Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Βουλευτές και μέλη της ΝΕ Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων στην Ριτσώνα

Νομαρχιακή Επιτροπή Εύβοιας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Παρασκευή 27/5/2016 πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΥΒΟΙΑΣ αποτελούμενη από τους Βουλευτές του Νομού Γ. Ακριώτη & Ζ. Λιβανίου, μέλη της Νομαρχιακής Γραμματείας καθώς και της  Οργάνωσης Μελών  Χαλκίδας επισκέφτηκαν το χώρο φιλοξενίας Προσφύγων στη Ριτσώνα.  Κατά την επίσκεψη υπήρξε  λεπτομερής ενημέρωση από τoν διοικητή του Κέντρου, τους συντονιστές και μέλη της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε.
Στις σχετικές επαφές, έγινε ανταλλαγή προβληματισμών, απόψεων και προτάσεων σε θέματα άμεσης προτεραιότητας και επισημάνθηκαν οι βελτιωτικές ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί ή προγραμματίζεται να υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον προς  αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών.
Διαπιστώθηκαν προβλήματα και ελλείψεις όπως η συνδεση με το δίκτυο ύδρευσης του Δήμου Χαλκίδας , η φύλαξη του χώρου, η μετακίνηση των προσφύγων στους  όμορους Δήμους κ. α. τα οποία χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση.
 Η αλλαγή διανομέα σίτισης,  η λειτουργία σχολείου, κέντρου δημιουργικής απασχόλησης, βιβλιοθήκης, η επίλυση θεμάτων αυτοοργάνωσης και τέλος η υλοποίηση μελέτης δημιουργίας ολοκληρωμένου χώρου δόμησης οικίσκων  και βιολογικού καθαρισμού  είναι ενέργειες που θα βελτιώσουν κατά πολύ τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο φιλοξενίας
Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΕΥΒΟΙΑΣ και οι βουλευτές θα  εντατικοποιήσουν τις  προσπάθειες τους για την άμεση επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων   στα αρμόδια θεσμικά όργανα του Νομού και της πολιτείας.
       31-5-2016                                                                    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                                        Ν.Ε.  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου