Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Στουπής: Να τελειώνει το σήριαλ του ΟΛΝΕ

ΣΤΟΥΠΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΠΕΡ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ
       ΑΛΙΒΕΡΙ ΕΥΒΟΙΑΣ


Με αφορμή την εμπλοκή του ονόματος μου σε σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούσαν τις Διοικητικές Αλλαγές στον Ο.Λ.Ν.Ε., μετά την αναγκαστική παραίτηση του Προέδρου του, λόγω των πρόσφατων Νομοθετικών ασυμβίβαστων ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν από την Ελληνική Βουλή θα ήθελα να ανακοινώσω τα πάρα κάτω:
«1. Ο ΟΛΝΕ με την βοήθεια της Κυβέρνησης –ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια- και την συγκεκριμένη διοικητική της ηγεσία, παρήγαγε ένα αξιοθαύμαστο και χρήσιμο για την Ναυτιλία, την τοπική ανάπτυξη και τις τοπικές κοινωνίες χρήσιμο έργο.
2.  Η πρόταση που συζητείται για μετατροπή του σε Περιφερειακό Οργανισμό την θεωρώ αξιόλογη, που χρήζει  περαιτέρω επεξεργασίας, και  οφείλει να τύχει της προσοχής του Υπουργείου.
3.    Η ονοματολογία γύρω από την θέση του μελλοντικού Προέδρου , με τον τρόπο μάλιστα τον οποίο γίνεται, ως κομματική διαμοίραση «ιματίων εξουσίας», όχι μόνο δεν βοηθά τον θεσμό και τον οργανισμό, αλλά κατά την εκτίμησή μου έρχεται να εξυπηρετήσει σχέδια πολιτικής υπονόμευσης της Κυβέρνησης στον καμβά που στήνει η τρικομματική αντιπολίτευση και το παλιό πολιτικό σύστημα περί «άλωσης του κράτους» και «ίδρυση κομματικού κράτους», ακριβώς για να καλύψουν την ευθύνες τους στις δεκαετίες προηγούμενης διακυβέρνησης τους ομού ή αυτόνομα, και να διαβάλλουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Όλα αυτά μάλιστα εξελίσσονται την στιγμή που η Κυβέρνηση έχει ανοίξει το θέμα βαθιών – ριζοσπαστικών τομών στο Πολιτικό σύστημα (συνταγματική αναθεώρηση, εκλογικό σύστημα, νόμοι Βερναδάκη περί αλλαγών στη Δημόσια Διοίκηση, που ενισχύουν  τη διαφάνεια και την αξιοκρατία κλπ).
4. Ευχαριστώ όλους όσους είπαν ή έγραψαν καλά λόγια για το άτομο και  τις ικανότητες μου να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της συγκεκριμένης θέσης, παρόλο ότι δεν είχαν την εξουσιοδότηση μου για κάτι τέτοιο, ούτε οιοδήποτε ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από μεριάς μου για διεκδίκηση της συγκεκριμένης θέσης στον ΟΛΝΕ  .
5.  Είναι αυτονόητο, με βάση όσα προανέφερα, πως δεν υιοθετώ τη λογική του «διορισμού» της συγκεκριμένης θέσης αλλά της αξιοκρατικής επιλογής μέσα από διαφανείς, διαγωνιστικές, ανταγωνιστικές διαδικασίες προσόντων. Σε μια τέτοια διαδικασία – θα ήθελα εξ αρχής να δηλώσω ότι -δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα, όταν μάλιστα είναι σε όλους γνωστό,  πως λίγο διάστημα πριν, για συγκεκριμένους λόγους που ανακοίνωσα και δεν έχουν ακόμη εκλείψει, παραιτήθηκα από την υψηλή συγκεκριμένη Κυβερνητική θέση που κατείχα.
6. Το Υπουργείο θεωρώ πως άμεσα οφείλει να δώσει ένα τέλος στο «σήριαλ ΟΛΝΕ», ανακοινώνοντας την αποδοχή της παραίτησης Τσέργα και το άνοιγμα δημοκρατικής διαγωνιστικής διαδικασίας αξιολόγησης και επιλογής του νέου προέδρου.»


ΑΛΙΒΕΡΙ        11/7/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου