Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

TEDxChalkida 2016: «Διαδρομές/Paths»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκίδα, 23/05/2016


Το Σάββατο 14 Μαΐου ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο TEDxChalkida. Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, άτομα όλων των ηλικιών παρακολούθησαν με προσήλωση και ενδιαφέρον τις τρεις θεματικές συνεδρίες, «Power of the Mind», «Business Values for Vision» και «Creativity for Change».
Η δύναμη του μυαλού, επιχειρηματικές αξίες και όραμα, δημιουργικότητα και αλλαγή, λέξεις που δεν επιλέχτηκαν τυχαία μιας και σκιαγραφούν τα χαρακτηριστικά της διαδρομής του 1ου TEDxChalkida. Με εφαλτήριο τις διαδρομές, 10 ξεχωριστοί ομιλητές ανέβηκαν στη σκηνή και μοιράστηκαν μαζί μας τις δικές τους αυθεντικές και ειλικρινείς ιστορίες. Ιστορίες που διαμορφώνουν ιδέες και γίνονται η βάση για ένα καλύτερο μέλλον.
Η νευροψυχολόγος Όλγα Λυμπεροπούλου μέσα από μια προσωπική της ιστορία, η οποία αφορούσε τον παππού της, μας έδειξε ότι η νόσος Αλτσχάιμερ μπορεί να προληφθεί.
Η γνωστική ψυχολόγος Ελπίδα Παυλίδου μας προέτρεψε να χρησιμοποιούμε θετικές λέξεις που έχουν τη δύναμη να προκαλούν θετικές αντιδράσεις.
Ο αθλητής μεγάλων αποστάσεων Λευτέρης Παρασκευάς μας προκάλεσε να βρούμε τα όρια μας και να «ξεκολλήσουμε» από τους καναπέδες μας.
Ο επιχειρηματίας Γιώργος Κούκης μας έδωσε ένα ηθικό δίδαγμα «να δουλεύουμε σκληρά και να μην τα παρατάμε ποτέ».
Ο επιχειρηματίας και επενδυτής Francesco Benincasa τόνισε ότι στον κόσμο των επιχειρήσεων η διαδρομή προς την επιτυχία επιτυγχάνεται μόνο μέσω των αξιών.
Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Χρήστος Ταραντίλης μας έδειξε μια διαφορετική διαδρομή για την «αριστεία», η οποία απαιτεί στόχο, όραμα και συλλογική προσπάθεια.
Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο έχοντας βιώσει τον «παραλίγο» θάνατο μας προέτρεψε να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας και να αλλάξουμε τις ζωές μας.
Ο φωτογράφος Δημήτρης Θεοχάρης μας εξήγησε το ρόλο των selfies, αν είναι δηλαδή αποτέλεσμα μιας διαστρεβλωμένης πραγματικότητας ή αν απλά τις έχουμε δαιμονοποιήσει.
Η fashion designer Ιωάννα Κουρμπέλα μας έδειξε πώς η διαδρομή για έμπνευση γίνεται τελικά δημιουργία.
Ο παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός Χρήστος Κιούσης μας εξήγησε ότι πολλές φορές η διαδρομή μας καθορίζεται από τι δε θα θέλαμε να κάνουμε.

Ο ταλαντούχος και πολυμήχανος Άλεξ Κάβδας παρουσίασε και συντόνισε το TEDxChalkida, ενώ 5 καλλιτέχνες Mica Eio, Apanemic, Sworr., Χρήστος Τζαφέρος (Simek), και Γιάννης Κουλουρίδης άφησαν το δικό τους μουσικό και εικαστικό αποτύπωμα.
Το TEDxChalkida δε θα ήταν τίποτα χωρίς τους χορηγούς και τους εθελοντές του. 58 χορηγοί και 60 εθελοντές αγκάλισαν την πρώτη μας προσπάθεια δίνοντας μας τον καλύτερο τους εαυτό. Σας ευχαριστούμε που μας ανοίξατε τις καρδιές σας, που υπήρξατε συνοδοιπόροι μας στην πρώτη μας διαδρομή.
Οι διαδρομές μας δεν ολοκληρώθηκαν… Μόλις ξεκίνησαν!

Η Οργανωτική Ομάδα του TEDxChalkida

Για Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TEDxChalkida:

http://tedxchalkida.com
https://www.facebook.com/tedxchalkida/
https://twitter.com/tedxchalkida
https://www.instagram.com/tedxchalkida/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου