Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Στην Σεβίλη για την ανακύκλωση αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλκιδέων με επικεφαλής τον Δήμαρχο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Κλιμάκιο από αιρετά μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζομένους του Δήμου Χαλκιδέων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, βρίσκονται στην Σεβίλη της Ισπανίας προκειμένου να επισκεφθούν Μονάδες Διαχείρισης Απορριμμάτων, Μονάδες κομποστοποίησης και Μονάδες ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης άχρηστων υλικών, στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS PLUS I, Δράση 1, Green City, με τίτλο “Ενίσχυση του ρόλου της ανακύκλωσης στη διαχείριση των δημοτικών απορριμμάτων”.
Τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν Δημοτικές και Ιδιωτικές Επιχειρήσεις, στελέχη των οποίων ανέλυσαν στην Αντιπροσωπεία του Δήμου Χαλκιδέων τον τρόπο της αποκομιδής, διαχείρισης και  επεξεργασίας ανακυκλώσιμων και οργανικών απορριμμάτων στην περιοχή της Σεβίλης αλλά και στην περιφέρεια της Ανδαλουσίας γενικότερα.
Η αντιπροσωπεία του Δήμου επισκέφθηκε την Τετάρτη 25-11-2015 το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο της Σεβίλης όπου ανταλλάγησαν χρήσιμες πληροφορίες για την απασχόληση και το εμπόριο στην Εύβοια και την Σεβίλη, καθώς και για τη χρησιμότητα της ανταλλαγής πληροφοριών σχετικών με προγράμματα διαχείρισης ενέργειας, καινοτομίας και νεοφυών επιχειρήσεων.


Ο Δήμος Χαλκιδέων αγόρασε το Αρχοντικό Ρενιέρη. Υπογράφηκαν τα συμβόλαια.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων αγοραπωλησίας, οριστικοποιήθηκε την Παρασκευή 20/11/2015 η απόκτηση από τον Δήμο Χαλκιδέων του διατηρητέου κτιρίου “Αρχοντικό Ρενιέρη”, που βρίσκεται στην περιοχή της Σουβάλας στη Χαλκίδα, επί της οδού Μιαούλη 5.
Σημειώνουμε ότι η αγορά του ακινήτου, έναντι του ποσού των 318.158,93 €, έγινε μέσω του προγράμματος “Απόκτηση και Διαμόρφωση Ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων”, του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με χρηματοδότηση 100%, που διεκδίκησε και εξασφάλισε ο Δήμος Χαλκιδέων.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Χ. Παγώνης, με τη συγκεκριμένη αγορά,  όχι μόνο δεν επιβαρύνεται στο ελάχιστο ο Δήμος Χαλκιδέων, αλλά σώζεται ένα ένα σημαντικό κτίσμα της Χαλκίδας, δείγμα αστικής έπαυλης των αρχών του 19ου αιώνα, με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Επεσήμανε ακόμη ότι ήδη γίνονται ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για ένταξη του αποκτηθέντος κτιρίου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα αποκατάστασης, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί για κοινωνικούς και πολιτιστικούς σκοπούς.
Τα συμβόλαια υπέγραψαν ο Δήμαρχος Χαλκιδέων και οι κληρονόμοι του Ευάγγελου Ρενιέρη, παρουσία της συμβολαιογράφου Χ. Καραμιχαήλ , της νομικής συμβούλου του Δήμου Ε. Τζοβλά και του Δ/ντη Προγραμματισμού του Δήμου Χαλκιδέων, μηχανικού Κ. Κεράτσα.


            Γραφείο Τύπου  

Εκδήλωση αύριο για τα 97 χρόνια του ΚΚΕ


Οι αγρότες του Μετοχίου πήραν με επιτυχία το πιστοποιητικό χρήσης γεωργικών φαρμάκων.



Ο Αγροτικός Σύλλογος Μετοχίου πάλι βρέθηκε στην πρώτη γραμμή φροντίζοντας να αποκτήσουν 16 μέλη του το αναγκαίο πια πιστοποιητικό χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Σήμερα κατέβηκαν όλοι στην Νέα Αρτάκη στο Κέντρο «Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ) για να δώσουν εξετάσεις και να πάρουν το πιστοποιητικό. Γύρισαν στο χωριό εφοδιασμένοι πλέον με το πολυπόθητο χαρτί και τώρα μπορούν να συνεχίσουν, χωρίς προβλήματα, τις γεωργικές τους ενασχολήσεις και την παραγωγή των ξεχωριστών γεωργικών προϊόντων τους. Ψυχή της προσπάθειας ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Γιάννης Ξουρίκης ο οποίος είχε φροντίσει εγκαίρως να καλέσει την Υπεύθυνη του Κέντρου Δήμητρα Νέας Αρτάκης και να διοργανώσει στο χωριό  σεμινάριο επιμόρφωσης των ενδιαφερομένων αγροτών έτσι ώστε να είναι έτοιμοι για τις εξετάσεις. Το παράδειγμά τους αρχίζουν να ακολουθούν και άλλοι αγροτικοί σύλλογοι του νομού αλλά δεν παύει το Μετόχι να έχει την πρωτοπορία

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Εγκρίθηκαν 12 θέσεις Γυμναστών για την Εύβοια σε Προγράμματα Άθλησης για Όλους.

Εγκρίθηκε η κατανομή Θέσεων για την πρόσληψη Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (Π.Φ.Α.) με σκοπό την στελέχωση των ΟΤΑ και των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ αυτών που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) έτους 2015 − 2016.
Στην Εύβοια εγκρίθηκαν η παρακάτω θέσεις:
Ν.Π.Δ.Δ. ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ  10 θέσεις

Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, 2 θέσεις

Ανάληψη καθηκόντων Παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Κ.Υ. Καρύστου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ένα διαχρονικό και πάγιο αίτημα των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας υλοποιείται από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρύστου με την ανάληψη καθηκόντων της επικουρικού Παιδιάτρου κας Καζαντζίδου Ιουλίας την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου.
Η παρουσία της ιατρού θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες που προσφέρει το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου και θα βοηθήσει στην πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των νόσων του παιδικού πληθυσμού της περιοχής.
Η κα Καζαντζίδου θα δέχεται κατόπιν ραντεβού με την μέριμνα εκ μέρους του Νοσοκομείου να μπορεί να ανταπεξέρχεται και στα έκτακτα περιστατικά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού τηλεφωνώντας καθημερινά στη Γραμματεία Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Καρύστου (22243-50113) από τις 08:00 μέχρι τις 14:00.
                                                                          Ο Αναπληρωτής Διοικητής
                                                                                Γ.Ν.- Κ.Υ. Καρύστου                                       

                                                                      ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΙΧΑΣ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ξεκίνησε Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξετάσεων Πιστοποίησης γνώσεων ΟΧΓΦ στο Κέντρο «Δήμητρα» Νέας Αρτάκης.

          ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ 

Ξεκίνησε στο Κέντρο «Δήμητρα» Νέας Αρτάκης η  Υλοποίηση Προγραμμάτων Εξετάσεων  Πιστοποίησης γνώσεων  ΟΧΓΦ. Σημαντική ήταν η βοήθεια  του Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Φάνη Σπανoύ και  του κ. Γεωργίου Κελαϊδίτη Αντιπεριφερειάρχη Οικονομίας & Κτηνιατρικής  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,  οι οποίοι μας παραχώρησαν υπολογιστές  προκειμένου να οργανώσουμε το Κέντρο Εξετάσεων.
Με δωρεάν Σεμινάριο Κατάρτισης και  με το ελάχιστο κόστος, πληρώνοντας μόνο το παράβολο 25€   του  ΥΠΑΑΤ, οι επαγγελματίες που κάνουν χρήση γεωργικών φαρμάκων μπορούν να πάρουν το πιστοποιητικό  που απαιτείται σύμφωνα με τις παραγράφους 2 και 4 του άρθρου 20 του νόμου 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), καθότι από 26  Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων, εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση, περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών  φαρμάκων.
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με  το Δελτίο τύπου  της 18ης Νοεμβρίου 2015, ανακοινώνει -ενόψει και της ημερομηνία λήξης της προθεσμίας (26η Νοεμβρίου 2015) για την απόκτηση πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης φυτοπροστατευτικών ουσιών- ότι προωθείται αλλαγή του Εθνικού Σχεδίου Δράσης που θα δίνει δυνατότητα παράτασης της συγκεκριμένης διαδικασίας και μετά την ημερομηνία αυτή. Το όλο σύστημα κατάρτισης και πιστοποίησης επανεξετάζεται με σκοπό να βελτιωθεί η ποιότητα και να απλοποιηθεί η όλη διαδικασία. Η δυνατότητα διάθεσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων από τα σημεία διάθεσης στους χρήστες θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.
Εμείς, ενόψει και των νέων αποφάσεων του Υπουργείου, συνεχίζουμε στο Κέντρο Δήμητρα Νέας Αρτάκης τη διεξαγωγή των σεμιναρίων κατάρτισης και των εξετάσεων. Ήδη περισσότεροι από εκατό (100) υπόχρεοι απέκτησαν  το πιστοποιητικό και έπεται συνέχεια. (Πληροφορίες - Αιτήσεις  Υπεύθυνη:  Ελένη Πινακούλα     Τηλ.:  2221042124, email: kdnartaki@yahoo.gr ).
Ευχαριστούμε θερμά  όλους  όσους βοήθησαν   αυτή την προσπάθεια μας, τους κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες, τον Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής κ. Σταύρο Τζελά, το Τμήμα Πληροφορικής της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, τον Τμηματάρχη κ. Ηρακλή Ζάχο και τα και τους υπαλλήλους της Πληροφορικής που συνέδραμαν καθοριστικά, καθώς και  τον κ. Αράπογλου  από το Κέντρο πληροφορικής και νέων τεχνολογιών  της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας.
 

  Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ   ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΠΙΝΑΚΟΥΛΑ

Συνάντηση βουλευτών του Σύριζα Εύβοιας για ζητήματα Προστασίας του Πολίτη.


Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015, στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Ακριώτη και Τάσου Πρατσόλη, με την πολιτική και φυσική ηγεσία Προστασίας του Πολίτη.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με σκοπό τη βέλτιστη αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων και την αναδιάταξη του έμψυχου δυναμικού της Αστυνομίας στο νομό Εύβοιας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία κυβερνητικής πρακτικής, που τα ζητήματα της αστυνόμευσης και προστασίας του πολίτη τίθενται σε ανοιχτή διαβούλευση με αρμόδιους φορείς, ενώσεις εργαζομένων και την κοινωνία των πολιτών από το αρμόδιο Υπουργείο.
Οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσαν συγκεκριμένες προτάσεις, για την ισόρροπη αστυνόμευση της περιοχής και για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προστασίας του πολίτη. Από τη συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκαν σημαντικά σημεία σύγκλισης και συναντίληψης, γεγονός που ενισχύει την αισιόδοξη προοπτική για εξεύρεση λύσεων στα ακανθώδη ζητήματα που θέτει το εγχείρημα της αναδιάρθρωσης.
Οι ενδείξεις συνηγορούν ότι μέχρι το πέρας της διαβούλευσης θα έχουν επιτευχθεί οι καλύτερες δυνατές λύσεις για τα ζητήματα αυτά.

Το Γραφείο Τύπου

24/11/2015

Συγκέντρωση των Συνταξιούχων στο Νοσοκομείο Χαλκίσας, Πέμπτη 26.11.2015

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ
Μετά τη Σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία της Σ.Ε. Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων καταλήξαμε να πάμε για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, στις 26/11/2015 και ημέρα Πέμπτη και ώρα 10:30 πμ.
   Στο χώρο της Υγείας η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις, ο δημόσιος τομέας που απέμεινε διαλύεται, γιατροί νοσηλευτικό προσωπικό δεν υπάρχουν, τα νοσοκομεία καταρρέουν,  το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό ελαχιστοποιείται, οι υπόλοιπες δομές παροχής υπηρεσιών σωματικής και ψυχικής περίθαλψης εγκαταλείπονται, η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό μειώνεται συνεχώς, τα βάρη φορτώνονται όλο και περισσότερο στους ασφαλισμένους, ενώ το ιδιωτικό κεφάλαιο ακονίζει τα νύχια του για να κερδοσκοπήσει από τη μεγαλύτερη ιδιωτικοποίηση του συνταξιοδοτικού και υγειονομικού συστήματος.
   Η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να φέρει για ψήφιση στη Βουλή, το νέο πακέτο με τα καταστρεπτικά αντιασφαλιστικά μέτρα του τρίτου επαχθέστατου μνημονίου, που από κοινού ψήφισε με τα κόμματα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Αυτή είναι η απαίτηση της Ε.Ε και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για την μείωση της αξίας της Εργατικής Δύναμης ρίχνοντας τους συνταξιούχους στον καιάδα.
   Τα νέα μέτρα που έρχονται να προστεθούν σε όσα μέχρι τώρα τσάκισαν τη ζωή μας, θα αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τα κοινωνικοασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα όλου του λαού. Τους σημερινούς συνταξιούχους θα μας οδηγήσουν στη μαζική φτώχεια, πετσοκόβοντας σε ότι απέμεινε από τις συντάξεις που παίρνουμε, κύριες και επικουρικές, θα καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ.
   Τα παιδιά και τα εγγόνια μας, βιώνουν ήδη ένα καθεστώς χωρίς ασφαλιστικά εργασιακά δικαιώματα, με φτώχεια και ανεργία, εμποδίζονται να κάνουν δικές τους οικογένειες και τα προορίζουν να δουλεύουν μέχρι τα γεράματα για μια «σύνταξη» μιζέριας, όσα μπορέσουν να φτάσουν σ’αυτή.
   Η ενοποίηση των ταμείων θα γίνει μοχλός προώθησης δυσμενέστερων προϋποθέσεων για τους συνταξιούχους, θα χειροτερέψει την έτσι κι αλλιώς τραγική οικονομική κατάστασή τους.
   Η φορολογία μας τσακίζει, είτε έχουμε είτε όχι οικονομικές δυνατότητες, οι τράπεζες, το κράτος και οι επενδυτικοί γύπες θα μας αρπάξουν τα σπίτια.
   Κανένας μας δεν μπορεί να αντέξει άλλο, κανένας μας δεν θα τους ανεχτεί άλλο.
Εδώ και τώρα αγώνας. Για να τους σταματήσουμε. Με ένα ενιαίο Μέτωπο, σε κοινό Αγώνα εμείς και τα παιδιά μας, συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες, νεολαίοι.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
• ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
•  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
• ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ ΔΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΔΕΙΑΣ
• ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
• ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ

• ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ

Αποστόλου: Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά η ζημιά γίνεται. Εκτός αν οι φωνασκούντες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα»

Αθήνα,  24 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ερωτώμενος στο περιθώριο της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, είχε την ευκαιρία να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το θέμα της αύξησης των εισαγωγών ελαιόλαδου από την Τυνησία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση επισημαίνοντας ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί εκείνοι που για λόγους μικροπολιτικής αντιπαράθεσης καλλιεργούν κλίμα πανικού στους παραγωγούς, καθώς έτσι παίζουν το παιχνίδι των κερδοσκόπων που επιδιώκουν την κατάρρευση της τιμής του εξαιρετικού ελληνικού ελαιολάδου. «Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, αλλά η ζημιά γίνεται. Εκτός αν οι φωνασκούντες εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
 Ειδικότερα:
Πρώτον, δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση στην Ε.Ε. για την εφαρμογή έκτακτων εμπορικών μέτρων ενίσχυσης της Τυνησίας. Υπάρχει πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από τις 17 Σεπτεμβρίου 2015, όταν την ευθύνη είχε η υπηρεσιακή κυβέρνηση, επί της οποίας θα αποφασίσει η αρμόδια Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου στις 25 Ιανουαρίου 2016 και η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την 1η Φεβρουαρίου του 2016. Η Επιτροπή Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αποφασίζει αλλά υποβάλει γνωμοδότηση προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου.
Η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει δύο βασικά μέτρα: Αφενός, την αύξηση για τα έτη 2016 και 2017 των ποσοτήτων Τυνησιακού ελαιολάδου που μπορούν να εξαχθούν αδασμολόγητα στην Ε.Ε. κατά 35.000 τόνους το χρόνο, επιπλέον των 56.700 τόνων που προβλέπονται σήμερα στο πλαίσιο της συμφωνίας σύνδεσης Ε.Ε.-Τυνησίας. Αφετέρου, την κατάργηση των μηνιαίων ορίων που υπάρχουν για την εισαγωγή στην Ε.Ε. των 56.700 τόνων που ήδη προβλέπονται (δεν μπορούν, σήμερα, να εισαχθούν όλες μαζί οι ποσότητες, αλλά κατανεμημένες ανά μήνα).
Δεύτερον, σε όλες τις μέχρι σήμερα διαδικασίες συζήτησης επί της πρότασης (Επιτροπή Πολιτικής Εμπορίου στις 2 Οκτωβρίου, Επιτροπή Γεωργίας & Αγροτικής Ανάπτυξης στις 12 Νοεμβρίου κ.λπ.), η ελληνική πλευρά έχει διατυπώσει σοβαρές ενστάσεις και προβληματισμούς για τις συνέπειες του μέτρου.
Στην συνεδρίαση, μάλιστα, της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του τομέα Οπωροκηπευτικών στις 27 Οκτωβρίου, η ελληνική αντιπροσωπεία καταψήφισε, μαζί με την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Κύπρο, την κατάργηση των μηνιαίων ορίων στην εισαγωγή των 56.700 τόνων Τυνησιακού ελαιολάδου που ήδη προβλέπονται.
Τρίτον, κατά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 16 Νοεμβρίου 2015, δεν ελήφθη ουδεμία σχετική απόφαση, ωστόσο ο Έλληνας υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου,  στη συζήτηση για το διεθνές εμπόριο των γεωργικών προϊόντων αναφέρθηκε ιδιαίτερα  στο θέμα των δασμολογικών παραχωρήσεων της Ένωσης για ευαίσθητα προϊόντα μας  και τόνισε ότι «πρέπει να μελετώνται προσεχτικά οι επιπτώσεις τέτοιων παραχωρήσεων στους Ευρωπαίους παραγωγούς, όπως η πρόσφατη περίπτωση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας».
Τέταρτον, δεν έχει υπάρξει μέχρι σήμερα καμία αύξηση των εισαγωγών ελαιολάδου από την Τυνησία στην Ευρωπαϊκή αγορά.


ΔΗΛΩΣΗ του Θανάση Πετράκου, τέως βουλευτή και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ- Τσίπρας και Αποστόλου υπεύθυνοι για την καταστροφή των ελαιοπαραγωγών


Μεγάλο σκάνδαλο και πισώπλατη μαχαιριά εις βάρος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών είναι η απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου να συμφωνήσει και να συνυπογράψει την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιπλέον εισαγωγές 35 χιλ. τόνων αδασμολόγητου τυνησιακού Ελαιολάδου στις χώρες της Ε.Ε.

Οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού είναι ακόμα μεγαλύτερες αν ληφθεί υπόψη ότι ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας δεν συμφώνησε και δεν συνυπέγραψε το καταστροφικό αυτό μέτρο για τους Ιταλούς ελαιοπαραγωγούς.
Οι επιπλέον εισαγωγές τυνησιακού ελαιολάδου και η μη καταβολή της επιδότησης, έχουν ως αποτέλεσμα να κατρακυλήσει η τιμή του ελαιολάδου, με συνέπεια να υποστούν τεράστια οικονομική ζημιά οι Έλληνες ελαιοπαραγωγοί.
Η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου είναι επικίνδυνη για τα συμφέροντα των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών και όλων των αγροτών γιατί είναι μια κυβέρνηση των yes men, οι οποίοι υπογράφουν χωρίς αντίσταση κάθε απαίτηση των κυρίαρχων κύκλων της Ευρωζώνης και της Ε.Ε.

Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους ελαιοπαραγωγούς και όλους τους αγρότες σε έναν παναγροτικό ξεσηκωμό για να ανατραπεί αυτή η αντιαγροτική κυβερνητική πολιτική, η οποία οδηγεί στην απόλυτη καταστροφή τους Έλληνες αγρότες.

Δήλωση Β. Αποστόλου για τις εξαγωγές Τυνησιακού ελαιολάδου


Με αφορμή ανακριβείς αναφορές όσον αφορά τη στάση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο ζήτημα της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να δώσει τη δυνατότητα στην Τυνησία να αυξήσει τις εξαγωγές ελαιόλαδου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την εξής δήλωση:
«Όπως φαίνεται και στο σχετικό Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η απόφαση ελήφθη στις 17 Σεπτεμβρίου 2015, δηλαδή παραμονές των εκλογών, που την ευθύνη είχε υπηρεσιακός υπουργός.
Σε πολλές μου τοποθετήσεις στο Συμβούλιο Υπουργών έχω τονίσει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κακώς παίρνει τέτοιες αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή των αρμόδιων Υπουργών. Έτσι λήφθηκε και η απόφαση για τη φέτα, όπως και για το ελαιόλαδο της Τυνησίας, για το οποίο αναφέρθηκα στο τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών.
Σημειώνω πάντως ότι η  απόφαση της Ε.Ε. ελήφθη από το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, στο οποίο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δε συμμετέχει και ελήφθη σε ανθρωπιστική βάση».
Για πληρέστερη ενημέρωση παρατίθεται στη συνέχεια απόσπασμα του Δελτίου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων μετά το πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας στις 16/11/2015:
«Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου,  στη συζήτηση σχετικά με το διεθνές εμπόριο των γεωργικών προϊόντων επικεντρώθηκε για μία ακόμη φορά στο θέμα της προστασίας της Φέτας και των ευαίσθητων προϊόντων της χώρας.
Ιδιαίτερα  στο θέμα των δασμολογικών παραχωρήσεων της Ένωσης για ευαίσθητα προϊόντα μας  τόνισε ότι «πρέπει να μελετώνται προσεχτικά οι επιπτώσεις τέτοιων παραχωρήσεων στους Ευρωπαίους παραγωγούς, όπως η πρόσφατη περίπτωση για επιπρόσθετη αδασμολόγητη ποσόστωση 35.000 τόνων ελαιολάδου Τυνησίας».
 Η παραχώρηση αυτή, όπως υπογράμμισε «δεν μπορεί να προκαταλάβει τις σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Τυνησία, ενώ θα πρέπει η διαχείριση και ο ρυθμός των εισαγωγών να γίνεται προσεκτικά».
Όπως ανέφερε, «η κατάργηση των μηνιαίων ορίων για τις εισαγωγές αυτές δεν υπήρξε συνετή ενέργεια από πλευράς Επιτροπής».


Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στην Τυνησία δυνατότητα αύξησης των εξαγωγών ελαιολάδου

Ευρωπαϊκή Επιτροπή - Δελτίο Τύπου

Βρυξέλλες, 17 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νομοθετική πρόταση που παρέχει στο τυνησιακό ελαιόλαδο πρόσθετη προσωρινή πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ, προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη της Τυνησίας σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υλοποιεί σήμερα τη δέσμευσή της να στηρίξει την κυβέρνηση και τους πολίτες της Τυνησίας, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων ΕΕ-Τυνησίας και την προστασία της τυνησιακής οικονομίας μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις.
Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα νομοθετική πρόταση που παρέχει στο τυνησιακό ελαιόλαδο πρόσθετη προσωρινή πρόσβαση στην αγορά της ΕΕ, προκειμένου να στηριχθεί η ανάκαμψη της Τυνησίας σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την παροχή, μέχρι το τέλος του 2017, μονομερούς ετήσιας ατελούς δασμολογικής ποσόστωσης 35.000 τόνων για τις εξαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία στην ΕΕ, επιπλέον των 56.700 τόνων που προβλέπονται σήμερα στο πλαίσιο της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Τυνησίας.
Σχολιάζοντας την πρόταση αυτή, η Ύπατη Εκπρόσωπος/Αντιπρόεδρος Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε τα εξής:
«Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτα μέτρα. Η σημερινή πρόταση αποτελεί ισχυρή ένδειξη αλληλεγγύης της ΕΕ προς την Τυνησία, και υλοποιεί τη δέσμευση που ανέλαβα απέναντι στον πρωθυπουργό Εσίντ και τον υπουργό Εξωτερικών Μπακούς τον περασμένο Ιούλιο. Η Τυνησία μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη της ΕΕ σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.»
Ο επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Φιλ Χόγκαν και η επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ πρόσθεσαν:
«Η παρούσα πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης της ΕΕ να βοηθήσει την οικονομία της Τυνησίας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα. Αποτελεί ένα συγκεκριμένο μέτρο που στοχεύει σε έναν από τους πιο σημαντικούς οικονομικούς τομείς της χώρας. Η οδηγία αυτή αποσκοπεί στη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας προς όφελος του λαού της Τυνησίας.»
Το μέτρο σχεδιάστηκε λαμβανομένου υπόψη του αντικτύπου του στον ευρωπαϊκό τομέα του ελαιολάδου.
Η οικονομία της Τυνησίας, και ιδίως ο τομέας του τουρισμού, έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από τις τρομοκρατικές επιθέσεις. Με την πρόταση αυτή, η ΕΕ υλοποιεί την υπόσχεσή της να συνδράμει περαιτέρω την Τυνησία με συγκεκριμένες βραχυπρόθεσμες δράσεις.
Η πρόταση τώρα θα διαβιβαστεί στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς έλεγχο και επίσημη έγκριση προτού τεθεί σε ισχύ.
Ιστορικό
Η ποσόστωση που προτείνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ισχύει για περίοδο δύο ετών, από την 1η Ιανουαρίου 2016 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017, και θα ξεκινήσει μόλις διαπιστωθεί ότι έχει εξαντληθεί η υφιστάμενη ατελής δασμολογική ποσόστωση 56.700 τόνων, που προβλέπεται στη συμφωνία.
Το ελαιόλαδο συνιστά το κυριότερο εξαγόμενο γεωργικό προϊόν της Τυνησίας προς την ΕΕ, ενώ ο κλάδος του ελαιολάδου αποτελεί σημαντικό τμήμα της οικονομίας της χώρας, καθώς παρέχει άμεση και έμμεση απασχόληση σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της συνολικής απασχόλησης στον γεωργικό τομέα. Χάρη στη σημερινή πρωτοβουλία, οι εξαγωγές ελαιολάδου από την Τυνησία στην ΕΕ θα αυξηθούν, προσφέροντας ένα βραχυπρόθεσμο οικονομικό όφελος στην Τυνησία, το οποίο είναι ιδιαίτερα αναγκαίο.
Οι εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τυνησίας διέπονται από την Ευρωμεσογειακή Συμφωνία Σύνδεσης, η οποία υπεγράφη το 1995 και προβλέπει ετήσια αδασμολόγητη ποσόστωση 56.700 τόνων. Η συμφωνία έθεσε τα θεμέλια για τη δημιουργία Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών, συμπεριλαμβανομένης της σταδιακής απελευθέρωσης του γεωργικού τομέα. Τον Οκτώβριο του 2015, η Τυνησία και η ΕΕ θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για τη δημιουργία μιας σφαιρικής και σε βάθος συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών (DCFTA) που θα προβλέπει την περαιτέρω απελευθέρωση του εμπορίου στον γεωργικό τομέα.


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Τοπική Αυτοδιοίκηση, Φορείς και Δημότες της Κύμης είπαν ΟΧΙ στην κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος.

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                   Αλιβέρι 21-11-2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή στην Κύμη, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου (Γηροκομείο), με πρωτοβουλία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
Οι συγκεντρωθέντες διατράνωσαν την αντίθεσή  τους στην εξαγγελθείσα πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, να καταργήσει το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης.
Ο Δήμαρχος Θανάσης Μπουραντάς, στην λεπτομερή ενημέρωση που έκανε στους συγκεντρωθέντες, τόνισε ότι η πρόταση του Υπουργείου είναι πέρα από κάθε λογική και ότι η επιλογή των τμημάτων που προγραμματίζει να καταργήσει δεν γίνεται με ίσα μέτρα και σταθμά. Γι' αυτό κάλεσε τους φορείς και τους δημότες σε εγρήγορση και ετοιμότητα ώστε με κάθε νόμιμο μέσο να ασκηθεί πίεση για την ανάκληση αυτής της λανθασμένης επιλογής του Υπουργείου.
Ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Κύμης Αλέξανδρος Θεοδώρου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που έχει η περιοχή της Κύμης, κυρίως λόγω της επέκτασης του λιμανιού της, αλλά και στη μορφολογία του εδάφους, που δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στην αστυνόμευση. Για τους λόγους αυτούς και για πολλούς άλλους, ιστορικούς, οικονομικούς, κοινωνικούς κλπ είπε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης μάλλον ενίσχυση χρειάζεται και όχι κατάργηση.
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι τοποθετήσεις του Αντιδημάρχου Δ.Ε. Κονιστρών Δημήτρη Μούντριχα, η περιοχή του οποίου επίσης αστυνομεύεται από το Αστυνομικό Τμήμα της Κύμης, καθώς και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννη Μπενάκη και του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης Δημήτρη Πόγκα.
Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν Πρόεδρος του Σωματείου των Εμπόρων – Επαγγελματιών Μαρία Λιάπη και πρώην Δήμαρχοι. Ο Δημήτρης Θωμάς σημείωσε ότι ο αγώνας πρέπει να δοθεί με όλους ενωμένους, ο Γιώργος Σιδεράκης, τόνισε ότι με την κατάργηση δεν επιτυγχάνεται οικονομικό όφελος για το κράτος και ο Βαγγέλης Στάμου, μιλώντας και εκ μέρους της Εταιρείας Ευβοϊκών Σπουδών, αναφέρθηκε στα προβλήματα που η μη αστυνόμευση θα δημιουργήσει στα μουσεία και τα αξιόλογα μνημεία της περιοχής, αλλά και στην ασφάλεια των χρηματαποστολών και τη λειτουργία των Τραπεζών.
Τοποθετήθηκαν επίσης τοπικοί σύμβουλοι, καθώς και απλοί πολίτες, που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην όποια υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης.
Τέλος εξουσιοδοτήθηκε η Δημοτική Αρχή για την έκδοση σχετικού Ψηφίσματος, αλλά και την κλιμάκωση του αγώνα.

                                                                               

                                                                Γραφείο Τύπου

Επιστολή Θωμά για το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης

                                             22 Νοεμβρίου 2015

ΠΡΟΣ:                   Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη   κ.Νικόλαο Τόσκα
 Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης : κ. Αποστόλου Ευάγγελο
Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης: κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη
Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης: κ. Στουπή Νικόλαο
Βουλευτές Ν.Εύβοιας : κ.Γιώργο Ακριώτη, κ. Αναστάσιο Πρατσόλη, κα Ζωή Λιβανίου, κ. Σίμο Κεδίκογλου  και κ. Νίκο Μίχο 
 Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας: κ Ηλία Τσέλιγκα
 Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας: κ. Κώστα Μπακογιάννη



Θέμα: «Διατήρηση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης»

Αξιότιμοι κύριοι, στο Δήμο μας λειτουργούν δύο Αστυνομικά Τμήματα, αυτά της Κύμης και του Αλιβερίου. Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε πρόσφατα την πρόθεση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  για την κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης και την διατήρηση μόνο αυτού του Αλιβερίου, που απέχει από την Κύμη 45 km! 
Ο Δήμος Κύμης –Αλιβερίου προήλθε μετά  την εφαρμογή του Καλλικράτη, από την συνένωση πέντε (5) Δήμων.
Αποτελείται από 47 Τοπικά Διαμερίσματα, από τα 156 που έχει ολόκληρη η Εύβοια!  Έχει 111 οικισμούς από τους 406 που έχει ολόκληρος ο Νομός!  
Έχει έκταση 805.000 στρεμμάτων, πληθυσμό 35.000 κατοίκους, ενώ τα δύο πιο απομακρυσμένα άκρα του, απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 100 χιλιόμετρα!  Πρόκειται λοιπόν για μια απομακρυσμένη περιοχή, εκτεταμένη γεωγραφικά, με  εκτεταμένο παραλιακό μέτωπο, με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο.
Πρόκειται επίσης για ένα Δήμο με πολλές τουριστικές περιοχές που το καλοκαίρι ο πληθυσμός του ξεπερνά τους 110.000 κατοίκους.
Η νυν  Δημοτική Ενότητα Κύμης, ( πρώην Δήμος Κύμης), υπήρξε διαχρονικά  ο μεγαλύτερος σε πληθυσμό Δήμος  στην ευρύτερη περιοχή από την απογραφή του 1879 έως σήμερα.
Η Κύμη είναι η γενέτειρα του μεγάλου γιατρού Γεωργίου  Παπανικολάου και με το Ινστιτούτο, το υπό ίδρυση Μουσείο και Συνεδριακό Κέντρο «Γ.Ν. Παπανικολάου», τείνει να χαρακτηριστεί ως  «πόλη υγείας» με Παγκόσμιο ιατρικό και όχι μόνο  ενδιαφέρον. 
Η Κύμη τα τελευταία χρόνια αποτελεί σημείο αναφοράς για Πανελλήνιες και Διεθνείς, Πολιτιστικές - Αθλητικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
Αναπτύσσεται συνεχώς τουριστικά, προβάλλοντας και διατηρώντας ταυτόχρονα την ιστορία και τον πολιτισμό της, τις παραδόσεις και το φυσικό της περιβάλλον.
Ο εκσυγχρονισμός του λιμένα της και η προσδοκώμενη λειτουργία του ως ανατολική πύλη της χώρας στο άμεσο μέλλον, το υπό ανέγερση και δημιουργία  Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, η Ανώτατη Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, η προσπάθεια διάσωσης και ανάδειξης του ιστορικού κέντρου της πόλης προδιαγράφουν την ανάπτυξη της περιοχής και την ανάγκη για την περεταίρω διαφύλαξη της ασφάλειας της .
Από την επανίδρυσή του Ελληνικού Κράτους, από το 1835, έως σήμερα, η Κύμη αποτελεί έδρα Δημόσιων Υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και το Ειρηνοδικείο της Κύμης.   Διαθέτει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, (Νοσοκομείο, Τράπεζες, ΔΟΥ, Πολεοδομία, ΙΚΑ,   Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο κλπ), προσφέροντας τη δυνατότητα εξυπηρέτησης των δημοτών της Κύμης, των όμορων Δήμων, αλλά  και της νήσου Σκύρου.
Η Δημοτική Ενότητα Κύμης (πρώην Δήμος Κύμης)  είναι ένας από τους πρώτους Δήμους (έτος ίδρυσης 1835) από ιδρύσεως του ελεύθερου ελληνικού κράτους.  Είναι η ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας και Σκύρου από το 1835. Είναι έδρα της μιας εκ των δυο Μητροπόλεων του Νομού, της Ιεράς Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου.
Παρά τις πολλαπλές συγχωνεύσεις δημόσιων υπηρεσιών, η πολιτική ηγεσία τα τελευταία χρόνια σεβόμενη την ιστορία αυτής της περιοχής και την εκφρασμένη μεγάλη προσπάθεια και αγωνία του Δήμου, των κατοίκων και των φορέων του, διατήρησε τα δύο  ειρηνοδικεία, (Κύμη και Αλιβέρι), τα δύο  ΙΚΑ, (Κύμη και Αλιβέρι), το Νοσοκομείο Κύμης και το Κέντρο Υγείας του Αλιβερίου, καθώς και  την Εφορεία, (ΔΟΥ) , στην Κύμη. 
Συνεπώς, η συνέχιση της αυτοτελούς λειτουργίας, των δύο αστυνομικών τμημάτων του Δήμου μας, είναι επιβεβλημένη εκ των αντικειμενικών συνθηκών που υπάρχουν.
Σε πρόσφατη συγκέντρωση οι κάτοικοι και οι φορείς, ομόφωνα εξέφρασαν την αντίθεση τους, αλλά και την ετοιμότητα τους για κινητοποιήσεις .
Αιτούμεθα λοιπόν την παρέμβασή σας ώστε να ανακληθεί η άδικη αυτή απόφαση και να διατηρηθεί το ΑΤ Κύμης. Ευελπιστούμε στην καθοριστική σας συμβολή για την επίλυση του πάνδημου και δίκαιου αυτού αιτήματός μας.
                                                            Με εκτίμηση                                                             
  Ο πρώην  Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου  και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης 

                                                       Δημήτρης Γ. Θωμάς