Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Επίθεση Θωμά σε Γκοσιμίδα!!!

                                           
                                                                                                          19/12/2015
«Κύριε, Μουραντά, κύριε… Γκοσιμίδα:
Όσο και να θέλετε να απεμπολήσετε τις ευθύνες σας, κανείς δεν μπορεί πλέον να πιστέψει ότι 16 μήνες μετά ευθυνόμαστε εμείς για όλα. 
Ασκήσαμε και θα ασκούμε τα νόμιμα δικαιώματά μας ως θεσμική αντιπολίτευση και αυτό βάλτε το καλά στο μυαλό σας!
Παρόλο που δε σας αφορά, εμείς μάθαμε να λειτουργούμε με αρχές και αξίες όσο και αν εσάς αυτό σας ξενίζει!
Δεν μας εκπλήσσει η καραμέλα του «αμαρτωλού παρελθόντος» την οποία προσπαθείτε, ασχολούμενοι μέρα- νύχτα, να μας φορτώσετε, ενώ οι ίδιοι ξέρετε καλά τη γεύση της
Καλές γιορτές με υγεία και έστω στοιχειώδη δημιουργικότητα.»                                                                  
Αναμενόμενοι και προβλέψιμοι οι κ.κ. Γκοσιμίδας, Μπουραντάς και οι στενοί τους συνεργάτες ανέσυραν από τα συρτάρια τους μία ακόμη προκάτ ανακοίνωση με λίβελους και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον μας, επιχειρώντας – όπως τάχα νομίζουν – μαθήματα νέου πολιτικού ήθους.
Δεν μας εκπλήσσει η καραμέλα του «αμαρτωλού παρελθόντος», την οποία προσπαθούν να μας φορτώσουν, ενώ οι ίδιοι ξέρουν καλά τη γεύση της.
Και βέβαια δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξηγήσουν στους Δημότες, τι ακριβώς έχει συμβεί αναφορικά με την αναβολή του Δημοτικού συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα τον Ισολογισμό - Απολογισμό της χρήσης του έτους 2011.
Δεν απαντούν ούτε επί της διαδικασίας, ούτε επί της ουσίας του θέματος. Δεν αναφέρουν ότι για πολλοστή φορά μας παρέδωσαν ως εισήγηση έναν ελλιπή φάκελο (έλειπαν σημαντικότατα έγγραφα όπως η αναλυτική έκθεση ελέγχου και το υπογεγραμμένο πιστοποιητικό του ορκωτού λογιστή κτλ).
Και φυσικά δεν αναφέρουν για πότε αναβάλλεται η συνεδρίαση, μια και όπως όλα δείχνουν σαφώς, τίποτα ακόμη δεν είναι έτοιμο, τίποτα ακόμη υπογεγραμμένο δεν έχουν στα χέρια τους!

Επιστολή Μπακογιάννη στον ΦΟΔΣΑ για την άμεση ολοκλήρωση του Περιφερειακό Σχεδιασμού

Αναδημοσίευση από ΗΜΕΡΑ ΛΑΜΙΑΣ φ.18.12.2015, σ.8-9

Απλές συμβουλές αλλά συγχρόνως καθοριστικό πλαίσιο προσδιορίζει με την επιστολή του ο περιφερειάρχης καθώς ζητά από τους δημάρχους ρεαλισμό και ουσιαστικά τους προτρέπει... να συνέλθουν. Ροκανίζουν όμως τις μέρες και οι επιπτώσεις τεράστιες

Σηκώνει το γάντι ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Μπακογιάννης και με επιστολή του στους δημάρχους υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις τους σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων, οριοθετεί τους διαθέσιμους πόρους που υπάρχουν και οι οποίοι είναι ιδιαίτερα χαμηλοί, υπενθυμίζει το ασφυκτικό πλαίσιο εντός του οποίου θα πρέπει να κινηθούν οι διαδικασίες και προσδιορίζει με σαφήνεια και τις επιπτώσεις από την οποιαδήποτε παράταση σε αυτές τις εκκρεμότητες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο περιφερειάρχης παίρνοντας αφορμή από επιστολή που του έστειλε ο Φορέας Διαχείρισης των Απορριμμάτων στις 19 Νοεμβρίου προσπαθεί να ξεκαθαρίσει το τοπίο επιμερίζοντας συγχρόνως και τις πιθανές ευθύνες τις οποίες σε κάθε περίπτωση καταλογίζει στη λειτουργία του συγκεκριμένου Φορέα ή ακόμη στους Δήμους.
Ο περιφερειάρχης με τα όσα τονίζει στην επιστολή του ουσιαστικά προσδιορίζει περιορισμένους πόρους και μαξιμαλιστικά σχέδια από την πλευρά του Φορέα καθ' υπέρβαση των οποιονδήποτε υφιστάμενων δυνατοτήτων. Ο περιφερειάρχης υπενθυμίζει ότι ο βασικός όρος χρηματοδότησης αυτών των έργων είναι τα προαπαιτούμενα, δηλαδή η αιρεσιμότητες που υπάρχουν σε αυτή την προγραμματική περίοδο. Παρά το γεγονός ότι από 7 Δεκεμβρίου που έχει αποστείλει την επιστολή έχει ζητήσει γρήγορες διαδικασίες σε ό,τι αφορά τον περιφερειακό σχεδιασμό αλλά και τα ενσωματωμένα τοπικά σχέδια, εντούτοις από την πλευρά των Δήμων ούτε καν προκαταρκτικές συζητήσεις δεν έχουν γίνει στα δημοτικά συμβούλια για την έγκριση αυτών των κανονιστικών αποφάσεων. Παρά το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης ζητά επίμονα μέχρι το τέλος του μήνα το σχέδιο να έχει προκριθεί σε όλα τα επίπεδα, να υποβληθεί για έγκριση στο κέντρο και στη συνέχεια να έρθει στο περιφερειακό

Οι αφορμές
Βασικό στοιχείο για να φτάσει ο περιφερειάρχης σ’ αυτή την επιστολή δεν ήταν μόνο το γεγονός ότι ο Φορέας Διαχείρισης των Απορριμμάτων υπέβαλε έναν κατάλογο έργων με μία επιστολή του αλλά ήταν και το γεγονός ότι πλέον η Περιφέρεια αρχίζει και ανησυχεί. Ανησυχεί με την κατάσταση που θα διαμορφωθεί με τα σκουπίδια με συνέπεια την επόμενη χρονιά να μην μπορεί να προχωρήσει έργα περιβάλλοντος καθώς οι αιρεσιμότητες είναι και χαρακτηριστικές αλλά και καθοριστικές για την εξέλιξη της προγραμματικής περιόδου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Μπακογιάννης νιώθει ιδιαίτερα ανήσυχος μέσα από την επιστολή του καθώς σημειώνει με έμφαση ότι μέσα σε 15 μέρες θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για το περιεχόμενο και τα βασικά στοιχεία του σχεδιασμού που θα πρέπει να είναι εναρμονισμένο με το εθνικό σχέδιο. Μάλιστα υπενθυμίζει ότι η Περιφέρεια ανέλαβε να χρηματοδοτήσει τη συγκεκριμένη μελέτη αναθεώρησης ως συνδρομή στους Δήμους και το Φορέα. Έμμεσα τοποθετεί χρονοδιάγραμμα το οποίο μάλιστα έχει ήδη παραβιαστεί καθώς τονίζει με έμφαση ότι η συγκεκριμένη μελέτη αναθεώρησης θα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα για να προωθηθεί στις αρμόδιες αρχές του κέντρου να τύχει της έγκρισης.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Ημερίδα για το ΕΣΠΑ στην Χαλκίδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερωτική ημερίδα σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ, διοργανώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ, με πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων και τη συμμετοχή Δημάρχων και συνεργατών τους από Δήμους του νομού μας. Όπως είπε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χρήστος Παγώνης, με την πρωτοβουλία του αυτή, ο Δήμος θέλησε να δώσει τη δυνατότητα της λεπτομερούς ενημέρωσης για τις προσκλήσεις της νέας Ευρωπαϊκής Προγραμματικής περιόδου, προκειμένου να αξιοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο από τους ευβοϊκούς Δήμους , προς όφελος του νομού μας.
Πρώτος ομιλητής ήταν το μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας Ιωάννης Τσιάμης, ο οποίος αναφέρθηκε στα Επιχειρησιακά Προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Διευκρίνισε ότι αυτό διαφοροποιείται από τα προηγούμενα, έχοντας πολλές απαιτήσεις, γεγονός που σημαίνει ότι από πλευράς Δήμων χρειάζεται καλή προετοιμασία και ώριμες μελέτες.
Στη συνέχεια μίλησαν ο Ιωάννης Γούπιος, οικονομολόγος, Διευθυντής Ανάπτυξης και Οικονομικών της Τ.Α. και στέλεχος της ΕΕΤΑΑ, και ο Ράλλης Γκέκας Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ. Μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, οι χρηματοδοτήσεις των Δήμων μειώθηκαν κατά 85%, ως προς τη ΣΑΤΑ και κατά 65% ως προς τους ΚΑΠ. Ως εκ τούτου, μοναδική πηγή χρηματοδότησης αποτελεί το ΕΣΠΑ. Ανέλυσαν τα έξι (6) τομεακά και τα δεκατρία (13) Περιφερειακά Προγράμματα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να είναι οι Δήμοι έτοιμοι να εντάξουν έργα.
Παράλληλα, τα δύο στελέχη της ΕΕΤΑΑ ανέφεραν ότι το νέο ΕΣΠΑ είναι περισσότερο ανταγωνιστικό από τα προηγούμενα και για το λόγο αυτό οι Δήμοι πρέπει να κινηθούν στοχευμένα στη στρατηγική τους και ενδεχόμενα οι πιο μικροί, να προχωρήσουν και σε συμμαχίες με άλλους Δήμους ή την Περιφέρεια. 
Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Δημάρχου Χαλκιδέων Χρήστου Παγώνη προς τους τρεις εισηγητές, αλλά και όλους τους παριστάμενους .



   Γραφείο Τύπου  

Ο Γιώργος Ακριώτης Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας- Γεωργίας

Αθήνα,  18 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Εύβοιας Γιώργος Ακριώτης ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας Ελλάδας – Γεωργίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής αντάλλαξε επιστολές με τον Πρέσβη της Γεωργίας στην Ελλάδα κ. Ioseb  Nanobashvili, στις οποίες διατυπώθηκε η ισχυρή βούληση των δύο πλευρών για στενή και διαρκή συνεργασία.
Ο βουλευτής επικοινώνησε επίσης με το  πρέσβη της Ελλάδας στη Γεωργία κ. Ελευθέριο Πρώιο, και τον ενημέρωσε για την ανάληψη των καθηκόντων του, ζητώντας την υποστήριξη και εποικοδομητική συμβολή του στο έργο της Ομάδας Φιλίας.
Ο βουλευτής τόνισε τον αποφασιστικό  ρόλο των Κοινοβουλίων στις σύγχρονες δημοκρατίες και τη σημασία της Κοινοβουλευτικής Διπλωματίας στην προώθηση των διμερών σχέσεων μεταξύ των χωρών και στην εμβάθυνση της συνεργασίας τους σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Γραφείο Τύπου      

Αναβλήθηκε η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης- Αλιβερίου για τον Απολογισμό-Ισολογισμό του 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                                         18/12/2015=
                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Γιάννης Μπενάκης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Κύμης- Αλιβερίου
Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες και τις  δημοκρατικές διαδικασίες η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κύμης Αλιβερίου αποφάσισε την Α ν α β ο λ ή της σημερινής συνεδρίασης, που είχε ως μοναδικό θέμα τον Ισολογισμό - Απολογισμό της χρήσης του έτους 2011.
Επειδή η ως άνω χρήση αναφέρεται στην πρώτη διαχειριστική περίοδο της θητείας του κ. Θωμά, (η διαδικασία έγκρισης θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί  μέχρι το Νοέμβριο του 2012),θεωρούμε πως η παρουσία του είναι αναγκαία στην ως άνω συνεδρίαση δεδομένου πως πρέπει να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις για το πλήθος των ερωτημάτων που έχουν δημιουργηθεί.
Ο κύριος Θωμάς, προβάλλοντας με διαδικαστικά τερτίπια, αποφεύγει μόνιμα, να σταθεί ενώπιον των ευθυνών του.
Εμείς, από την πλευρά μας, δεν είμαστε διατεθειμένοι να του προσφέρουμε το παραμικρό άλλοθι για την προαναγγελθείσα απουσία του και είτε το θέλει είτε όχι θα βρεθεί απέναντι στην αλήθεια.
         
    Γραφείο Τύπου 

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Χατζημαργαρίτης και Μίχας παραμένουν στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου. Ανάμεσα στους 16 που κρίθηκαν παραμένοντες.

Οι Αναπληρωτές Διοικητές των Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου κ.κ. Χατζημαργαρίτης και Μίχας παραμένουν στην θέση τους. Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας ότι 16 Διοικητές η αναπληρωτές Διοικητές παραμένουν στη θέση τους. Μεταξύ αυτών και οι δύο δικοί μας. Είναι γεγονός ότι πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους με καλές σπουδές στο αντικείμενο της διοίκησης μονάδων υγείας και κυρίως με πολύ καλές εντυπώσεις στις τοπικές κοινωνίες. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια και εις ανώτερα!!!

Απάντηση για την αποχή Θωμά από το Δημοτικό Συμβούλιο

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ      
                                                   17/12/2015
                                                                ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διαπλαστική ισχύς της ιστορίας, είναι δεδομένη, τουλάχιστον αυτό διδασκόμαστε ανέκαθεν. Η επιδιωκόμενη λήθη δεν μπορεί να σκεπάζει τις πολιτικές αστοχίες, ούτε κυρίως, λαϊκίστικες αντιπολιτευτικές επιλογές .
Διαφαίνεται πλέον βαθιά η ανάγκη ξεκαθαρίσματος των πραγμάτων, δεδομένου πως η ανοχή εκλαμβάνεται ως αδυναμία και όχι ως πρακτική δημιουργίας ευρύτερων συναινέσεων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν ένας αυτοδιοικητικός να χρησιμοποιεί αφοριστικά το ρόλο του  και να γίνεται τιμητής των πάντων, χωρίς να αποδέχεται ο ίδιος την κριτική ή τον έλεγχο των πεπραγμένων του.
H ώρα της κρίσης όμως έφθασε και "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη", σύμφωνα με τον ποιητή, εξηγώντας έτσι τον δρόμο της μόνιμης φυγής τον οποίο έχει επιλέξει ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας .
Εκτιμά πως με αυτό τον τρόπο, αποφεύγει την οδυνηρή πραγματικότητα, επιλέγοντας  την ασφαλή και εύκολη αντιπολιτευτική ρητορεία. Αποφεύγει την συζήτηση για όλα τα ουσιαστικά προβλήματα που δημιούργησε στο Δήμο μας η δική του αλόγιστη διαχείριση των πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων, αποχωρώντας μονίμως από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τελευταία δε προαναγγέλλοντας πανηγυρικά την απουσία του.
Δυστυχώς, αντί η αξιωματική αντιπολίτευση να συνεισφέρει με την παρουσία της στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων που η ίδια δημιούργησε, έχει επιλέξει εκ των προτέρων την οπτική γωνία με τη οποία προσεγγίζει την πραγματικότητα. Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την δική της προσέγγιση, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα.
Η πραγματικότητα όμως είναι μία. Οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , διαφέρουν σε σχέση με το παρελθόν , όσο η μέρα με την νύκτα. Στο σύνολο των θεμάτων υπάρχουν εισηγήσεις, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που είχαν επείγοντα χαρακτήρα και ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Σε όλα τα θέματα αναπτύσσεται πλατύς και πολλές φορές εξουθενωτικός διάλογος. Ο ίδιος ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης , παίρνει τον λόγο δύο και τρεις και περισσότερες φορές τον λόγο και για όσο χρόνο εκτιμά ο ίδιος , κατά παρέκκλιση του κανονισμού και με την ανοχή του προεδρείου.
Ξεχνά ή δεν θέλει να θυμάται , τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου στην διάρκεια της δικής του Δημαρχιακής θητείας. Να του θυμίσουμε λοιπόν πως η ύπαρξη εισηγήσεων αποτελούσε πολυτέλεια . Να του θυμίσουμε πως για να πάρει κάποιος το λόγο έπρεπε να γίνει σεισμός και αν αυτό γινόταν δυνατό τότε αποκτούσαν ρόλο οι περιφερόμενοι εγκάθετοι δήθεν αγανακτισμένοι που παρενέβαιναν από τον εξώστη απειλώντας και λυντσάροντας όσους τολμούσαν να πάρουν το λόγο και να πουν την άποψη τους για οποιοδήποτε θέμα.
Οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν πλέον χαρακτηριστικά Δημοκρατικού Διαλόγου, που όμως δεν μπορεί να αντέξει και τεχνηέντως προσπαθεί να υποβαθμίσει με πρακτικές και μεθοδεύσεις που χαρακτηρίζουν έως σήμερα την δική του αυτοδιοικητική παρουσία.
Εμείς γνωρίζουμε , γιατί κάτι τέτοιο το επιδιώκουμε , πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και σε αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε νέες πρακτικές που θα καθιστούν τον Δημότη συμμέτοχο και κοινωνό όλων των αποφάσεων και των ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο . Οι Συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι προσβάσιμες σε πραγματικό χρόνο σε κάθε Δημότη όσο μακριά και αν βρίσκεται και θα του παρέχεται η δυνατότητα να υποβάλλει τις δικές παρατηρήσεις , την κριτική και τις προτάσεις του.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα ήταν ουσιαστικός ο ρόλος μιας  Δομικής αντιπολίτευσης και όχι μιας αντιπολίτευσης κραυγών , καταστροφολογίας και λογικής σόουμαν.
Τέλος, για το θέμα της προαναγγελθείσας απουσίας. Καμία έκπληξη. Για το ίδιο θέμα απουσιάζει μονίμως , σε όλη την θητεία του στο Δήμο Κύμης-Αλιβερίου. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τον απολογισμό του 2011, έπρεπε να τον είχε ψηφίσει από τον Μάιο του 2012, δεν τον ψήφισε όταν έπρεπε δεν τον ψηφίζει ούτε τώρα.  Αν είχε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και είχε κάνει έστω και έναν Απολογισμό & Ισολογισμό, θα γνώριζε, ότι αυτά τα θέματα  ορίζονται ως μοναδικά στην ημερήσια διάταξη σύμφωνα με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Είναι πλέον αυταπόδεικτο πως οι λόγοι για την προαναγγελθείσα απουσία είναι προσχηματικοί και εντελώς υποκριτικοί και επιδιώκουν να κρατήσουν το Δήμο στη μόνιμη οικονομική ομηρία που τον έχει οδηγήσει η αλόγιστη και ανεύθυνη πολιτική του κ. Θωμά.
Είτε το θέλετε είτε όχι, είμαστε υποχρεωμένοι να προχωρήσουμε επαναφέροντας τις λειτουργίες του Δήμου εντός της νομιμότητας, όσο και αν προσπαθείτε να το αποτρέψετε.
Η τακτική της φυγής και της απουσίας που έχετε επιλέξει για να αποφύγετε την οδυνηρή για σας πραγματικότητα, σας οδηγεί απευθείας στην απομόνωση και το περιθώριο. Σε αυτό το δρόμο δεν θα σας ακολουθήσουμε. Έχουμε σημαντικότερα πράγματα να κάνουμε και θα τα κάνουμε, προκειμένου να βρει ο Δήμος μας το δρόμο του προς όφελος των Δημοτών και της περιοχής μας.
                                               

                                                                                Γραφείο Τύπου


Αποστόλου: Οι εκκρεμότητες 2008 έως 2014 θα πληρωθούν εντός του Δεκεμβρίου 2015

Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την πληρωμή στους αγρότες των παλαιών εκκρεμοτήτων από το 2008 έως το 2014 ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, στο περιθώριο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥπΑΑΤ με αντιπροσωπεία παραγωγών από την Αιτωλοακαρνανία, με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου  Βαρεμένου και Μαρίας Τριανταφύλλου και του Αντιπροέδρου του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργου Αποστολάκη.
«Μετά την ολοκλήρωση της πληρωμής της βασικής ενίσχυσης, εντός των ημερών οι αγρότες θα πληρωθούν όλες τις παλιές οφειλές που υπήρχαν ακόμα και από το 2008 μέχρι και το 2014. Βρήκαμε πολλά προβλήματα και προσπαθήσαμε να βάλουμε σε σειρά τις παλιές πληρωμές και να νοικοκυρέψουμε τη διαδικασία. Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οι αγρότες θα πληρωθούν και οφειλές παλαιότερων ετών της εξισωτικής αποζημίωσης ύψους περίπου 120 εκατ. ευρώ» τόνισε ο κ. Αποστόλου.
Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι των αγροτών έθεσαν στον Υπουργό το θέμα του αποκλεισμού μερικών παραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας από την προκαταβολή της βασικής ενίσχυσης του έτους 2015 λόγω των ελέγχων τηλεπισκόπισης και ζήτησαν την άμεση εξέταση των ενστάσεών τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο κ. Αποστόλου διαβεβαίωσε τους παραγωγούς ότι όπου τα αποτελέσματα της τηλεπισκόπησης δεν μπορούν να ερμηνευτούν, το ΥπΑΑΤ και συγκεκριμένα οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ  θα διενεργήσουν επιτόπιο έλεγχο, ενώ τόνισε πως  η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία της Ε.Ε.




Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Απέχουν οι Νέοι Ορίζοντες από το Συμβούλιο της Παρασκευής!!!


16/12/2015

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μπενάκη
ΚΟΙΝ : α) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδος- Θεσσαλίας
              Βελισαρίου 2 Χαλκίδα
              Υπόψη κ. Άννας Ψιλάκη
             β) Δήμαρχο Αθανάσιο  Μπουραντά

κύριε Πρόεδρε,
Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι εισηγήσεις για την συνεδρίαση ενός Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι έγκαιρα, βάσει των όσων προβλέπονται, στη διάθεσή μας.
Σήμερα σας επισκέφθηκε, όπως σας είχαμε χθες εγγράφως ενημερώσει, η εκπρόσωπός μας Δημοτική Σύμβουλος κυρία Μαργαρίτα Μέξη για να παραλάβει  τις πλήρεις εισηγήσεις του θέματος της ερχόμενης Παρασκευής. 
Αντί αυτού της παραδώσατε έναν ελλιπή  φάκελο (λείπουν σημαντικότατα έγγραφα όπως η αναλυτική έκθεση ελέγχου και το υπογεγραμμένο πιστοποιητικό ορκωτού λογιστή κτλ).
Κατόπιν τούτων εμείς, όπως σας έχουμε δηλώσει, δεν θα παρευρεθούμε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής 18/12/15 και σας θέτουμε για άλλη μια φορά προ των ευθυνών σας.
Η παρούσα κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδος- Θεσσαλίας, στην Χαλκίδα για την ενημέρωσή της και τις δικές της ενέργειες.

                                                                                      
                                                                           ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
                                                              ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
                                              ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

-              

Εκδήλωση της ΚΝΕ στην Χαλκίδα

Η Τομεακή Οργάνωση Ευβοίας της ΚΝΕ, διοργανώνει διήμερη έκθεση βιβλίου 17-18 Δεκέμβρη στη Χαλκίδα στο "Τέχνης Δρώμενα". Στα πλαίσια της έκθεσης τη Πέμπτη στις 20.00 θα γίνει προβολή της ταινίας " Ο επίμονος κηπουρός" και τη Παρασκευή στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση συζήτηση με θέμα: οι διεθνής εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ.

Εκδήλωση για την κατοχή και την αντίσταση στο Αλιβέρι


Βραδιά αφήγησης λαϊκών παραμυθιών στην Κύμη


Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Στον Μπαλάφα Μπουραντάς και Θεοδώρου για τα οικονομικά και τους ΣΜΑ

Κύμη, 15/12/2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς  με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου επισκέφτηκαν σήμερα τον υφυπουργό Εσωτερικών  κ. Μπαλάφα
Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, είχαν την Τρίτη το πρωί στο Υπουργείο, ο Δήμαρχος Κύμης –Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς με τον Αντιδήμαρχο της Δ.Ε Κύμης Αλέξανδρο Θεοδώρου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η στήριξη από πλευράς Υπουργείου θεμάτων, κυρίως οικονομικών, που αφορούν το Δήμο.
Τόσο ο δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκαν στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, ζητώντας την στήριξη του Υπουργείου για την αποκατάσταση σημαντικών ζημιών που έχουν υποστεί δημοτικά διαμερίσματα του, από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές.
Οι κ.κ Μπουραντάς και Θεοδώρου συζήτησαν με τον κ. Μπαλάφα και το θέμα κατασκευής των δύο ΣΜΑ στους πρώην ΧΑΔΑ, ζητώντας να ισχύσει και για την Εύβοια η νομοθεσία που ισχύει για όλα τα άλλα νησιά. Ανέφεραν στον υφυπουργό ότι η τοπική κοινωνία αντιδρά στην κατασκευή ΣΜΑ σε άλλες περιοχές του Δήμου και πως αυτή και μόνο η λύση θα βοηθούσε για να λυθεί άμεσα ένα από τα σοβαρότερα πρόβλημα που ταλανίζει το δήμο και αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων .

Ο Υφυπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή τους προβληματισμούς του δημάρχου και του αντιδημάρχου και δεσμεύτηκε να απαντήσει άμεσα στα αιτήματα τους. 

Επιστολή Θωμά σε Μπενάκη. Θέτει όρους για την συμμετοχή στη συνεδρίαση της Παρασκευής

15/12/2015

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο  Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννη Μπενάκη
ΚΟΙΝ : α) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδος- Θεσσαλίας
              Βελισαρίου 2 Χαλκίδα
              Υπόψη κ. Άννας Ψιλάκη
             β) Δήμαρχο Αθανάσιο  Μπουραντά

κύριε Πρόεδρε,
Σας έχουμε δηλώσει επανειλημμένα τόσο προφορικά όσο και εγγράφως ότι δεν θα συμμετέχουμε ή θα αποχωρούμε από στις συνεδριάσεις του  Δημοτικά Συμβούλια όταν :
•  Απουσιάζουν οι εισηγήσεις από τα θέματα ημερήσιας διάταξης
•  Δεν μας δίνεται ο λόγος να τοποθετούμαστε επί των θεμάτων, κατά  βάναυση παράβαση των κανονισμών και της δεοντολογίας.
Επειδή για άλλη μια φορά στην τελευταία συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2015 συνεχίστηκε η ίδια κατάσταση, δηλαδή να απουσιάζουν εισηγήσεις, να μη μας δίνεται ο λόγος, καθώς και η δυνατότητα να απαντούμε σε προκλήσεις, αποχωρήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Σας ενημερώνουμε επίσης, ότι ενόψει του Δημοτικού Συμβουλίου της επόμενης Παρασκευής 18/12/2015 με μοναδικό θέμα τον απολογισμό και τον ισολογισμό του 2011 για το οποίο μας αποστείλατε την σχετική πρόσκληση άνευ εισήγησης, αύριο 16/12 και ώρα 10:00 θα έρθει ως εκπρόσωπός μας στο Δημαρχείο Αλιβερίου η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Μαργαρίτα Μέξη  προκειμένου να παραλάβει την εισήγηση.
Εισήγηση η οποία πρέπει να περιλαμβάνει τις σχετικές οικονομικές καταστάσεις, υπογεγραμμένο πιστοποιητικό Ορκωτού Λογιστή  και αναλυτική έκθεση Ελέγχου.
Σε περίπτωση μη χορήγησης των πιο πάνω, σας δηλώνουμε ότι δεν θα παρευρεθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Δεκεμβρίου και θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργειά μας για την εγκυρότητα της συνεδρίασης.
Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδος- Θεσσαλίας στην Χαλκίδα για την ενημέρωσή της

                                                                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ
                                                                                          ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
                                                             ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

-              

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Μνημόσυνο του αειμνήστου Ιερομονάχου Στέφανου Κοκκίνη


Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Χαλκίδας


Σε αργία ο Δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος


Μπορεί να προωθούσε τη δημιουργία «ταγμάτων εφόδου», στα πρότυπα της Χρυσής Αυγής, για να «καθαρίσει» την πόλη από τους αντιεξουσιαστές, αλλά η εμπλοκή του σε σκάνδαλα διαφθοράς πρόλαβε τον δήμαρχο Βόλου κ. Αχιλλέα Μπέο, ο οποίος τέθηκε σε αργία με διαπιστωτική πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας. Στις 10.30 το πρωί της Δευτέρας η διαπιστωτική πράξη της αργίας του δημάρχου, που στάλθηκε με συστημένη επιστολή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας, παραλήφθηκε προσωπικά από τον κ. Αχιλλέα Μπέο που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο γραφείο του, στο δημαρχιακό μέγαρο. Η διαπιστωτική πράξη, με την οποία τίθεται σε αργία ο δήμαρχος Βόλου, ο οποίος παραπέμπεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών σε δίκη για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων ποδοσφαίρου του 2011, είχε υπογραφεί από τον γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ. Ηλία Τσέλιγκα στις 2 Δεκεμβρίου. Την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή έγινε προσπάθεια επίδοσης του εγγράφου, αλλά η απάντηση ήταν ότι απουσίαζε η υπάλληλος που παραλαμβάνει την αλληλογραφία. Τον κ. Αχιλλέα Μπέο βαρύνουν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως σύσταση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και η δίκη έχει οριστεί για τις 15 Απριλίου 2016. Πληροφορίες από το στενό περιβάλλον του κ. Μπέου, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν ότι ο παυθείς δήμαρχος του Βόλου θα προσφύγει, αύριο κιόλας, στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ νομικοί κύκλοι μιλούν για μεγάλες πιθανότητες αναστολής και άρση της αργίας.
Παράλληλα, όπως, ορίζει ο Κώδικας Δήμων της Ελλάδας, αν ο δήμαρχος έχει τεθεί σε αργία, τα καθήκοντά του ασκεί αντιδήμαρχος, ο οποίος ορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που καλείται να συνεδριάσει σε διάστημα πέντε ημερών, δηλαδή την προσεχή Παρασκευή. Αν το Δημοτικό Συμβούλιο δεν εκδώσει την ανωτέρω απόφαση μέσα σε προθεσμία πέντε ημερών αφότου ο δήμαρχος τέθηκε σε αργία, ή αν εκείνοι που ορίστηκαν αρνούνται να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, τα καθήκοντα του δημάρχου ασκεί ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σύμβουλος του επιτυχόντος συνδυασμού, που στην περίπτωση του Δήμου Βόλου είναι ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς. Για τη θέση του δημάρχου φέρεται να ενδιαφέρεται, με υψηλές πιθανότητες εκλογής, και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας κ. Τάσος Μπαζιάκας, από τους πλέον στενούς φίλους και συνεργάτες του κ. Αχιλλέα Μπέου.



Στο θέατρο με τον Σύλλογο ΑΜΕΑ


Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥ στην Χαλκίδα,


 Όχι στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο!
 Όχι άλλες μειώσεις στους μισθούς μας!
 Φτάνουν οι θυσίες για τα κέρδη της πλουτοκρατίας!
  Τέρμα πια στην κοροϊδία!

Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 15 Δεκέμβρη!
Χαλκίδα, στην Πλατεία Αγοράς, στις 6:30 μμ

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων. Μέσα σε αυτά είναι και το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016.
Με το νέο μισθολόγιο, η κυβέρνηση προχωρά σε παραπέρα μείωση των μισθών.
Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2016, που μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε από τη συγκυβέρνηση, αποτυπώνει ακριβώς αυτή την τάση, αφού οι "μισθολογικές δαπάνες" μειώνονται κατά 18,3 εκατ. ευρώ.
 Η παραπέρα μείωση του "μισθολογικού κόστους" προβλέπεται ρητά και από το Μεσοπρόθεσμο του 2015 όπως και από το 3ο Μνημόνιο.
Το ξεπάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων (χρονοεπίδομα), σε συνδυασμό με τη χορήγηση του μισθολογικού κλιμακίου κάθε 3 αντί για 2 χρόνια που ήταν μέχρι τώρα (για τις κατηγορίες Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), οδηγεί αυτόματα σε ονομαστική μείωση των αποδοχών. Ταυτόχρονα, για όσους παίρνουν τη λεγόμενη προσωπική διαφορά, η μισθολογική ωρίμανση θα εξακολουθεί να είναι παγωμένη ώσπου να εξισωθούν οι αποδοχές των υπαλλήλων αυτών με όσους δεν παίρνουν την "προσωπική διαφορά".

Ελάμψε η Λευκή Νύκτα της Κύμης


“Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!”

Εκδήλωση – Συζήτηση
“Κανένα σπίτι στα χέρια  τραπεζίτη!”


ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  19:00    
ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΕΥΒΟΙΑΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Δημήτρης Σαραφιανός, Δικηγόρος, Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Πάνος Παπανικολάου, Γιατρός, Μέλος Πρωτοβουλίας «Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς», Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Περιστερίου


Διοργανωτής: Πρωτοβουλία Χαλκίδας: “Διαγραφή του Χρέους – Ρήξη με την ΕΕ”

Καλό κουράγιο!!!

Και σήμερα αποχωρήσεις από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης-Αλιβερίου. Η μείζονα Αντιπολίτευση με αφορμή το βαρύ πρόγραμμα συνεδριάσεων του επομένου δεκαημέρου ισχυρίστηκε ότι θα μπορούσε να αποτραπεί η συνεδρίαση της επόμενης Παρασκευής για τον Απολογισμό – Ισολογισμό του 2011 αποδίδοντας σκοπιμότητα για υποβάθμιση του Συμβουλίου !!!! στον πρόεδρο κ. Μπενάκη. Ξέχασαν ίσως ότι από το 2006 και μετά ο Απολογισμός- Ισολογισμός συζητείται σε ειδική συνεδρίαση γιατί αυτό επιβάλλει ο νόμος (ΔΚΚ του 2006) και μάλιστα συνήθως είναι παρόντες και οι ορκωτοί λογιστές που συντάσσουν τον ισολογισμό και δίνουν εξηγήσεις έτσι ώστε οι Σύμβουλοι να ξέρουν τι θα ψηφίσουν, εξάλλου δεν μπορούν όλοι να διαβάζουν και να καταλαβαίνουν τους ισολογισμούς. Μάλλον το ξέχασαν, βλέπετε το τσουχτερό κρύο αδυνατεί και την μνήμη. Αν και κάποιος μας είπε ότι μάλλον δεν εφάρμοσαν ποτέ κάτι τέτοιο και το αγνοούσαν. Δεν έπρεπε όμως να αποχωρήσουν. Στη δημοκρατία και οι διαφωνίες είναι θεμιτές. Αρκεί να μαθαίνεις κάτι παραπάνω από αυτές.
Την Παρασκευή ο Απολογισμός του 2011!!! Ως το 2014 ο δρόμος είναι μακρύς και γεμάτος αγκάθια. Καλό κουράγιο!!!