Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Κοινό μέτωπο για να μην γίνουν οι στάχτες στο Μυλάκι "μπούρμπερη" (στάχτη) για έναν ακόμη χαμένο αγώνα

Φουντώνει η κινητοποίηση για το Δημοτικό Κτήμα στις Στάχτες Μυλακίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συζητήσει στις προσεχείς ημέρες αν και θα έπρεπε να είχε ήδη πάρει πρωτοβουλία για να αναδείξει το θέμα.
Η απορρύπανση του χώρου είναι το πρωταρχικό ζήτημα. Η αξιοποίηση από την πλευρά του Δήμου εφόσον κατοχυρώσει την ιδιοκτησία του είναι δευτερεύον μπροστά στην ανάγκη της εξυγίανσης του χώρου. Κάθε δράση και εγκατάσταση κοινωφελής για τους κατοίκους δεν μπορεί να στηθεί σε αυτό το μολυσμένο χώρο.
Η διατήρηση στην ιδιοκτησία του Δήμου είναι επίσης ένα κρίσιμο ζητούμενο. Ο χώρος δικαιωματικά ανήκει στον Δήμο έστω και ως αντιστάθμισμα για την ζημία στο περιβάλλον. Συνεπώς η όρεξη του ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να σταματήσει.
Η Κυβέρνηση οφείλει να δράσει άμεσα και να ξαναδώσει τον χώρο στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου. Παράλληλα όμως το ΥΠΕΚΑ οφείλει να αξιοποιήσει τους πόρους του ΕΣΠΑ για να χρηματοδοτήσει την απορρύπανση.  Το έργο αυτό είναι τεράστιο και ξεφεύγει από τις δυνατότητες όποιου δήμου, πολύ περισσότερο ενός υπερχρεωμένου Δήμου όπως ο Κύμης Αλιβερίου στον οποίο η βιομηχανία διαταγών πληρωμής τον οδηγεί με φόρα στο κόκκινο.
Η απαίτηση για την διατήρηση της ιδιοκτησίας στο Δήμο είναι εγγύηση ότι θα αποφευχθούν χρήσεις ρυπογόνες και κερδοσκοπικές από το ΤΑΙΠΕΔ που έχει αναλάβει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Κοινό μέτωπο Δήμου και φορέων και πολιτών χρειάζεται για να μείνουν οι Στάχτες στο Δήμο, αλλά ακόμη μεγαλύτερος αγώνας και πιο επίμονος για να πάψουν οι Στάχτες να είναι στάχτες και να γίνουν χώρος κοινωφελής με καθαρό και υγιεινό περιβάλλον.

Αντίθετα οι επανάληψη των σκιαμαχιών του παρελθόντος δεν προμηνύει αίσιο τέλος για την υπόθεση αυτή την στιγμή που τα διάφορα ιδιωτικά και κερδοσκοπικά συμφέροντα ακονίζουν τα μαχαίρια για να κάνουν πάρτι και στις Στάχτες, πάνω στις στάχτες του δημοσίου συμφέροντος και της τοπικής ανάπτυξης. Ο νοών νοείτω…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου