους με το Γραφείο Δόμησης να καταβάλλουν υπερδιπλάσιο χρόνο και κόστος στην προσπάθειά τους αφενός να προωθήσουν αναπτυξιακές δραστηριότητες - όπως η δημιουργία νέων κτιριακών εγκαταστάσεων- και αφετέρου στην πρόθεσή τους να ενεργούν ως πολίτες στα πλαίσια της νομιμότητας.
Ζητούν από κάθε αρμόδια Αρχή και Εξουσία την ακύρωση κάθε ενέργειας για την μεταφορά της έδρας του Γραφείου Δόμησης από την Κύμη στο Αλιβέρι, τουλάχιστον μέχρι να επιτραπούν και ολοκληρωθούν διαδικασίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την δημιουργία και στελέχωση γραφείου Δόμησης στον Δήμο Σκύρου.
Αγγίζουν τα όρια του παραλόγου ενέργειες οι οποίες αφενός εξωθούνται από την προσπάθεια της Κεντρικής Διοίκησης για την πλήρη εφαρμογή και ανάδειξη του  θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ παράλληλα κατά τον ίδιο χρόνο να μην είναι δυνατή λόγω διοικητικών και οικονομικών συγκυριών, η στελέχωση γραφείου Δόμησης στον Δήμο Σκύρου και αντ αυτού να απομακρύνονται από τον πολίτη οι δημόσιες υπηρεσίες.


Την παρούσα απόφαση αποστέλλουν προς τον Δήμο Κύμης-Αλιβερίου, προς την Αποκεντρωμένη Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, προς το ΥΠΕΣ&ΔΑ -Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ προκειμένου για την στήριξη του δίκαιου αιτήματος των Σκυριανών."
Από το περιεχόμενο της εισήγησης και το ύφος της Απόφασης γίνεται καθαρό  ότι το θέμα αυτό έχει φέρει τους δύο Δήμους σε τροχιά σύγκρουσης. Παρότι βέβαια η Απόφαση, παρακάπτοντας τον αρμόδιο Δήμο απευθύνεται στην Πολιτεία. Δεν γνωρίζουμε εάν η Απόφαση του Δήμου Σκύρου απέτρεψε τελικά την κατάργηση της Πολεοδομίας στην Κύμη ή πρυτάνευσαν ωριμότερες σκέψεις σε ένα θέμα που πυροδοτεί κλίμα διάσπασης στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου εξέλιξη που ίσως κάποιοι μεθοδεύουν για να φτιαχτούν Δήμοι στα μέτρα των δυνατοτήτων τους. Τουλάχιστον τώρα υπάρχει χρόνος για να πρυτανεύσει η σοβαρότητα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου