Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Η Περιφέρεια οργάνωσε περιπατητική προσκυνηματική εκδρομή στον Άγιος Ιωάννη τον Ρώσσο



Χαλκίδα, 30-05-2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές προσδοκίες για το μέλλον πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 η 1η Προσκυνηματική Διαδρομή προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, που διοργάνωσε, με τις ευλογίες της Ιεράς Μητρόπολης Χαλκίδας, η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Η εκκίνηση δόθηκε στα Ψαχνά, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου και συνεχίστηκε μέχρι το Προκόπι και το Ιερό Προσκύνημα. Το βράδυ, μετά την τέλεση του Μεγάλου Εσπερινού, οι προσκυνητές επέστρεψαν με μισθωμένα μέσα της Π.Ε. Εύβοιας.
Οι συμμετέχοντες στην αρχή της διαδρομής προμηθεύτηκαν είδη προστασίας και ευεξίας, όπως καπέλα, νερό και καραμέλες, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια και το μήκος της διαδρομής υπήρχε υποστήριξη από τον Ερυθρό Σταυρό, τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες Ψαχνών, την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Εύβοιας.
Ο Φάνης Σπανός κατά την έναρξη της διαδρομής δήλωσε: "Η σημερινή μας δράση έχει διττό κίνητρο. Επιθυμούμε να υποστηρίξουμε τους πολίτες που αυθόρμητα εδώ και δεκαετίες πεζοπορούν προς τον Όσιο Ιωάννη το Ρώσο, ώστε να γίνει πιο ασφαλής και ευχάριστη η πορεία τους. Ταυτόχρονα, δημιουργούμε ένα θεσμό. Μια δράση που συνδυάζει το βασικό σκοπό του προσκυνήματος με το φυσιολατρικό στοιχείο, στο πλαίσιο μιας οργανωμένης διαδρομής. Ο στόχος είναι να δώσουμε την ευκαιρία σε πολίτες από όλη την Περιφέρεια, και όχι μόνο, να γίνονται κάθε χρόνο μια μεγάλη παρέα και μέσα από την πορεία σε ένα πανέμορφο δάσος να καταλήγουν στο Προκόπι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την περαιτέρω ανάδειξη του Ιερού Προσκυνήματος, αλλά και της ευρύτερης περιοχής."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου