Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Αλληλεγγύη στους εργάτες των πτηνοτροφείων Ζούρα


 ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣΒΟΙΩΤΙΑΣ
Το σωματείο μας εκφράζει την ταξική του αλληλεγγύη στους εργάτες του ομίλου ΖΟΥΡΑ που διεκδικούν τη δουλειά τους, τα δεδουλευμένα τους και τα δικαιώματά τους. Ο επιχειρηματίας αφού τόσα χρόνια θησαύρισε από τη δουλειά των εργατών του και ενώ τους χρωστάει δεδουλευμένα πολλών μηνών, τώρα επιχειρεί να τους πετάξει στο δρόμο. Προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του παραδίδει το σφαγείο του, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής του στον πρώην ανταγωνιστή του ΝΙΤΣΙΑΚΟ, χωρίς το προσωπικό από τον ιδρώτα του οποίου χτίστηκε το εργοστάσιο.
Ο στόχος είναι να κερδίσει και ο πρώτος, εργοδότης που θέλει να μην πληρώσει τις υποχρεώσεις του και ο δεύτερος που θέλει να ξεκινήσει από το μηδέν για να πάρει εργάτες με συνθήκες γαλέρας για να έχει μεγαλύτερα κέρδη.
Αυτή η εξέλιξη θα είναι ολέθρια για όλο τον κλάδο αφού οι εργαζόμενοι εκεί με τους αγώνες τους είχαν πετύχει την κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους και αποτελούσαν οδηγό για όλους τους εργαζόμενους της πτηνοτροφίας και όχι μόνο.
Γι’ αυτό και η νίκη τους είναι υπόθεση όλου του κλάδου και όλου του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στην  περιοχή.
Απαιτούμε τόσο από την εργοδοσία όσο και από την κυβέρνηση, τον κρατικό μηχανισμό και την τοπική αυτοδιοίκηση να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Να μη χάσει κανείς τη δουλειά του.
Να μη χαθεί ούτε ένα δικαίωμα.
Να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους.
Κάνουμε καθαρό και στους δύο επιχειρηματίες ότι θα μας βρουν όλους απέναντί τους. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να χάσει τη δουλειά του ούτε ένας εργαζόμενος. Δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα από τα δικαιώματα που κερδήθηκαν με αγώνες και θυσίες. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου και γενικά να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να συμμετάσχουν με όλες τις δυνάμεις τους σε όποια κινητοποίηση χρειαστεί για να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου